Nipala

Ymmärtäminen ADHD

Onko lapsellasi on vaikeuksia istuu edelleen tai kiinnittämällä huomiota? Ehkä olet kertonut, että ADHD (Attention ylivilkkaushäiriö) saattaa olla syynä. Lue oppia lisää ADHD ja mitä voidaan tehdä lapsellesi.

Miksi ADHD on ongelma

Lapsen ADHD saattaa olla vaikeuksia pysyä keskittynyt (tarkkaavaisuushäiriö). Hän voi myös olla vaikeuksia hillitä impulsseja (ylivilkkaushäiriö). Lapsen toinen tai molemmat näistä ongelmista taistelee päivittäin suorittaa ja käyttäytyvät hyvin. ADHD ei ole kenenkään vika. Mutta jos jätetään hoitamatta, ADHD voi riistää lapsen itsetuntoa ja rajoittaa menestystä.

Miten voit auttaa

Haluat lapsesi olla onnellinen ja vastata maailman terveellä tavalla. Voit auttaa tekemään tämän tapahtua. Työskentele lapsesi lääkäriltä ja muita ammattilaisia. Hoidon, lapsesi voi tuntea enemmän valvontaa.

Tavallisia oireita

Jokainen henkilö, jolla on ADHD on hänen oma sekoitus piirteitä. Useimmissa tapauksissa jotkut piirteet yhteisiä ADHD kuultavaksi 7-vuotiaana. Ja useimmat piirteet liittyvät ADHD esiintyy useammassa kuin yhdessä ympäristössä, kuten kotona ja koulussa. Monet lapset ovat näitä piirteitä. Mutta lasten kanssa ADHD, piirteet ovat äärimmäinen ja aiheuttaa ongelmia.

Mikä seuraavista kuvaavat lapsesi?

Osittainen lista oireista yhteisiä huomiota alijäämän ja ylivilkkaushäiriö näkyy alla. Lapsesi voi näyttää piirteitä yhdestä tai molemmista ryhmistä.

Tarkkaavaisuushäiriö

 • Puuttuu henkinen painopiste

 • Suorittaa epäjohdonmukaisesti

 • On hajamielinen helposti

 • On ongelmia välisiä siirtoja tehtävistä tai asetusten

 • On sotkuinen, tai kadottaa

 • Unohtaa

Hyperaktiivinen / impulsiivinen

 • On vaikeuksia hillitä impulsseja; voi puhua liikaa, keskeyttää, tai on vaikea vuorotellen

 • On helppo järkyttää tai vihaa

 • On aina liikkeessä (joskus ilman tarkoitusta)

 • Ei opi virheistä

Muista lapsesi vahvuuksia

ADHD-lapset voi olla haastavaa nostaa. Tämän vuoksi se on helppo unohtaa hyvää piirteitä. Mitä erikoista lapsesi? Tee parhaasi Arvostamme ja tuemme lapsesi ainutlaatuisia kykyjä, vahvuuksia ja etuja.

Mitä tapahtuu aivoissa?

Aivot ohjaa kehon, ajatuksia ja tunteita. Se tekee sen avulla välittäjäaineiden. Nämä kemikaalit auttaa aivoja lähettää ja vastaanottaa viestejä. ADHD, taso näiden kemikaalien vaihtelee usein. Tämä voi aiheuttaa oireita ADHD tulla ja mennä.

Viestit eivät ole saaneet

ADHD, kemikaalit tietyissä aivojen osissa voi olla pulaa. Tämän vuoksi jotkut viestit eivät matkustaa hermosolujen välillä. Viestit että signaali kontrolloida käyttäytymistä tai kiinnitä huomiota ei ole siirrettävissä. Tämän seurauksena piirteet ovat yhteisiä ADHD voi ilmetä.

Aivotoimintoja vaikuttaa

Jokainen osa aivoista säätelee tiettyjä toimintatapoja ja ajattelun prosesseja. ADHD uskotaan vaikuttaa useampaan kuin yhteen osa aivoista. Riippuen siitä, mikä aivojen alue on mukana, lapsi voi näyttää enemmän oireita joko huomiota alijäämän tai ylivilkkaushäiriö.

Liittyviä ongelmia ADHD

Tahansa lapsi voi kärsiä masennuksesta, ahdistusta tai oppimisen ongelmia. Nämä ongelmat voivat esiintyä yhdessä ADHD tai itse. Vain huolellisen diagnoosin todellinen syy lapsen oireiden löytynyt.

Masennus

Masentunut lapsi voi tuntea surullinen suurimman osan ajasta. Hän voi olla heikko itsetunto ja näyttää vähän kiinnostusta elämässä. Lapsi voi syödä tai nukkua enemmän tai vähemmän kuin aikaisemmin. Hän voi vetäytyä muualla maailmassa.

Levottomuus

On normaalia, että lasten on pelkoja. Mutta äärimmäinen ahdistuneisuus voi tehdä lapsen peloissaan ja liian herkkä. Hän voi olla pakkomielle järkyttävää ajatuksia. Lapsi saattaa olla levoton, yliaktiivinen tai peruutettu.

Oppimisvaikeuksia

Lapsen kanssa oppimisen ongelma ei ehkä täysin käsitellä tietyntyyppisiä tietoja. Jotkut ovat ongelmia, mitä he näkevät. Toiset on ongelmia, mitä he kuulevat. Esimerkiksi, vaikka opettaja antaa selkeät suulliset ohjeet, viesti ei voi rekisteröityä lapsen mieleen. Tämän seurauksena, lapsi voi kamppailla yhden tai useamman kouluaineisiin.

Miten ADHD diagnosoidaan?

Monia työkaluja käytetään diagnosoida ADHD. Vanhempien, perheen, ja opettajat kuvaavat lapsen käyttäytymistä. Terveydenhuoltopalvelujen tarjoajat ja opettajat voivat myös tarkkailla ja arvioida lapsen. Tämä prosessi voi myös auttaa sulkea pois muita ongelmia.

Aikuiset kuvata lapsi

Jos lapsesi lääkäri epäilee ADHD, hän pyytää sinua täyttämään questionnaires.You myös pyydetään kuvaamaan lapsen huomion ja käyttäytymismalleja. Ajattele lapsesi menneisyydessä kuin läsnä. Muut aikuiset, jotka tuntevat lapsesi hyvin voi myös jakaa mitä he ovat havainneet.

Asiantuntijat arvioivat

Lapsesi huomiota voidaan testata asiantuntija. Hän voi myös tarkkailla lapsesi luokkahuoneessa. ADHD näyttää suvuittain. Kerro lääkärillesi, jos joku muu perheenjäsen on merkkejä ADHD. Lääkäri ja asiantuntijat tarkastelevat kaikki tiedot. Jos ADHD on diagnosoitu, hoito voidaan suunnitella.

Hoidot ovat usein yhdistetty

Vaikka ADHD ei voida parantaa, sitä voidaan hoitaa. Tavoitteena on auttaa lasta saavuttamaan omaa potentiaaliaan. Hoito voi olla yhdistelmä koulutusta, lääkitys, ja käyttäytymistä koulutusta. Jokainen hoito on räätälöity lapselle.

Koulutus

Lapsesi ja ihmiset hän viettää aikaa täytyy oppia ADHD. Lapsesi koulua voidaan säätää. Tällaiset toimenpiteet voivat auttaa lasta oppimaan lisää ja parantaa hänen sosiaalisia taitoja.

Lääkitys

Lääkitys auttaa usein säätelemään aivojen kemikaalien lapsen ADHD. Tietyntyyppiset lääkkeet auttaa näitä lapsia pysyä keskittyneenä. Tämän seurauksena, oppiminen voi olla helpompaa. Tämä auttaa parantamaan koulutyössä. Se tekee myös käyttäytymistä koulutusta todennäköisemmin onnistua.

Käyttäytymistä koulutusta

Käyttäytymistä koulutusta auttaa lapsen teko mukaan, mitä hän tietää sen sijaan reagoi impulssi hän tuntee. Kanssa aikaa ja harjoitusta, lapsi voi parantaa käyttäytymistä muodostamalla hyviä tapoja.

Koulutus on ensimmäinen askel

Ennen kuin voit auttaa lastasi, sinun täytyy ymmärtää, mitä ADHD on. Vaikka ADHD ei ole oppimisen ongelma, se voi häiritä oppimista. Asianmukaista apua, lapsesi on helpompi oppia sekä koulussa että kotona.

Tietoja ADHD

Yksi parhaista tavoista auttaa lasta on oppia ADHD. Voit aloittaa uskoa, että lapsesi ei ole laiska tai tyhmä. Kun ymmärrät erityistarpeita, että ADHD luo lapsesi, jakaa mitä opit muiden kanssa. Jotkut saattavat vastustaa diagnoosia tai kieltää ongelman. Jopa niin, kertoa heille, kuinka he voivat auttaa lasta.

Oppiminen ADHD

Paitsi harvoissa tapauksissa ei ole mitään vikaa älykkyyttä lapsen ADHD. Jotta oppiminen helpottuu, työskennellä lapsesi opettaja. Jakaa vinkkejä opettajille, jotka noudattavat. Pidä mielessä, liittovaltion laki tukee lapsen oikeus saada apua hän tarvitsee.

Vanhemman rooli

Tässä muutamia tapoja, joilla voit auttaa lastasi:

 • Pysyä ajan tasalla. Lue ADHD. Liity paikallinen ADHD vanhemman tukiryhmä.

 • Vakuuttaa lapselle, että ADHD ei ole hänen vika.

 • Pyydä opettaja, joka voi auttaa lasta. Pidä yhteyttä.

 • Luo siisti, hiljainen tutkimuksen tilaa lasta kotona.

Opettajan rooli

Tässä muutamia vinkkejä opettaja voi kokeilla:

 • Seat lapsen lähellä huoneen etuosaan, kaukana kaikista häiriötekijöistä, kuten ikkunoiden tai meluisa patterit.

 • Löydä paras tapa "saavuttaa ja opettaa" lapsi. Käytä nauhureiden, tietokoneet, tai pelejä, jos ne edistävät oppimista.

 • Rohkaista lasta jatkamaan suosikki aiheista. Tarjoavat erityisiä hankkeita lisätä itsetuntoa.

Lapsen asema

Tässä muutamia vinkkejä lapsellesi:

 • Kerro vanhemmille ja opettajille, kun tarvitset heidän apuaan.

 • Varattu yksi paikka kotona ja toista koulussa tallentaa kirjoja, kansioita, ja hankkeita.

 • Tee lista tehtäviisi ja niiden eräpäivät. Merkintä päivämäärät kalenterista voi auttaa.

 • Jos se auttaa, pidä lyhyitä taukoja välillä kotitehtäviä. Aseta ajastin muistuttamaan lopettaa tauon ja palaa kotitehtäviä.

Miten lääkitys voi auttaa

Monissa tapauksissa lääkitys on osa lapsen hoitosuunnitelman. Nämä lääkkeet tarjoavat tasainen tarjonta tarvittavia kemikaaleja lähettää ja vastaanottaa viestejä aivoissa.

Viestien lähettäminen

Tietyt stimulantit aiheuttaa joidenkin sivustojen aivojen lähettää vahvempi viestejä. Kun viestit ovat vahvempia, lapsella on valvoa paremmin huomiota ja toimintaa. Stimulantit toimivat nopeasti ja kestää muutaman tunnin.

Viestien vastaanottaminen

Jotkut masennuslääkkeet auttavat aivoja vastaanottaa viestejä paremmin. Käytetään hoitoon masennuksen ja välinpitämättömyys, näitä lääkkeitä otetaan päivittäin.

Ole tietoinen

Se voi kestää muutaman yrittää löytää paras lääkitys lapsellesi. Määrä ja käyttöaika voidaan myös joutua muuttamaan. Joissakin tapauksissa, lapsesi ehkä tarkistettava sivuvaikutuksia. Jos lääkitys ei auta, ajatella ottaa lapsesi arvioida uudelleen.

Vanhemman rooli

Jos lääkitys on määrätty lapsellesi, sinun kannattaa:

 • Oppia lääkitys lapsesi ottaa. Kysy mitä tuloksia voit odottaa ja kuinka pian ne näyttävät.

 • Keskustele lääkärin tai apteekkiin sivuvaikutuksia.

 • Etsikää toinen lausunto, jos olet huolissasi siitä, miten lapsen hoidosta hallitaan.

 • Varmista, että olet, koulun henkilökunta ja muut huoltajille noudata kaikkia ohjeita annetaan lapselle lääkitystä.

 • Varo lapsen myönteisiä muutoksia sekä kotona ja koulussa. Seurata mitään sivuvaikutuksia. Kerro lääkärille, mitä sinä tai muut tarkkailla.

 • Vältä vähissä lääkitystä. Jotkut lääkemääräykset ovat erityisiä ja tarvitsevat ylimääräistä aikaa täyttää.

Lapsen asema

Tässä muutamia vinkkejä lapsellesi:

 • Miltä sinusta tuntuu, kun olet ottanut lääkkeesi? Kerro vanhemmillesi ja lääkäri miltä sinusta tuntuu.

 • Lääkitys tulee pilleri. Jos et pysty nielemään koko pilleri, pyytää vanhempiasi miten helpottaa.

 • Katso, milloin ottaa pilleri. Muistuta vanhemmat tai opettajat, kun on aika.

 • Jos joku kiusaa sinua lääkityksellä, keskustele vanhempiesi tai opettaja. Niiden avulla voit päättää, mitä kertoa kyseiselle henkilölle.

Oppia uusia käyttäytymismalleja

Lapsen ADHD usein toimii ylös ja virittää ulos. Mutta voit näyttää lapselle uusia tapoja reagoida maailman. Tämä prosessi vaatii aikaa ja harjoitusta. Työskentely ohjaaja voi auttaa.

Selviytymiskeinoja

Mitkä asiat järkyttää lapsesi? Ehkä tarvitse tehdä askareita tai jakaa leluja kipinöitä huono käytös. Yritä työskennellä lapsesi joka päivä. Määritä yksinkertainen tehtävä. Tai puhua lapsesi kanssa vinkkejä, jotka seuraavat. Näytä lapselle, miten vastata turhautumista ja vihaa hyödyllisiä tapoja. Tämä voi auttaa häntä oppimaan itsehillintää.

Vahvistaminen menestys

ADHD-lapset on vaikeuksia oppia menneistä tapahtumista. Positiivinen palaute auttaa tekemään oppitunteja kiinni. Tarjoamme kiitosta, kun työ on hyvin tehty. Tämä auttaa lasta merkitä hetki hänen mielessään. Aseta tarra palkita kaavion juhlia kunkin menestystä.

Vanhemman rooli

Tässä muutamia tapoja, joilla voit auttaa:

 • Opettaa selviytymiskeinoja jälkeen lapsesi on ottanut lääkeannoksen. Oppiminen on todennäköisempää tällaisina aikoina.

 • Kehua lapsesi menestystä. Tarjoavat hymy ja halaus, positiivinen kommentti, tai pieni palkkio.

 • Aseta selkeät säännöt. Selittää, mitä otetaan pois, jos näitä sääntöjä ei noudateta. Muista seurata läpi.

 • Yrittää pysyä rutiinia. Valmista lapsesi mitään muutosta, että rutiini.

 • Auta lastasi pysyä keskittyneenä. Vältä esimerkiksi tungosta, meluisissa paikoissa jos ne häiritsevät lapsesi. Myös rajoittaa valintoja.

Lapsen asema

Tässä muutamia vinkkejä lapsellesi:

 • Kokeilla uusia tapoja käsitellä ihmisiä ja paikkoja, jotka vaivaavat sinua. Kun olet järkyttynyt, saatat puhua, piirtää, kirjoittaa, heittää palloa, tai viettää aikaa yksin.

 • Toimivat kuten STAR: Stop, Think, Act, ja sitten tarkistaa.

ADHD on perheen yhteinen asia

Huolehtiminen lapsen ADHD saattaa aiheuttaa muita suhteita kotitalouden kärsiä. Tämä ei tarvitse tapahtua. Jokainen perheenjäsen voi auttaa rakentamaan kestävä joukkovelkakirjojen. Näin elämä voi saada paremmin kaikille.

Kuinka saatat tuntea

Jos sinulla on lapsen ADHD, saatat tuntea syyllisyyttä, huolissaan ja väsynyt. Yritä saada tarpeeksi lepoa ja tehdä joitakin asioita pidät. Kysy perheen ja ystävien tukea.

Sinun ja kumppanisi

On helppo syyttää toisiaan. Et voi sopia lapsen diagnoosi, hoito tai kurinalaisuutta. Vastausten löytäminen ei ole helppoa, mutta tekevät työtä puhua joka päivä. Nyt on aika rakentaa uutta luottamusta omassa suhdetta.

Vaaliminen teidän muiden lasten

Voit uhrata paljon aikaa ja vaivaa lapsen ADHD. Tämän seurauksena teidän muiden lapset saattavat tuntea jätetty pois. Tee parasta viettää aikaa muiden lasten kanssa, too. Sen sijaan käyttää up your energiaa, saatat huomata, että nämä hetket auttaa rakentamaan varaa.

Vanhemman rooli

Kokeile näitä vaiheita huolehtia itsestäsi ja perheestäsi:

 • Itse: lataa ja rentoutua. Vapauttaa jonkin aikaa löytää hoitaja, joka ymmärtää ADHD. Kysy ohjaaja tai tukiryhmä ihmisistä, jotka voisivat valvoa lapsesi.

 • Teidän avioliitto: Yritä kunnioittaa kaikkia erilaisia ​​mielipiteitä. Myös viettää aikaa yksin kuin pari. Puhua asioista muuta kuin lapsesi ja selviytyä ADHD.

 • Teidän muiden lasten: Tee asioita heidän kanssaan. Kysy heidän harrastuksistaan, toiveet ja pelot. Kerro heille, he asiasta sinulle. Sitten auttaa heitä koskevat lapsen ADHD.

 • Palkita jokaisen pyrkimyksiä toimia kuin perhe.

 • Neuvonta voi auttaa hallitsemaan stressiä. Se voi myös auttaa vahvistamaan avioliittoa ja ratkaista perheen ristiriidat.

Tulevaisuus lupaava

Lapsesi ADHD oireet ovat todennäköisesti muuttua ja kehittyä kuin hän kypsyy. Mutta aikaa ja jatkuvaa ohjausta, lapsesi voi oppia hallitsemaan hänen piirteitä. Monet aikuisten ADHD ovat onnellisia ja onnistuneita.

Kädenojennus apua

Perhe ja ystävät voivat olla lähde tukea ja kannustusta. Myös, käänny lapsesi lääkärin tai ohjaaja paikallisista tukiryhmiä. Lisätietoja ADHD, ota yhteyttä alla oleviin resursseihin.

ADHD resursseja

 • Chadd (lasten ja aikuisten ADD)

 • Kansallista huomiota alijäämän häiriö yhdistys

 • Tarkkaavaisuushäiriö tietoverkko, inc.

 • Oppimisvaikeuksia tutkimus-ja koulutuskeskus