Nipala

Huomiota alijäämän häiriö aikuisilla

Levoton. Sotkuinen. Helposti hajamielinen. Nämä ovat vain joitakin sanoja käytetään kuvaamaan ihmisiä, joilla on huomiota alijäämän / ylivilkkaushäiriö, yleisemmin nimitystä huomiota alijäämän häiriö (ADD).

Mukaan Attention Deficit Disorder Association (ADDA), 5-10 prosenttia lapsista ja 3-6 prosenttia aikuisista ympäri maailmaa ovat ADD. Asiantuntijat arvioivat, että puolet tai kaksi kolmasosaa lasten kanssa häiriö on edelleen oireita ja käyttäytymistä ADD kuin aikuiset. Jotkut aikuiset, jotka eivät LISÄÄ ehkä ole diagnosoitu lapsille, koska heidän oireensa ei tunnistettu. Oireet usein tulevat selvemmiksi, kun he alkavat ottaa vaatimuksiin aikuisten vastuuta ja kehittää aikuisten suhteita.

ADD voi olla huomattavia yhteiskunnallisia vaikutuksia ihmisen elämässä, jotka vaikuttavat suhteet perheessä ja työssä.

Mikä on ADD?

Viralliset lääketieteellinen termi tämä tauti on tarkkaavaisuus-ja ylivilkkaushäiriö, tai AD / HD. Suosittu termi tauti on lyhennetty ADD.

ADD on luokiteltu kolmeen luokkaan, riippuen siitä, onko suurin osa oireet ovat hyperaktiivinen tai keskittymiskyvyn puute, tai molempien yhdistelmä. Ihmiset, joilla oireet sekä ylivilkkaus ja huomiota alijäämän on "yhdistetty tyypin ADD" niille, joiden oireet ovat pääasiassa tarkkaavaisuushäiriö on "pääasiassa tarkkaamattomuustyyppi ADD." Ne, joiden oireet ovat pääasiassa ylivilkkaus ovat "pääasiassa hyperaktiivinen-impulsiivinen tyyppi ADD." Oireita ylivilkkaus taipumus vähentyä henkilön iästä ja ovat harvinaisempia aikuisilla.

Aivojen erot

LISÄÄ johtuu eroista aivojen osissa, jotka ohjaavat ajatukset, tunteet ja toimet. Nämä erot ovat todennäköisesti periytyy. Ne johtavat ihmiset ADD toimia epäasiallisesti ja olla välinpitämätön, impulsiivinen ja sekavaa. Mukaan huomiota alijäämän yhdistys, ihmiset ADD on ongelmia nämä toiminnot:

 • Pysäyttäminen ja ajattelu ennen kuin toimii tai vastaamalla

 • Analysointi ja ennakointi tarpeisiin ja ongelmiin, ja keksiä toimivia ratkaisuja

 • Lyhytaikaisen työmuistin; ongelmia vastaanotettaessa, tallennus-ja käyttömahdollisuuksia lyhyen aikavälin muistia

 • Tulossa ja pysyä järjestäytyneen

 • Keskittyminen ja alkaa tehtävän

 • Ylläpitää huomiota ja työskentelee kunnes tehtävä on suoritettu

 • Valvoa tunteita, motivaatio ja toiminnan tasolla, hätiköityjä johtopäätöksiä, ettei voi odottaa

Useimmat ihmiset, kyky suorittaa kaikki nämä toiminnot hitaasti kehittyy kasvaessaan ja kypsä lapsuudesta aikuisuuteen. Vaatimuksiin aikuisikään vaativat henkilö voi tehdä kaikkia näitä monimutkaisia ​​toimintoja. Joissakin ihmisiä, jotka ovat diagnosoimatta LISÄÄ kuin lapsi, aiheuttamia ongelmia ADD voi ilmetä vasta ne ovat teini-ikäiset tai aikuiset, ja ne alkavat yrittää käsitellä monimutkaisempia toimintoja ja vaatimuksia.

Oireet

Tarkkaavaisuushäiriö yhdistys sanoo, että oireita ADD voi vaihdella lievästä vaikeaan. Oireita, jotka voivat olla huomannut ystävien, perheen ja työtovereiden ovat ongelmat oppimisvaikeuksista, itsehillintää, riippuvuus, itsenäinen toiminta, sosiaalinen vuorovaikutus, terveyden ylläpitoon ja järjestämällä tehtäviä jokapäiväisessä elämässä.

ADD voi aiheuttaa ongelmia, kuten nämä:

 • Ei pysty pitämään työpaikkaa tai ei työpaikkojen säilymisen pitkällä

 • Ei saavuttamisessa kasvatustavoitteita toisin kykynsä

 • Ottaa siviilisäädyn vaikeuksia

 • Ottaa onnettomuudet, liikenteen rikkomuksia tai pidätyksiä

 • Usein jaksot vihaa tai raivoa

Oireita ADD voi myös olla oireita muita terveyteen, emotionaalinen, oppiminen, kognitiivinen ja kieliongelmat. Asiantuntijat arvioivat, että 30-50 prosenttia ihmisistä, joilla ADD on muita psykiatrisia sairauksia, kuten esimerkiksi ahdistuneisuus, masennus ja syömishäiriöt. Teidän terveydenhuollon tarjoaja voi määrittää, jos oireet ovat kehityshäiriöitä, näkö, kuulo, psykiatrinen tai lääketieteellinen ongelma. Jos palveluntarjoaja tekee diagnoosin ADD, hän voi ohjata sinut erikoislääkärin, jolla on koulutusta ja kokemusta hoitoon ADD.

ADD on elinikäinen sairaus. Se on usein vähemmän kiusallinen aikuisille kuin se on tarkoitettu lapsille, mutta se ei ole jotain, joka menee pois. Kun ongelma on niin vakava, että se jatkaa häiritä omaan elämään tai uran, sinun pitäisi hakea apua.

Liittovaltion lain nojalla, ADD pidetään vamma. Jos olet ADD, työnantajan on tehtävä asianmukainen ja kohtuullinen majoitus auttaa sinua työskentelemään tehokkaammin ja tuottavammin.

Hoitoon ADD

LISÄÄ ei voida parantaa, mutta oireita ADD voidaan helpottaa tiettyjen erilaisia ​​lääkitys ja käyttäytymiseen hoitoa tai neuvontaa. Lääkitys toimii kemiallinen tasapaino aivoissa lievittää oireita niin, että voit keskittyä toiminnallisiin tai kognitiivinen terapia.

Sinulle saatetaan määrätä piristävää tai ei-stimulantti lääkitystä, vaikka stimulanttilääkityksen ovat todennäköisesti tehokkaampia hoito. Stimulanttilääkityksen ovat yleensä turvallisia, mutta voi olla haittavaikutuksia, kuten unettomuutta, hermostuneisuutta ja vähentynyt ruokahalu. Jos otat piristäviä lääkkeitä, sinun pitäisi olla verenpainetta ja sykettä tarkastettava säännöllisesti.

Non-stimulanttilääkityksen kuuluu noradrenaliinin takaisinoton estäjien, masennuslääkkeiden ja lääkkeitä korkean verenpaineen.

Vain kaksi lääkkeitä on hyväksytty hoitoon aikuisilla ADD: piriste dekstroamfetamiini / amfetamiinin ( Adderall XR) ja ei-stimulantti Atomoxetine (Strattera). Useita tutkimuksia on tehty arvioivan muita lääkkeitä-niitä käytetään lasten ADD. Näitä muita lääkkeitä ovat stimulantit metyylifenidaatti (Ritalin) ja dekstroamfetamiini (Dexedrine). Kysy terveydenhuollon tarjoaja uusimmat tiedot.

Käyttäytymiseen tai kognitiivinen terapia voi auttaa sinua muuttamaan tiettyjä käyttäytymismalleja, käsitellä emotionaalisia vaikutuksia, ja oppia parantaa ajankäyttöä ja organisointikykyä.

Teidän terveydenhuollon tarjoaja pitäisi arvioida lääkkeitä ja muita hoitomenetelmiä säännöllisesti. Koska ADD hoito räätälöidään kunkin henkilön, hoitoa voi muuttua, sillä elämä muuttuu.

Voit uudistaa päivittäistä rutiinia auttaa sinua selviytymään teidän käyttäytymistä. Tekeminen päivä hyvin jäsennelty ja aikataulusi johdonmukainen voi auttaa.

Mitä tehdä

Jos luulet sinulla voi olla ADD, kysy terveydenhuollon tarjoaja tai lääkäri, jolla on kokemusta diagnosointiin ja hoitoon aikuisille taudin. Ole valmis antamaan niin paljon aikaista historiaa, että ammatillinen kuin mahdollista, myös vanhemman ja koulun kirjaa.

Lisätietoja LISÄÄ aikuisilla tai löytää organisaation paikallisosaston, käy Attention Deficit Disorder yhdistyksen kotisivuilla http://www.add.org tai lasten ja aikuisten tarkkaavuuden häiriö verkkosivuilla osoitteessa http:// www.chadd.org.