Nipala

ADHD, teknologia, ja sinä

Miksi tekniikkaa niin häiritsevää?

Matkapuhelimet, tietokoneet, videopelit, ja muita teknologian ovat yleisiä häiriötekijöitä monissa aikuisten elämässä. Mutta kun on ADHD, ne voivat olla erityisen häiritseviä. Miksi? Tässä muutamia syitä:

  • ADHD tarkoittaa, että olet todennäköisesti kokea tarkkaamattomuus. On vaikea voit keskittyä yhteen tehtävään pitkäksi aikaa. Aikana työhön, voit tulla hajamielinen ja surffata internetissä, osoitteessa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja, kuten Facebook ja Twitter, tai tarkista sähköpostisi. Plus, kun olet verkossa on helppo hypätä yhdestä toiminnasta toiseen.

  • Sinulla on vaikeaa aikaa keskittyä niihin tehtäviin, et nauti. Mutta voit viettää paljon aikaa niihin, jotka haluat. Se voi olla vaikea projektit valmiiksi työtä tai puhdistaa oma talo, koska löydät ne tylsää. Saatat kuitenkin viettää liian paljon aikaa videopelien tai tietokoneen pelejä, koska ne ovat hauskoja.

  • Voit levoton kädet takia ADHD. Matkapuhelimet, älypuhelimet ja muut kannettavat teknologia ovat pieniä ja helppoja pelata, kun etsit jotain tekemistä kädet.

Mitä voin tehdä asialle?

Voit hallita. Tässä muutamia asioita, joita voit tehdä sen varmistamiseksi, olet tuottavampia, kun sinun täytyy olla, mutta silti nauttia kaikista eduista, että nykypäivän tekniikalla on tarjota:

  • Asettaa määräaika. Ennen sähköpostin tarkistaminen tai klikkaamalla ympäriinsä Facebook, päättää, kuinka paljon aikaa olisi tarkoituksenmukaista tehdä tällaista toimintaa. Jos sinulla on ongelmia kiinni määräajassa, asetettu ajastin muistuttaa itseäsi milloin lopettaa. Monissa televisioissa on jopa ajastin, joka voidaan ohjelmoida automaattisesti pois päältä. Käytä sitä.

  • Palkita itsesi. Varmista lopetat tärkeitä tehtäviä, käyttää teknologiaa kuin palkita. Esimerkiksi, jos sinun täytyy lukea materiaalia työtä, kertoa itse, että kun olet tehnyt sen kanssa voit kytkeä tietokoneen, television tai BlackBerry.

  • Ole tarkka. Jos vietät liikaa aikaa tehdä jotain erityistä toimintaa, kuten television katselu tai videopelien pelaaminen, päättää, mitä aiot tehdä etukäteen. Esimerkiksi, määrätä, että sinun katsoa yhtä tv-show tai saada tietyn tason pelin, sitten pois.

  • Irrota. Jos mahdollista, sammuta tietokone, televisio, matkapuhelin ja muut teknologiaan, kun et käytä sitä. Ne ovat vähemmän häiriötekijä, jos ne eivät ole.

Teknologia on kaikkialla, mutta sen ei tarvitse häiritä elämääsi.