Nipala

Kolonoskopia menettely yleiskatsaus

(Ala Endoscopy)

Menettely

Mikä on kolonoskopia?

Kolonoskopia on diagnostinen menettely, joka sallii lääkärin tutkia koko pituudeltaan paksusuoleen. Kolonoskopia voi auttaa tunnistamaan ongelmia paksusuolen, kuten varhaisia ​​merkkejä syöpä, tulehtunut kudos, haavaumat ja verenvuoto. Kolonoskopia käytetään myös seuloa ja peräsuolen syöpä, toiseksi suurin syy syöpään liittyvät kuolemat Yhdysvalloissa ja neljänneksi yleisin syöpä miehillä ja naisilla.

Endoskoopin - pitkä, taipuisa, valaistu putki (kutsutaan myös colonoscope), työnnetään peräsuoleen paksusuoleen. Sen lisäksi, että visualisointi sisäisen paksusuolen, colonoscope mahdollistaa lääkärin kastella, imu, pistää ilmaa ja käyttää suolen kirurgisten instrumenttien kanssa. Aikana kolonoskopia, lääkäri voi poistaa kudosta ja / tai polyypit lisätutkimuksia ja mahdollisesti hoitaa mahdolliset ongelmat, jotka havaitaan.

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan käyttää arvioitaessa ongelmia paksusuolen ovat vatsan x-ray, tietokonetomografia (CT) ja vatsan, vatsan ultraääni, barium peräruiske ja sigmoidoskopiaa. Katso nämä menettelyt lisätietoja.

Anatomia paksusuolen:

Kuva anatomia ruoansulatuskanavan, aikuinen

Paksusuolen tai paksusuolen, on neljä osaa:

 • nousevassa paksusuolessa - ulottuu ylöspäin oikealla puolella vatsan

 • poikittainen paksusuoli - ulottuu nouseva paksusuoli koko kehon vasemmalle puolelle

 • laskeva paksusuoli - ulottuu poikittaisen paksusuolen alaspäin vasemmalla puolella

 • sigmasuolessa - nimeksi, koska se S-kirjaimen muotoinen, ulottuu laskeva paksusuoli peräsuoleen

Peräsuolen liittyy peräaukon tai avaamista, kun jätteiden asia kulkee pois kehosta.

Seulonta suuntaviivat peräsuolen syövän:

Peräsuolen syövän seulonta suuntaviivat varhaisen havaitsemisen Euroopan Cancer Society suosittelee, että alkaa ikä 50, sekä miesten että naisten tulisi seurata yksi tutkinnan aikataulut alla:

 • vuosittainen ulosteen piilevän veren testi (FOBT) tai ulosteen immunokemiallisissa testi (FIT) ja joustava sigmoidoskopiaa (FSIG) viiden vuoden välein

 • FOBT tai FIT vuosittain

 • FSIG viiden vuoden välein

 • double-kontrasti barium peräruiske viiden vuoden välein

 • kolonoskopia 10 vuoden välein

Henkilöiden, joilla on jokin seuraavista peräsuolen syövän riskitekijät pitäisi alkaa seulonta menettelyt varhaisemmassa iässä ja seuloa useammin:

 • suvussa paksusuolen syövän tai adenoomien ja ensimmäisen asteen sukulainen, ja vanhempi tai sisarus ennen 60 vuoden ikää tai kahden ensimmäisen asteen sukulaisten kaiken ikäisiä

 • Perhe perinnöllinen peräsuolen syöpä oireyhtymät, kuten adenomatosis familiaris (FAP) ja perinnöllinen polypoottinen paksusuolen syöpä (HNPCC)

 • henkilökohtainen historia peräsuolen syövän tai adenoomien

 • henkilökohtainen historia krooninen tulehduksellinen suolistosairaus

Syyt menettelyn

Kolonoskopia voidaan tutkia paksusuolen polyypit, kasvaimet, haavaumat, tulehdus, divertikkelit (pussit), ahtaumat (kaventaa), ja vieraita esineitä sisällä paksusuolen. Se voi myös käyttää määrittämään syy selittämätön krooninen ripuli tai ruoansulatuskanavan verenvuoto tai arvioida paksusuolen syövän jälkeen hoidon.

Kolonoskopia voi olla tarpeen, jos tulokset barium peräruiske ja / tai sigmoidoskopiaa optio lisätutkimuksia paksusuolessa.

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella kolonoskopia.

Riskit menettelyn

Kuten minkä tahansa invasiivinen menettely, komplikaatioita voi esiintyä. Liittyvien komplikaatioiden kolonoskopia ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • jatkuva verenvuoto jälkeen koepala tai polyyppi poisto

 • peritoniitti (tulehdus limakalvon vatsaontelo)

 • perforaatio suolen seinämän (harvinainen)

 • pahoinvointi, oksentelu, vatsan turvotus, tai peräsuolen ärsytystä aiheuttama suoliston puhdistaa prep-ja / tai menettely

 • haittavaikutuksista rauhoittaa tai kipulääkitys

Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Tietyt tekijät tai sairaudet voivat häiritä kolonoskopia. Näitä tekijöitä ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • käyttö saippuavedellä enemas ennen menettelyn, joka ärsyttää limakalvon limakalvon

 • läsnäolo barium aiempien testien avulla tarkastellaan paksusuolen (kuten barium peräruiske )

 • valmistelu on riittämätöntä suolen ennen menettelyn

 • ongelmia, jotka voivat häiritä kulkua colonoscope, kuten ahtauma paksusuolen, kirurgiset kiinnikkeistä tai sairaus, kuten krooninen tulehduksellinen sairaus

Ennen menettelyn

 • Lääkäri selittää menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla tästä menettelystä.

 • Sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa sinun luvan tehdä testi. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Sinua pyydetään paastota kahdeksan tuntia ennen menettelyn, yleensä puolenyön jälkeen. Sinulle voidaan antaa lisäohjeita noin erikoisruokavaliota yhdestä kahteen päivää ennen menettelyn.

 • Jos olet raskaana tai epäilet olevasi raskaana, ilmoita asiasta lääkärin.

 • Ilmoita lääkärin, jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, lateksi, nauha, ja anestesia-aineet (paikallinen ja yleinen).

 • Ilmoita lääkärin kaikista lääkkeistä (määrätty ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, joita käytät.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on ollut verenvuototaipumus tai jos käytät jotakin antikoagulantti (veren-harvennus) lääkkeet, asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen. Se voi olla tarpeen voit lopettaa nämä lääkkeet ennen menettelyn.

 • Lääkäri antaa ohjeet siitä, erityisiä tapoja valmistautua suolen testiä varten. Sinua saatetaan pyytää ottamaan laksatiivinen, tehdään peräruiske, käytä peräsuolen laksatiivinen peräpuikko, ja / tai juoda erityistä nestettä, joka auttaa valmistautumaan suolen.

 • Potilaat, joilla on sydän venttiilit voidaan antaa antibiootteja ennen menettelyn.

 • Rauhoittava ja kipulääkettä annetaan tarjota rentoutumista ja uneliaisuutta ennen menettelyn. Tarvitset jonkun ajaa sinut kotiin jälkeenpäin.

 • Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Esimerkki osoittaa kolonoskopia, osa 1

Menettelyn aikana

Kolonoskopia voidaan suorittaa avohoidossa tai osana vierailustasi sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä kolonoskopia seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Sinua pyydetään poistamaan vaatteet ja annetaan puku pukeutua. Menettelyyn, sinun tulee draped asianmukaisesti.

 3. Laskimoon (IV) rivi voidaan lisätä käsivarteen tai käsin. Rauhoittava ja / tai kipulääkettä voidaan ruiskuttaa IV.

 4. Sykettä, verenpainetta, hengitystiheys, ja happipitoisuus seurataan menettelyn aikana.

 5. Sinua pyydetään asettumaan vasemmalla puolella polvet kohti rintaa.

 6. Voideltu colonoscope tullaan hitaasti työnnetään peräaukon ja varovasti edennyt peräsuolen ja paksusuolen. Colonoscope ja ilma työnnetään paksusuolen voi aiheuttaa lievää kipua, paineen ja / tai kouristelua, vaikka rauhoittava ja kipulääkitys pitäisi vähentää epämukavuutta.

 7. Sinua saatetaan pyytää ottamaan hitaasti, syvään henkeä, kun putki on työnnetty rentoutua vatsan lihaksia ja vähentää epämukavuutta. Voit myös pyytää vaihtamaan sijaintisi hieman tukea kulkua colonoscope.

 8. Ilma voidaan ruiskuttaa suolen tukea visualisointi. Tämän prosessin aikana, ilma paeta ympärillä väline. Sinun ei pitäisi yrittää pitää ilmaa sisään Lisäksi vesisuihku voidaan puhdistaa limakalvon paksusuolen ja imu laitetta voidaan käyttää poistamaan verta ja nestettä ulostetta.

 9. Lääkäri tutkii paksusuolen ja voi ottaa valokuvia. Jos polyyppi nähdään, se voidaan poistaa, koepala tai yksin, kunnes seuraava toimenpide suoritetaan.

 10. Kun menettely on saatu päätökseen, colonoscope poistetaan.

Kun menettely

Toimenpiteen jälkeen voit ryhtyä heräämössä havainnointiin. Palautumisprosessia vaihtelee riippuen tyypistä sedaatio joka annetaan. Kun verenpaine, pulssi ja hengitys ovat vakaita ja olet valppaana, sinut viedään omaan sairaalan huone tai tyhjentää kotiisi. Kolonoskopia tehdään yleensä avohoidossa.

Sinua saatetaan pyytää paastota muutaman tunnin ja välttää elintarvikkeita runsaasti kuitua sisältöä ensimmäisen 24 tuntia toimenpiteen jälkeen.

Saatat kokea ilmavaivat (kulkee kaasu ) ja kaasun kivut toimenpiteen jälkeen. Tämä on normaalia. Kävely ja liikkuminen voi auttaa helpottamaan epämukavuutta.

Ensimmäinen suolen jälkeen kolonoskopia voi sisältää tummanpunainen tai kastanjanruskea värinen verihyytymiä.

Alkoholin käyttöä on vältettävä vähintään 24 tunnin kuluttua sedaatio. Saatat olla kehottaa juomaan ylimääräisiä nesteitä kuromiseksi vesi menetetty valmistautuminen menettelyä.

Muistuta lääkärin ilmoittamaan jokin seuraavista:

 • kuume ja / tai vilunväristykset

 • usein verinen uloste

 • vatsakipu ja / tai turvotusta

 • kyvyttömyys siirtää kaasua

Seuraavat kolonoskopia, lääkäri saattaa antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muihin sivustoihin tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja näistä Web-sivustoista, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

Euroopan Cancer Society

European College of gastroenterologian

Euroopan gastroenterologian yhdistys

National Cancer Institute (NCI)

National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri (NIDDK)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine