Nipala

Lääkitys allergia

Mikä se on?

Totta allergisen reaktion lääkitystä tapahtuu, kun immuunijärjestelmä on aktivoitu vasteena lääkkeen. Lääkitys voidaan ottaa suun kautta, ruiskutetaan elimistöön tai hierotaan ihoon. Oireita allergisen reaktion vaihdella lievästä ihottuma on äkillinen turpoaminen monia kehon osia hengenvaarallisia verenpaineen lasku.

Useimmat ihmiset, joilla on lääkeaine-allergia on altistunut, että lääkeaineen tai vastaavan lääkkeen ennen. Aiempina altistuminen, immuunijärjestelmän solut muodostivat vasta-aineita lääke. Vasta-aineet ovat proteiineja, kirjoittaja immuunijärjestelmää taistelemaan ulkomaisten hyökkääjät, kuten bakteerit ja virukset. Kun henkilö altistuu lääkkeen uudelleen, vasta-aineet menevät teoiksi kuittaamalla allerginen reaktio. Oireita huumeiden allergia voi tapahtua välittömästi tai lääkkeen käytön jälkeen viikon tai enemmän.

Syynä henkilö kehittyy tietyn lääkkeen allergia on yleensä tuntematon, mutta genetiikka todennäköisesti merkittävä rooli.

Huumeiden allergiat voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia, ei pelkästään niiden aiheuttamista oireista, vaan koska ne voivat estää tai vaikeuttaa käyttöä tehokkaampia lääkkeitä hoitoon lääketieteellisiä sairauksia.

Monille lääkitys allergiat jäädä havaitsematta, kunnes he ottavat huumeiden ja on allerginen reaktio.

Monet ihmiset ovat herkkiä lääkkeitä, mutta eivät kaikki nämä herkkyydet ovat totta allergisia reaktioita. Jotkut haittavaikutuksista huumeet ovat sivuvaikutuksia. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat vatsavaivat, ripuli, oksentelu, kuume ja ihoreaktio auringonvalolle kutsutaan valoherkkyys. Kuitenkin huumeiden allergiat eivät ole sama asia kuin sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksia ei liity immuunijärjestelmää, ja joskus voidaan välttää alentamalla annos. Jotta reaktio on allergia, immuunijärjestelmän on oltava mukana.

Oireet

Oireita huumeiden allergiat vaihtelevat riippuen immuunijärjestelmän mekanismeja. Yleisin reaktio on ihottuma. Jos olet ollut alttiina huumetta, ihottuma voi alkaa nopeasti, jo ensimmäisen päivän tai kahden kuluttua lääkkeen käytön. Reaktio voi myös viivästyä ja tapahtuu vasta 8-10 päivää aloittamisen jälkeen huume. On jopa mahdollista kehittää ihottumaa, kun olet lopettanut yhden viikon hoitokuuri. Kun tämä tapahtuu, se on tavallisesti suhteessa antibiootti.

Oireita, jotka näkyvät muutaman tunnin sisällä lääkkeen ottamisesta - kutsutaan akuutiksi oireet - yleensä liittyy ihottumaa, nokkosihottumaa tai kutinaa. Kuitenkin, vaikeammissa tapauksissa oireita voivat edetä nopeasti ovat nenän tukkoisuus, nopea pulssi korko, verenpaineen lasku, hengitysvaikeudet, kasvojen turvotus, huimaus ja pyörrytys. Tällainen reaktio, jota kutsutaan anafylaksia, edustaa vakavin sellainen allergisen reaktion. Hoitamatta, se voi johtaa kuolemaan muutamassa minuutissa.

Harvinaisempia allerginen reaktio on nimeltään seerumisairautta. Tämä voi tapahtua päiviä tai jopa viikon kuluttua alkaa lääkitystä, vaikka et olisi koskaan joutuneet lääkitys ennen. Oireita seerumitautia kuuluvat ihottumat, nokkosihottuma, kuume ja nivelkipuja. Harvoissa tapauksissa erityyppinen allerginen reaktio voi aiheuttaa punasolujen hävitettäväksi. Tätä kutsutaan hemolyyttinen anemia.

Jos kehität herkkyyttä yhden lääkitystä käyttävät muita lääkkeitä, joilla on samankaltaisia ​​kemiallisia rakenteita voi olla vaarallista. Esimerkiksi jos henkilö on kehittänyt nokkosihottuma tai anafylaksia jälkeen kun jokin penisilliinien, hänen tulisi välttää kefalosporiiniantibiootin kuten kefaleksiini (Biocef, Keflex, Keftab).

Diagnoosi

Lääkäri perustaa diagnoosi lääkärintarkastuksen ja oireesi. Useimmissa tapauksissa lääkäri epäilet, että ongelma on huumeiden allergia, jos sinulla on aikaisemmin esiintynyt allergisia reaktioita käytön tietyt lääkkeet.

Ihotestejä joskus voidaan käyttää määrittämään jos joku on allergia lääkitys. Penisilliini ihon testaus, esimerkiksi, sisältää pistoksena ihon alle pienen määrän yksi osa penisilliiniä molekyylin. Ihmiset, joilla penisilliini allergia kehittyy reaktio pistoskohdassa, joka voidaan mitata. Kuitenkin, nämä testit eivät ole aina luotettavia, koska vain osa penisilliini molekyylin injektoidaan. Tätä testiä käytetään usein henkilö, joka tarvitsee penisilliini-kuin huumeiden hoitoon vakava infektio.

Odotettu kesto

Allergiset reaktiot huumeet ovat yleensä itsestään ja kestää vain muutaman päivän kuluttua lääkkeen käyttö lopetetaan. Joissakin tapauksissa on kuitenkin vakavampi reaktio voi tapahtua. Harvoin, allergisia ihoreaktioita voi aiheuttaa selvästi sloughing ihon sairaus nimeltä toksinen epidermaalinen nekrolyysi (TEN). Potilaat, jotka kokevat tämän komplikaatio vaatia hoitoa samanlainen polttaa potilaille. Iho voi kestää kuukausia parantua kokonaan. Lääkeaineita, jotka TEN kuuluu sulfa-pohjainen antibiootteja, allopurinoli (Zyloprim), jotkut takavarikkoa elämäntapaan, ja ampisilliinia (myydään useita tuotenimiä).

Ehkäisy

Paras tapa välttää lääkitys allergia on välttää lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa sen. Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Jos sinulla on ollut allerginen ruoka, siitepöly, tietyt saippuat tai kosmetiikkaa ja muita yhteisiä tuotteita, varmista, että terveydenhuollon ammattilainen tietää. Sinun tulisi varmista, että kerrot terveydenhuollon ammattihenkilön kaikista lääkereaktiot että sinulla oli aiemmin. Oppia kaikkia lääkkeitä sinulle annetaan tai over-the-counter lääkkeitä, jotka voit ostaa oman. Aina keskustele lääkärisi ja / tai apteekista suosituksia siitä, mitkä lääkkeet kannattaa välttää tai pitäisi ryhtyä, jos sinulla on ollut lääkitys allergia. Aina olet tekemisissä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka ei ole perehtynyt lääketieteen historian, muista kertoa hänelle oman lääkeherkkyyksiä. Pidä lista lompakossa on helppo lukea ja pitävät yllään lääketieteellisen tunnistusranneke tai kaulakoru.

Hoito

Kun sinulla on reaktio lääkitys, hoito riippuu reaktion vaikeusasteesta. Jos sinulla on vain ihottumaa, mutta muuten voi hyvin, se voi riittää lopeta lääkitystä. Muuten hoito keskittyy lievittää oireita. Jos epäilet huumeiden reaktion, lopeta huumeiden ja ota yhteyttä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka voi auttaa määrittämään, jos reaktio on tosi huumeiden allergia ja ehdottaa vaihtoehtoista lääkitystä, jos sellainen tarvitaan.

Antihistamiinia voidaan suositella vähentää kutinaa ja muita histamiini liittyviä oireita. Kortikosteroidia kerma (kuten hydrokortisonia ja muut) voidaan määrätä. Kortikosteroiditabletteja - prednisonia (myydään useita tuotenimiä) - voidaan käyttää vakavia reaktioita.

Anafylaksia, kaikkein vakava allerginen reaktio, voi aiheuttaa dramaattisia verenpaineen laskua, vinkuna ja hengitysvaikeuksia. Kaikkein vaikeimmissa tapauksissa voi johtaa tajunnan menetykseen ja harvoin kuolemaan. Anafylaksia käsitellään hätätilanteessa injektiona adrenaliinin (adrenaliini) ja nesteitä annetaan laskimonsisäisesti (suoneen).

Jotkut huumeiden allergiat voidaan muuttaa hoitoa kutsutaan huumeiden siedätyshoito. Tämä käyttää kasvavia annoksia lääkettä ajan luoda toleranssi.

Kun soittaa ammatillinen

Oireita akuutin vaikean allergisen reaktion, kuten nopea pulssi, hengitys työlästä ja kasvojen turvotus vaativat välittömästi paikalle hätätilanteessa hoitolaitoksessa. Muut reaktiot olisi ilmoitettava viipymättä lääkäriin niin, että hoitoa voidaan arvioida ja voit välttää lääkitys, joka aiheutti reaktion.

Ennuste

Eniten huumeiden allergiat vastata helposti pysäyttämään rikkoneen agentti. Koska allergia itsessään ei voida parantaa, hoito tähtää oireiden hallinnassa.

Lisätietoja

NIAID toimisto viestinnän ja julkisen yhteyshenkilöiden
6610 Rockledge Dr., MSC 6612
Bethesda, MD 20892-6612
Puhelin: 301-496-5717
Faksi: 301-402-3573
http://www3.niaid.nih.gov/