Nipala

Kartoittamiseen allergisia laukaisee

Ensimmäinen askel allergia ohjaus kartoittamiseen aineita, jotka käynnistävät allergisen vasteen. Joskus se on selvää: paijaat kissa, hieroa silmiään, ja bingo - silmäsi ovat kutiava ja vetistä. Tai syöt hummerinpyrstöjä klo buffet ja pian kurkkuun on kutinaa ja turvoksissa. Mutta syy allerginen reaktio ei ole aina ilmeinen. Voi olla, että useita eri aineet vaikuttavat sinua tai että eri aineet ovat töissä eri aikoihin vuodesta (ks. taulukko 1). Ihmiset ovat yleensä allergisia vain pieni kourallinen aineita. Silti, vaikka oman deduktiivinen valtuuksia, syitä teidän allergiat voi jäädä hämäräksi, ja lääkäri voi suositella, että näet allergologi (ks. "Seeing asiantuntija", alla).

On olemassa useita bona fide lähestymistapoja diagnosoinnissa allergiat, mukaan lukien useita erilaisia ​​ihotestejä, verikokeet, poistaa tai ehkäistä ruokavalion, ja haaste testaus (ks. taulukko 2). Jokaisella on etunsa ja haittansa riippuen luonteesta allergia ja sen vakavuudesta. On olemassa myös useita epäluotettavia testejä, ja toiset että tulisi välttää kokonaan (ks. "Täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostiikka").

Erikoislääkärien vastaanotot

Ensihoidon lääkäri voi haluta auttaa hoidettaessa allergiat. Hän voi ohjata sinut korva-, nenä-ja kurkkutautien erikoislääkäri hallintaan nuha ja sinuiitti, jotta pulmonologist varten Astman hoidossa tai ihotautilääkäri, jos sinulla on nokkosihottuma tai ihottumaa. Allergologi on myös koulutettu nähdä ihmisiä näitä valituksia ja lisäksi on työkaluja ja koulutusta tunnistamaan rikkonutta allergeenit. Koska allergiat liittyy immuunijärjestelmän pakosta allergologi on asiantuntija toimintaa immuunijärjestelmää. Työskentely allergologi-immunologist auttaa potilaita hallitsemaan sairauden, joka puolestaan ​​minimoi haitalliset vaikutukset.

Tulla hallituksen sertifioitu harjoittaa allergia-asiantuntija, lääkäri on ensimmäinen täydellinen asuinpaikkaa koulutus joko sisätautien tai Pediatrics ja sitten viettää kaksi-kolme vuotta opiskelua allergiat ja immuunijärjestelmän perusteellisesti. Useimmat allergiatutkijoiden keskitytään diagnosointiin ja hoitoon allergiat aikuisille ja lapsille. Jotkut ovat erityisen kiinnostuksen ja asiantuntemuksen hoitoon muiden immunologisten sairauksien.

Puhua suoraan

Ensimmäinen ja tärkein askel tahansa diagnoosi on kokoamassa tarkkaa kirjaa teidän allergia hyökkäykset. Lääkärit kutsuvat tätä tiliä oman historian. Allergia testaus on tehokas vain, kun sinä ja allergologi on jonkinlainen käsitys siitä, mitä testaat. Yksityiskohtainen kuvaus oireesi ja tilanteita, jotka laukaisevat niitä on korvaamaton karsimalla mahdollisuuksia. Valmistaudu kuvaamaan ei vain nykyinen tilanne ja mitä oletat ovat todennäköisesti allergeeneja, mutta myös mitä tapahtui omassa lapsuudessa ja onko perheenjäsenet ovat allergiat. Se on hyvä idea hiukkaakaan alas allergia historiaa ennen ajanvarauksen kanssa allergologi, ettet vahingossa jättää pois jotain, joka voi olla merkittävä.

Kun käyt allergologi, olla valmis vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Älä allergiat tapahtua tiettyyn aikaan vuodesta?

 • Miten vuoden alussa eivät oireesi aloittaa?

 • Milloin he lopettavat?

 • Ovatko he provosoi muotit, pölyä tai eläimiä? Olla mahdollisimman tarkka. Esimerkiksi he provosoi kompostia tai homeinen kylpyhuoneessa tai kellarissa?

 • Ovatko he provosoi tiettyjä ruokia?

 • Älä muuta ympäristön ärsykkeisiin, kuten hajuvesien tai kylmää ilmaa, aiheuttaa oireesi?

Lääkärin tulee yksityiskohtia kodin ja työympäristön sekä luettelo kaikista lääkkeitä käytät, kuten reseptiä, over-the-counter, ja vaihtoehtoisia lääkkeitä ja ravintolisiä. Ja sinun täytyy antaa yksityiskohtia muita lääketieteellisiä sairauksia, koska ne voivat vaikuttaa vakavuus ja hoitoon allergiat ja päinvastoin. Arvo yksityiskohtaisen historiaa ei voi korostaa liikaa. Jos shortchange tämä ensimmäinen askel, olet vähemmän todennäköisesti keksiä mitä laukaisee allergisia reaktioita. On myös tärkeää korreloivan laukaisee tunnistat mainittuja testaamalla.

Sinusta ja allergologi sopia todennäköisesti luettelo epäiltyjä, on aika siirtyä Allergiatestaus - yleensä vahvistaa epäilyn sijaan löytää jotain täysin uutta, mutta tätä mahdollisuutta ei pidä sulkea pois.

Taulukko 1: mitkä ovat teidän allergia oireita?

Sama allergeeni voi laukaista erilaisia ​​reaktioita eri yksilöillä. Tämä taulukossa esitetään lyhyesti joitakin yleisiä oireita ja laukaisee allergioita.

Tyyppinen reaktio

Oireet

Yhteinen laukaisee

Allerginen nuha - kausittainen (heinä- kuume ) tai monivuotinen (ympäri vuoden)

Aivastelu, nenän vuotaminen, nenän kutina, tukkoisuus nenän tukkoisuus

 • Siitepölyt (rikkaruohot, heinät, puut)

 • Pölypunkkien ulosteet, eläinten hilse

 • Homeitiöt

Allerginen sidekalvotulehdus

Kutiava, punainen, vetiset silmät

 • Sama kuin edellä

Allerginen astma

Yskä, hengityksen vinkuminen, puristava tunne rinnassa, hengitysvaikeuksia

 • Sama kuin edellä

 • Torakka jätökset

Atooppinen ihottuma ( ekseema )

Kutinaa, punoitusta, paksuuntuminen ja hilseilevä iho pieniä rakkuloita tyypillisesti flexures on kädet ja jalat, kun se esiintyy aikuisilla, tosin usein laajoja, ja ajan mittaan, iho paksuuntunut, hilseilevä, ja säröillä

 • Ruoka (ks. ruoka-aineallergiat)

 • Eläinten hilse

 • Pölypunkkien ulosteet

Kosketusihottumaa

Samanlaisia ​​atooppinen ihottuma, mutta paikalla kosketuksissa rikkonutta aine

Allergeenit:

 • Nikkeli

 • Poison Ivy, tammi, sumac

 • Kumituotteet

 • Kosmeettiset ainesosat

Ärsyttävät:

 • Saippua

 • Puhdistusaineet

 • Happoja ja emäksiä

Ruoka-aineallergiat

Nokkosihottuma (kutiseva möykkyjä ihon, usein vaalean jota ympäröi punainen, kooltaan millimetristä useita senttejä), angioedeema (kasvojen, huulten ja kielen johtavat sulkeminen kurkun), vatsakipu ja oksentelu, nuha, astma, paheneminen ekseema

 • Maapähkinät

 • Pähkinöihin (esim. saksanpähkinöitä, parapähkinöitä)

 • Vehnä

 • Äyriäinen

 • Soija

 • Lehmänmaito

 • Munat

 • Monet muut

Lääkitys allergiat

Nokkosihottuma, angioedeema, anafylaksia, astma, seerumitauti

 • Penisilliini

 • Sulfalääkkeitä

 • Aspiriini

 • Karboplatiini (syöpälääkkeen)

Huomautus: Jos lääkitys on potentiaalia aiheuttaa allergisen reaktion.

Systeeminen anafylaksia (allerginen sokki)

Voi liittyä verenpaineen lasku aiheuttaa heikotusta, putkinäkö, tajuttomuus, mukana voi olla vaikea astma tai kurkun, voi edeltää lievempiä allergia oireita kuten nuha, lievä astma tai nokkosihottuma; voi aiheuttaa kuoleman

 • Hyönteisten pistojen (pistäviä hyönteisiä kuten mehiläiset ja ampiaiset)

 • Ruoka (esim. maapähkinöitä)

 • Lääkkeet (esim. penisilliini)

 • Latex


Ihotestauksen välittömästi yliherkkyysreaktioita

Iho-testit, jotka on suunniteltu havaitsemaan IgE-vasta-aineita, ovat yleisimpiä testaus lähestymistapa, koska ne voivat vahvistaa herkkyys monenlaisia ​​allergeeneja nopeasti, helposti ja edullisesti.

Ihon testit toimivat tuomalla pieni määrä uutetta jotain, johon voi olla allerginen osaksi pintakerros ihon, jossa valpas syöttösolut, on päällystetty IgE, sijaitsevat. Kosketuksessa rikkonutta allergeenin, IgE tunnistaa allergeenin ja laukaisee maston solujen luovuttamista niiden sisältö, joka johtaa kutiava, punainen turvotus sisällä 10-15 minuuttia. Tämä paikallinen allerginen reaktio on tyypillisesti koko dime ja kestää useita tunteja.

Koska merkittävä aine aiheuttaa tämä vastaus on histamiini, on tärkeää, että et ota mitään antihistamiineja vähintään 72 tuntia (yksi viikko pitkävaikutteista, uudempia antihistamiinit) ennen testiä. Tiettyjen muiden lääkkeiden vaikutusten vastustamiseksi histamiini ja voi tehdä testaus hyödytön, esimerkiksi vanhemmat trisykliset masennuslääkkeet, kuten amitriptyliini tai nortriptyliini, ja antiemeetit, kuten proklorperatsiini. Sen vuoksi, miten se toimii, ihon testissä poimii totta allergiat välittyy IgE ja maston soluja. Se ei esimerkiksi diagnosoida laktoosi-intoleranssi, joka heijastaa puute tietyn entsyymin limakalvon suolistossa.

Pricktesti

Tämän tyyppinen iho-testi liittyy ihon läpäisemistä takana tai sisäpuolella kyynärvarren ja ottaa käyttöön pieni määrä allergeenia. Jos olet allerginen kyseiselle allergeenille, paljastava vastaus kutiava punoitus ja turvotus ilmestyy muutamassa minuutissa (ks. kuva 2). Edut prick-testi on, että testi on lähes välittömästi ja hyvin erityinen. Se näyttää nopeasti, jos olet allerginen heinän siitepölystä ja yhtä nopeasti sulkea pois proteiini kissan hilse. Prick-testi on herkkyys välillä 85%: sta 87% ja spesifisyys 79% ja 86% verrattuna muihin menetelmiin. Tämä tarkoittaa, että se "ei osu" oireellinen allergeenit noin 15% ajasta. Useimmat allergiatutkijoiden luottaa ihoärsytyskokeita testausta ensisijainen alkuperäisen diagnostinen menetelmä tunnistaa rikkonutta allergeenit, koska helppous, turvallisuus, kulut ja välitön saatavuus tuloksia.

Kuva 2: positiivinen prick-testi

Positiivinen prick-testi

Saat prick-testi, lääkäri käyttää neula kevyesti prick ihoa niin se imee tippaa eri allergeeneja, ja sitten tutkii ihon hetkeä myöhemmin mistään punoitusta tai turvotusta.


Intrakutaanisen testi

Tässä testissä allergeenia ruiskutetaan ihon alle, takana tai käsivarteen. Koska tämä testi on hyödyllinen, kun prick-testi ei ole vahvistanut herkkyys allergeenille että historiaa tai Altistusmalli Ehdottaisin, saatat olla kiusaus ohittaa prick-testi ja mennä suoraan intrakutaanisen testissä - mutta ei. Mitään Allergiatestaus, siellä on aina pieni riski, että reaktio karkaa käsistä ja aiheuttaa anafylaksia. Tämä harvinainen, hengenvaarallinen reaktio tapahtuu tyypillisesti intrakutaanisen testauksen, kun potilas ei ole aiemmin tehty prick-testi.


Vääriä positiivisia

Kun testin tulokset osoittavat reaktio ainetta, joka ei aiheuta sinulle allergisia oireita, sitä kutsutaan vääriä positiivisia. Esimerkiksi, saatat positiivisen tuoksukin, mutta ei ole mitään oireita allergiat syksyllä. Tämä osoittaa, että sinulla on IgE-vasta-aineita vastaan ​​ragweed, mutta että allergia ei ole niin vaikea aiheuta oireita. Itse asiassa noin 30%: sta 40% väestöstä on myönteisiä ihopistokokeilla yhteisiin inhaloitavan allergeeneja, mutta alle puolet heistä todella saada allergia oireita aineita, jotka herättivät positiivisia testituloksia. Ongelma vääriä positiivisia on vieläkin suurempi intrakutaanisen testaus, minkä vuoksi on tärkeää verrata testitulokset kanssa historiaa ja keskustella niistä teidän allergologi. Ruoka testaus on 30%: sta 50% ilmaantuvuus vääriä positiivisia, mikä tekee siitä tärkeää testata vain elintarvikkeita oli syönyt aikoihin oireesi ilmestyi.


Iho testaus viivästyneitä yliherkkyysreaktioita

Toinen tyyppi ihotestissä lapputesti, havaitsee kosketusyliherkkyys. Tässä testissä kemikaali, joka voisi olla syynä kosketusihottumaa asetetaan iholle alla side 48 tuntia. Tuona aikana on tärkeää, ettei saada laastari märkä. Lopussa 48 tuntia, laastari poistetaan ja allergologi tai ihotautilääkäri etsii nostetaan, punainen ihottuma, usein pieniä rakkuloita, johon laastari oli sijoitettu. Koska reaktio on joskus huipussaan 72 tunnin kuluttua, sinua pyydetään palauttamaan seuraavana päivänä "lukea" lapputestillä uudelleen.

Riippuen siitä, mikä kemikaalin epäillään aiheuttavan teidän kosketusihottuma, saatat saada yksi lappu tai yleisemmin, kaupallisesti valmistettu joukko laastaria. Esimerkki on Thin-layer Rapid-käyttö epikutaaninen (TOSI) testi, jossa on kolme erillistä paneelit kemikaaleja, joiden avulla arviointi 30 yleisimpiä syitä kosketusihottumaa.

Lapputestillä on myös osoittautunut hyötyä diagnosoinnissa tiettyjä ei-IgE ruoka-aineallergiat, kuten kananmuna-tai maitoa aiheuttama ihottuma ja harvinaisempi sairaus nimeltä eosinofiilinen ruokatorvitulehdus.


Verikokeet (RAST)

Vaikka iho testit ovat testejä valinta IgE-reaktioita, verikoe nimeltään RAST, joka on lyhenne sanoista radioallergosorbent testin tunnistaa määrä IgE-vasta veressä. Alkuperäinen RAST käytetään vasta-ainetta, joka on leimattu radioaktiivisella elementillä lgE: n havaitsemiseksi. Modern testeissä käytetään kemiallisia tarroja sijasta radioaktiivisuuden havaitsemiseksi IgE, mutta nimi RAST on jumissa.

Verikokeet ovat yleensä vähemmän herkkiä kuin prick-testi, ja tulokset eivät ole heti saatavilla. Mutta RAST on vaihtoehto henkilöille, jotka eivät voi keskeyttää antihistamiinien tai trisyklisiä masennuslääkkeitä, jotka ovat suuri riski anafylaksian prick-testi (koska hengenvaarallisia allergiat), ja ne, joiden iho on vakava ihottuma. Tulokset RAST kestää kauemmin päästä, ja testi maksaa enemmän kuin ihotestejä. RAST on myös vähemmän herkkä kuin ihon testit, mikä tarkoittaa, että positiivinen testitulos on mielekkäämpää kuin negatiivinen tulos. Vaikka nämä verikokeet ovat yhä herkempiä, nyt ihon testaus on kultakantaan diagnosoimiseksi allergioita.


Poistaminen ruokavaliosta ja ruoka haasteet

Koska moninaisen ainesosien elintarvikkeet syömme, diagnosoidaan ruoka-aineallergiat voi olla hankalaa. Joskus diagnoosi on selvä - jos syöt iso lautasellinen hummerinpyrstöjä ja sinulla on vahva reaktio muutamassa tunnissa, syyllinen on todennäköisesti hummeri. Kuitenkin, jos sinulla on reaktio syötyään useita erilaisia ​​mereneläviä kalastajan vati, ruoka-allergia testaus voi auttaa määrittämään, mikä kalaa joudut välttää tulevaisuudessa ja mitä voit jatkaa syömistä. Joitakin elintarvikkeita, tutkijat ovat kyenneet määrittämään todennäköisyys allerginen reaktio, jonka koko on turvotus ja ihon testi-tai IgE-vasta-aineen havaitaan RAST. Tämä ei kuitenkaan aina ole, ja joskus muita lähestymistapoja.

Poistaminen ruokavaliosta

Yksi tapa nähdä, jos ruoka on aiheuttanut allergioita tai tekee niistä huonompi (esimerkiksi jos epäilet, että meijeri-tai munia käynnistävät lapsen ekseema ) on poistaa, että elintarvikkeiden ruokavalio kahden kolmen viikon ajan. Riippuen kyseinen elintarvike, tämä ei ehkä ole niin helppoa kuin miltä se näyttää. Esimerkiksi, munat ja maito ovat monissa yhteisiä ruokia, kuten leipää ja jäädytetty illallisia. Ja komponenttien munia ja maitoa joskus mennä nimiä, jotka eivät ole niin helposti tunnistettavissa, kuten laktalbumiinia kaseiini, tai heraa, kun kyseessä on maito. Jos välttää ruoka tuo helpotusta, voit varovasti uudelleen ruokaa nähdä, jos oireet pahenevat. Silloinkin, diagnoosi voi olla varma.


Ruoka haasteita

Kultakantaan diagnosoimiseksi ruoka-allergia näissä olosuhteissa on kaksinkertainen lumekontrolloidussa ruokaa haaste. Tässä testissä lääkäri kysyy apteekki muodostavat liuoksia tai kapselit, jotka sisältävät joko epäillään ruokaa tai inertti lumelääkettä. Jokainen annetaan potilaalle satunnaisessa järjestyksessä, niin sinun odottaa, mitä tapahtuu. Varmistaa objektiivisen arvioinnin, ei lääkäri eikä potilas tietää, mitä on annettu.

Poistaminen ruokavaliosta ja altistuskokeissa minkäänlaista pitäisi tehdä vain lääkärin valvonnassa näiden kokemusta tekniikoita ja valmis hoitamaan mahdolliset hengenvaarallisia anafylaksia.


Huumeiden haasteet

Vaikka kaikki lääkitys voi tuottaa vakava allerginen reaktio, yleisin syy huumeen aiheuttama anafylaksia on penisilliini, jota seuraa aspiriinia ja steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Sen määrittämiseksi, onko olet allerginen tietylle lääkkeelle, allergologi tekee huumeärsykettä. Tämä altistaa sinut pieni määrä huumetta, tyypillisesti ihon läpi testauksen, ja on tehtävä lääkärin valvonnassa. Tämä lähestymistapa ei ole kovin onnistunut havaitsemaan herkkyyttä NSAID.

Jotkut ihmiset ovat allergisia munasta säilöntäainetta käytetään monissa rokotteiden. Jos tiedät olevasi herkkä munatuotteet, muista mainita tämä, kun mennä rutiini rokotukset ja booster laukausta.

Taulukko 2: allergiatesteihin

Testi

Tarkoitus

Ihotestejä

Pricktesti

Yleisimmin käytetty toteamiseksi IgE-allergiat, erityisesti allergisen nuhan ja allergisen astman. Käytetään myös ruoka-aineallergiat ja jotkut huumeiden allergioita. Hyvin allergeenispesifinen ja herkkä testi.

Intrakutaanisen injektio

Seuraava askel IgE-allergia havaitsemiseen. Herkempiä mutta vähemmän spesifinen kuin prick-testi, enemmän vääriä positiivisia.

Lapputestillä

Pääasiassa käytetään havaitsemaan T-soluvälitteinen kosketusihottumaa.

Verikoe

RAST (radioallergosorbent-testi) ja sen johdannaiset

Käytetään havaitsemaan IgE-allergioita. Ei yhtä herkkä kuin prick-testi, mutta hyödyllinen ihmisille, jotka eivät pysty olla ihotestissä.

Ruoka ja huumetestit

Poistaminen ruokavaliosta

Aids diagnosoinnissa ruoka allergioita tai intoleranssia.

Altistustestiä

Joskus käytetään varmasti todistaa ruokaa tai lääkitys allergioita. Ruoka-aineallergiat, yhden-tai kahden-lumekontrolloidussa ruoka haaste käytetään.

Todistamaton testit

 • Hiukset testi

 • IgG-vasta-aine

 • Kinesiology

 • Sytotoksisia testi

 • Electrodermal testi

 • Iridology

 • Provokaatio-neutralointi

Nämä testit ovat todistamattomia Allergiatestaus, ovat tehottomia tai (kuten provosointia-neutralointi testaus) ovat potentiaalisesti vaarallisia.Täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostiikka

Vaikka jotkut allergikot ovat taipuvaisia ​​etsimään täydentävä ja vaihtoehtoinen diagnostisia testejä, niitä ei suositella - ja hyvästä syystä. Tähän mennessä vaihtoehtoisia diagnostiikka ei ole osoittautuneet tehokkaiksi. Osa alla kuvattuja menetelmiä ovat vaarattomia, mutta kallista ja saattaa hidastaa diagnostinen prosessi, toteuttaminen viivästyy tehokas allergia hoito. Toiset ovat haitallisia tai jopa vaarallisia. Seuraavat arvioinnit julkaistiin vuonna 2004 lehdessä Allergia.

Hiukset testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Tehoton diagnosoinnissa allergiat.

IgG-vasta-testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Yrittää sovittaa määrä ja välityssuhteet IgG-vasta veressä erityisiä allergioita. Koska IgG-vasta yleisimpiä ruoka antigeenejä löytyy sekä terveillä ja allergisille henkilöille, testi ei ole hyötyä.

Kinesiology: Käytetään ruokaa ja hyönteisten allergiat. Potilaan pitää sisältävä pullo allergeeni samalla lihasvoimaa varren mitataan. Ei luotettavampi kuin arvailla.

Sytotoksisia testaus: Käytetään ruoka-aineallergiat. Verinäyte sekoitetaan elintarvikkeiden koeputkessa niin valkosolujen voi katsella nähdä, jos ne muuttavat muotoaan. Ei ole tieteellistä perustaa tähän testiin.

Electrodermal testaus: Käytetään elintarvike-ja hengityselinten sairauksia. Menetelmässä mittaus sähköisten impulssien kautta elektrodin saatettu jonkun ihon henkilö altistuu erilaisille allergeeneille, etsiä reaktiivisuus näille aineille. Useat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet sen olevan tehoton.

Iridology: Käytetään astma. Potilaan silmä tutkitaan, ja diagnoosi perustuu käsittelyssä kaavion kartoittaa väitetty diagnostisia ominaisuuksia alueita iiris. Ei ole tieteellisesti todistettu.

Provokaatio-neutralointi: Käytetään ruokaa ja muita allergioita. Henkilö pistetään ruoan tai muun epäillyn allergeeni. Jos ihminen kokee allergisen reaktion, hän pistetään useampi saman allergeenin "neutraloida" reaktio. Tämä voi aiheuttaa mahdollisesti hengenvaarallisia anafylaksia.

Tarkista European Board of Allergy ja immunologian (www.abai.org) nähdä, jos "allergologi" on hallituksen sertifioitu lääketieteellisen subspecialty.