Nipala

Miten alentaa riskiä paksusuolen syöpä

Etsivät vastauksia piireissä takaisin joitakin tuttuja suosituksia.

Ei ole takeita, tietenkin, mutta useimmat meistä voi alentaa meidän mahdollisuudet saada paksusuolen syöpä monella tavalla: älä syö liikaa punaista lihaa, älä päästä raskas, liikuntaa, ja taivaan tähden, älä tupakoi.

Alkaen noin 50-vuotiaana, säännöllinen seulonta - kolonoskopia on suosinut yhä - parantaa mahdollisuuksia välttää paksusuolen syövän ja myös elossa, vaikka et saa sitä. Seulonta toimii, koska paksusuolen syöpä on yleensä hitaasti kasvava sairaus, joka alkaa adenoomien, pieni, ulkoneva kasvaimet sisällä paksusuolen jotka voivat sisältää syövän solut. Seulontatutkimuksia on suunniteltu löytämään nämä polyypit jotta lääkärit voivat poistaa ne ennen kuin ne muuttua syöväksi.

Syistä viivytellä

Mutta tosiasia on, että useimmat meistä on taipumus lykätä seulontatutkimuksia, ehkä erityisesti niin niitä paksusuolen syövän. Ulosteen piilevän veren testi liittyy kerääminen ulostenäytteissä. Sigmoidoskopia ja kolonoskopia vaativat puhdistettu-out kaksoispistettä. Valmistelu, johon liittyy raskaiden laksatiivinen ja sitten paljon aikaa kylpyhuoneessa, voi olla jotain koettelemus. Monet ihmiset sanovat valmistautuminen menettely on epämiellyttävää kuin itse toimenpiteen.

Niin sanottu virtuaalinen kolonoskopia voisi olla houkuttelevampi. Tämä testi antaa lääkäri tarkastella paksusuolen ulkopuolelta tomografiin sijaan sisältä endoskoopilla, joten se on vähemmän invasiivisia ja voi aiheuttaa vahingossa perforaatio paksusuolen, yksi-in-a-tuhannen esiintyminen kanssa säännöllinen kolonoskopia. Mutta nyt, se vaatii vielä puhdistettu pois paksusuolen, ja se pysyy virtuaalinen vain, jos polyypit ei löydy. Jos ne ovat, sinun tulee säännöllinen kolonoskopia poistamaan ne. Lisäksi virtuaalinen kolonoskopia pidetään edelleen kokeellista ja ei ehkä kuulu vakuutusturvan piiriin.

Mitä muita kehotuksia - leikkaamalla punainen liha voi olla niin vaikeaa. Mutta ero sanoin ja teoin varjostaa erityisesti suuret, kun se tulee painonhallintaan ja liikuntaan.

Joten me tarvitsemme helpompaa, luotettavampaa keinoja ehkäistä paksusuolen syöpä, joka on kolmanneksi yleisin syöpä Euroopassa (noin 154000 uutta tapausta vuodessa) ja toiseksi eniten tappava (52000 kuolemantapausta vuosittain).

Se on yleensä ei periydy

Kuten monet yleisimmistä syövistä, jotkut paksusuolen syöpä on selvästi aiheuttanut periytyvän geneettisen mutaation, jotka periytynyt sukupolvelta toiselle. Mutta se on suhteellisen harvinaista. Vähemmän kuin 5% tapauksista aiheutuu kaksi geneettisiä sairauksia, jotka on tunnistettu tähän mennessä, adenomatosis familiaris ja perinnöllinen polypoottinen peräsuolen syöpä.

Toinen 25% potilaista jakaa harmaalle alueelle. Tauti kulkee heidän perheilleen, niin siellä näyttää olevan joitakin perinnöllinen geneettinen komponentti, mutta malli, joka vaikuttaa ja jolla ei ole ehdottaa muita aiheuttavat tekijät samoin.

Noin 70% paksusuolen syöpä ei voida selittää suvussa tai ilmeinen perinnöllinen tekijä. Lääkärit joskus puhuvat näistä "satunnaista" asioiden käsittelyyn, vaikka ne ovat yleisimpiä. Useimmissa tapauksissa siksi, paksusuolen syöpä on enemmän tekemistä sen kanssa, mitä syömme, miten paljon liikumme, kuinka paljon me punnitaan, ja joukko muita tekijöitä.

Aspiriini on liian riskialtista

Päivittäin, matala-annos (81 - 325-milligramma) aspiriini on yksi mahdollisuus. Monet ihmiset jo aspiriinia vähentää riskiä ottaa toisen sydänkohtauksen tai aivohalvauksen - tai joiden ensimmäinen, jos ne kuuluvat riskiryhmään (ei-kovin-kerho, joka sisältää monet miehet yli 40 ja postmenopausaalisilla naisilla ). Aspiriini näyttää myös syövän ominaisuuksia. Lab ja eläinkokeissa, se on estänyt nopean solunjakautumisen, joka liittyy syöpään. Ja epidemiologisissa tutkimuksissa osoittavat, että ihmiset, jotka ottavat aspiriinia ovat noin puolet todennäköisyys saada paksusuolen syöpään kuin ne, jotka eivät, vaikka suojaava vaikutus näyttää olevan muotoutumassa vasta 10 vuotta tai enemmän säännöllinen saanti.

Kun aspiriini on koetuksella satunnaistetuissa tutkimuksissa, tulokset ovat olleet vaihtelevia - ja sekava. Yhdessä tutkimuksessa, johon osallistui ihmisiä, jotka olivat aiemmin ollut polyyppi havaittiin, että otetaan 325 mg aspiriinia päivittäin alensi riskiä saada polyyppi uudelleen. Mutta toinen tutkimus, jossa verrattiin eri päiväannokset (81 mg vs. 325 mg) löytyi pienempi määrä vaatimattomasti suojaavia mutta ei isompi.

Vuonna 2007 US Preventive Services Task Force suositteli vastaan ​​aspiriinia - tai muita NSAID-tulehduskipulääkkeet (Aleve, Motrin, muut) - paksusuolen syövän ehkäisyyn, jos paksusuolen syövän riski on keskimääräinen. Tunnettu riskejä näiden lääkkeiden (suoliston verenvuoto, munuaissairaus, ja "Bleeding" lyöntiä) ovat suuremmat kuin mahdolliset paksusuolen syöpä suojaa, asiantuntijat päättivät. Heidän suositus ei käsitellyt ihmisiä suurempi riski luokkaan, kuten ne, joilla on ollut polyypit havaittu seulontatesti.

Se on lähempänä puhelun, mutta silloinkin aspiriinin käyttö ei ole yleensä suositeltavaa. Osa ajattelu on, että korkean riskin henkilöiden tulisi seuloa useammin joka tapauksessa, ja että nämä ylimääräiset testit löytävät polyypit varhaisessa vaarattomampaa vaiheessa.

Silti siellä on tilaa hoitavat joitakin tuomion. Jos henkilö on suuri riski paksusuolen syöpä on vähän riskiä komplikaatioita aspiriini - ja hyötyisivät ottaa sitä muista syistä (oletettavasti sydän) - niin se on järkevää ainakin harkita aspiriinia vähentää paksusuolen syövän riskiä.

Seitsemän vinkkejä siitä, mitä voidaan ja mitä ei alentaa riskiä

1. Leikata punainen ja lihajalosteiden. Tutkimukset eivät ole kohdallaan täydellisesti, mutta monet valitse lisääntynyt paksusuolen syövän riskiä ihmisten keskuudessa, jotka syövät paljon punaista (naudan-, lampaan-, sian) ja lihajalosteiden (pekoni, kinkku, kuuma koirat, makkaraa, ja niin edelleen). Riski lihajalosteiden voi olla suurempi kuin se on punaisesta lihasta. Miksi punainen liha voi aiheuttaa paksusuolen syöpä on epäselvä. Joidenkin tutkimusten mukaan hemirauta se sisältää edistää solujen jakautumista ja syöpäkasvain. Kana ei näytä lisäävän paksusuolen syövän riskiä, ​​ja yksi tutkimus löysi se saattaa jopa vähentää riskiä.

2. Pysyä aktiivisena. Onko se päälle tai pois työn, liikunnan näyttää suojautua paksusuolen syöpä (mutta kumma kyllä, ei vastaan ​​peräsuolen syöpä). Joidenkin tutkimusten mukaan saat vielä enemmän suojaa, jos liikut voimakkaasti. Mutta Tanskan tutkijat raportoivat vuonna 2006, että toiminnan taso ei ollut yhtä tärkeää kuin erilaisia ​​toimintoja ihmiset osallistuvat sisään

3. Pysy hoikka. Harvardin tutkimuksissa havaittu yhteys lihavuuden ja paksusuolen syöpä vuonna 1995. Joitakin vivahteita ovat nousseet vuodesta. Lihavia miehiä kaikenikäisille ovat vaarassa, mutta naisille, premenopausaalisen yli postmenopausaalisilla lihavuus on vaarassa. Ylipaino (BMI 25-29,9) lisää riskiä, ​​mutta vain puoli yhtä paljon kuin on ylipainoisia (painoindeksi on 30 tai enemmän). Viskeraalisen rasvan, joka kertyy vatsa ja tarttuu vatsaontelon elimiä, voi aiheuttaa enemmän riskejä kuin rasvaa ihon alle levenevä lantio, reidet ja pakarat.

4. Riittävä kalsiumin saanti on tarpeeksi hyvä useimmille. Korkea maidon ja kalsiumin kulutus on sidoksissa alentaa paksusuolen syövän riskiä epidemiologisissa tutkimuksissa. Ja yksi tärkeä tutkimus osoitti, että ihmiset, jotka oli jo ollut polyyppi poistettiin ottaen 3000 mg kalsiumkarbonaattia päivässä (1200 mg kalsiumia) vähensi toistumisen riskiä 20%. Mutta kun päivittäin kalsiumia (1000 mg) ja D-vitamiinia (400 IU) testattiin maamerkki Naisten Health Initiative study, heillä ei ollut vaikutusta paksusuolen syöpä hinnat. Jotkut tutkimukset osoittavat, että kalsium on suojaava mutta päivittäinen saanti yli 1000 mg luultavasti ei lisää paljon. Muut tiedot viittaavat siihen, että olemme maksanut liikaa huomiota kalsiumin ja että D-vitamiini on todellinen riski vähennysventtiilillä. Miehet ovat nimenomaan neuvonut Euroopan Cancer Society ei saada liikaa kalsiumia (1500 mg tai enemmän päivässä), koska suuret määrät saattavat lisätä eturauhassyövän riskiä. Bottom line: Ihmiset, joilla on ollut polyypit pitäisi puhua niiden lääkäreiden ottamalla kalsiumia. Korkea kalsiumin saanti on osoitettu vähentävän riskiä saada enemmän polyypit. Mutta muut voivat saada kalsiumia he tarvitsevat syömällä tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää rasvaton maitotuotteet ja hedelmät ja vihannekset.

5. Mitään erityistä kuitua. Lastaus ylös kuitu oli aikoinaan ajateltiin olevan paras puolustus vastaan ​​paksusuolen syövän. Ei enää. Kliinisissä tutkimuksissa kuitu ei ole toiminut vähentää toistuvia polyypit, ja epidemiologista näyttöä, että se suojaa ensimmäistä kertaa polyypit on epätasainen. (Ruokavalion runsaasti kuitua näyttävät vähentää riskiä sydänsairauksiin ja diabetekseen, kuitenkin niin älä unohda sitä kokonaan). Kokonaiset jyvät ovat hyvä lähde kuitua, mutta sillä on muita ainesosia kuin hyvin. Tulokset National Institutes of Health-AARP tutkimus julkaistiin vuonna 2007 osoitti, että koko viljan kulutusta, mutta ei kuitua nimenomaan, liittyi lievää laskua paksusuolen syövän riskiä.

6. Hormonihoito ei kannata muita riskejä. Jos paksusuolen syöpä oli ainoa huolenaihe, monet naiset voisivat ottaa hormoneja sen estämiseksi. Vuonna Naisten Health Initiative tutkimuksessa postmenopausaalisilla naisilla, jotka ottivat estrogeeni-progestiiniyhdistelmä alentaneet riskiä paksusuolen syövän 44%. Mutta hormonihoito on muita liittyvät riskit (mukaan lukien rintasyöpä ja sydänsairauksia, riippuen siitä, milloin se on otettu suhteessa vaihdevuodet ), joten se ei ole suositeltavaa paksusuolen syövän ehkäisyyn.

7. Get turvatarkastus. Määrä ihmisiä kuolee vuosittain paksusuolen syöpä on ollut laskussa. Hoito on parantunut, joten ihmiset, joilla tauti elävät pidempään. Mutta seulonta, joten syövät kiinni aikaisemmin, on ollut merkitystä. Euroopan Cancer Society suosittelee, että ihmiset keskimääräistä korkeampi riski saada ensimmäinen seulontatesti 50-vuotiaana. Osittain siksi, että siihen liittyy tarkastus koko paksusuoli, kolonoskopia on tullut yhä suositumpia. Kuinka usein seulontatesteistä on tehtävä, riippuu tietenkin siitä, onko mitään epäilyttävää löytyy. Matalan riskin potilas (tai ei merkityksetön polyypit) ei tarvitse saada toinen kolonoskopia 10 vuotta. Korkean riskin potilas voi olla suunniteltu testi kolmen vuoden välein - ja jopa useammin kuin että riippuen suvussa ja muut tekijät.

Foolihappo falters

Toinen haastaja paksusuolen syövän ehkäisyyn-in-a-pilleri on ollut foolihappoa, synteettinen muoto folaatin, jota esiintyy luonnostaan ​​vehreässä vihreitä vihanneksia ja muita elintarvikkeita. Yksi B-vitamiineja, foolihappoa on useita tehtäviä, ne kaikki tärkeitä. Se on ensiarvoisen tärkeää punasoluja, ja näin ollen ehkäisyyn anemia. Euroopassa ja useissa muissa maissa, jauhot ja jyvät on täydennetty foolihappoa, koska se estää selkärankahalkion ja muut sikiövaurioita vaikuttavat selkäytimen. Yhdessä muiden B-vitamiinien, foolihapon on testattu tapa vähentää riskiä sydänkohtaus ja aivohalvaus, tulokset ovat vaihtelevia. Se on jopa testattu hoitoa masennukseen.

Päälle kaikki nämä muut käyttäjätiedot, foolihappo näyttää aika hyvältä kuin syöpälääke. Se on keskeinen merkitys luotaessa DNA, molekyylin, että geenit on tehty, joten jos foolihappoa on pulaa aberraatiot DNA, joka voi aiheuttaa syöpää aiheuttavia mutaatioita voi kehittyä. Eläinkokeiden tulokset vihjaa syövän suojaa foolihappoa ja epidemiologit ovat löytäneet yhteys alhainen foolihapon saanti ja paksusuolen syövän, erityisesti ihmisiä, jotka juovat alkoholia (sama pätee rintasyöpä ).

Kun kaikki tämä hyvä uutinen foolihappoa roskaa, tutkijat hoitavat tutkimuksessa, jossa verrattiin aspiriini annokset päätti lisätä foolihappoa omalta kohdaltaan. Mutta heidän kertomuksensa 6. kesäkuuta 2007, kysymys lehden European Medical Association (JAMA) ei ollut hyvä-uutiset lajike. Vapaaehtoisilla koehenkilöillä, jotka ottivat foolihappoa pillereitä (1000 mikrogrammaa päivässä) oli enemmän, ei vähemmän, todennäköisesti saada toistuvia polyypit kuin vapaaehtoisia, jotka ottivat lumevalmistetta. Lisäksi suuret polyypit olivat yleisempiä foolihappoa ryhmä ja yleisesti ottaen suuret polyypit ovat todennäköisesti kehittyä syöpä kuin pienemmät.

Tutkijat raportoivat, että foolihappo ryhmä oli enemmän muunlaisiin syövän, erityisesti eturauhassyövän (24 tapausta vuonna foolihapporyhmässä vs. yhdeksän lumeryhmässä).

Pian nämä tulokset ilmestyi JAMA, Tufts University tutkijat raportoivat Cancer Epidemiology lehdessä, että paksusuolen syövän esiintyvyydessä Euroopassa ja Kanadassa alkoi nousta sen jälkeen Foolihappolisää alkoi kahden maan 1990-luvun lopulla. Vaikka kasvu voi hyvinkin olla seurausta enemmän ihmiset saavat seulotaan paksusuolen syöpä, Tufts tutkijat väittivät, että aalto meidän foolihapon saanti kiitos ravintolisistä voi olla syyllinen.

Joten mitä tapahtuu? Onko foolihappoa liittyä kasvava luettelo vitamiineja ja kivennäisaineita (vitamiini, E-vitamiini, ehkä seleeni), jotka menevät olemasta terveellistä haitallisia, kun otetaan suuria määriä pillerin muodossa? Kukaan ei tiedä varmasti. Todellakin, Tufts tutkijat lähtivät niiden tapa korostaa, että heidän tuloksensa olivat ajattelemisen ja päästy lopputulokseen. Silti he spekuloivat, että kenties ylijäämä foolihappoa ruokavaliomme varjoonsa järjestelmien suolistossa että aineenvaihdunta vitamiini. Toiset ovat teorian, että foolihappoa tiettyinä määrinä voivat estää paksusuolen syöpiä muodostumista, mutta suuret määrät voivat "ruokkia" pieniä, mikroskooppisia syövät, jos he ovat jo siellä.