Nipala

Allergialääkkeet ja rokotukset ikääntyville

Vanhemmat aikuiset kohtaavat enemmän riskejä kuin nuorilla aikuisilla, kun he ottavat lääkkeitä. Osa näistä riskeistä ovat yksinkertaisesti koska monet vanhemmat aikuiset ovat useita kroonisia sairauksia ja ottaa eri lääkkeitä kullekin. Kun useita lääkkeitä-sekä määrätty ja over-the-counter (OTC)-lisää riskiä, ​​että lääkkeet ovat vuorovaikutuksessa tavalla, joka aiheuttaa ongelmia. Muistaa, milloin ottaa useita lääkkeitä voi myös olla haaste. Muita riskejä ovat muutosten vuoksi tavalla kehon prosesseja lääkkeitä.

Allergialääkkeet

Allergia lääkityksen annosta voidaan joutua laskea ikääntyneille.

Antihistamiinit

Antihistamiinit, jotka aiheuttavat uneliaisuutta voi aiheuttaa sekaannusta vanhemmilla aikuisilla. Nämä lääkkeet voivat tehdä niistä ennemminkin laskee ja satuttaa itsensä. Uudemmat antihistamiinit eivät aiheuta uneliaisuutta. Nämä lääkkeet ovat parempia valintoja ikääntyneille. Antihistamiinit yleensä myös voi aiheuttaa virtsan ongelmia vanhempien miesten kanssa eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun.

Tukkoisuutta

Pseudoefedriini on ainoa OTC suun limakalvoja saatavilla. Sitä myydään yksin tai yhdessä antihistamiinin kanssa. Pseudoefedriini voi aiheuttaa nopea syke, epäsäännöllinen syke ja verenpaineen nousu. Henkilöt, joilla on kohonnut verenpaine tai sydänsairaus tulee olla varovainen, kun käytät sitä.

Immunizations

Monet vanhemmat aikuiset eivät saa niiden suositeltujen laukausta. Nämä rokotukset ovat kuitenkin yhtä tärkeää ikääntyville lapsuuden rokotukset ovat lapsille. Immuunijärjestelmää hitaasti voimakkuus pienenee kun ikää. Siksi sinun tulisi varmista, että kuvat ovat ajan tasalla.

Jos sinulla on krooninen terveellinen tauti tai sairaus, joka vaikuttaa immuunijärjestelmään, ehkä seurata eri immunisointiaikataulun. Tarkista terveydenhuollon tarjoaja nähdä mikä laukausta tarvitset.

Keuhkokuume rokote

Vanhemmat aikuiset pitäisi saada keuhkokuume ampui 65-vuotiaana. Jos sinulla on ollut yksi ennen ikää 65, sinun pitäisi saada toinen laukaus viidestä 10 vuotta alkuperäisen kuvan.

Influenssarokotteen

Uuden 2011 CDC influenssarokotteen suositus on, että jokainen 6 kuukautta tai vanhempi pitäisi saada influenssarokotuksen vuosittain.

Jäykkäkouristus-, kurkkumätä ja hinkuyskä

Kun ikä, jotkut suojan lapsuuden rokotukset alkaa laskea. Tämä tekee sinusta alttiimpia taudeille. Tällä hetkellä lähes kaikki ihmiset sairaalaan, koska jäykkäkouristus ovat vanhempia aikuisia. Jos olet yli 65, sinun pitäisi saada tehosterokotus kurkkumätää ja jäykkäkouristusta 10 vuoden välein. Jos olet alle 65, saat jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä tehosterokotus kerran ja jäykkäkouristus-kurkkumätä tehosterokotus 10 vuoden välein jälkeenpäin.

Hinkuyskä, joka tunnetaan myös nimellä hinkuyskä, on erittäin tarttuva hengityselinten sairaus, joka on erittäin vaarallista imeväisille ja lapsille. Se voi olla kohtalokas Pikkulapset. Aikuiset voivat myös saada taudin, mutta oireet ovat yleensä lieviä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että aikuiset saavat myös rokotettu hinkuyskää, erityisesti perheille ja hoidon antajia uusien vauvoilla.

Tdap rokote, joka suojaa jäykkäkouristusta, kurkkumätää ja hinkuyskää, on uusi 2011 suosituksen, että kaikki aikuiset pitäisi saada vähintään yhden annoksen elinaikanaan. Aikuiset yli 65-vuotiaita, joilla ennakoidaan olevan noin vauvoille tulisi myös saada rokote, riippumatta, jos ne ovat jo saaneet Td (jäykkäkouristus ja kurkkumätä) tehosterokotus.

Polio

Sinun pitäisi saada polion tehosterokotus, jos olet noin lapsilla, jotka saivat elävän poliorokotteen. Tämä poistaa mahdollisuuden kehittää polio itse. Tämä ei ole enää ongelma Euroopassa, sillä elävän poliorokotteen on lopetettu. Lapset tässä maassa annetaan nyt inaktivoituja (IPV)-rokote. Jos matkustat alueille maailmassa, jossa poliota esiintyy edelleen ja olet rokottamattomia, epätäydellisesti rokotettu, tai tiedä rokotuksista, sinun pitäisi saada IPV-rokote. Kaksi annosta IPV annetaan välein neljästä kahdeksaan viikkoa. Kolmas annos annetaan kuuden 12 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Vesirokkoa (vesirokko ja vyöruusu)

Paitsi raskaana olevat naiset, kaikki aikuiset annetaan kaksi annosta Vesirokkorokotteen jos niitä ei ole aiemmin rokotettu tai sairastanut vesirokon aiemmin, tai syntyivät Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen.

Ihmiset yli 60 pitäisi harkita saada vyöruusu rokote. Vyöruusu on sairaus aiheuttaa vesirokkoviruksen, sama virus, joka aiheuttaa vesirokkoa. Jälkeen hyökkäys vesirokko, virus on lepotilassa tietyissä hermokudoksen. Kun ihmiset ikään, virus voi uudelleen näkyviin vyöruusu. vyöruusu vaikuttaa noin miljoona ihmistä vuosittain. Se näkyy klustereita rakkuloita, jotka kehittävät toisella puolella kehoa. Rakkuloita voi aiheuttaa voimakasta kipua, joka voi kestää viikkoja, kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun virus tulee uudelleen näkyviin. Rokote vähentää riskiä vyöruusu 51 prosentilla ja vähentää taudin vakavuus 67 prosenttia.