Nipala

Allergiat ja immuunijärjestelmää

Allergiat ja immuunijärjestelmää:

Allergiat ovat häiriöt immuunijärjestelmää. Useimmat allergiset reaktiot ovat seurausta immuunijärjestelmän, joka vastaa "väärä hälytys." Kun harmiton aine, kuten pölyä, hometta tai siitepölyä tavataan henkilö, joka on allerginen kyseiselle aineelle, immuunijärjestelmä voi reagoida dramaattisesti, tuottamalla vasta-aineita "hyökätä" allergeeni (aineille, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita). Tuloksena allergeenin kirjoittamalla alttiita ihmisen elin voi sisällyttää hengityksen vinkumista, kutinaa, nenän vuotaminen ja silmien kyynelvuoto tai kutina, ja muita oireita.

Mikä on immuunijärjestelmä?

Tarkoituksena immuunijärjestelmä on pitää tarttuva mikro-organismeja, kuten tietyt bakteerit, virukset ja sienet, ulos kehosta, ja tuhoamaan kaikki tarttuvat mikro-organismit, jotka eivät tunkeutuvat elimistöön. Immuunijärjestelmä koostuu monimutkainen ja elintärkeä verkon solujen ja elinten, jotka suojaavat elimistöä infektio.

Elinten mukana immuunijärjestelmän kutsutaan imukudoselimiin, jotka vaikuttavat kasvuun, kehitykseen ja vapauttamista lymfosyyttien (tietynlainen valkosolujen). Verisuonten ja imusuonten ovat tärkeä osa imukudoselimiin, koska ne harjoittavat lymfosyyttien ja eri alueilla elimistöön. Jokainen imujärjestelmäelinten tärkeä rooli tuotannon ja lymfosyyttien. Imukudoselinten ovat:

 • kitarisojen (kaksi rauhaset sijaitsee takana nenän passage)

 • liite (pieni putki, joka on liitetty paksusuoli)

 • verisuonet (valtimot, laskimot ja hiussuonia joiden kautta veri virtaa)

 • luuytimen (pehmeä, rasvakudokseen löytyy luuonteloissa)

 • imusolmukkeiden (pieni elimet muotoinen pavut, jotka sijaitsevat koko kehon ja kytke kautta imusuonten)

 • imusuonten (verkosto kanavien koko kehon, joka kuljettaa lymfosyyttien imukudoselimiin ja verenkiertoon)

 • Peyerin levyt (imukudokseen ohutsuolessa)

 • perna (nyrkinkokoisiksi elin sijaitsee vatsaonteloon)

 • kateenkorva (kaksi lohkoa, jotka liittyvät edessä henkitorven takana rintalastan)

 • risat (kaksi soikea massat takana kurkun)

Immuuni-järjestelmän:

Kun immuunijärjestelmä ei toimi kunnolla, se poistuu elimistöstä alttiita erilaisia ​​sairauksia. Allergiat ja yliherkkyys tietyille aineille pidetään immuunijärjestelmän häiriöt. Lisäksi immuunijärjestelmä on rooli hylkimisprosessia siirrettyjen elinten tai kudoksen. Muita esimerkkejä immuunijärjestelmän häiriöt ovat:

 • syöpä immuunijärjestelmän

 • autoimmuunisairauksien, kuten nuoruusiän diabetes, nivelreuma niveltulehdus, ja anemia

 • immuuni monimutkaisia ​​sairauksia, kuten virus- hepatiitti ja malaria

 • immuunivajavuustilan, kuten immuunikadon ( AIDS )

Miten henkilö tulee "allerginen?"

Allergeenit voivat olla hengitettynä, nieltynä tai anna ihon läpi. Yleiset allergiset reaktiot, kuten heinää kuume, tietyntyyppisten astma, ja pesät liittyvät vasta-aineet ja kehossa immunoglobuliini E (IgE). Jokainen IgE-vasta voi olla hyvin erityinen, reagoimaan tiettyjä siitepölyt ja muita allergeeneja. Toisin sanoen henkilö voi olla allerginen yhdenlaista siitepölyä, mutta ei toista. Kun altis henkilö altistuu allergeenille, keho alkaa tuottaa suuren määrän vastaavien IgE-vasta-aineita. Myöhemmät altistuminen samalle allergeenille voi aiheuttaa allergisen reaktion. Oireita allerginen reaktio vaihtelee tyypistä ja määrästä allergeeni kohdanneet ja millä tavalla elimistön immuunijärjestelmä reagoi että allergeeni.

Allergiat voi koskettaa ketä, iästä, sukupuolesta, rodusta tai sosioekonominen asema. Yleensä allergiat ovat yleisempiä lapsilla. Kuitenkin ensimmäistä kertaa esiintyminen voi tapahtua missä iässä tahansa, tai toistuu monen vuoden peruuttamista. Allergiat yleensä suvuittain. Hormonit, stressi, savua, hajuvesi, tai ympäristön ärsykkeet voivat myös olla tärkeä rooli kehittämisessä tai vakavuutta allergioita.

Mikä on anafylaktinen shokki?

Anafylaktinen sokki, jota kutsutaan myös anafylaksia, on vakava, hengenvaarallinen reaktio tiettyihin allergeeneja. Kehon kudoksiin voi turvota, mukaan lukien kudokset kurkussa. Anafylaktinen sokki on ominaista myös äkillinen verenpaineen lasku. Seuraavat ovat yleisimpiä oireita anafylaktinen sokki. Kuitenkin jokainen yksilö voi kokea oireita eri. Muita oireita voivat olla:

Anafylaktinen shokki voi aiheuttaa allergisen reaktion huumeiden, ruoka, seerumi, hyönteisten myrkky, allergeeniuutteen tai kemiallista. Jotkut ihmiset, jotka ovat tietoisia allergisia reaktioita tai allergeeneja, kuljettaa hätä anafylaksian pakki, joka sisältää adrenaliinia (lääke, joka stimuloi lisämunuaisten ja lisää nopeutta ja voimaa sydämenlyöntejä).