Nipala

Paksusuolen syöpä

Peräsuolen syöpä

Peräsuolen syöpä on kolmanneksi yleisin syöpä sekä miehiä että naisia. Kuolleiden määrä peräsuolen syöpä on vähentynyt, mikä johtuu lisääntynyt seulonta ja polyyppi poisto. Lue lisää paksusuolen syövän ›

Oireet kolorektaalisyövän

Tämä tärkeä tutkimus voi löytää ongelmia ja pää pois tappava syöpä.

Monet ihmiset ovat huolissaan, joiden paksusuolen tutkittiin colonoscope. Vaikka ahdistus on normaali, colonoscope on hämmästyttävä väline, joka antaa Gastroenterologit kuten minä hyvin lähellä näkymä paksusuolen, jota kutsutaan myös paksusuolen.

Se auttaa minua nähdä ongelmia, kuten tulehdus tai verenvuoto, ja se voi pelastaa henkesi jos löydän kasvain tai pieni, syövän kasvaimet kutsutaan polyypit.

Suosittelen colonoscopies useista syistä:

  • Suuri, johdonmukainen muutos suolen toiminnassa, kuten ummetus, ripuli, muutokset jakkara koon tai muodon, ja paljon enemmän tai vähemmän suoliston liikkeitä kuin normaalia sinulle

  • Verenvuoto aikana suoliston liikkeitä

  • Selittämätön painon lasku

  • Jatkuvia vatsakipuja

  • Suvussa peräsuolen syöpä

  • Ikä 50 tai vanhempi

Lue lisää oireita paksusuolen syövän ›

Hoidot ja peräsuolen syöpä

Hoidot voivat valvoa syövän ja parantaa elämänlaatua ohjaamalla oireita.

Kun tiedät vaiheessa syöpä sinulla on, on aika päättää hoitosuunnitelman. Tämä osio auttaa sinua ymmärtämään vaihtoehtoja ja mikä sinulle parhaiten sopii. Puhu hoitovaihtoehtoja on yksi tärkeimmistä kokouksista sinulla on lääkärisi kanssa.

Päättäminen paras suunnitelma voi kestää jonkin aikaa. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, kuinka paljon aikaa voit tutkia vaihtoehtoja ennen sinun on päätettävä. Haluat ehkä saada toinen lausunto ennen päätöksentekoa. Ja voit puhua perheen ja ystävien.

Lue lisää hoitoja paksusuolen syövän ›

Eläminen peräsuolen syöpä

 

Mitä voit tehdä, jos jokin riskeistä ja peräsuolen syövän koske sinua? Parasta, mitä voit tehdä, on tehdä muutoksia elämässäsi, jotka auttavat sinua hallitsemaan koska monet riskit kuin voit. Tässä muutamia valintoja voit tehdä, että voi auttaa.

Käyttää säännöllisesti.

Saada vähintään 30 minuuttia liikuntaa joka päivä voi vähentää riskiä ja peräsuolen syöpään. Säännöllinen kohtalainen liikunta, kuten nopea kävely ja portaiden kiipeäminen, alentaa riskiä. Intensiivistä liikuntaa, kuten juoksu tai aerobic, pidemmän aikaa voi tuottaa vielä enemmän suojaa. Tämä pätee, vaikka aloitat harjoittelun myöhemmin elämässä. Seuraavassa muutamia tapoja lääkärit ajattelevat liikunta auttaa suojaamaan:

Lisätietoja elää paksusuolen syöpä ›