Nipala

ADHD

ADHD tosiasiat

ADHD on käyttäytymisen häiriö, jolle on tarkkaamattomuus, impulsiivisuus, ja, joissakin tapauksissa, hyperaktiivisuus. Lisätietoja ›

Oireet: yleisiä merkkejä ADHD lapsilla

Jos sinulla on lapsia, tiedät ne voivat olla vaikeuksia istuu edelleen, vastustavat kiusausta rikkoa sääntöjä, tai viimeistely urakka kuin tehdä sängyssä. Mutta tarkoittaako tämä heillä huomiota alijäämän / ylivilkkaushäiriö (ADHD)?

Ei kiinnitä huomiota, juoksentelee kun pyydetään pysyä paikallaan, vaikka meltdowns ruokakauppaan - kaikki lapset käyttäytyvät huonosti ajoittain. Mutta ADHD lapsilla on enemmän kuin vain kurittomuus. Kun näitä käyttäytymismalleja kestää useita kuukausia, ovat epätavallisen voimakasta lapsen iästä, ja vaikeuttaa hänen kykynsä tulla toimeen koulussa tai kotona, voi olla ongelma.

ADHD on yksi yleisimmistä lapsuuden häiriöt, jotka vaikuttavat 3-5 prosenttia Yhdysvaltain lapset - useammin pojilla kuin tytöillä. Se on mallia kolme avainkäyttäytymisiä: tarkkaamattomuus, ylivilkkaus ja impulsiivisuus.

Lue lisää oireita ADHD ›

Hoito: ADHD lapsilla

Lapset, joilla on ADHD annetaan usein lääkitystä osana hoitosuunnitelmaa. Tyyppisiä lääkkeitä useimmiten valittu on psykostimulantti, kuten metyylifenidaatti (Ritalin, Metadate ja Concertalla). Psykostimulantti lääkkeet auttaa tasapainottamaan kemikaaleja lapsen aivojen, jotka auttavat hallitsemaan käyttäytymistä ja kiinnittää huomio.

Muut psykostimulantit määrätty ADHD lapsilla kuuluvat dekstroamfetamiini (Dexedrine), seos amfetamiinin suolat (Adderall), ja atomoksetiini (Strattera).

Psykostimulantit toimi nopeasti tekemällä työnsä aikana yhdestä neljään tuntia ja sitten nopeasti huuhtoa kehosta. Uudempi psykostimulantit markkinoilla on suunniteltu enää toimiva, jatkaa työtä enintään yhdeksän tuntia, niin että ne vain on otettava kerran päivässä.

Opettele ADHD ›

Eläminen: positiivinen puoli ADHD

Kuulet paljon haasteita elää ADHD. Mitä et kuule keskusteltu niin usein on myönteinen puoli tauti. Vielä suotuisat aspektit ADHD-energiaa, spontaanisuutta, luovuutta, joustavuutta-ovat yhtä todellisia kuin kielteisiä.

Jos sinulla on hyperaktiivinen muoto ADHD, tiedät miltä tuntuu olla liikaa hyvä asia. Sinulla energiaa polttaa, mutta se ei ole helppoa kanavoida tuottavasti. Hoidon, voit ehkä soittaa alas yliaktiivisuutta tervettä.

Yksi tapa laittaa kaikki, että energian hyvään käyttöön on liikunnan. Pyritään vähintään 150 minuuttia kohtalaisen aerobista toimintaa joka viikko. Se sisältää toimintoja, kuten reipasta kävelyä, vesijumppaa, kohtalainen pyöräily, tai kaksinkertaistuu tennis. Vaihtoehtoisesti voit tehdä 75 minuuttia viikossa voimakkaan intensiteetin toimintaa, kuten lenkkeily, sylissä uinti, nopea pyöräily, tai sinkkuja tennistä. Harjoitukset kuulostaa... hyvin, toimivat. Mutta ne voi tuntua pelata, kun olet saanut energiaa, jotta ne nautintoja kuin urakka.

Lue lisää adhd ›