Nipala

Selviytyminen ruoka-aineallergiat

Joku ruoka-allergia, syöminen ongelma ruoka laukaisee epänormaali vastausta kehon immuunijärjestelmää.

Yleisin elintarvikkeet, jotka aiheuttavat allergisen reaktion aikuisilla ovat maito, munat, maapähkinät, pähkinät, kalat, äyriäiset, hedelmät ja soija ja vehnä tuotteita. Lasten kanssa ruoka-allergia taipumus reagoida munat, maito tai maapähkinöitä.

Vaikka monet ihmiset uskovat ruoka-aineallergia, totta ruoka-aineallergiat eivät ole niin yleisiä. Vain noin 3 prosenttia lapsista ja 1 prosenttia aikuisista ovat osoittautuneet allergioita ruokaan, mukaan National Institute of Allergy ja tartuntatauteja (NIAID).

Ruoka-intoleranssi on paljon yleisempää ja viittaa aineenvaihdunnan häiriö, joka ei liity immuunijärjestelmää. Henkilö laktoosi-intoleranssi, esimerkiksi ei tuota tarpeeksi tarvittava entsyymi pilkkoo maitosokeria. Syö maitotuotteita voivat aiheuttaa turvotusta, ripulia tai kouristelua, mukaan NIAID.

Ruoka-allergia aiheuttaa reaktion, kun vain pieni määrä ongelma ruoka on syöty. Henkilölle, jolla ruoka-intoleranssi, oireet pahenevat kuin enemmän ruokaa syödään.

Muunlaiset ruoka-intoleranssi liittyy reaktioita elintarvikkeiden lisäaineita, kuten väriaineita, aromiaineita tai säilöntäaineita, NIAID sanoo. Tietyt sairaudet voivat aiheuttaa oireita, jotka jäljittelevät ruoka-aineallergia. Näitä ovat haavaumat, syövät maha-suolikanavan ja keliakia. Elintarvikkeet saastuttamia mikro-organismien, kuten bakteerien, sekä niiden myrkyt voivat aiheuttaa oireita, jotka näyttävät olevan reaktio ruokaa. Luonnollisia aineita, kuten histamiini, voi esiintyä elintarvikkeiden, kuten juuston ja viinin, ja nämä stimuloivat samankaltainen reaktio allergisen reaktion.

Allergiaoireita

Nämä ovat mahdollisia oireita ruoka-allergia:

 • Hives ja turvotus

 • Ihottuma (kutiava, hilseilevä, punainen iho)

 • Tukkoinen nenä, aivastelu, kutina, kastelu silmät

 • Ihottuma

Nämä vakavia oireita ovat hätätapaus (soita 911):

 • Yskä, hengityksen vinkuminen, käheys, pala kurkussa tai hengitysvaikeuksia

 • Vatsan kouristukset, ripuli, oksentelu

 • Turvotus kielen tai kurkun

 • Pistely käsien, jalkojen tai päänahan

Kielen tai kurkun turvotusta voi olla hengenvaarallinen, koska se voi tukkia hengitystiet. Jotkut myös voidaan soveltaa äkillinen systeeminen reaktio nimeltä anafylaksia, joka on harvinainen mutta vakava. Anafylaksia on yleisimmin liitetty syöminen pähkinät, maapähkinät ja äyriäisiä.

Ihmiset, jotka ovat allergisia tietyille ruoka ovat myös todennäköisesti allerginen muille samanlaisista elintarvikkeista. Jos olet allerginen katkarapuja, esimerkiksi, sinun pitäisi myös välttää syömistä rapuja, hummeria ja rapuja, NIAID sanoo. Tämä "cross-reaktiivisuus" voi myös esiintyä erilaisia ​​allergioita. Henkilö, joka on allerginen Tuoksukit voi kehittyä allergia oireita syödessään melonit aikana Tuoksukit kausi. Vastaavasti henkilö allerginen koivun siitepölylle voi myös kehittyä allergia oireita, kun syö omena kuori.

Tekemisissä allergia

Näiden ohjeiden pitää haittavaikutuksia ruokaa hallitsevan elämääsi:

 • Käydä lääkärin. Diagnosoida ruoka-allergia, teidän terveydenhuollon tarjoaja vie yksityiskohtaisen historian, joka sisältää tyyppi oireita, kun he tapahtunut ja syöty ennen oireiden tapahtunut.

 • Pidä ruokapäiväkirjaa. Pidä kirjaa aina, kun sinulle haittavaikutus, kuten päivämäärä ja kellonaika, tyyppi ja oireiden vaikeusasteen, ja mitä muistat tekemässä ja syöminen viimeisten kuuden tunnin aikana. Tarkistaa päiväkirja lääkärin kanssa.

 • Vältä elintarvikkeita, jotka käynnistävät allergia, kun ne tunnistetaan. Opi eri nimet elintarvikkeita, joihin olet allerginen niin voit tunnistaa ne elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä. Esimerkiksi maitotuotteita voidaan kutsua "kaseinaateilla", munia voidaan kutsua "albumiini", maapähkinöitä voidaan kutsua "maapähkinät." Ei lääkitys olemassa parannuskeinoa ruoka-aineallergia. Joissakin tapauksissa, jos välttää rikkovan ruokaa tarpeeksi kauan - ehkä useita vuosia - elimistö voi menettää sen herkkyys on.

 • Ilmoittaa, että et ole ruoka-aineallergia. Ystävät, perhe ja muut, jotka voidaan palvella sinua ruokaa tarvitsee tietää teidän allergia. Kysy valikosta ennen tilaamista elintarvikkeita ravintoloissa, jos luulet, ne saattavat sisältää elintarvikkeita, joihin olet allerginen.

 • Varaudu hätätilanteisiin. Jos sinä tai lapsesi on vaarassa hengenvaarallinen allerginen reaktio, kysy lääkäriltä, ​​miten vastata hätätilanteessa. Selitä perheenjäsenten tai koulun henkilökunta, miten tunnistaa ja käsitellä vakavia reaktioita. Jos määrätty, kuljettaa tarjonta adrenaliinin kääntää anafylaksia kaikkina aikoina. Opeta itsellesi ja muille miten sitä käytetään.

Lisätietoa anafylaksia

Anafylaksia voi esiintyä minuutista kahteen tuntiin syömisen jälkeen ongelma ruokaa. Oireet voivat vaihdella lievästä hengenvaaralliseen. Reaktio voi alkaa kihelmöinti, kutina tai metallin maku suussa, NIAID sanoo. Oireita voi sitten tulla asteittain huonompi, joskus kun vain minuuttia etukäteen. Toisissa oireita voi esiintyä, helppous ja sitten palata kahdesta kolmeen tuntia myöhemmin. Tätä kutsutaan kaksivaiheinen reaktio.

Mitään anafylaktinen reaktio olisi pidettävä hätätapaus. Adrenaliini annetaan hoitoa, koska se estää etenemistä oireita. Adrenaliini on saatavana reseptillä, jos sinulle on määrätty tätä lääkettä, sinun täytyy kuljettaa sitä mukanasi aina. Antihistamiinit ja steroidien lisäksi voidaan antaa hoitoa, mutta ei koskaan sen sijaan adrenaliini, koska nämä lääkkeet eivät muuta anafylaksian oireet, NIAID sanoo.