Nipala

Ei leikkaus uusia endometrioosi testi

Testi, joka ei vaadi leikkausta voidaan diagnosoida endometrioosi, tutkimus toteaa. Tämä tauti voi olla kivulias ja aiheuttaa hedelmättömyyttä. Se syntyy, kun solut kohdun limakalvon (endometriumin) kasvaa kohdun ulkopuolella. Uusi testi etsii hermo kuidut kohdun limakalvon läpi koepala. Tutkijat asetettu laitteeseen emättimen ja ottivat kudosnäytteitä 99 naisia. Naiset myös ollut leikkaus kautta pieni leikkaus ( laparoskopia ). Tämä on tavallinen tapa diagnosoida endometrioosi nyt. Leikkaus löydetty taudin 64 naisia. Koepala löytyi hermo kuituja kaikissa paitsi yhdessä näyte tästä ryhmästä. Leikkaus ei löytänyt taudin muissa 35 naista. Biopsianäytteissä ei todettu hermo kuituja 29 näistä naisista. Toisessa tutkimuksessa todettiin, että hermo kuidut ovat 14 kertaa yleisempää kohdun limakalvon naisten endometrioosi. Molemmat tutkimukset julkaistiin 19 elokuu lehdessä Human Reproduction.

Mikä on lääkärin reaktio?

Endometrioosi koskettaa miljoonia naisia. Se syntyy, kun solut kohdun limakalvo jotenkin juurtua ulkopuolella kohtuun. Yleensä ne kasvavat lähellä, naisen lantion alueella.

Naiset, joilla on endometrioosi usein kivuliaat kuukautiset, lantion kipu, ja kipu yhdynnän aikana. Se on myös suurin syy lapsettomuuteen.

Lääkärit eivät näe ongelmaa Tietokonetomografia (TT) skannaus tai ultraääni. Siksi ainoa tapa tietää varmasti, jos nainen on endometrioosi on tehdä leikkaus. Useimmille naisille, tämä tarkoittaa lyhyen sairaalassa käynnin ja anestesia. Ei voi olla paljon aikaa ja siitä aiheutuvia kuluja.

Useimmat potilaat eivät ole hulluna ajatus leikkauksen. Useimmat lääkärit myös ei halua laittaa potilaiden riski. Joten ne saattavat lykätä leikkausta. Tämä tarkoittaa, että se voi kestää kauan saada selville, että nainen on endometrioosi.

Tänään julkaistussa tutkimuksessa kävi ilmi, että tämä tauti voisi löytyä tarkasti käyttämällä koepala kohdun. Tämä on toimisto menettely. Se tapahtuu nopeasti, pienellä riskillä naiselle. Se aiheuttaa kouristelua, mutta useimmat naiset pitävät tätä siedettävän.

Uusi testi tutkii otettu näyte kohdun limakalvo nähdä, jos se sisältää hermo kuituja. Patologit - lääkärit, jotka opiskelevat solut - todettiin, että naisilla, joilla oli endometrioosi ja kivuliaita oireita oli enemmän hermo kuidut on niiden näytteiden kuin naiset ilman sairautta. Testi oli erittäin tarkka naisille, joilla on endometrioosi. Toisessa tutkimuksessa todettiin, että naiset, joilla on endometrioosi oli 14 kertaa enemmän hermosolujen niiden näytteiden naisina ilman sairautta.

Näissä kahdessa tutkimuksessa olivat molemmat pieniä. Tutkimus on vielä alussa. Mutta tutkimusten mukaan suuri harppaus eteenpäin nopeammin, vähemmän invasiivisia diagnoosi endometrioosi. Tällä tekniikalla on mahdollista auttaa monia naisia ​​selvittää, miksi he ovat kivuliaat kuukautiset ja hedelmättömyyttä. Viime kädessä se voi johtaa parempaan hoitoon samoin.

Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Euroopassa, noin 1 tai 2 jokaisesta 10 naista on endometrioosi. Monet ovat oireita vuosia ennen kuin diagnoosi tehdään.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä endometrioosin ovat:

  • Runsaaseen vuotoon

  • Lyhyt kiimakiertojen

  • Läheinen naispuolinen sukulaisten kanssa endometrioosi

Jotkut naiset ovat hieman pienempi riski tämän taudin. Niihin kuuluvat naiset, jotka:

Jos sinulla on tiettyjä oireita, pitää kysyä lääkäriltäsi endometrioosi. Oireita ovat:

  • Vakavasti kivuliaat kuukautiset, raskas virtaus

  • Kipu vatsan tai lantion alueella

  • Kivulias yhdynnän

  • Harvoin, verta ulosteessa tai virtsassa

  • Hedelmättömyys

Hoito riippuu tarpeista ja miten vaikea oireesi ovat. Se voi vaihdella kivun hallintaan ja hormonihoidon hedelmöityshoidoista. Harvinaisissa tapauksissa leikkaus käytetään ohjaamaan tai poistaa oireita. Oireita endometrioosi häviävät vaihdevuosien.

Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Mielestäni nämä tutkimukset ovat todella lupaavia. Odotan, että näemme vähemmän invasiivisia, vähemmän kalliita tapoja diagnosoida tämä yleinen sairaus. Odotan, että näemme lisää tutkimuksia, joissa testataan nämä havainnot. Toivon, että saamme pian käyttää koepala kohdun auttaa naisia ​​tietää, jos heillä on endometrioosi.