Nipala

Lääkitys, joka voi Alzheimerin taudin hoitoon

Monet uskovat, että Alzheimerin tauti (AD) ei voida hoitaa. Totuus on, että lääkkeitä on saatavilla, jotka voivat auttaa hidastaa etenemistä oireita. Vaikka nämä lääkkeet eivät toimi kaikille, ne tarjoavat toivoa yli 5 miljoonaa ihmistä, joilla on AD.

FDA on hyväksynyt viisi lääkkeitä Alzheimerin taudin hoitoon. Kaikki lääkkeet voivat auttaa estää joidenkin AD oireita, kuten sekavuus ja muistamattomuus, pahenee jonkin aikaa.

Lisäksi muistin menetykseen ja sekaannusta, AD voi pahentaa puheen ja mielialan vaihtelut. Myöhemmissä vaiheissa, tauti tuhoaa ihmisen persoonallisuutta ja kykyä ajatella ja toimia. Joissakin ihmisiä, AD pahenee nopeasti. Toisissa se etenee hitaasti.

Aivan kuten aikana AD ei ole selvä, kumpikaan ei ole hoitoa. Olemassa olevat lääkkeet voivat hidastaa etenemistä AD 10-20 prosenttia ihmisistä, jotka ottavat heidät. Lääkkeet ovat tehokkaimpia, kun henkilö alkaa ottamaan ne mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Se kestää kaksi kuusi viikkoa ennen tuloksia näkyviin.

Nämä kolme huumeita käytetään hoitoon AD sen aikaista keskivaiheilla:

  • Galantamine (Razadyne)

  • Rivastigmine (Exelon)

  • Takriini (Cognex)

Lääkitys, jota voidaan käyttää kaikissa vaiheissa kutsutaan Donepetsiili (Aricept). Toinen lääke, memantiinilla (Namenda), on ainoa lääke hyväksytty FDA myöhemmin vaikeampia vaiheita AD. Se voidaan ottaa yksin tai yhdessä toisen lääkkeen.

Tietyt haittavaikutukset voivat estää ihmisiä käyttämästä lääkitystä AD. Esimerkiksi takriinia voi aiheuttaa maksavaurioita. Donepetsiili, galantamiini ja rivastigmiini voi aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Memantiinilla voi aiheuttaa huimausta ja päänsärkyä.