Nipala

Mitä voin tehdä, jos olen vaarassa ja peräsuolen syöpä?

 

Mitä voit tehdä, jos jokin riskeistä peräsuolen syöpä koske sinua? Parasta, mitä voit tehdä, on tehdä muutoksia elämässäsi, jotka auttavat sinua hallitsemaan koska monet riskit kuin voit. Tässä muutamia valintoja voit tehdä, että voi auttaa.

Käyttää säännöllisesti.

Saada vähintään 30 minuuttia liikuntaa joka päivä voi vähentää riskiä ja peräsuolen syöpään. Säännöllinen kohtalainen liikunta, kuten nopea kävely ja portaiden kiipeäminen, alentaa riskiä. Intensiivistä liikuntaa, kuten juoksu tai aerobic, pidemmän aikaa voi tuottaa vielä enemmän suojaa. Tämä pätee, vaikka aloitat harjoittelun myöhemmin elämässä. Seuraavassa muutamia tapoja lääkärit ajattelevat liikunta auttaa suojaamaan:

 • Se auttaa hallitsemaan painoa.

 • Se aiheuttaa jakkara läpi kehon nopeammin.

 • Se voi alentaa tasoa prostaglandiinien. Nämä ovat aineita teidän solut, joista osa voi osaltaan polyyppi muodostumiseen.

 • Se auttaa parantamaan immuunijärjestelmää.

Saada tarpeeksi folaattia.

Folaatin, jota kutsutaan myös foolihappoa, on B-vitamiini monissa elintarvikkeissa. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että folaatti saattaa vähentää paksusuolen syövän riskiä, ​​mutta muissa tutkimuksissa ole löytänyt tällaista yhteyttä, joten useimmat lääkärit kokevat, että lisää tutkimusta tarvitaan. Nämä elintarvikkeet ovat hyviä lähteitä folaatin:

 • Pavut ja linssit

 • Väkeviä vilja

 • Appelsiinimehu

 • Vihreät lehtivihannekset

Syö enemmän cruciferous ja vihreät lehtivihannekset.

Cruciferous vihannekset tulevat kaali perheen. Niihin kuuluvat nämä vihannekset:

 • Parsakaali

 • Kaali

 • Kukkakaali

 • Lehtikaali

 • Ruusukaali ja nauriit

Ne sisältävät kemikaaleja, jotka voivat tarjota jonkin verran suojaa syöpää vastaan, mutta lisää tutkimusta tarvitaan vahvistamaan tämän. Vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti, lehtikaali, ja lehtikaalia voi myös olla hyödyllistä. Yksi syy on niiden korkea folaatin. Ne sisältävät myös antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vaurioilta. Myös kuidun niihin auttaa pitämään suoliston säännöllisesti.

Keskustele vaihdevuosien hormonien käyttö lääkärisi kanssa.

Tutkimukset osoittavat, että naiset, jotka käyttävät hormonikorvaushoitoa, jota kutsutaan myös HRT, kun vaihdevuodet on pienempi riski peräsuolen syövän. Tutkimukset viittaavat myös siihen, kuitenkin, että muita riskejä, kuten riski sydänsairauksiin, veritulppa, rinta-tai kohdun limakalvon syöpä tai dementia, voi olla suurempi hormonikorvaushoitoa käyttävillä naisilla. Tämä tarkoittaa riskit Hormonikorvaushoito voi hyötyjä suuremmat. Lääkärit eivät rutiininomaisesti suositella hormonikorvaushoitoa keinona vähentää riskiä paksusuolen syövän. Ennen kuin aloitat hormonikorvaushoidon, keskustella kaikista riskeistä lääkärin kanssa. Sitten voit päättää, onko se sopii sinulle.

Harkitse aspiriinia jos sinulla on myös sydänsairaus tai krooninen kipu.

Aspiriini voi alentaa riskiä paksusuolen syövän. Niin voi muita huumeita kutsutaan tulehduskipulääkkeet, kuten selekoksibi (Celebrex). Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia kuten suurentunut verenvuodon, joten lääkärit eivät ehdottaa niitä peräsuolen syövän suojaa yksin. Jos et täytyy ottaa näitä lääkkeitä sydänsairaus tai krooninen kipu, vaikka syöpä suoja voi olla lisähyötyä.

Varmista, että saat tarpeeksi kalsiumia teidän ruokavalio.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kalsiumin saanti voi alentaa henkilön riski paksusuolen syövän. Kalsium on tärkeä mineraali elimistössä useita syitä, lukuun ottamatta mahdollisia vaikutuksia syövän riskiä. Jotkut tutkimukset ovat kuitenkin havainneet, että suurempi kalsiumin saanti saattaa lisätä riskiä eturauhassyövän miehillä. Jos harkitset ottaa kalsiumlisää, keskustele lääkärisi kanssa sopivan annoksen sinulle.

Säilyttää terveen painon.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden ylipaino ja lisääntynyt paksusuolisyövän riskin (sekä joitakin muita syöpiä). Syöminen terveellistä ruokavaliota runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ja vähän punaista ja lihajalosteita voi auttaa, koska voi saada tarpeeksi liikuntaa.

Älä tupakoi tai alkoholin väärinkäyttäjiä.

Sekä tupakointi ja runsas alkoholin käyttö voi nostaa paksusuolen syövän riskiä. Ei tupakointia, ja juominen maltillisesti (jos ollenkaan), voi auttaa alentamaan riskiä.