Nipala

Sensible hiihto: hauskaa ja vammojen välttämiseksi

Valmistautuminen Hiihtokausi vaatii enemmän kuin pölyä pois sukset ja odottaa lunta laskevan. Olitpa kehittynyt hiihtäjä tai aloittelija, oikea diseaseing on tarpeen varmistaa sinua välttämään vammoja ja pitää hauskaa rinteillä.

"Voimaa, kestävyyttä ja joustavuus ovat kaikki erittäin tärkeitä hiihto", sanoo Roger V. Larson, MD, dosentti ortopedian ja liikuntalääketieteen yliopistossa Washington. "Hiihtäjät täytyy alkaa keskittyä näillä aloilla ennen kauden alkua."

Kuuden viikon ohjelma

Ski diseaseing pitäisi alkaa vähintään kuusi viikkoa ennen kauden alkua ja se on suoritettava kolme kertaa tai enemmän viikossa. Voimaharjoittelun, kuten kyykky ja jalkaprässi harjoituksia, suositellaan vahvistaa lihaksia, ja käyttämällä rappu-kiipeilyä koneen, pyöräily ja käynnissä portaat voivat auttaa rakentamaan sekä voimaa ja kestävyyttä. Ski diseaseing kurssit ovat myös hyvä tapa valmistautua kauden.

Valmistelun lisäksi kehosi aikana off-season, on tärkeää oppia joitakin perusasioita vinkkejä pitää sinut tunne terve ja hiihto turvallisesti kerran talvi saapuu.

Valtaosa Ski loukkaantumiset tapahtuvat alussa ja edistyneille hiihtäjille, tohtori Larson sanoo. Tapaturmien aloittelijoille joskus johtuvan siteet, jotka on asetettu liian tiukka ja eivät salli ski vapauttaa, kun henkilö kuuluu. Kehittyneen hiihtäjiä, suurilla nopeuksilla ja vaikea kurssit ovat usein vaikuttavia tekijöitä vammoja.

Koska parannuksia monot, murtumia jalan ja nilkan esiintyy harvemmin. Yleisin vakavia vammoja nyt kohdannut on kyynel anterior cruciate nivelside, yksi neljästä suuresta nivelsiteet polven. Tällainen vahinko yleensä silloin, kun hiihtäjä on vääntyminen lasku tai yrittää toipua "taaksepäin syksyllä," Dr. Larson sanoo. Tämän tyyppinen vamma on vakava ja vaatii leikkausta jälleenrakentaa revitty nivelside ja johon toipumisaika on noin vuosi.

Thumb vammat

Toinen yhteinen suksien vahinko on repeytyneet nivelsiteet juuressa peukalon. Tämä tapahtuu, kun hiihtäjän peukalo on kiinni kahvoista tai hihnat kiinni sauvat. Voit ehkäistä tämän vahingon, varmista napa hihna on löysällä käden ympärille. Jos putoat, osui lumen puristi nyrkkiin.

Kun viettää päivä rinteillä, hiihtäjiä kaikenikäisille ja tasoisille tulisi kiinnittää huomiota kehoaan ja sää päivä menee. Aloittelijoille pitäisi myös olla varma hiihtää niiden kykyjä ja pysyä hoidettuja rinteitä.

"Suurin osa vammoista esiintyy hiihtäjän viimeinen suunniteltu ajon päivä, kun väsymys on alkanut asetettu ", sanoo tohtori Larson, joka on innokas hiihtäjä itse. "Jos olet keskustelemme siitä lopettaa hiihto kun olet väsynyt tai sää on kääntymässä huono, se on parempi lopettaa, kun olet eteenpäin kuin lopettaa päivän vammoja."