Nipala

Alkoholin väärinkäyttö

Alkoholin väärinkäyttö tosiasiat

Alkoholin väärinkäyttö on malli liiallinen juominen, joka aiheuttaa haitallisia terveysvaikutuksia ja sosiaalisia seurauksia juoja. Lue lisää ›

Ymmärtäminen alkoholin vaikutuksista

Jos ymmärrät, miten alkoholi voi vaikuttaa sinuun, se voi auttaa sinua juoda vastuullisesti.

Seuraavat tekijät vaikuttavat siihen, miten ihmiset reagoivat alkoholiin, mukaan National Institutes of Health ja European Medical Association.

Laajuus alkoholin vaikutusta keskushermostoon riippuu siitä, kuinka paljon on veressä ja kuinka paljon verta olet. Tämä johtuu siitä, että alkoholi on jakautuu kehon läpi veden verenkiertoon, mukaan National Institute of Alcohol Abuse and Alkoholismi (NIAAA). Enemmän vettä veressä, enemmän laimennettu alkoholi on.

Lue lisää alkoholinkäytön vaaroista ›

Sosiaalinen juominen vs. Ongelma juominen

Jotkut ihmiset voivat juoda viinaa tuntikausia ja pysyä raittiina, kun taas toiset tulevat hiprakassa jälkeen vain yhden juoman. Joten miten voit kertoa, jos sinä tai joku muu on ongelma juoppo?

"Jos henkilö juo toistuvasti ja juominen aiheuttaa henkilökohtaista, ammatillista tai perheen ongelmia, ne voivat olla sairaus alkoholismi", sanoo Hamilton Beazley, Ph.D., psykologi ja entinen presidentti kansallinen neuvosto Alkoholismi ja huumeriippuvuus Inc. "Kun alkoholisteja juoda, he eivät voi aina ennustaa, kuinka paljon he juovat, kun ne lakkaavat, tai mitä he tekevät juoden. Ja se on yhteinen alkoholisteille kieltää kielteisiä vaikutuksia juominen tai että heillä on jopa ongelma. "

Lisätietoa sosiaalinen juominen ›

Miten vähentää juomista

Haluat ehkä leikata alas teidän juominen monista syistä. Valitettavasti hyvät aikeet eivät välttämättä tee työtä helpompaa.

Jos aiot juoda alkoholia, sinun tulee käyttää sitä viisaasti ja maltillisesti. Ja jos olet yksi 10-15 prosenttia väestöstä alkoholismiin perheessäsi, kannattaa olla varovainen, ettei juo liikaa tai liian usein, tai ei juoda ollenkaan.

Vaikka alkoholi voi olla rentouttava ja nautinnollinen pieninä annoksina, juominen ei ole vaaratonta virkistys. Aine olisi kohdeltava kunnioittavasti.

Se auttaa ymmärtämään, miksi ja milloin juot jos aiot onnistuneesti vähentää alkoholin kulutat. Vastauksesi seuraaviin kysymyksiin voi auttaa sinua tuomaan motiivit juominen polttopisteeseen.

Lue lisää alkoholin väärinkäyttö ›

Vaaroista humalahakuinen juominen

Liian moni nuori osallistuu vaarallinen käytäntö kutsutaan humalahakuinen juominen. Se tarkoittaa juominen myrkytyksen. Se määritellään jolla on vähintään viisi juomisessa peräkkäin miehille. Naisille, se on neljä plus juomisessa peräkkäin.

Mukaan tekemän tutkimuksen US Department of Education, 44 prosenttia Yhdysvaltain opiskelijat ovat humalajuojia.

"Näistä opiskelijoita, päihtymys on tärkein tavoite. Ja päihtymystila voi tulla monia muita vaaroja, kuten huimausta, koordinaatiokyvyn menetys, ripuli, oksentelu, tuomitsemattomuus tai jopa alkoholimyrkytys", sanoo Don Timm II, MD, hätä lääketiede lääkäri Dallasissa.

Mukaan Centers for Disease Control and Prevention, humalajuominen liittyy tahattomia henkilövahinkoja. Näitä ovat moottoriajoneuvon kaatuu, putoaa, palovammoja, hukkuminen, ja hypotermia. Henkirikos, itsemurha, lasten hyväksikäyttö, perheväkivalta, kohonnut verenpaine, sydänkohtaus, gastriitti, haimatulehdus, sukupuolitauteja, aivokalvontulehdus, ja huono valvonta diabetes ovat myös tulokset humalahakuinen juominen.

Lue lisää humalajuominen ›

Vaihtoehtoja AA

Vaikka Anonyymit Alkoholistit ja muut raittiutta perustuva 12 askeleen ohjelmat ovat ensisijainen hoitomuoto alkoholismin Euroopassa, monet ihmiset eivät pysty pysyä niiden kanssa ja palaa riippuvuutta alkoholista.

Nykyään on olemassa vaihtoehtoja 12 askeleen ohjelmat. Jotkut hoito-ohjelmia opettaa ongelma juovat vähentää juomista, lähestymistapa, joka vetoaa ihmisiä, jotka muuten eivät ehkä hakeudu hoitoon. Nämä ohjelmat perustuvat vakaumukseen, että ihmiset voivat muuttaa juominen käyttäytymistä.

Menestyä kohtuullisesti tai raittiutta vaatii työtä ja sitoutumista muutokseen. Sinun tulee ottaa huomioon vakavuus teidän alkoholiongelma ja lääketieteellis-psykologinen tai muita sairauksia, jotka olisivat pahentaa juomalla, jopa kohtuullisesti. Jos olet epävarma paras ohjelma sinulle, kysy lääkäriltäsi tai päihteiden ohjaaja neuvoa.

Lue lisää Anonyymit Alkoholistit ›