Nipala

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)

IBS on nimeltään toiminnallinen häiriö, koska ei ole sairauden merkkejä paksusuoli tutkitaan. Koska lääkärit eivät ole pystyneet löytämään elimellinen syy, IBS usein on ajateltu johtuvan emotionaalisen konfliktin tai stressiä. Vaikka stressi voi pahentaa IBS oireita, tutkimus osoittaa, että myös muut tekijät ovat tärkeitä.

Lue lisää ibs ›

Lähemmin ärtyvän suolen oireyhtymä

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS), ei ole sairaus, se on sairaus, joka häiritsee normaalia toimintaa paksusuoli (colon), ja sille on ominaista kouristelua, vatsakipu, turvotus, ummetus ja ripuli. Aiemmin sitä on kutsuttu koliitti, limakalvojen koliitti, spastinen paksusuoli tai spastinen suoli. IBS liittyy miten lihakset suolistossa toimivat ja miten kipu koetaan suolistossa, mutta ei pysyvästi vaurioittaa paksusuolen, eikä aiheuttaa verenvuotoa tai vakava sairaus kuten syöpä tai tulehdukselliset suolistosairaudet (Crohnin tauti tai haavainen paksusuolen tulehdus). Useimmat ihmiset voivat hallita oireita ruokavalion, stressin hallinta ja lääkitys. Mutta joillekin ihmisille, IBS voi häiritä työtä, sosiaalisia tapahtumia tai matkustaa.

Lisätietoja tästä häiriö ›

Ideoita, joiden avulla kuitu-up your ruokavalio

Pureskella tätä: Jos olet kuten monet ihmiset, olet kuitu-haastoi. Useimmat ihmiset kuluttavat vain 15 grammaa kuitua päivittäin sijasta suositellaan 20 grammasta 35 grammaan, mukaan National Cancer Institute. USDA 2005 suuntaviivojen suosittelee 14 grammaa kuitua jokaista 1000 kaloria ruokavalio.

Lue lisää tapoja kuitua teidän ruokavalio ›

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS): kysymyksiä kysyä lääkäriltä

  1. Mikä on IBS? Miten se tapahtuu?

  2. Mitä tauteja voi jäljitellä IBS?

  3. Onko olemassa tehokkaita tapoja vähentää stressiä? Voiko jooga tai meditaatio auttaa?

  4. Millainen ruokavalio auttaa IBS oireita? Millaisia ​​ruokia tai aineita minun pitäisi välttää?

Lue lisää kysymyksiä kysyä lääkäriltäsi ibs ›

Ärtyvän suolen oireyhtymä lapsilla

Ärtyvän suolen oireyhtymä on yksi ilmenemismuotoja toiminnallisen vatsakipua. Toiminnallinen tarkoittaa, että ei ole orgaanisen sairauden. Toiminnallinen vatsakipu kuvataan konstellaation oireita seurauksena suoliston motiliteetin häiriöt. Oireita voivat olla:

  • ilmavaivat

  • turvotus

  • ripuli

  • ummetus

Lue lisää IBS lapsilla ›

Kun lapsi on ärtyisä kulho oireyhtymä

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen sairaus lapsilla. Se vaikuttaa lapsesi ruoansulatuskanavan, jossa ruoka on jaoteltava antaa lapsellesi energiaa ja auttaa häntä kasvamaan. IBS aiheuttaa ärsytystä paksusuoli (kaksoispiste). Täällä vesi imeytyy jätettä ennen kuin se kulkee pois kehosta. IBS voi tulla ja mennä, mutta on olemassa asioita voit tehdä auttaa lasta tuntemaan paremmin.

Lue, mitä tehdä, kun lapsi on ibs ›