Nipala

Anemia

Katsaus anemia

Anemia on yhteinen verta häiriö, joka ilmenee, kun on vähemmän punasoluja kuin normaali, tai on alhainen pitoisuus veren hemoglobiini.

  • hemoglobiini - osa verta, joka jakelee happea keuhkoista kudoksiin.

  • hematokriitin - mittaus prosenttiosuus punasolujen löytyy tietty määrä verta.

Lue lisää anemia ›

Mikä on raudan puute anemia?

Raudan puute anemia voi johtua seuraavista:

  • ruokavalion vähän rautaa
    Rauta on saatu ruoille ruokavalio kuitenkin vain 1 mg rautaa imeytyy jokaista 10-20 mg rautaa nautittuina. Henkilö pysty olla tasapainoinen rauta-rikas ruokavalio voi kärsiä jonkin verran raudan puute anemia.

  • kehon muutokset
    Lisääntynyt rautavaatimuksen ja lisääntynyt punasolujen tuotantoa tarvitaan, kun keho käy läpi muutoksia, kuten kasvu puuskittain lapsilla ja nuorilla, tai raskauden ja imetyksen aikana.

Lue lisää Raudanpuuteanemia ›

Aplastinen anemia

Aplastinen anemia tapahtuu, kun luuydin tuottaa liian vähän kaikkien kolmen verisolujen: punasolujen, valkosolujen ja verihiutaleiden. Määrän väheneminen punasolujen aiheuttaa hemoglobiini laskee. Määrän väheneminen valkosolujen tekee potilaan alttiita tartunnalle. Ja, verihiutaleiden määrän vähenemisen aiheuttaa veren ei hyytymistä yhtä helposti.

Lue lisää aplastinen anemia ›

Mikä on hemolyyttinen anemia?

Hemolyyttinen anemia on sairaus, jossa punaiset verisolut tuhoutuvat nopeammin kuin luuydin voi tuottaa niitä. Termi tuhoaminen punasoluja on punasolujen hajoamista. On olemassa kahdenlaisia ​​hemolyyttinen anemia, mukaan lukien seuraavat:

  • luontainen - tuhoaminen punasoluja vian vuoksi sisällä punasoluja itse. Luonnostaan ​​hemolyyttinen anemioihin usein perinnöllinen, kuten sirppisoluanemia ja talassemia. Näiden sairauksien tuottaa punasoluja, jotka eivät elä niin kauan kuin normaali punasoluja.

Lue lisää hemolyyttinen anemia ›

Rauta: tärkeä kivennäisaine ruokavalioosi

Rauta on metalli, joka on välttämätöntä elämän. Se on osa proteiineja ja entsyymejä löytyy koko kehon, mukaan lukien ja myoglobiinia, jotka molemmat auttavat kuljettaa happea veressä, mukaan Office ravintolisiä (ODS). Rauta on tärkeä osa lihaksia, ja se auttaa säätelemään solujen kasvua. Iron tulee elintarvikkeiden syöt. Kehosi varastoi ylimääräistä rautaa tulevaa käyttöä varten.

Lue lisää rautaa ›

Mikä Buzz noin B12?

Mitä urheilija ei halua heittää palloa kovemmin, ajaa nopeammin, tai pumppaamaan enemmän rautaa kuin kilpailua? Halu olla paras ajaa monet tehdä voitavansa saada kilpailuetua, ja joitakin korkean profiilin urheilijoita väittävät, he ovat ottaneet injektiot B 12-vitamiinin ilmeinen pyritty tehostamaan energian tai suorituskykyä. Mutta älä B 12 laukausta todella auttaa?

Lisätietoa B12 ›