Nipala

Kohdun limakalvon syöpä

Kohdun limakalvon syövän tosiasiat

Endometriumin (kohdun) syöpä syntyy, kun epänormaali, syöpäsoluja muodostavat kohtuun. Kohtu, jota kutsutaan myös kohtu, on ontto, päärynän muotoinen elin sijaitsee naisen alavatsan, välillä virtsarakon ja peräsuolen. Lue lisää kohdun limakalvon syövän ›

Oireet: verenvuoto jälkeen seksiä

Verenvuoto jälkeen sukupuoli on sairaus, jossa on kaikenlaista valoa vakava verenvuoto emättimestä jälkeen emätinyhdyntää. Verenvuoto jälkeen sukupuoli, joka tunnetaan myös nimellä verenvuoto yhdynnän jälkeen, voi johtua erilaisia ​​sairauksia tai sairauksia, jotka ovat:

  • Epänormaali kasvaimet (kuten polyypit tai kohdun) kohdunkaula tai kohtu

  • Epänormaali kohdunkaulan soluissa (mahdollisesti syövän solut)

  • Infektio tai tulehdus emättimessä, kohtu tai kohdunkaula

  • Maligniteetti (syöpä)

  • Trauman emättimen tai kohdunkaulan

Verenvuoto jälkeen seksiä ei ole normaalia. Kuitenkin monet syitä verenvuodon jälkeen seksiä, kuten emättimen kuivuutta ja kohdunkaulan dysplasia, ovat hyvin hoidettavissa, jos nopeasti diagnosoitu ja hoidettu. Verenvuodon hoidossa jälkeen seksiä vaihtelee ja on räätälöity yksittäisen tapauksen perimmäinen syy, oireiden vaikeusasteen, ja mahdollisesti olevista komplikaatioita.

Lue lisää oireita kohdun limakalvon syöpä ›

Tyypit hoito kohtusyöpä

Hoito kohdun syöpä on joko paikallista tai systeemistä. Paikallinen hoitoja poistaa, tuhota tai hallita syöpäsolut tietyllä alueella. Leikkaus ja säteily ovat paikallisia hoitoja.

Systeemisiä hoitoja tuhota tai hallita syöpäsoluja koko kehon. Kemoterapia ja hormonihoito ovat systeemisiä hoitoja.

Sinulla voi olla vain yksi käsittely. Tai voi olla yhdistelmä hoitoja. Yleistä tyyppiä hoito kohdun limakalvon syöpä ja kohdun syöpä ovat samat. Tavoitteensa, järjestystä ja intensiteetti voivat muuttua sen erityinen tyyppi ja vaihe syöpä sinulla on.

Leikkaus ja sädehoito ovat kaksi paikallista hoitoja kohtusyöpä. He työskentelevät joko poistaa tai hävittää kasvaimen kohdusta:

Lisätietoa hoitoon kohdun limakalvon syövän ›

Eläminen: kohdun limakalvon syöpä

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada kohdun limakalvon syöpään. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada tämän syövän kuin toinen nainen. Nämä ovat riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat kohdun limakalvon syöpään. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa sitä. Tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Useimmat liittyvät riskit kohdun limakalvon syöpä tulla liian paljon altistuminen estrogeenihormonin. Estrogeenin ja progesteronin ovat kahta päätyyppiä naishormoneja. Tasapaino näiden kahden hormonit kohtu päivittyy kuukausittain aikana kuukautiskierron. Nämä kaksi hormonia tarvitse olla oikea tasapaino oman kohtu on terve.

Lisätietoja elää kohdun limakalvon syövän ›