Nipala

" matalan glykeemisen " ruokavalio voi auttaa diabeteksen

Syöminen eri kuitupitoista ruokaa voi antaa ihmisille, joilla on tyypin 2 diabetes paremmin hallita veren sokeri, tutkimus osoittaa. 210 henkilöä tutkimuksessa jaettiin kahteen ryhmään. Yksi ryhmä söi paljon koko jyvä leivissä ja aamiaismurot, sekä ruskea riisi. Toinen ryhmä söi "matalan glykeemisen" ruokavalio. Se sisälsi pavut, herneet, linssit, pasta, nopeasti keitettyä riisiä, kaurapuuroa ja ruisleipä ja ruisleipää. Molemmat ryhmät myös söi hedelmiä ja vihanneksia. Kuuden kuukauden kuluttua, matalan glykeemisen ryhmä oli vähentänyt hemoglobiini A1c tasosta vuoteen 0,5%. A1c on mittaa veren sokeria. Toinen ryhmä oli pienempi pudotus. Tutkimuksessa oli lehdessä Medical Association. New York Times kirjoitti siitä 19. joulukuuta.

Mikä on lääkärin reaktio?

Viime viikolla tein ison potin linssikeitosta perheelleni. Se on kylmä Koillis jossa elämme, ja pidän tätä maukkaita, terveellisiä talvi hoitoon. Eivät Tiedän, että olisin pian suositella linssit minun diabeetikoilla. Tämä johtuu siitä, ne ovat terveellistä ruokaa, jossa alhainen glykeeminen indeksi.

Matalan glykeemisen elintarvikkeet on yleensä vähemmän vaikutusta ihmisen verensokeri. Syöminen näitä elintarvikkeita tekee verensokeri suurenevat vähemmän aterian jälkeen kuin jotkut muut elintarvikkeet. Matalan glykeemisen elintarvikkeet sisältävät pavut, pähkinät, tärkkelystä sisältäviä vihanneksia ja joitakin tärkkelystä sisältäviä vihanneksia.

Uudessa tutkimuksessa tarkasteltiin, kuinka matalan glykeemisen elintarvikkeet voivat vaikuttaa paranemista tyypin 2 diabetes, yleisin muoto. Riski tähän tautiin liittyy läheisesti geeneihin, ikä, paino ja mitä syöt.

Uusi tutkimus oli lehdessä Medical Association. Se sisälsi 210 diabeetikoista. Heidät satunnaistettiin ruokavalio, joka oli korkea viljan ja kuidun tai matalan glykeemisen indeksin ruokavalio.

Voit oppia lisää matalan glykeemisen elintarvikkeita Euroopan Diabetesliiton verkkosivuilla. Mielenkiintoista, matalan glykeemisen ruokavalio myös nopeasti keitettyä riisiä ja pastaa. Olemme usein kertoa diabeetikoilla välttää niitä elintarvikkeita. Mutta ilmeisesti, kun pasta ja riisi ovat al dente - vielä hieman yritys, ei pehmeä - niiden glykeeminen indeksi on pienempi.

Tässä tutkimuksessa ihmisillä, jotka söivät matalan glykeemisen indeksin elintarvikkeet vähentäneet keskimäärin verensokeri (hemoglobiini A1C) 0,5%. Heidän "hyvä kolesteroli "(HDL) määrä kasvoi noin kaksi pistettä. Molemmat ryhmät jatkanut säännöllistä diabeteslääkkeitä.

Nämä muutokset ovat melko pieniä, mutta ne viittaavat tärkeä trendi kohti parempaa verensokerin ja parempia kolesteroli. Tiedämme, että tämä voi auttaa diabeetikkoja välttää tai lykätä edelleen terveysongelmia kuten sydänsairauksia, verisuonisairauksia ja munuaissairaus. Ne voivat elää pidempään ja terveempinä.

Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Jos sinulla on diabetes, niin se on todella tärkeää työskennellä lääkärin ottaa parhaiten huolta itsestäsi mahdollista. Lääkäri voi auttaa sinua määräämällä oikealla pillereitä tai oikea annos insuliinia.

Uudestaan ​​ja uudestaan, näen että potilailla, joilla on paras diabeteksen hoitotasapaino todella huolehtia heidän sairautensa. Toki he ottavat lääkkeitä, mutta ne myös seurata tiiviisti niiden ruokavalioon. He syövät kohtuullisen määriä ruokaa, erityisesti proteiinia. He katsella hiilihydraattien laskee huolellisesti. He seurata niiden veren sokeria. Ja he tekevät muutoksia niiden ruokavalion ja liikunnan rutiineja, jotka parantavat heidän diabeteksen hoitotasapaino.

Perustuu tämän artikkelin, aion myös rohkaista potilaita syömään enemmän matalan glykeemisen elintarvikkeita, kuten palkokasveja, pähkinöitä ja papuja. Aion ehdottaa heille, että ruoan valmistukseen asioista. Jos aiot syödä riisiä tai pastaa, kokki sitä lyhyempiä aikoja ja katso jos se auttaa verensokerisi. Syö jalostamattomat elintarvikkeet kun voit.

Pyri tasapainoon. Jos syöt jotain illallinen korkea glykeeminen indeksi, sitten tasapainottaa sitä ulos jotain alhaisempi.

Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Voimme aina odottaa enemmän uusia ruokavalioita. Voimme aina odottaa lukea helppoja korjauksia. Uskon kuitenkin, että saamme myös lisää tutkimuksia, kuten tämä kiva paperi, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään tarve tehdä hyvää, maltillista ruokavalintoja.

Glykeeminen indeksi on vain yksi tapa käsitellä ja mittaus elintarvikkeita. Laskemalla kaloreita on toinen, ja laskenta hiilihydraatteja, kolmasosa. Ei mitään on selvästi paras. Toivon tulevaisuudessa tutkimus auttaa diabeetikkoja ottamaan paras huolta itsestään ja tehdä hyvää ruokaa valintoja vähintään aikaa, vaivaa ja sekaannusta.