Nipala

6 tapoja säästää rahaa, jos sinulla on ADHD

"Never ruokakauppa nälkäisenä." Olet varmaan kuullut, että neuvoja tuhat kertaa, ja tiedät mitä se tarkoittaa. Jos masu on vastuussa, olet todennäköisesti ostaa asioita et tarvitse ja ylitämme. Kun sinulla on ADHD, siellä on samanlainen nyrkkisääntö: Älä ostoksia, kun et tunne impulsiivinen. Jos ADHD on vastuussa, olet todennäköisesti tehdä heräteostoksia, että rintakuva budjetti.

Onneksi jos impulssi menot on ongelma, on tunnustettava vaara on puoli voittoa. Jotkut ennakkosuunnittelu ja muutamia yksinkertaisia ​​strategioita voi auttaa sinut loput way.Here n kuinka murtaa "viettää nyt katua myöhemmin" kierto:

1. Tunne vihollinen.

Ennen kuin teet ostoksen, kysy itseltäsi kolme kysymystä: Oliko aion ostaa tämän ennen kuin lähdin talon tai istui minun tietokone? Onko se osa minun budjetti? Onko minun todella tarvitsevat sitä? Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on "ei", se on impulssi ostaa. Kävelymatkan päässä.

2. Luoda budjetin.

Toimi näin:

  • Kirjoittakaa yhteensä kuukausituloista.

  • Poimia prosenttiosuus säästää joka kuukausi, vaikka se on vain pieni määrä, ja aseta se sivuun.

  • Vähennä kuukausittaiset kiinteät kulut. Näitä ovat teidän kiinnitys tai vuokrata, auton maksu, ja kaapelin lasku. Myös vähentää muuttuvat kulut, kuten elintarvikkeita ja bensiiniä. Älä unohda mainita kuukausittain maksuja kohti vuosi-tai neljännesvuosi laskuja, kuten autovakuutus ja kiinteistöveroa.

  • Arvioida, kuinka paljon kulutat kuukaudessa satunnaisiin kuluihin. Satunnaiset kulut ovat lahjoja, viihde ja lääketieteen laskut, muutamia mainitakseni. Vähennä tästä määrästä.

  • Mikäli sinulla on jotain jäljellä, syrjään puoli hätätilanteita varten.

  • Loput puoli on max sinun pitäisi viettää joka kuukausi unbudgeted kohdetta. Monille ihmisille, että summa on lähellä 5€ ja juuri tekemässä matematiikka on todellisuutta tarkistaa.

3. Karsia kuluja.

Jos te päätteeksi ilman jääneen rahaa tai vielä pahempaa, negatiivinen saldo-palattava budjetti. Etsi kiinteät kulut voit poistaa ja muuttuvia voit vähentää.

4. Laita jarrut.

Vaikeuttaa viettää hetken mielijohteesta. Jätä luottokortit, ATM-kortti, ja shekkivihko kotona. Jos joudut maksamaan budjetoitu kohteen näin, kuljettaa vain yksi tarvittavat kortin tai tarkistaa.

5. Varo myynti.

Se ei ole edullinen, jos se on jotain sinun ei tarvitse ensiksi. Vaikka se kohde tarvitset, pitää mielessä, että myyntihinta ei ole aina paras hinta. Saatat löytää pienempi kuin myyntihinta on geneerinen valmiste tai alennustavaratalo.

6. Seuraa menoja.

Pitää käynnissä yhteneväisiä rahaa ja rahaa. Carry pieni muistikirja tai käyttää henkilökohtaisia ​​elektroninen laite tallentaa jokaisen ostoksen heti teet sen. Todella nähdä numeroita ja vertaamalla niitä budjetti auttaa pitämään rajoja keskipisteenä. Aluksi saatat olla järkyttynyt nähdä, miten impulsiivinen menoja täsmää. Mutta ennen pitkää, sinun on onnitella itseäsi siitä, kuinka paljon edistystä olet tehnyt.