Nipala

Non - Hodgkin-lymfooma

Non-Hodgkin-lymfooma

Non-Hodgkinin tauti on eräänlainen lymfooma, joka on syöpä imunestejärjestelmän. NHL on kolmanneksi yleisin syöpä lapsuudessa. Lue lisää non-Hodgkin-lymfooma ›

Oireita non-Hodgkin-lymfooma

Turvonneet kaulan imusolmukkeet ovat laajentuneessa imusolmukkeet kaulan alueella ja leuan alla. Imusolmukkeet ovat hyvin pieniä klustereita immuunijärjestelmän solut, jotka toimivat osana kehon immuunijärjestelmää. On yli 600 imusolmukkeiden koko kehoon, mutta ne useimmiten suurennetaan tai turvonneet imusolmukkeet kaulassa, leuan alta, kainaloissa ja nivusissa. Turvonneet kaulan imusolmukkeet voi esiintyä missä tahansa ikäryhmässä tai väestöstä, mutta yleensä esiintyy useimmiten lapsilla.

Kehosi vetoaa imunestejärjestelmän taistella bakteereita, infektiot, ja epänormaalia aineita, kuten syöpäsoluja. Imusolmukkeet ovat tärkeä osa kehon immuunijärjestelmää. Turvonneet kaulan imusolmukkeet voi johtua infektio, maligniteetti ja autoimmuunisairauksiin. Turvonneet kaulan imusolmukkeet ovat myös nimellä lymfadeniitti, lymfadenopatia, turvonnut solmuja tai imusolmukkeiden turpoaminen.

Lue lisää oireita non-Hodgkin-lymfooma ›

Hoito non-Hodgkin-lymfooma

Sinulla voi olla vain yksi hoitomuoto tai yhdistelmä. Erilaisia ​​hoito on erilaiset tavoitteet. Tässä ovat yleisimmät hoitoon lymfooma ja heidän tavoitteensa.

  • Valpas odottaa. Kun lymfooma on hidaskasvuisia, lääkäri saattaa ensin ehdottaa valpas odottaa sijasta hoitoon. Tässä tapauksessa tavoitteena on välttää sivuvaikutuksia hoidon ennen kuin on täysin välttämätöntä. Jos päätät katsella ja odottaa, näet lääkärisi useita kertoja vuodessa saada fyysinen koe, voit kirjoittaa verenkuva tarkastetaan, ja saada lääkärisi tarkistaa mitään oireita sinulla voi olla. Tähän voi kuulua saada TT.

Lue lisää hoitoa non-Hodgkin-lymfooma ›

Living with non-Hodgkin-lymfooma

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada non-Hodgkinin lymfooma. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada se kuin toinen henkilö. Kuitenkin on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat lymfooma. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa sitä. Tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Jotkut riskitekijät ovat pois sinun hallinnassasi, kuten ikä tai etninen tausta. Et kuitenkaan voi hallita kaikkia riskitekijöitä, kuten altistuminen tiettyjä infektioita.

Jos et hyväksy jotakin seuraavista Lihavoitu lausunnot, saatat olla suurentunut lymfooma. Aina olet samaa mieltä väittämän kanssa, kysy itseltäsi, jos olet tekemässä kaikki voit valvoa, että riskitekijä. Jos sinulla on useita riskitekijöitä, varsinkin jos he ovat niitä, et voi hallita, oppia oireita lymfooma, jotta tiedät mitä katsella.

Lisätietoja elää non-Hodgkin-lymfooma ›