Nipala

Allergiat: mitään nuuskaaminen

Kuten muutkin allergiaoireita, heinänuha n vuotavat silmät, vuotava nenä, aivastelu, ja polttava maku tarkoittaa immuunijärjestelmän ylireagoivat muuten harmiton aine olet hengitettynä, nieltynä tai koskettanut.

Mutta kemiallisten aseiden immuunijärjestelmää vapauttaa näistä "allergeeneja" on voimakas tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tulos? Ne, vuotava nenä ja silmät, tai useita muita oireita nokkosihottuma ihon kutinaa.

Noin yksi henkilö neljästä on jonkinlainen allergia. Yleisin on "allerginen nuha", joka sisältää kausittaisen heinänuhan ja ympärivuotisen allergioita pöly, siitepöly, eläinten hilse, multaa, ja jotkut elintarvikkeet.

Oppiminen laukaisee

K: Miten voin paikantaa syy minun allergioita?

Saatat jo tietää, mitä vastuita käynnistävät allergiat - asioita, kuten keväällä siitepölykauden, pöly tai tiettyjä lemmikkejä. Mutta jos olet epävarma, ihon tai verikokeita voi auttaa tunnistamaan allergeeneja, jotka vaivaavat sinua. Kun tiedät mitä olet allerginen, voit ryhtyä toimiin välttääkseen oman allergeenille (t) ja räätälöidä sairaanhoitoa ehkäisemiseksi ja hallitsemiseksi oireita.

K: Miten voin minimoida minun altistuminen allergeeneille?

: Komponentit pölyä kuten eläinten hilse, muotit, ja pölypunkit voivat aiheuttaa allergisia reaktioita, sanoo European Academy of Allergy, Asthma ja immunologian (AAAAI). Pidä kotisi puhtaana ja siistinä. Vaihda kokolattiamatto puhdistettavia kovien pintojen, kuten puu-tai laatta. Vältä savun ja muut ärsyttävät. Käytä ilma diseaseers pitämään siitepölyä ulkopuolella ja, jos asut kosteassa ilmastossa, ilmankuivaajat hillitä kosteutta ja rajoittaa pölypunkit ja hometta. Jos lemmikki laukaisee allergia, ehkä löytää lemmikkisi uuteen kotiin. Ainakin, pitää lemmikkisi ulos makuuhuoneesta ja talon ulkopuolella, jos mahdollista.

K: Mitä lääkitystä otan heinää kuumetta?

: Antihistamiinit ovat lääkkeitä yleisimmin ottanut heinänuhan. Kuten nimi kertoo, ne estävät histamiineja, aineet kehon releases jotka aiheuttavat heinää kuumetta ja eläinten allergioita. Vanhemmat antihistamiinit ovat todennäköisemmin kuin uudempia reseptilääkkeet aiheuttaa uneliaisuutta.

Uudempi aika päästää antihistamiinit voi kestää jopa 24 tuntia. Se etu, että vanhemmat antihistamiinit, on kuitenkin se, että ne toimivat nopeammin ja ovat halvempia kuin uusilla.

Uudempi nenäsuihkeet

K: Entä nenäsuihkeet?

: Uudempi ainoastaan ​​reseptillä suihkeita ovat turvallisempia kuin monet over-the-counter avaavana suihkeita, jotka voivat olla tottumusta jos sitä käytetään väärin. Intranasaalinen kortikosteroidit ovat tehokkaimpia lääkkeitä ohjaukseen allergisen nuhan oireita.

Q: allergia laukausta apua?

: Allergy laukausta aiheuttaa immuunijärjestelmän reagoimaan tuottamalla lajikkeita vasta-aineita, ja solut, jotka eivät aiheuta vaarallisia oireita sen sijaan, tuottamaan vasta-aineita ja kemikaaleja, jotka johtavat allergiaoireita. Allergia laukausta lisätä omaa sietokykyä allergeeneja, jotka käynnistävät oireita, kun olet alttiina niitä. Allergia laukausta ei käytetä hoitoon ruoka-aineallergiat, koska laukauksia itse ovat liian todennäköisesti aiheuttaa anafylaksia. Mutta suun (niellä) immunoterapia erittäin laimennettu näytteitä allergia laukaisee parhaillaan testataan mahdollisia uusia hoito ruoka-aineallergiat.

K: Miksi minulla on allergioita, jos puoliso ei?

: Blame genetiikka. Jos molemmat vanhempasi ovat allerginen, niin olet todennäköisesti kehittää allerginen nuha ennen puberteetin. Jos toinen vanhemmistasi on allerginen, niin voit kehittyä allerginen nuha jälkeen murrosikään tai ehkä ei ollenkaan.

K: Jos muutan toiseen osaan maata, minä jättäisin allergioita taakse?

: Voit paeta allergeenit kehosi on jo tuttu, mutta sen jälkeen vähän aikaa, kehosi voi kehittää uusia allergioita.

Ikä on tekijä

K: Joten olen jumissa allergikoille koko ikäni?

: Ikä toimii eduksesi. Allergiat huippu vuotiaita 35-45, sitten tasaantuvan. Koska immuunijärjestelmä alkaa puhki meidän 60s, meillä on vähemmän reaktioita allergeeneille. Ikävuoden jälkeen 75, se on epätavallista kärsiä allergioista.

K: Voinko pitää lapseni perimästä allergioita?

: Ei, mutta voit vaikuttaa niiden kehitykseen ja vakavuus. Imetys jopa yhdeksän kuukauden erittäin suositeltavaa. Estää ruoka-aineallergiat, viive altistuminen mahdollisesti allergiaa elintarvikkeita. Kiinteää ruokaa on lykättävä, kunnes 6 kuukauden iässä, AAAAI sanoo. Sitten käyttöön hyvin mitäänsanomaton elintarvikkeet, yksi ruoka tyyppiä kerrallaan. Jotkut tutkimukset osoittavat, että pitää lemmikki, varsinkin koira, ensimmäisen elinvuoden voi todella vähentää allergian ja astman.