Nipala

Endometrioosi

Endometrioosi

Endometrioosi on gynekologinen sairaus, jossa kudos, joka normaalisti linjat naisen kohtuun kasvaa ulkopuolella kohtu, usein aiheuttaen kipua. Lue lisää endometrioosi ›

Mysteeri ja kurjuutta endometrioosin

Alavatsakivut, invaliditeettiin kouristukset, voimakas väsymys, kivulias sukupuoleen tai lapsettomuus - kaikki voivat varoittaa endometrioosi.

Tämä huonosti tauti tuhoaa miljoonien naisten piittaamatta rodun tai tuloja. Se on suurin syy lapsettomuuteen.

Kukaan ei ole varma, mikä aiheuttaa endometrioosi. Jotkut lääkärit uskovat se tapahtuu, kun kuukautisneste varmuuskopioi kautta naisen munanjohtimet (jotka liikkuvat munia munasarjat kohtuun) ja putoaa lantion takana kohdussa. Toiset syyttävät perinnöllisyys, immuunijärjestelmän häiriöt tai solumuutoksia. Mutta se ei ole infektio tai syöpä, sanoo Ellen E. Wilson, MD, lisääntymis endokrinologian Dallas.

Erittäin verisuonikudosta kutsutaan kohdun limakalvon linjat kohtu. Vuonna endometrioosi, että kudos ei näytä olevan kohdun ulkopuolella. Se voi kasvaa ulkopuolella kohtu, munanjohtimet, munasarjat, suoliston, virtsarakon, peräsuolen ja kirurgiset arvet, tai melkein missä tahansa vatsakalvon limakalvon vatsaonteloon. Harvoissa tapauksissa se vääntää keuhkoihin.

Lue lisää endometrioosi ›

Löytää syy, kun seksiä sattuu

Seksi on tarkoitus olla yksi miellyttävä kokemuksia on. Valitettavasti miljoonille naisille, se on juuri päinvastoin: Kivulias. Ärsyttävä. Epämukavaksi. Itse asiassa peräti 75 prosenttia naisista kokee kivulias yhdyntä jossain vaiheessa elämänsä aikana.

Jos seksi on todennäköisesti tehdä sinulle otsauurteeseen otsa kuin curl varpaat, pitää käsittelyssä selvittää, mitä voisi aiheuttaa kipua. Se on ensimmäinen askel löytää tiesi hoitoa.

Lantion tulehduksellinen sairaus (PID). Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta), kuten klamydia ja tippuri ovat usein syyllinen PID. Se syntyy, kun bakteerit liittyvät sukupuolitaudit aiheuttaa infektion kohtu, munanjohtimet ja muut sukupuolielimet. Tämän seurauksena saatat kokea kipua alemman vatsa, kuume, kivulias virtsaaminen, epäsäännölliset kuukautiset, ja kipu seksin aikana.

Lisätietoja endometrioosi kipu ›

Dysmenorrhea

Dysmenorrhea on kuukautiskierron sairaus, vakava ja usein kuukautiskipuja ja kivun kuukautiset. Dysmenorrhea voidaan luokitella pää-vai sivutoimisesti.

  • Ensisijainen dysmenorrhea - alusta ja yleensä elinikäistä, vaikea ja usein kuukautiskierron kouristelua aiheuttama vakava ja epänormaali kohdun supistelua.

  • Toissijainen dysmenorrhea - koska joitakin fysikaalisten syy ja yleensä oireiden alkamisesta myöhemmin, kivuliaat kuukautiset aiheuttama toinen vaiva tauti esiintyy elimistössä (eli lantion tulehduksellinen sairaus, endometrioosi).

Syy dysmenorrean riippuu siitä, onko sairaus on ensisijainen tai toissijainen. Yleisesti naiset, joilla on primaarisen dysmenorrean kokemus epänormaalia kohdun supistusten seurauksena kemiallinen epätasapaino kehossa (erityisesti prostaglandiini-ja arakidonihapon - sekä kemikaaleja, jotka ohjaavat kohdun supistukset). Toissijainen dysmenorrhea johtuu muita lääketieteellisiä sairauksia, useimmiten endometrioosi (sairaus, jossa kudosta, joka näyttää ja toimii kuten kohdun limakalvon kudos tulee istutettu kohdun ulkopuolella, yleensä muihin sukuelimiin sisällä lantion tai vatsaontelon - mikä johtaa usein sisäinen verenvuoto, infektio, ja lantion kipu). Muita mahdollisia syitä johdetun dysmenorrhea ovat seuraavat:

Lue lisää kivuliaat kuukautiset ›

Eläminen endometrioosi

Kun tiedät on endometrioosi, voit miettiä vaihtoehtoja hoitoon. Senkin jälkeen hoitoa, useimmat naiset ovat oireita pois ja vasta vaihdevuodet. Sitten, kun kuukausittaista ovat ohi hyvä, oireet ovat yleensä laantua tai kadota. Tällä välin on paljon voit tehdä auttaa itseäsi paremmin.

Yhdessä sykliä kipua, sinulla voi olla emotionaalista jaksoa tai mielialan vaihtelut. Saatat turhautunut tai masentunut. Älä kärsi hiljaisuudessa. Puhuu joku tuttusi voi todella auttaa. Myös viettää aikaa tehdä asioita pidät.

Lämpö voi auttaa rajoittamaan kipua. Liota kuumassa kylvyssä tai käytä lämpötyyny. Saatat myös löytää helpotusta jooga, meditaatio tai akupunktio. Aspiriini ja ibuprofeeni voi myös auttaa. Nämä toimivat parhaiten, jos otetaan juuri kipua alkaa. Tarvittaessa sinulle voidaan antaa reseptillä lääkkeitä vähentää kouristelua ja kipua aikana. Pidä kirjaa oireesi auttaa ennakoimaan ja selviytymään kipu.

Opi elää endometrioosi ›

Mikä on endometrioosi

Endometrioosi on yleinen gynekologinen sairaus, erityisesti naisten hedelmällisessä iässä, jotka vaikuttavat arviolta 2-10 prosenttia eurooppalaisista naisista tässä ikäryhmässä. Endometrioosi voi olla heikentävä sairaus joillekin naisille, jotka kokevat jatkuvaa kipua, kun taas toiset voivat olla oireeton. Se on myös tekijä hedelmättömyyttä. Mukaan European Society for Reproductive Medicine, endometrioosi löytyy 24 prosentista 50 prosenttia naisista, jotka kokevat lapsettomuuden.

Nimi tulee sanasta "kohdun limakalvoa", joka on kudos, joka peittää kohtuun. Aikana naisen säännöllinen kuukautiskierto, tämä kudos rakentaa ja on karistanut jos hän ei tule raskaaksi. Naiset, joilla on endometrioosi kehittää kudos, joka näyttää ja toimii kuten kohdun limakalvon kudoksen ulkopuolella kohtu, yleensä muihin sukuelimiin sisällä lantion tai vatsaonteloon. Joka kuukausi, tämä väärä kudos reagoi hormonaalisia muutoksia kuukautiskierron rakentamalla ja hajottaa aivan kuten kohdun limakalvon tekee, jolloin sisäinen verenvuoto.

Lue lisää endometrioosi ›