Nipala

Ekseema

Ihottuma tosiasiat

Ekseema, kutsutaan myös atooppinen ihottuma, on perinnöllinen ja krooninen ihosairaus, joka aiheuttaa ihon kutinaa, punaisiksi, ja hiutale. Lue lisää ›

Ihottuma Kids: ärsyttävää, mutta hoidettavissa

Hilseilevä, punainen, kutiseva, kuiva ihottuma voi näkyä ensimmäisen elinviikon. Se viestittää Kiusallinen mutta hoidettavissa iho-ongelma nimeltä atooppinen ihottuma (AD), usein kutsutaan ekseema. Tärkein oire AD on kutina. Kun lapsi kroonisesti naarmuja tai hieroo alueella, tämä voi johtaa tulehtunut, karkea, paksuuntunut iho. Ihoalueille vaikuttaa AD voi tulla punainen ja tihkuu. Nuoremmilla lapsilla, ihottuma ilmenee yleensä kasvoissa, päänahassa ja ulkoreunat kädet ja jalat. Vanhemmilla lapsilla, ihottuma näyttää rypyt kyynärpäissä, polvissa ja ranteissa.

Lisätietoa hoitoon ihottumaa lapset ›

Ihottuma: nuoren naisen tarina

Viime aikoihin asti, en ollut koskaan kuullutkaan sanaa "nirhaantuminen", mutta nyt tiedän se oli minun ensisijainen oire: "raapiminen niin ankaria, repiä lihaa." Se mitä tein joka ilta, clawing kunnes veri virtasi. Olin järkyttynyt lukea, että neuroottinen nirhaantuminen johtuu henkisistä vaikeuksista, 98 prosenttia ajasta. Minut vietiin lääkärille jälkeen lääkäri 1957-1971, mutta tämä ei koskaan mainittu, eikä kukaan myöntänyt, että minulla oli tunne-elämän ongelmia. Ehkä vanhempani ajattelin ongelmat menisivät pois, jos ne teeskenteli he eivät olleet siellä. Ehkä he olivat hävettää myöntää heidän tyttärensä voi olla tällaisia ​​ongelmia.

Lue koko juttu ›

Kuiva iho

Kuiva iho on hyvin yleinen ihosairaus, yleensä ominaista ärtynyttä ihoa ja kutinaa. Kuiva iho usein pahenee talvella, kun ilma on kylmä ja kuiva. Lisäksi usein uiminen voi pahentaa kuiva iho. Kuiva iho voi tulla hilseilevä tai hilseilevä. Kuitenkin kuiva iho-oireet voivat muistuttaa muita ihosairauksia tai johtua muista häiriöistä, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai immuunikato (AIDS). Aina lääkärin diagnoosin.

Lue lisää kuiva iho ›