Nipala

Mikä on allerginen reaktio?

Mikä on allerginen reaktio?

Allergiat kuuluvat luokkaan immuunijärjestelmän vastauksissa toivottiin yliherkkyysreaktioita. Itse asiassa, jos immuunijärjestelmä ei ole mukana, se ei ole, lääketieteellisesti ottaen allergia.

Ihmiset sekoittavat usein reaktioita ärsyttävistä ympäristöön - kuten nuha ärsyttänyt kylmä ilma, savu, tai hajusteita - joiden todellinen allerginen reaktio, kuten heinää kuumetta, jossa solut immuunijärjestelmä reagoi allergeenille, kuten Tuoksukit. Jotkut ihmiset kehittää kutiava, punainen ihottuma jälkeen kosketuksessa tiettyjen kemikaalien kuten ankara pyykinpesuaine, mutta jos immuunijärjestelmä ei ole mukana, se on ärsytystä, ei allergiaa. Samoin joku, joka kärsii turvotus ja ripuli juotuaan maitoa tai syö maitotuotteita voi siedä, ei allergiaa, laktoosi, luonnollista sokeria löytyy lehmänmaito, koska heillä ei ole entsyymejä tarvitaan sulattamaan laktoosia (ks. "sietää intoleranssien "alla).

Allerginen reaktio voi tapahtua lähes välittömästi, tai se voi tapahtua tuntien tai päivien kuluttua. Tämä määrittelee tyyppinen ratkaisu joko välittömästi tai viivästynyt yliherkkyysreaktio.

Synnynnäisen immuniteetin, immuniteettityyppi jokainen on syntynyt, on kehon ensimmäinen aktivoitu vastaus bakteereita (taudinaiheuttajia). Synnynnäinen immuniteetti laukaisee nopeasti tulehdusreaktiota "ei-itse" hyökkääjä. Vasteaika on tyypillisesti 12 minuutin altistuminen allergeenille. Luontainen reaktio syttyy sitten ylös seuraava puolustuslinja, mukautuva immuunivastetta. Mukautuva immuunijärjestelmää, joka vaatii "koulutuksen" meidän alkuvuosina, joten se voi tunnistaa taudinaiheuttajia, kun se täyttää ne, kestää kauemmin aktivoitua - mutta kun se on, se on valtavan voimakas.

Sietämisestä intoleranssien

Ihmiset sekoittavat usein intoleranssi allergia. Yksi tapa määritellä intoleranssi on sanomalla, mitä se ei ole: se ei ole virkaintoisiksi immuunijärjestelmän vasteen. Tyypillisesti se on vastaus kemiallista tai seuraus riittämättömyys luonnollinen yhdiste. Joillekin ihmisille, kofeiini, teobromiini, ja metyyliksantiinia teetä, kahvia, suklaata ja kaakaota aiheuttaa oireita happorefluksin, jännittyneisyyttä tai unettomuutta. Kemikaalien punaviiniä voi aiheuttaa migreenin joillekin ihmisille, natriumglutamaatti (MSG), joskus läsnä kiinalaisia ​​ruokia tai jalostettuja elintarvikkeita, häiritsee muita - vaikka jälkimmäinen ei ole yhtä yleistä kuin ihmiset yleensä ajattelevat se on. Muut ihmiset kärsivät epämukavuutta maitotuotteista, koska heidän kehonsa tuottavat vähän tai ei laktaasin (entsyymi, joka pilkkoo laktoosia maidossa), sairaus, joka voi pahentua iän myötä.

Kuten allergiat, välttäminen on ensimmäinen rivi hoitoon intoleranssien. Erityisiä strategioita voivat lievittää suvaitsemattomuutta. Esimerkiksi laktoosi-intoleranssi, voit ehkä lisätä oman laktaasin tasoilla ottamalla vakiovahvuuksilla täydentää saatavilla vähittäiskaupoissa, vaikka hyödyt ovat vaihtelevia. Jos kärsit ruoansulatuskanavan häiriöitä, tarkista lääkäriltäsi asemesta diagnoosin.

Välittömiä yliherkkyysreaktioita

Vuonna allergisille henkilöille, soluja immuunijärjestelmä, joka normaalisti torjuvat bakteereita voi tulla yliaktiivinen ja vastata epäasiallisesti ja erittäin nopeasti muuten harmittomia aineita kutsutaan allergeeneja.

Avaimet tässä prosessissa ovat auttaja-T-soluja 1 (Th1) ja 2 (Th2). Nämä valkoiset verisolut kiertävät verenkierrossa ja hälytys muiden immuunijärjestelmän pelaajia, jotka laitos voi olla uhattuna tunkeutuvat bakteereita. Th1-solut käsitellä tietyntyyppisiä virus-ja bakteeri-infektio, kun taas Th2-solut auttaa poistamaan tiettyjä loisia. Tutkimus on löytänyt Kolmas auttaja-T-solujen kutsutaan Th17, joka näyttää olevan rooli allerginen reaktio.

Allergisiin sairauksiin, tämä prosessi menee pieleen ainakin kahdella tavalla. Ensinnäkin Th2-solut hallitsevat, eli ne ovat todennäköisesti vastaamaan kuin Th1-solut. Toiseksi kehon kiinnikkeet nämä Th2-vasteet aineisiin, jotka eivät ole todella haitallista, kuten siitepöly ja eläinten hilse. Vastauksena Th2-solut tuottavat aineet ja rekrytoida muita soluja - masto ja eosinofiilien - että osallistua allergisen reaktion. Tuottamia proteiineja, Th2-solun, jota kutsutaan sytokiinit, orkestroida allerginen reaktio.

Toinen seuraus Th2-solujen aktivaatio on, että toinen tyyppi valkosolujen, B-solu, joka on välttämätön normaalin immuunivasteen, on stimuloidaan tuottamaan vasta-ainetta, jota kutsutaan immunoglobuliini E (IgE). Ja se tarkoittaa ongelmia seuraavan kerran kehon näkee saman allergeenin - nämä IgE vasta-aineet ovat valmiina hyökkäämään.

Allergiat ja ilmastonmuutos

Useimmat tutkijat uskovat, että ihmisen vaikutteita ilmastonmuutos on jo käynnissä. Sekä monet valitettavaa seurannaisvaikutukset, että tällainen muutos on omiaan tuomaan, vielä yhden: todennäköinen lisääntyminen allergisten sairauksien.

Vuonna 2008 ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ja allerginen sairaus, tutkijat tutkittu miten muutokset lämpötilan pitkittäisi kasvukauden ja jotka puita ja kasveja hyötyisivät. He päättelivät, että määrä ilmassa allergeeneja lisääntyy ja yleinen ilmanlaatu heikentäisi koska ilman saastumisen. Enemmän siitepölyä merkitsisi lisää allerginen sairaus, enemmän saasteesta ja alailmakehän otsonin aiheuttaisivat astmaa. Tämä prosessi on jo alkanut. Esimerkiksi tutkimus on osoittanut, että ilmastonmuutos, joka on jo tapahtunut mahdollistaa ragweed kasvi tänään tuottaa huomattavasti enemmän siitepölyä per kasvi kuin edeltäjänsä 100 vuotta sitten. Se on huono uutinen niille, joilla syksyllä allergioita. Jos olet huomannut teidän allergiat vellova aikana ragweed kaudella enemmän kuin aiemmin, ainakin tiedät yksi syy miksi.

Roolia vasta-aineiden

Vasta-aineet muodostavat hämmästyttävää monipuolisuutta immuunijärjestelmä tunnistaa lukemattomia ulkomaisia ​​"ei-itse" aineita. Jokainen vasta-aine on ohjelmoitu tunnistamaan tietyn ulkomaisen molekyyli (tai jopa vain pieni pala, että molekyyli) tai antigeenin. Koska immuunijärjestelmä tuottaa miljoonia vasta-aineita, se on valmis tunnustamaan tahansa antigeeni, joka tulee kehon. Ilman valvontaa valmiudet vasta, ihmiskeho tuhoutuisivat taudinaiheuttajia (tautia aiheuttavia mikro-organismeja). Vasta-aineet, jotka ovat proteiineja, joita kutsutaan myös immunoglobuliinit.

Ihmisen veri sisältää viisi erilaista immunoglobuliinit: IgA, IgD, IgE, IgG ja IgM. Kolme näistä - IgA, IgG, ja IgM - kriittinen rooli taistelemaan haitallisia bakteereja ja viruksia. Suurin osa allergisia reaktioita aiheuttavat vasteen IgE-vasta-aineen, tyypillisesti ilmassa molekyyliin. Esimerkiksi IgE-vasta, joka tunnistaa ragweed aiheuttaa oireita heinää kuume alkusyksystä, kun siitepölyä on läsnä ilmassa. Puristit alalla sanovat, että vain IgE-vaste, eli välitön yliherkkyysreaktio, johon läsnäolo ja osallistuminen IgE-vasta, olisi pidettävä allerginen reaktio. Koska muut allergiset reaktiot ovat IgG-välitteinen (ks. "Seerumitauti") tai T-soluvälitteinen (esim. kosketusihottuma, katso "viivästyneitä yliherkkyysreaktioita"), mietinnössä otetaan laajempi siihen että termillä "allergia" kannet Minkä tahansa näistä immuunijärjestelmän vasteita.

Yleensä vasta-aineita tuotetaan, kun B-solut tunnistavat antigeenin pinnalla erityisen haitallisia valtaavat taudinaiheuttajia, kuten bakteereja, jotka aiheuttavat keuhkokuumeen. Tämän hyväksynnän aiheuttaa B-solujen kypsyä vasta-ainetta tuottavat plasman soluja. Kuten pataljoona keskiaikainen jousimiehet, nämä plasmasoluiksi anna lentää niiden vasta-aineita, jotka matkustavat tavoitteensa ulkopinnalla haitallisten hyökkääjät. Todettuaan niiden merkki-, IgG-vasta-aineet neutraloivat bakteeri-toksiinien tai tekevät bakteerit ingestible muiden solujen immuunijärjestelmän, neutrofiilit ja makrofagit, jotka syövät ja tuhoavat bakteerit.

IgE-vasta-aineita haluavat yhdistyä reseptoreihin masto ja basofiilit (eräänlainen telakointi menettely). Maston solut ovat erikoistuneita soluja löytyy suuria määriä rajanylityspaikoilla kehoon, kuten vuorausten hengitysteihin, silmät, gut, ja dermis (yksi nahkaan). Basofiilit ovat eräänlainen valkosolujen läsnä hyvin pieniä määriä, että myös pintareseptorin (telakka) IgE.

Ongelmat alkavat, kun harmiton, usein hengitettynä, allergeeni täyttää kanssa IgE telakoituna syöttösoluja. Tämän kokouksen mastsolu kysyy allerginen reaktio vapauttamalla histamiinia, tryptaasi, ja muita kemikaaleja, kuten leukotrieenien ja prostaglandiinien, joka muutamassa minuutissa laukaista aivastelu, nenän vuotaminen, kutina ja ihon tai hengityksen vinkuminen (ks. kuva 1). Syöttösolut voi myös vapauttaa tulehduksellinen kemikaaleja, kun niiden pinta-sidottu IgE joutuu kosketuksiin allergeenien.

Vielä pahempaa, kun allerginen reaktio kierteet käsistä, se voi käynnistää hengenvaarallinen kehon laajuinen reaktio nimeltä anafylaksia tai allerginen shokki, joka edellyttää välittömiä toimia ja lääketieteellistä seurantaa (ks. "käsitteleminen adrenaliini suutin kuin ammattilainen "). Mutta se ei ole ainoa riski. Mast-solut tuottavat muita kemikaaleja, kuten proteaaseja, jotka aiheuttavat kudosvaurioita. Ja aktivoidut syöttösolut tuottavat omaa sytokiineja, jotka stimuloivat B-solut tuottamaan enemmän IgE, joka johtaa enemmän IgE telakoituna syöttösoluista ja enemmän mahdollisuuksia vapauttaa tulehduksellinen kemikaaleja. Samaan aikaan muut sytokiinien rekrytoida eosinofiileista paikalle allergisen reaktion, perustamalla paikallisen tulehduksen (katso "Mikä on tulehdus?" Alla).

Puututa ja toistuvia kohtaamisia allergeeni, tämä sykli voi johtaa jatkuvaan allergiset reaktiot, jotka ajan mittaan manifesti krooninen allergia oireita, jotka lopulta voivat aiheuttaa pysyviä kudosvaurioita.

Viivästyneitä yliherkkyysreaktioita

Ei kaikki allergiset reaktiot ovat välittömiä. Toinen tyyppi reaktio ei ole IgE-ja ilmestyy monta tuntia tai päivää altistuksen jälkeen antigeeni - siksi termi viivästynyt yliherkkyys. Poison Ivy, esimerkiksi tuottaa viivästynyt yliherkkyysreaktio kutsutaan kosketusihottumaa, tyyppi ihottuma aiheuttavat tietyt kasvi-tiettyjä kemikaaleja.

Prosessi alkaa paljon samalla tavalla kuin monissa muissa immunologisia prosesseja. Reaktio ei ole välitön kuin että syntyy maston solujen ja IgE, mutta vie 48-72 tunnin päästä huippunsa. Monet kemikaaleja löytyy yhteisiä jokapäiväisissä tuotteissa, kuten kosmetiikkaa, henkilökohtainen hygienia, tai vaatteet, voi aiheuttaa viivästynyt yliherkkyysreaktio Kosketusihottuman.

Mikä on tulehdus?

Lääkärit ensimmäinen kuvattu tulehdus tuskallinen, kuuma, punainen turvotus kudoksiin kuten tapahtui noin keitetään tai hyönteisen purema. Nämä varhaiset lääkärit käyttivät latinan sanoista rubor (punainen), Calor (lämpö), dolor (kipu), ja kasvaimen (turvotusta) kuvaamaan tulehdus. Tulehdus, joka kestää tunteja tai päiviä edustaa valkosoluja yrittää taistella tunkeutuvat taudinaiheuttajan tai käsitellä roskan kuten hajoamaan. Ajan myötä prosessi johtaa pysyvää vahinkoa muodostunut arpikudosta kun keho yrittää parantaa itsensä. Nykypäivän lääkärit pystyvät tunnistamaan ominaisuus solumuutoksia tulehduksen mikroskoopilla tarvitsematta nähdä klassinen merkkejä (punoitus, lämpö, ​​kipu, turvotus) ovat alunperin kuvanneet alussa lääkärit.

Seerumitauti

Kolmas reaktio on seerumitaudin. Tämä reaktio käsittää IgG-vasta-aineita sen sijaan, että IgE-vasta-aineita. IgG on tärkein tyyppi vasta elimistön tuottama. Jotkut ihmiset tekevät suuria ja sopimattomia määriä IgG-vasta-lääkkeitä he saavat. Kun nämä ihmiset saavat näitä lääkkeitä toisen kerran, vasta-aineet pitävät lääkitystä ikään kuin se olisi hyökkääviä mikro-organismi, joka muodostaa erittäin suuri molekyyli kompleksit antigeenin (lääkitys) ja vasta-aine. Nämä molekyylit juuttua verenkiertoon, jossa ne aktivoivat toinen osa kehon puolustusjärjestelmän, kutsuttujen proteiinien ryhmään täydennys. Kun tämä järjestelmä on aktivoitu, se aloittaa tulehdusreaktio, rekrytointi solut, jotka syövät ja tappaa hyökkääviä vikoja. Tuloksena on seerumitautia, tunnusmerkkinä olivat mittavat merkkejä tulehduksesta yhdessä ihottuma, suurentuneet imusolmukkeet, ja vahingoittaa munuaisia.

Hoitosuosituksia

Vaikka mekanismeja, jotka johtavat allerginen reaktio voi vaihdella, oireet voivat olla hämmästyttävän samankaltaisia, ja myös niin ovat hoitomuodot monissa tapauksissa. Se sanoi, on tilanteita, jolloin se on erittäin tärkeää tietää, mitä mekanismi on aiheuttanut allergisen reaktion, joten voit ottaa sopivin lääkitys hillitsemään oireita. Lääkityksen suunniteltu toimimaan IgE-allergioita ei auta, jos olet kärsivät reaktio välittämä IgG-tai T-soluja.