Nipala

Mitä tehdä allergioita

Toivoisin oli dollarin joka kerta, kun olen kuullut jonkun sanovan, "Voi, se on vain allergiaa." Jälkeen pari vuosikymmentä kuin allergologi joka näkee potilaita päivittäin, voin vakuuttaa teille, että allergiat voivat olla heikentävä terveysongelma ja aiheuttaa pysyvää vahinkoa. Tämän sanoi, on tärkeää tietää, että paremman, turvallisemman hoidot ovat nyt saatavilla miljoonia ihmisiä, joilla on allergioita ja allerginen astma. Numerot ovat huikeat: allergiset sairaudet vaikuttavat 20% Yhdysvaltojen väestöstä. Yli 20 miljoonaa ihmistä sairastaa astmaa, ja yli 70% ihmisistä, joilla on astma on myös allergioita. Allerginen nuha, allergia, joka tekee nenäsi aikavälillä muodostaa lähes 17 miljoonaa lääkärissä käyntien vuosittain.

Saanen kertoa teille, mitä kerron minun potilaiden päivittäin. Allergia on mitä tapahtuu, kun elimistön puolustusmekanismi, immuunijärjestelmä, saa sen viestejä salattu. Normaalisti immuunijärjestelmä fends pois vaarallisia hyökkääjät, kuten bakteerit ja virukset. Mutta allerginen reaktio tapahtuu, kun immuunijärjestelmä yrittää puolustaa kehoa jotain, joka ei ole yleensä vaarallisia, kuten siitepölyä. Siinä mielessä, immuunijärjestelmän vaste on epänormaalia.

Olemme oppineet paljon siitä, miten immuunijärjestelmä toimii allergisen reaktion aikana. Yksi merkittävä läpimurto on, että nyt tiedämme, että siellä on paljon muutakin kuin vapauttaa histamiinia, yksi osallistuvista aineista allergisen reaktion. Tulehdus on myös suuri merkitys, sekä melkoinen valettu kemiallisten pelaajia. Lisäksi tulehdus, joka esiintyy allerginen kohtaus ei vain tehdä sinusta tuntuu kurjaksi kaventamalla hengitysteihin, se voi myös aiheuttaa todellisten kudosvaurioita. Hoitamattomana tämä vahinko voi tulla peruuttamattomia.

Samaan aikaan, lääketieteellinen tutkimus on saatavilla runsaasti tehokas ja turvallinen lääkkeitä. Meillä on nyt lääkkeitä, jotka voivat tulehduksen hoitoon pitkällä aikavälillä. Ja tämä pääsenkin aihetta optimismiin: krooninen allergikoille voi turvallisesti ottaa lääkkeitä niin kauan kuin he tarvitsevat niitä valvoa niiden oireita, parantaa heidän elämänlaatuaan ja estää pysyviä vaurioita.

Tämä raportti sisältää paljon tietoa annan minun potilaille - eli tapoja saada allergisia oireita kurissa ja elää elämää täydemmin.

Mitä tehdä allergioita

Keväällä, kun puut puhkeavat lehdet, kukat aukeavat, ja siitepölyä lentoon, olet hajamielinen aivastelua, sniffling ja kutiavat silmät? Kesällä sinä sulkemaan pois tuulta ja piilottaa sisätiloissa? Ympäri vuoden, sinä käydä jatkuvaa taistelua vaikutuksia pölypunkit tai lemmikkieläinten hilse? Jos näin on, olet perehtynyt oireita allergia hyökkäys. Mutta onko sinulla kärsii vuodenaikojen allergioita tai kestämään oireita ympäri vuoden, et ole yksin. European Academy of Allergy, Asthma ja immunologian (AAAAI) arvioi, että 40.000.000-50.000.000 ihmiset kärsivät allergiset sairaudet.

Allergia kurjuus on korkea tarran hinnan. National Institute of Allergy ja tartuntatauteja (NIAID) arvioi, että vuotuiset suorat terveydenhuollon kustannukset kroonisten allergisten sairauksien on 15 mrd.€. Sitten on välilliset kustannukset, joihin kuuluvat menetettyjä työpäiviä, jäi koulun aikaa, ja rajoitettu vapaa-ajan toimintaa. Ja tilanne pahenee: läntisissä teollisuusmaissa ja voimakkaasti taajama-alueilla muissa maissa, allergista reaktiota - elimistön liian herkkä immuunivastetta vaaraton aine - ovat kasvussa. Lisäksi tutkijat uskovat, että seurannaisvaikutukset ilmastonmuutoksen allerginen sairaus (ks. "Allergiat ja ilmastonmuutos") ovat todennäköisesti merkittävät.

Allergiat voivat vaihdella ärsyttävää haitat kroonisiin heikentävistä sairauksista. Ne voivat jopa olla hengenvaarallisia, kuten ilmenee allerginen sokki (anafylaksia). Koska niiden mahdolliseen vakavuuteen ja yleistyminen, allergiset reaktiot ovat olleet painopiste tiukkaa tutkimusta. Tämä työ on johtanut ymmärtämään paremmin monimutkaisia ​​allergisia reaktioita, mikä puolestaan ​​on johtanut yhä tehokkaampaan hoitovaihtoehtoja. Vaikka allergiat vielä ei voida parantaa tai estää, lääkärit oppivat lisää siitä, miten hallita oireita onnistuneesti. Tämä tarkoittaa, että hoidon, sinun ei vain tuntea paremmin, mutta myös vähemmän todennäköisesti kärsivät pysyviä kudosvaurioita, että hallitsematon allergiat voivat aiheuttaa ajan mittaan.

Viisi suurta allergia kategoriat

Vaikka on olemassa monia aineita (allergeeneja), joka aiheuttaa allergisia reaktioita ihmisissä, nämä viisi luokat muodostavat useimmissa tapauksissa.

Siitepöly

Hyönteisten jätökset

Lemmikkieläinten hilse

Homeitiöt

Elintarvikkeet

Allergiat, jotka tulevat ja menevät kausi on yleensä laukaisee kasvien siitepöly.

Urbaanin elämän torakka-saastuneella asuntojen kulkee käsi kädessä allergikoille.

Rakastettava mutta aivastus-asiakkuutta kissoja ja muita pörröinen lemmikit ovat yleinen syy allergia.

Piilotettu lähde homeitiöt on märän maaperän huonekasveja.

Tenavat ovat yhteinen laukaista ruoka-aineallergiat.

Miksi olet allerginen?

Allergiset reaktiot ovat sopimattomia, liioitteleva vastauksia asennettu elimistön immuunijärjestelmä vastaan ​​harmiton aine. Ottaa siitepölyä, esimerkiksi. Siitepölyä ei ole myrkyllinen, tarttuva, tai millään tavalla haitallisia ihmisille. Mutta jotkut ihmiset, se laukaisee hyökkäyksen immuunijärjestelmä - allerginen reaktio. Kun tämä tapahtuu, siitepölyä (tai mikä tahansa muu rikkomista ainetta, joka kykenee laukaisemaan allerginen reaktio) kutsutaan allergeeni.

Voit kehittää allergioita missään vaiheessa elämääsi. Allergiat yleensä kehittää kahdesta syystä: ensinnäkin, saatat olla geneettisesti alttiita olla allerginen, toiseksi tekijöitä omassa ympäristössä, varsinkin kun olet nuori, voi lisätä alttiita. Useimmat allergiat aiheuttanut joidenkin näiden yhdistelmä geneettiset ja ympäristön vaikutukset. Harvemmin, allergiat ovat bakteerien aiheuttamia tai viruksia.

Geeneissä

Vaikka monet ihmiset kärsivät allergioista, useimmat eivät. Euroopassa, yksi viidestä on allergia kärsijä. Jos olet yksi epäonninen niistä, syyttää vanhempia. Monilla ihmisillä on geneettinen taipumus allergiaan. Esimerkiksi lapsen toisen vanhemman kanssa, joka on allergioita on 50% riski sairastua allergioihin. Ja tämä riski nousee 70%, jos molemmat lapsen vanhemmat ovat allergikoille.

Joku geneettinen taipumus allergiat sanotaan olevan "atooppinen" (ks. "Mitä nimi?" Alla) ja todennäköisesti kärsivät lapsuuden allergiat tunnetaan atooppinen sairauksia. Atooppinen ihottuma tyypillisesti esiintyy ensi hyvin pienten lasten kanssa allekirjoitus kutiava, punainen ihottuma ekseema. Kun ne ovat pikkulapset, nämä lapset ovat todennäköisemmin kehittää oireita - aivastelu, nenän vuotaminen, ja ruuhkat - atooppisen sairauden. Ja monet sitten mennä kehittämään keuhkojen oireita atooppisen astman iän viisi tai kuusi. Toisin Varhaiskasvatuksen allergisia tietyille elintarvikkeet, nämä erityisesti allergiat harvoin katoaa lapsina ikääntyessään. Tämän vuoksi ihmiset, jotka ovat atooppinen tyypillisesti kärsii yhden tai useamman tyyppisiä allergia koko elämänsä ajan. Vaikka ne eivät ole täsmälleen sama asia, atooppinen sairaudet ovat usein kutsutaan allergisia sairauksia.

Mitä nimi?

Allergia ja atopia eivät ole synonyymejä. Allergia kuvaa yksilön yliherkkiä allergeeni kun toisen tai myöhemmän altistuksen jälkeen tapahtumaköyhä alkualtistus, eli saat veräjästä ensimmäistä kertaa, mutta ei toista. Atopia tarkoittaa, että olet geneettisesti alttiita olla allergisia tietyille allergeeneille alusta alkaen. Vaikka ihmiset, jotka ovat atooppinen olla taipumus allergisiin reaktioihin, pitää mielessä, että altistus ei olisi automaattista lause. Saatat olla yksi onnekkaista, joka on geneettinen taipumus, mutta ei mennä kehittämään allergioita. Pätee myös toisin päin: et voi olla geneettisesti alttiita, mutta kehittyy allergioita muutenkin.

Sinun ympäristö

Geenit eivät yksin riitä aiheuttavan allergioita. Olosuhteet teidän Varhaiskasvatuksen ilmeisesti vaikuttavat siihen, miten todennäköisesti olet kehittää allergioita. Esimerkiksi, jos sinulla on sisaruksia, paikkasi syntymäjärjestys asioissa. Lapset, joilla on kolme tai useampi vanhempaa veljeä tai siskoa ovat vähemmän todennäköisesti kehittää allergiaa kuin sisarukset syntynyt aiemmin. Tutkijat uskovat tämän johtuvan nuorempia sisaruksia altistuvat enemmän bakteereita kiertämään vanhempien veljet ja sisaret. Altistuminen laajempi valikoima bakteereita varhain voi vaimentaa elimistön taipumus päälle allergisen reaktion. Samoin lasten päivähoidossa, jotka altistuvat bakteereita, koska ne joutuvat kosketuksiin monien muiden lasten kanssa, näyttävät pienempi todennäköisyys sairastua astmaan. Se oli aikoinaan ajatellut, että imetys antoi lapselle jonkinlainen suoja kehittää allergioita, mutta tämä teoria on nyt kiistanalainen. 2007 selvityksen mukaan esimerkiksi ehdotti ei ole selkeä yhdistyksen välillä imetys ja allergiat, ja myös muut tekijät, kuten vauvan sukupuoli ja onko vanhemmilla on geneettinen taipumus allergiat, olla suurempi rooli.

Hog pestä?

Ei, se näyttää olevan totta, että varhainen altistuminen bakteereita maatiloilla, suurperheet, tai jopa päivähoitoon voi auttaa lapsen immuunijärjestelmä kehittää kunnolla, käskeä pois taipumus allergisia reaktioita.

Varhainen altistuminen bakteereita ja allergeeneja

Miksi allergisia reaktioita kasvussa läntisissä teollisuusmaissa mutta ei muilla alueilla, kuten maaseudun alueilla Afrikassa ja Aasiassa? On olemassa useita teorioita, mutta monet asiantuntijat tarkastella allergioiden lisääntymistä kuin hinta Länsi menestystä. Modern putkityöt, puhtaampia koteja ja käyttöönotto antibiootit ja rokotteet ovat aiheuttaneet lasku lapsuusiän sairauksien kehittyneissä maissa viime vuosisadalla tai niin. Tämä pudotus on tarkoittanut, että lapset asuvat näissä maissa eivät altistu niin paljon bakteereita oli lapsia aiemmista aikakausilta ja lapset, jotka elävät nykyään vähemmän terveys sairauksien vähemmän kehittyneissä maissa. Ja ilman riittävää altistumista näille "pahiksia" varhaislapsuudessa, tietyt osat immuunijärjestelmän kehittymiseen eivät kehity kunnolla.

Tämä teoria, että allergiat heikkenemisellä altistaminen huonon bakteereita varhaislapsuudessa tunnetaan "hygienia hypoteesi." Ajatus johtuu osittain tutkijoiden työ, joka opiskeli pienten lasten elävät tiloilla. Tutkijat päättelivät, että maatilojen lapsia paremmin siedetty allergeeneja niiden ympäristöissä jälkeen aikaisin pitkäaikainen altistuminen pihapiirin sonta ja pastöroimaton tilalla maitoa. He ehdottivat, että endotoksiini, kemiallinen löytyy yhteistä bakteerit lanta, kannustanut lasten suojaavan immuunivasteen.

Varhaisten versioiden hygienia hypoteesi päivämäärän 1960-luvun puolivälissä. Siitä lähtien monet tutkimukset ovat testanneet yhteyksiä varhainen altistuminen likaa, solujen immuunijärjestelmän, ja allergiset sairaudet. Yksimielisiä nykypäivän tutkijoiden on, että perustekijät alkuperäisen hypoteesin ovat kunnossa. Voitot ymmärrystä immuunijärjestelmän ovat auttaneet heitä hiomaan ajattelua. Vuonna 2006 esimerkiksi tutkijoiden Suomessa tutkittiin, yksinkertaisesti ei ole noin maaperän voisi selittää nousu atooppinen ja allerginen sairaus kaupunkiympäristössä. Urbaanin elämän vähentää alttiutta bakteeri organismit kuten saprophytes jotka viihtyvät maaperään ja kasvillisuuteen. Suomi tutkijat analysoi useista tutkimuksista atooppinen ja allerginen sairaus eri puolilta maailmaa ja toteutti myös omia tulkintoja nousee käyttöä asfaltin Suomessa yli kolmen vuosikymmenen ajan yhdessä lasku Suomen viljelijä väestöstä 1966-2000. He löysivät korrelaation kasvun astma ja allerginen nuha ja laskua altistuminen maaperän, ja he päättelivät, että nousu atooppinen ja allerginen sairaus liittyi urbaaniin elämäntyyliin Katkoksen maaperästä ja sen tuotteista.

Ottaen erilaista lähestymistapaa, Tutkijat havaitsivat, että yhdistymisen jälkeen Itä-ja Länsi-Saksa, vuodenaikojen heinänuha ja astma olivat harvinaisempia lapsilla, jotka ovat viettäneet alkuvuosina vähemmän varakkaita Itä-Saksassa. Nousun jälkeen Itä-Saksan elintaso yhdistymisen jälkeen, heinänuha lisääntynyt Itä-Saksan lapsia. Kuten elämä-on-the-tilan esimerkiksi tutkijat hyvittää enemmän puhtaita Länsi elämäntapa kasvu allerginen sairaus.

Kuitenkin asiantuntijat eivät suosittele, että vanhemmat tarkoituksella lastaan ​​alttiiksi maaperän varhaisessa iässä suojaamaan allergioita, koska maaperä sisältää lukuisia organismeja, joista osa mahdollisesti haitallisia.

Antigeenejä ja allergeenit

Mikä tahansa aine, joka provosoi immuunijärjestelmän vasteen - eli immuunijärjestelmä kutsuu joukkonsa ja harjoittaa taistelua voittaa, mitä se pitää "ei-itse" hyökkääjä - on nimeltään antigeeni. Kun tulos kutsu aseisiin on allerginen reaktio, antigeeni pidetään allergeeni.

Mikä on allerginen reaktio?

Allergiat kuuluvat luokkaan immuunijärjestelmän vastauksissa toivottiin yliherkkyysreaktioita. Itse asiassa, jos immuunijärjestelmä ei ole mukana, se ei ole, lääketieteellisesti ottaen allergia.

Ihmiset sekoittavat usein reaktioita ärsyttävistä ympäristöön - kuten nuha ärsyttänyt kylmä ilma, savu, tai hajusteita - joiden todellinen allerginen reaktio, kuten heinänuhan, jossa solut immuunijärjestelmä reagoi allergeenille, kuten Tuoksukit. Jotkut ihmiset kehittää kutiava, punainen ihottuma jälkeen kosketuksessa tiettyjen kemikaalien kuten ankara pyykinpesuaine, mutta jos immuunijärjestelmä ei ole mukana, se on ärsytystä, ei allergiaa. Samoin joku, joka kärsii turvotus ja ripuli juotuaan maitoa tai syö maitotuotteita voi siedä, ei allergiaa, laktoosi, luonnollista sokeria löytyy lehmänmaito, koska heillä ei ole entsyymejä tarvitaan sulattamaan laktoosia (ks. "sietää intoleranssien "alla).

Allerginen reaktio voi tapahtua lähes välittömästi, tai se voi tapahtua tuntien tai päivien kuluttua. Tämä määrittelee tyyppinen ratkaisu joko välittömästi tai viivästynyt yliherkkyysreaktio.

Synnynnäisen immuniteetin, immuniteettityyppi jokainen on syntynyt, on kehon ensimmäinen aktivoitu vastaus bakteereita (taudinaiheuttajia). Synnynnäinen immuniteetti laukaisee nopeasti tulehdusreaktiota "ei-itse" hyökkääjä. Vasteaika on tyypillisesti 12 minuutin altistuminen allergeenille. Luontainen reaktio syttyy sitten ylös seuraava puolustuslinja, mukautuva immuunivastetta. Mukautuva immuunijärjestelmää, joka vaatii "koulutuksen" meidän alkuvuosina, joten se voi tunnistaa taudinaiheuttajia, kun se täyttää ne, kestää kauemmin aktivoitua - mutta kun se on, se on valtavan voimakas.

Sietämisestä intoleranssien

Ihmiset sekoittavat usein intoleranssi allergia. Yksi tapa määritellä intoleranssi on sanomalla, mitä se ei ole: se ei ole virkaintoisiksi immuunijärjestelmän vasteen. Tyypillisesti se on vastaus kemiallista tai seuraus riittämättömyys luonnollinen yhdiste. Joillekin ihmisille, kofeiini, teobromiini, ja metyyliksantiinia teetä, kahvia, suklaata ja kaakaota aiheuttaa oireita happorefluksin, jännittyneisyyttä tai unettomuutta. Kemikaalien punaviiniä voi aiheuttaa migreenin joillekin ihmisille, natriumglutamaatti (MSG), joskus läsnä kiinalaisia ​​ruokia tai jalostettuja elintarvikkeita, häiritsee muita - vaikka jälkimmäinen ei ole yhtä yleistä kuin ihmiset yleensä ajattelevat se on. Muut ihmiset kärsivät epämukavuutta maitotuotteista, koska heidän kehonsa tuottavat vähän tai ei laktaasin (entsyymi, joka pilkkoo laktoosia maidossa), sairaus, joka voi pahentua iän myötä.

Kuten allergiat, välttäminen on ensimmäinen rivi hoitoon intoleranssien. Erityisiä strategioita voivat lievittää suvaitsemattomuutta. Esimerkiksi laktoosi-intoleranssi, voit ehkä lisätä oman laktaasin tasoilla ottamalla vakiovahvuuksilla täydentää saatavilla vähittäiskaupoissa, vaikka hyödyt ovat vaihtelevia. Jos kärsit ruoansulatuskanavan häiriöitä, tarkista lääkäriltäsi asemesta diagnoosin.

Välittömiä yliherkkyysreaktioita

Vuonna allergisille henkilöille, soluja immuunijärjestelmä, joka normaalisti torjuvat bakteereita voi tulla yliaktiivinen ja vastata epäasiallisesti ja erittäin nopeasti muuten harmittomia aineita kutsutaan allergeeneja.

Avaimet tässä prosessissa ovat auttaja-T-soluja 1 (Th1) ja 2 (Th2). Nämä valkoiset verisolut kiertävät verenkierrossa ja hälytys muiden immuunijärjestelmän pelaajia, jotka laitos voi olla uhattuna tunkeutuvat bakteereita. Th1-solut käsitellä tietyntyyppisiä virus-ja bakteeri-infektio, kun taas Th2-solut auttaa poistamaan tiettyjä loisia. Tutkimus on löytänyt Kolmas auttaja-T-solujen kutsutaan Th17, joka näyttää olevan rooli allerginen reaktio.

Allergisiin sairauksiin, tämä prosessi menee pieleen ainakin kahdella tavalla. Ensinnäkin Th2-solut hallitsevat, eli ne ovat todennäköisesti vastaamaan kuin Th1-solut. Toiseksi kehon kiinnikkeet nämä Th2-vasteet aineisiin, jotka eivät ole todella haitallista, kuten siitepöly ja eläinten hilse. Vastauksena Th2-solut tuottavat aineet ja rekrytoida muita soluja - masto ja eosinofiilien - että osallistua allergisen reaktion. Tuottamia proteiineja, Th2-solun, jota kutsutaan sytokiinit, orkestroida allerginen reaktio.

Toinen seuraus Th2-solujen aktivaatio on, että toinen tyyppi valkosolujen, B-solu, joka on välttämätön normaalin immuunivasteen, on stimuloidaan tuottamaan vasta-ainetta, jota kutsutaan immunoglobuliini E (IgE). Ja se tarkoittaa ongelmia seuraavan kerran kehon näkee saman allergeenin - nämä IgE vasta-aineet ovat valmiina hyökkäämään.

Allergiat ja ilmastonmuutos

Useimmat tutkijat uskovat, että ihmisen vaikutteita ilmastonmuutos on jo käynnissä. Sekä monet valitettavaa seurannaisvaikutukset, että tällainen muutos on omiaan tuomaan, vielä yhden: todennäköinen lisääntyminen allergisten sairauksien.

Vuonna 2008 ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ja allerginen sairaus, tutkijat tutkittu miten muutokset lämpötilan pitkittäisi kasvukauden ja jotka puita ja kasveja hyötyisivät. He päättelivät, että määrä ilmassa allergeeneja lisääntyy ja yleinen ilmanlaatu heikentäisi koska ilman saastumisen. Enemmän siitepölyä merkitsisi lisää allerginen sairaus, enemmän saasteesta ja alailmakehän otsonin aiheuttaisivat astmaa. Tämä prosessi on jo alkanut. Esimerkiksi tutkimus on osoittanut, että ilmastonmuutos, joka on jo tapahtunut mahdollistaa ragweed kasvi tänään tuottaa huomattavasti enemmän siitepölyä per kasvi kuin edeltäjänsä 100 vuotta sitten. Se on huono uutinen niille, joilla syksyllä allergioita. Jos olet huomannut teidän allergiat vellova aikana ragweed kaudella enemmän kuin aiemmin, ainakin tiedät yksi syy miksi.

Roolia vasta-aineiden

Vasta-aineet muodostavat hämmästyttävää monipuolisuutta immuunijärjestelmä tunnistaa lukemattomia ulkomaisia ​​"ei-itse" aineita. Jokainen vasta-aine on ohjelmoitu tunnistamaan tietyn ulkomaisen molekyyli (tai jopa vain pieni pala, että molekyyli) tai antigeenin. Koska immuunijärjestelmä tuottaa miljoonia vasta-aineita, se on valmis tunnustamaan tahansa antigeeni, joka tulee kehon. Ilman valvontaa valmiudet vasta, ihmiskeho tuhoutuisivat taudinaiheuttajia (tautia aiheuttavia mikro-organismeja). Vasta-aineet, jotka ovat proteiineja, joita kutsutaan myös immunoglobuliinit.

Ihmisen veri sisältää viisi erilaista immunoglobuliinit: IgA, IgD, IgE, IgG ja IgM. Kolme näistä - IgA, IgG, ja IgM - kriittinen rooli taistelemaan haitallisia bakteereja ja viruksia. Suurin osa allergisia reaktioita aiheuttavat vasteen IgE-vasta-aineen, tyypillisesti ilmassa molekyyliin. Esimerkiksi IgE-vasta, joka tunnistaa ragweed aiheuttaa oireita heinänuha alkusyksystä, kun siitepölyä on läsnä ilmassa. Puristit alalla sanovat, että vain IgE-vaste, eli välitön yliherkkyysreaktio, johon läsnäolo ja osallistuminen IgE-vasta, olisi pidettävä allerginen reaktio. Koska muut allergiset reaktiot ovat IgG-välitteinen (ks. "Seerumitauti") tai T-soluvälitteinen (esim. kosketusihottuma, katso "viivästyneitä yliherkkyysreaktioita"), mietinnössä otetaan laajempi siihen että termillä "allergia" kannet Minkä tahansa näistä immuunijärjestelmän vasteita.

Yleensä vasta-aineita tuotetaan, kun B-solut tunnistavat antigeenin pinnalla erityisen haitallisia valtaavat taudinaiheuttajia, kuten bakteereja, jotka aiheuttavat keuhkokuumeen. Tämän hyväksynnän aiheuttaa B-solujen kypsyä vasta-ainetta tuottavat plasman soluja. Kuten pataljoona keskiaikainen jousimiehet, nämä plasmasoluiksi anna lentää niiden vasta-aineita, jotka matkustavat tavoitteensa ulkopinnalla haitallisten hyökkääjät. Todettuaan niiden merkki-, IgG-vasta-aineet neutraloivat bakteeri-toksiinien tai tekevät bakteerit ingestible muiden solujen immuunijärjestelmän, neutrofiilit ja makrofagit, jotka syövät ja tuhoavat bakteerit.

IgE-vasta-aineita haluavat yhdistyä reseptoreihin masto ja basofiilit (eräänlainen telakointi menettely). Maston solut ovat erikoistuneita soluja löytyy suuria määriä rajanylityspaikoilla kehoon, kuten vuorausten hengitysteihin, silmät, gut, ja dermis (yksi nahkaan). Basofiilit ovat eräänlainen valkosolujen läsnä hyvin pieniä määriä, että myös pintareseptorin (telakka) IgE.

Ongelmat alkavat, kun harmiton, usein hengitettynä, allergeeni täyttää kanssa IgE telakoituna syöttösoluja. Tämän kokouksen mastsolu kysyy allerginen reaktio vapauttamalla histamiinia, tryptaasi, ja muita kemikaaleja, kuten leukotrieenien ja prostaglandiinien, joka muutamassa minuutissa laukaista aivastelu, nenän vuotaminen, kutina ja ihon tai hengityksen vinkuminen (ks. kuva 1). Syöttösolut voi myös vapauttaa tulehduksellinen kemikaaleja, kun niiden pinta-sidottu IgE joutuu kosketuksiin allergeenien.

Vielä pahempaa, kun allerginen reaktio kierteet käsistä, se voi käynnistää hengenvaarallinen kehon laajuinen reaktio nimeltä anafylaksia tai allerginen shokki, joka edellyttää välittömiä toimia ja lääketieteellistä seurantaa (ks. "käsitteleminen adrenaliini suutin kuin ammattilainen "). Mutta se ei ole ainoa riski. Mast-solut tuottavat muita kemikaaleja, kuten proteaaseja, jotka aiheuttavat kudosvaurioita. Ja aktivoidut syöttösolut tuottavat omaa sytokiineja, jotka stimuloivat B-solut tuottamaan enemmän IgE, joka johtaa enemmän IgE telakoituna syöttösoluista ja enemmän mahdollisuuksia vapauttaa tulehduksellinen kemikaaleja. Samaan aikaan muut sytokiinien rekrytoida eosinofiileista paikalle allergisen reaktion, perustamalla paikallisen tulehduksen (katso "Mikä on tulehdus?" Alla).

Puututa ja toistuvia kohtaamisia allergeeni, tämä sykli voi johtaa jatkuvaan allergiset reaktiot, jotka ajan mittaan manifesti krooninen allergia oireita, jotka lopulta voivat aiheuttaa pysyviä kudosvaurioita.

Kuva 1: allergia: kaksivaiheinen prosessi

1. Ensikosketus: Voit rakentaa vasta-aineita, jotka tunnistavat allergeenin tulevaisuudessa.

Allergia: kaksivaiheinen prosessi (ensikosketus)

Dendriittisoiluissa alkaa synnynnäisen immuunivasteen, tunnustaa allergeenia kuin hyökkääjiä. Ne käsittelevät hyökkääjä-ja näyttää tunnistettava osa, kuten antigeeni, joka aktivoi Th2-solut. Tämä lähtee monimutkainen ketjureaktion, johon sytokiinien, kemikaalien että signaali B-solut tuottamaan IgE-vasta, joka on valmis allergeeni seuraavan kerran se tekee sen ulkonäköä.

2. Seuraava altistuminen: Oma vasta-aineet tunnistavat allergeeni ja laukaista allergisen reaktion.

Allergia: kaksivaiheinen prosessi (seuraava altistuminen)

IgE-vasta-aineita on luotu ensimmäinen altistuminen allergeenille väijyä pinnalla syöttösolujen, immuunijärjestelmän soluja löytyy limakalvojen-kalvon kerrosten tullessa rungossa (kuten nenään, silmiin, keuhkoihin, ja suolesta). Kun allergeeni täyttää kanssa IgE-vasta, mastsolu tiedotteet immuunijärjestelmää kemikaaleja kuten tryptaasi, histamiini, leukotrieenit, ja prostaglandiineja.

Mast-solut tuottavat myös omia sytokiineja, jotka stimuloivat B-solut tuottamaan enemmän IgE, joka tehostaa allerginen reaktio. Samanaikaisesti, muut sytokiinit rekrytoida muita immuunijärjestelmän soluja, jotka tunnetaan eosinofiilit, paikalle allergisen vasteen, perustamalla paikallisen tulehduksen. Samaan aikaan, allergeeni edelleen edistää alati valppaana Th2-solut, herättää enemmän IgE ja tulehdusta ja ruokkii allerginen reaktio entisestään.

Viivästyneitä yliherkkyysreaktioita

Ei kaikki allergiset reaktiot ovat välittömiä. Toinen tyyppi reaktio ei ole IgE-ja ilmestyy monta tuntia tai päivää altistuksen jälkeen antigeeni - siksi termi viivästynyt yliherkkyys. Poison Ivy, esimerkiksi tuottaa viivästynyt yliherkkyysreaktio kutsutaan kosketusihottumaa, tyyppi ihottuma aiheuttavat tietyt kasvi-tiettyjä kemikaaleja.

Prosessi alkaa paljon samalla tavalla kuin monissa muissa immunologisia prosesseja. Reaktio ei ole välitön kuin että syntyy maston solujen ja IgE, mutta vie 48-72 tunnin päästä huippunsa. Monet kemikaaleja löytyy yhteisiä jokapäiväisissä tuotteissa, kuten kosmetiikkaa, henkilökohtainen hygienia, tai vaatteet, voi aiheuttaa viivästynyt yliherkkyysreaktio Kosketusihottuman.

Mikä on tulehdus?

Lääkärit ensimmäinen kuvattu tulehdus tuskallinen, kuuma, punainen turvotus kudoksiin kuten tapahtui noin keitetään tai hyönteisen purema. Nämä varhaiset lääkärit käyttivät latinan sanoista rubor (punainen), Calor (lämpö), dolor (kipu), ja kasvaimen (turvotusta) kuvaamaan tulehdus. Tulehdus, joka kestää tunteja tai päiviä edustaa valkosoluja yrittää taistella tunkeutuvat taudinaiheuttajan tai käsitellä roskan kuten hajoamaan. Ajan myötä prosessi johtaa pysyvää vahinkoa muodostunut arpikudosta kun keho yrittää parantaa itsensä. Nykypäivän lääkärit pystyvät tunnistamaan ominaisuus solumuutoksia tulehduksen mikroskoopilla tarvitsematta nähdä klassinen merkkejä (punoitus, lämpö, ​​kipu, turvotus) ovat alunperin kuvanneet alussa lääkärit.

Seerumitauti

Kolmas reaktio on seerumitaudin. Tämä reaktio käsittää IgG-vasta-aineita sen sijaan, että IgE-vasta-aineita. IgG on tärkein tyyppi vasta elimistön tuottama. Jotkut ihmiset tekevät suuria ja sopimattomia määriä IgG-vasta-lääkkeitä he saavat. Kun nämä ihmiset saavat näitä lääkkeitä toisen kerran, vasta-aineet pitävät lääkitystä ikään kuin se olisi hyökkääviä mikro-organismi, joka muodostaa erittäin suuri molekyyli kompleksit antigeenin (lääkitys) ja vasta-aine. Nämä molekyylit juuttua verenkiertoon, jossa ne aktivoivat toinen osa kehon puolustusjärjestelmän, kutsuttujen proteiinien ryhmään täydennys. Kun tämä järjestelmä on aktivoitu, se aloittaa tulehdusreaktio, rekrytointi solut, jotka syövät ja tappaa hyökkääviä vikoja. Tuloksena on seerumitautia, tunnusmerkkinä olivat mittavat merkkejä tulehduksesta yhdessä ihottuma, suurentuneet imusolmukkeet, ja vahingoittaa munuaisia.

Hoitosuosituksia

Vaikka mekanismeja, jotka johtavat allerginen reaktio voi vaihdella, oireet voivat olla hämmästyttävän samankaltaisia, ja myös niin ovat hoitomuodot monissa tapauksissa. Se sanoi, on tilanteita, jolloin se on erittäin tärkeää tietää, mitä mekanismi on aiheuttanut allergisen reaktion, joten voit ottaa sopivin lääkitys hillitsemään oireita. Lääkityksen suunniteltu toimimaan IgE-allergioita ei auta, jos olet kärsivät reaktio välittämä IgG-tai T-soluja.

Kartoittamiseen allergisia laukaisee

Ensimmäinen askel allergia ohjaus kartoittamiseen aineita, jotka käynnistävät allergisen vasteen. Joskus se on selvää: paijaat kissa, hieroa silmiään, ja bingo - silmäsi ovat kutiava ja vetistä. Tai syöt hummerinpyrstöjä klo buffet ja pian kurkkuun on kutinaa ja turvoksissa. Mutta syy allerginen reaktio ei ole aina ilmeinen. Voi olla, että useita eri aineet vaikuttavat sinua tai että eri aineet ovat töissä eri aikoihin vuodesta (ks. taulukko 1). Ihmiset ovat yleensä allergisia vain pieni kourallinen aineita. Silti, vaikka oman deduktiivinen valtuuksia, syitä teidän allergiat voivat jäädä hämäräksi, ja lääkäri voi suositella, että näet allergologi (ks. "Seeing asiantuntija", alla).

On olemassa useita bona fide lähestymistapoja diagnosoinnissa allergiat, mukaan lukien useita erilaisia ​​ihotestejä, verikokeet, poistaa tai ehkäistä ruokavalion, ja haaste testaus (ks. taulukko 2). Jokaisella on etunsa ja haittansa riippuen luonteesta allergia ja sen vakavuudesta. On olemassa myös useita epäluotettavia testejä, ja toiset että tulisi välttää kokonaan (ks. "Täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostiikka").

Erikoislääkärien vastaanotot

Ensihoidon lääkäri voi haluta auttaa hoidettaessa allergiat. Hän voi ohjata sinut korva-, nenä-ja kurkkutautien erikoislääkäri hallintaan nuha ja sinuiitti, jotta pulmonologist varten Astman hoidossa tai ihotautilääkäri, jos sinulla on nokkosihottuma tai ihottumaa. Allergologi on myös koulutettu nähdä ihmisiä näitä valituksia ja lisäksi on työkaluja ja koulutusta tunnistamaan rikkonutta allergeenit. Koska allergiat liittyy immuunijärjestelmän pakosta allergologi on asiantuntija toimintaa immuunijärjestelmää. Työskentely allergologi-immunologist auttaa potilaita hallitsemaan sairauden, joka puolestaan ​​minimoi haitalliset vaikutukset.

Tulla hallituksen sertifioitu harjoittaa allergia-asiantuntija, lääkäri on ensimmäinen täydellinen asuinpaikkaa koulutus joko sisätautien tai Pediatrics ja sitten viettää kaksi-kolme vuotta opiskelua allergiat ja immuunijärjestelmän perusteellisesti. Useimmat allergiatutkijoiden keskitytään diagnosointiin ja hoitoon allergiat aikuisille ja lapsille. Jotkut ovat erityisen kiinnostuksen ja asiantuntemuksen hoitoon muiden immunologisten sairauksien.

Puhua suoraan

Ensimmäinen ja tärkein askel tahansa diagnoosi on kokoamassa tarkkaa kirjaa teidän allergia hyökkäykset. Lääkärit kutsuvat tätä tiliä oman historian. Allergia testaus on tehokas vain, kun sinä ja allergologi on jonkinlainen käsitys siitä, mitä testaat. Yksityiskohtainen kuvaus oireesi ja tilanteita, jotka laukaisevat niitä on korvaamaton karsimalla mahdollisuuksia. Valmistaudu kuvaamaan ei vain nykyinen tilanne ja mitä oletat ovat todennäköisesti allergeeneja, mutta myös mitä tapahtui omassa lapsuudessa ja onko perheenjäsenet ovat allergiat. Se on hyvä idea hiukkaakaan alas allergia historiaa ennen ajanvarauksen kanssa allergologi, ettet vahingossa jättää pois jotain, joka voi olla merkittävä.

Kun käyt allergologi, olla valmis vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Älä allergiat tapahtua tiettyyn aikaan vuodesta?

 • Miten vuoden alussa eivät oireesi aloittaa?

 • Milloin he lopettavat?

 • Ovatko he provosoi muotit, pölyä tai eläimiä? Olla mahdollisimman tarkka. Esimerkiksi he provosoi kompostia tai homeinen kylpyhuoneessa tai kellarissa?

 • Ovatko he provosoi tiettyjä ruokia?

 • Älä muuta ympäristön ärsykkeisiin, kuten hajuvesien tai kylmää ilmaa, aiheuttaa oireesi?

Lääkärin tulee yksityiskohtia kodin ja työympäristön sekä luettelo kaikista lääkkeitä käytät, kuten reseptiä, over-the-counter, ja vaihtoehtoisia lääkkeitä ja ravintolisiä. Ja sinun täytyy antaa yksityiskohtia muita lääketieteellisiä sairauksia, koska ne voivat vaikuttaa vakavuus ja hoitoon allergiat ja päinvastoin. Arvo yksityiskohtaisen historiaa ei voi korostaa liikaa. Jos shortchange tämä ensimmäinen askel, olet vähemmän todennäköisesti keksiä mitä laukaisee allergisia reaktioita. On myös tärkeää korreloivan laukaisee tunnistat mainittuja testaamalla.

Sinusta ja allergologi sopia todennäköisesti luettelo epäiltyjä, on aika siirtyä Allergiatestaus - yleensä vahvistaa epäilyn sijaan löytää jotain täysin uutta, mutta tätä mahdollisuutta ei pidä sulkea pois.

Taulukko 1: mitkä ovat teidän allergia oireita?

Sama allergeeni voi laukaista erilaisia ​​reaktioita eri yksilöillä. Tämä taulukossa esitetään lyhyesti joitakin yleisiä oireita ja laukaisee allergioita.

Tyyppinen reaktio

Oireet

Yhteinen laukaisee

Allerginen nuha - kausittainen (heinänuha) tai ympärivuotisen (ympäri vuoden)

Aivastelu, nenän vuotaminen, nenän kutina, tukkoisuus nenän tukkoisuus

 • Siitepölyt (rikkaruohot, heinät, puut)

 • Pölypunkkien ulosteet, eläinten hilse

 • Homeitiöt

Allerginen sidekalvotulehdus

Kutiava, punainen, vetiset silmät

 • Sama kuin edellä

Allerginen astma

Yskä, hengityksen vinkuminen, puristava tunne rinnassa, hengitysvaikeuksia

 • Sama kuin edellä

 • Torakka jätökset

Atooppisen ihottuman (ekseeman)

Kutinaa, punoitusta, paksuuntuminen ja hilseilevä iho pieniä rakkuloita tyypillisesti flexures on kädet ja jalat, kun se esiintyy aikuisilla, tosin usein laajoja, ja ajan mittaan, iho paksuuntunut, hilseilevä, ja säröillä

 • Ruoka (ks. ruoka-aineallergiat)

 • Eläinten hilse

 • Pölypunkkien ulosteet

Kosketusihottumaa

Samanlaisia ​​atooppinen ihottuma, mutta paikalla kosketuksissa rikkonutta aine

Allergeenit:

 • Nikkeli

 • Poison Ivy, tammi, sumac

 • Kumituotteet

 • Kosmeettiset ainesosat

Ärsyttävät:

 • Saippua

 • Puhdistusaineet

 • Happoja ja emäksiä

Ruoka-aineallergiat

Nokkosihottuma (kutiseva möykkyjä ihon, usein vaalean jota ympäröi punainen, kooltaan millimetristä useita senttejä), angioedeema (kasvojen, huulten ja kielen johtavat sulkeminen kurkun), vatsakipu ja oksentelu, nuha, astma, paheneminen ekseema

 • Maapähkinät

 • Pähkinöihin (esim. saksanpähkinöitä, parapähkinöitä)

 • Vehnä

 • Äyriäinen

 • Soija

 • Lehmänmaito

 • Munat

 • Monet muut

Lääkitys allergiat

Nokkosihottuma, angioedeema, anafylaksia, astma, seerumitauti

 • Penisilliini

 • Sulfalääkkeitä

 • Aspiriini

 • Karboplatiini (syöpälääkkeen)

Huomautus: Jos lääkitys on potentiaalia aiheuttaa allergisen reaktion.

Systeeminen anafylaksia (allerginen sokki)

Voi liittyä verenpaineen lasku aiheuttaa heikotusta, putkinäkö, tajuttomuus, mukana voi olla vaikea astma tai kurkun, voi edeltää lievempiä allergia oireita kuten nuha, lievä astma tai nokkosihottuma; voi aiheuttaa kuoleman

 • Hyönteisten pistojen (pistäviä hyönteisiä kuten mehiläiset ja ampiaiset)

 • Ruoka (esim. maapähkinöitä)

 • Lääkkeet (esim. penisilliini)

 • Latex

Ihotestauksen välittömästi yliherkkyysreaktioita

Iho-testit, jotka on suunniteltu havaitsemaan IgE-vasta-aineita, ovat yleisimpiä testaus lähestymistapa, koska ne voivat vahvistaa herkkyys monenlaisia ​​allergeeneja nopeasti, helposti ja edullisesti.

Ihon testit toimivat tuomalla pieni määrä uutetta jotain, johon voi olla allerginen osaksi pintakerros ihon, jossa valpas syöttösolut, on päällystetty IgE, sijaitsevat. Kosketuksessa rikkonutta allergeenin, IgE tunnistaa allergeenin ja laukaisee maston solujen luovuttamista niiden sisältö, joka johtaa kutiava, punainen turvotus sisällä 10-15 minuuttia. Tämä paikallinen allerginen reaktio on tyypillisesti koko dime ja kestää useita tunteja.

Koska merkittävä aine aiheuttaa tämä vastaus on histamiini, on tärkeää, että et ota mitään antihistamiineja vähintään 72 tuntia (yksi viikko pitkävaikutteista, uudempia antihistamiinit) ennen testiä. Tiettyjen muiden lääkkeiden vaikutusten vastustamiseksi histamiini ja voi tehdä testaus hyödytön, esimerkiksi vanhemmat trisykliset masennuslääkkeet, kuten amitriptyliini tai nortriptyliini, ja antiemeetit, kuten proklorperatsiini. Sen vuoksi, miten se toimii, ihon testissä poimii totta allergiat välittyy IgE ja maston soluja. Se ei esimerkiksi diagnosoida laktoosi-intoleranssi, joka heijastaa puute tietyn entsyymin limakalvon suolistossa.

Pricktesti

Tämän tyyppinen iho-testi liittyy ihon läpäisemistä takana tai sisäpuolella kyynärvarren ja ottaa käyttöön pieni määrä allergeenia. Jos olet allerginen kyseiselle allergeenille, paljastava vastaus kutiava punoitus ja turvotus ilmestyy muutamassa minuutissa (ks. kuva 2). Edut prick-testi on, että testi on lähes välittömästi ja hyvin erityinen. Se näyttää nopeasti, jos olet allerginen heinän siitepölystä ja yhtä nopeasti sulkea pois proteiini kissan hilse. Prick-testi on herkkyys välillä 85%: sta 87% ja spesifisyys 79% ja 86% verrattuna muihin menetelmiin. Tämä tarkoittaa, että se "ei osu" oireellinen allergeenit noin 15% ajasta. Useimmat allergiatutkijoiden luottaa ihoärsytyskokeita testausta ensisijainen alkuperäisen diagnostinen menetelmä tunnistaa rikkonutta allergeenit, koska helppous, turvallisuus, kulut ja välitön saatavuus tuloksia.

Kuva 2: positiivinen prick-testi

Positiivinen prick-testi

Saat prick-testi, lääkäri käyttää neula kevyesti prick ihoa niin se imee tippaa eri allergeeneja, ja sitten tutkii ihon hetkeä myöhemmin mistään punoitusta tai turvotusta.

Intrakutaanisen testi

Tässä testissä allergeenia ruiskutetaan ihon alle, takana tai käsivarteen. Koska tämä testi on hyödyllinen, kun prick-testi ei ole vahvistanut herkkyys allergeenille että historiaa tai Altistusmalli Ehdottaisin, saatat olla kiusaus ohittaa prick-testi ja mennä suoraan intrakutaanisen testissä - mutta ei. Mitään Allergiatestaus, siellä on aina pieni riski, että reaktio karkaa käsistä ja aiheuttaa anafylaksia. Tämä harvinainen, hengenvaarallinen reaktio tapahtuu tyypillisesti intrakutaanisen testauksen, kun potilas ei ole aiemmin tehty prick-testi.

Vääriä positiivisia

Kun testin tulokset osoittavat reaktio ainetta, joka ei aiheuta sinulle allergisia oireita, sitä kutsutaan vääriä positiivisia. Esimerkiksi, saatat positiivisen tuoksukin, mutta ei ole mitään oireita allergiat syksyllä. Tämä osoittaa, että sinulla on IgE-vasta-aineita vastaan ​​ragweed, mutta että allergia ei ole niin vaikea aiheuta oireita. Itse asiassa noin 30%: sta 40% väestöstä on myönteisiä ihopistokokeilla yhteisiin inhaloitavan allergeeneja, mutta alle puolet heistä todella saada allergia oireita aineita, jotka herättivät positiivisia testituloksia. Ongelma vääriä positiivisia on vieläkin suurempi intrakutaanisen testaus, minkä vuoksi on tärkeää verrata testitulokset kanssa historiaa ja keskustella niistä teidän allergologi. Ruoka testaus on 30%: sta 50% ilmaantuvuus vääriä positiivisia, mikä tekee siitä tärkeää testata vain elintarvikkeita oli syönyt aikoihin oireesi ilmestyi.

Iho testaus viivästyneitä yliherkkyysreaktioita

Toinen tyyppi ihotestissä lapputesti, havaitsee kosketusyliherkkyys. Tässä testissä kemikaali, joka voisi olla syynä kosketusihottumaa asetetaan iholle alla side 48 tuntia. Tuona aikana on tärkeää, ettei saada laastari märkä. Lopussa 48 tuntia, laastari poistetaan ja allergologi tai ihotautilääkäri etsii nostetaan, punainen ihottuma, usein pieniä rakkuloita, johon laastari oli sijoitettu. Koska reaktio on joskus huipussaan 72 tunnin kuluttua, sinua pyydetään palauttamaan seuraavana päivänä "lukea" lapputestillä uudelleen.

Riippuen siitä, mikä kemikaalin epäillään aiheuttavan teidän kosketusihottuma, saatat saada yksi lappu tai yleisemmin, kaupallisesti valmistettu joukko laastaria. Esimerkki on Thin-layer Rapid-käyttö epikutaaninen (TOSI) testi, jossa on kolme erillistä paneelit kemikaaleja, joiden avulla arviointi 30 yleisimpiä syitä kosketusihottumaa.

Lapputestillä on myös osoittautunut hyötyä diagnosoinnissa tiettyjä ei-IgE ruoka-aineallergiat, kuten kananmuna-tai maitoa aiheuttama ihottuma ja harvinaisempi sairaus nimeltä eosinofiilinen ruokatorvitulehdus.

Verikokeet (RAST)

Vaikka iho testit ovat testejä valinta IgE-reaktioita, verikoe nimeltään RAST, joka on lyhenne sanoista radioallergosorbent testin tunnistaa määrä IgE-vasta veressä. Alkuperäinen RAST käytetään vasta-ainetta, joka on leimattu radioaktiivisella elementillä lgE: n havaitsemiseksi. Modern testeissä käytetään kemiallisia tarroja sijasta radioaktiivisuuden havaitsemiseksi IgE, mutta nimi RAST on jumissa.

Verikokeet ovat yleensä vähemmän herkkiä kuin prick-testi, ja tulokset eivät ole heti saatavilla. Mutta RAST on vaihtoehto henkilöille, jotka eivät voi keskeyttää antihistamiinien tai trisyklisiä masennuslääkkeitä, jotka ovat suuri riski anafylaksian prick-testi (koska hengenvaarallisia allergiat), ja ne, joiden iho on vakava ihottuma. Tulokset RAST kestää kauemmin päästä, ja testi maksaa enemmän kuin ihotestejä. RAST on myös vähemmän herkkä kuin ihon testit, mikä tarkoittaa, että positiivinen testitulos on mielekkäämpää kuin negatiivinen tulos. Vaikka nämä verikokeet ovat yhä herkempiä, nyt ihon testaus on kultakantaan diagnosoimiseksi allergioita.

Poistaminen ruokavaliosta ja ruoka haasteet

Koska moninaisen ainesosien elintarvikkeet syömme, diagnosoidaan ruoka-aineallergiat voi olla hankalaa. Joskus diagnoosi on selvä - jos syöt iso lautasellinen hummerinpyrstöjä ja sinulla on vahva reaktio muutamassa tunnissa, syyllinen on todennäköisesti hummeri. Kuitenkin, jos sinulla on reaktio syötyään useita erilaisia ​​mereneläviä kalastajan vati, ruoka-allergia testaus voi auttaa määrittämään, mikä kalaa joudut välttää tulevaisuudessa ja mitä voit jatkaa syömistä. Joitakin elintarvikkeita, tutkijat ovat kyenneet määrittämään todennäköisyys allerginen reaktio, jonka koko on turvotus ja ihon testi-tai IgE-vasta-aineen havaitaan RAST. Tämä ei kuitenkaan aina ole, ja joskus muita lähestymistapoja.

Poistaminen ruokavaliosta

Yksi tapa nähdä, jos ruoka on aiheuttanut allergioita tai tekee niistä huonompi (esimerkiksi jos epäilet, että meijeri-tai munia käynnistävät lapsen ekseema ) on poistaa, että elintarvikkeiden ruokavalio kahden kolmen viikon ajan. Riippuen kyseinen elintarvike, tämä ei ehkä ole niin helppoa kuin miltä se näyttää. Esimerkiksi, munat ja maito ovat monissa yhteisiä ruokia, kuten leipää ja jäädytetty illallisia. Ja komponenttien munia ja maitoa joskus mennä nimiä, jotka eivät ole niin helposti tunnistettavissa, kuten laktalbumiinia kaseiini, tai heraa, kun kyseessä on maito. Jos välttää ruoka tuo helpotusta, voit varovasti uudelleen ruokaa nähdä, jos oireet pahenevat. Silloinkin, diagnoosi voi olla varma.

Ruoka haasteita

Kultakantaan diagnosoimiseksi ruoka-allergia näissä olosuhteissa on kaksinkertainen lumekontrolloidussa ruokaa haaste. Tässä testissä lääkäri kysyy apteekki muodostavat liuoksia tai kapselit, jotka sisältävät joko epäillään ruokaa tai inertti lumelääkettä. Jokainen annetaan potilaalle satunnaisessa järjestyksessä, niin sinun odottaa, mitä tapahtuu. Varmistaa objektiivisen arvioinnin, ei lääkäri eikä potilas tietää, mitä on annettu.

Poistaminen ruokavaliosta ja altistuskokeissa minkäänlaista pitäisi tehdä vain lääkärin valvonnassa näiden kokemusta tekniikoita ja valmis hoitamaan mahdolliset hengenvaarallisia anafylaksia.

Huumeiden haasteet

Vaikka kaikki lääkitys voi tuottaa vakava allerginen reaktio, yleisin syy huumeen aiheuttama anafylaksia on penisilliini, jota seuraa aspiriinia ja steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Sen määrittämiseksi, onko olet allerginen tietylle lääkkeelle, allergologi tekee huumeärsykettä. Tämä altistaa sinut pieni määrä huumetta, tyypillisesti ihon läpi testauksen, ja on tehtävä lääkärin valvonnassa. Tämä lähestymistapa ei ole kovin onnistunut havaitsemaan herkkyyttä NSAID.

Jotkut ihmiset ovat allergisia munasta säilöntäainetta käytetään monissa rokotteiden. Jos tiedät olevasi herkkä munatuotteet, muista mainita tämä, kun mennä rutiini rokotukset ja booster laukausta.

Taulukko 2: allergiatesteihin

Testi

Tarkoitus

Ihotestejä

Pricktesti

Yleisimmin käytetty toteamiseksi IgE-allergiat, erityisesti allergisen nuhan ja allergisen astman. Käytetään myös ruoka-aineallergiat ja jotkut huumeiden allergioita. Hyvin allergeenispesifinen ja herkkä testi.

Intrakutaanisen injektio

Seuraava askel IgE-allergia havaitsemiseen. Herkempiä mutta vähemmän spesifinen kuin prick-testi, enemmän vääriä positiivisia.

Lapputestillä

Pääasiassa käytetään havaitsemaan T-soluvälitteinen kosketusihottumaa.

Verikoe

RAST (radioallergosorbent-testi) ja sen johdannaiset

Käytetään havaitsemaan IgE-allergioita. Ei yhtä herkkä kuin prick-testi, mutta hyödyllinen ihmisille, jotka eivät pysty olla ihotestissä.

Ruoka ja huumetestit

Poistaminen ruokavaliosta

Aids diagnosoinnissa ruoka allergioita tai intoleranssia.

Altistustestiä

Joskus käytetään varmasti todistaa ruokaa tai lääkitys allergioita. Ruoka-aineallergiat, yhden-tai kahden-lumekontrolloidussa ruoka haaste käytetään.

Todistamaton testit

 • Hiukset testi

 • IgG-vasta-aine

 • Kinesiology

 • Sytotoksisia testi

 • Electrodermal testi

 • Iridology

 • Provokaatio-neutralointi

Nämä testit ovat todistamattomia Allergiatestaus, ovat tehottomia tai (kuten provosointia-neutralointi testaus) ovat potentiaalisesti vaarallisia.

Täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostiikka

Vaikka jotkut allergikot ovat taipuvaisia ​​etsimään täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostisia testejä, niitä ei suositella - ja hyvästä syystä. Tähän mennessä vaihtoehtoisia diagnostiikka ei ole osoittautuneet tehokkaiksi. Osa alla kuvattuja menetelmiä ovat vaarattomia, mutta kallista ja saattaa hidastaa diagnostinen prosessi, toteuttaminen viivästyy tehokas allergia hoito. Toiset ovat haitallisia tai jopa vaarallisia. Seuraavat arvioinnit julkaistiin vuonna 2004 lehdessä Allergia.

Hiukset testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Tehoton diagnosoinnissa allergiat.

IgG-vasta-testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Yrittää sovittaa määrä ja välityssuhteet IgG-vasta veressä erityisiä allergioita. Koska IgG-vasta yleisimpiä ruoka antigeenejä löytyy sekä terveillä ja allergisille henkilöille, testi ei ole hyötyä.

Kinesiology: Käytetään ruokaa ja hyönteisten allergiat. Potilaan pitää sisältävä pullo allergeeni samalla lihasvoimaa varren mitataan. Ei luotettavampi kuin arvailla.

Sytotoksisia testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Verinäyte sekoitetaan elintarvikkeiden koeputkessa niin valkosolujen voi katsella nähdä, jos ne muuttavat muotoaan. Ei ole tieteellistä perustaa tähän testiin.

Electrodermal testaus: Käytetään elintarvike-ja hengityselinten sairauksia. Menetelmässä mittaus sähköisten impulssien kautta elektrodin saatettu jonkun ihon henkilö altistuu erilaisille allergeeneille, etsiä reaktiivisuus näille aineille. Useat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet sen olevan tehoton.

Iridology: Käytetään astma. Potilaan silmä tutkitaan, ja diagnoosi perustuu käsittelyssä kaavion kartoittaa väitetty diagnostisia ominaisuuksia alueita iiris. Ei ole tieteellisesti todistettu.

Provokaatio-neutralointi: Käytetään ruokaa ja muita allergioita. Henkilö pistetään ruoan tai muun epäillyn allergeeni. Jos ihminen kokee allergisen reaktion, hän pistetään useampi saman allergeenin "neutraloida" reaktio. Tämä voi aiheuttaa mahdollisesti hengenvaarallisia anafylaksia.

Tarkista European Board of Allergy ja immunologian (www.abai.org) nähdä, jos "allergologi" on hallituksen sertifioitu lääketieteellisen subspecialty.