Nipala

Usein kysyttyjä kysymyksiä kohtusyöpä

Tässä muutamia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin kohtusyöpä.

Kuva anatomian naisen lantion alueella

K: Mikä on kohtu?

: Kohtu on ontto, päärynän muotoinen elin. Se sijaitsee naisen lantion välillä virtsarakon ja peräsuolen. Munanjohtimet molemmin puolin kohdun se liitetään kuhunkin munasarja. Alaosa kohtu kutsutaan kohdunkaula. Kohdunkaula yhdistää kohdun emättimessä. Keskellä kierros osa kohtu on nimeltään corpus. Kierros osa yläosassa kohdun kutsutaan silmänpohjan. Kohtu pitää kehittyvään sikiöön raskauden aikana.

Seinät kohtu koostuvat kolmesta kerroksesta.

 • Sisempi kerros on nimeltään kohdun limakalvoa.

 • Keskimmäinen kerros on nimeltään myometrium.

 • Uloin kerros on nimeltään herakalvojen. Herakalvojen kattaa vain yläosa kohtuun.

K: Mikä aiheuttaa kohdun syöpää?

: Kaikki syyt kohtusyöpä eivät ole tiedossa. Lääkärit uskovat, että hormoneja, jotka ovat poissa tasapainosta useimmiten aiheuttaa kohdun syöpää. Munasarjat tekevät useimmat naisten estrogeenia ja progesteronia. Jos kohtu on alttiina liian paljon estrogeenia pitkän aikaa, syöpäsolut voi kehittyä.

K: Mitkä ovat tyyppisiä kohdun syöpä?

: On olemassa kaksi pääasiallista erilaisia ​​kohtusyöpä. Ne on nimetty sen mukaan, missä ne esiintyvät kohtuun.

Kohdun limakalvon syöpä. Tämä on yleisin muoto kohdun syöpä. Syöpä, joka kasvaa kudoksissa, jotka muodostavat vuoria koko elimen on syöpä. Kohtukarsinooma on syöpä, joka muodostaa kohdun limakalvo, nimeltään kohdun limakalvoa. Kohdun limakalvo on kudos kohtuun että paksunee kuukausittain niin, että se on valmis vastaanottamaan hedelmöittyneen munasolun. Jos munasolu ei ole hedelmöittynyt, se kulkee kohdun ja kohdun limakalvon suojista emättimen kautta. Tämä on kuukautiset.

Kohdun sarkooma. Syöpä voi esiintyä myös muissa kudoksissa kohdun lisäksi kohdun limakalvon, kuten lihas-tai myometrium. Myometrium toimii lähinnä synnytyksen aikana auttaa työntää vauva läpi kohdunkaula ja emätin. Muut alueet, jossa syöpä voi muodostaa ovat sidekudoksen tai uloin kerros. Syöpä missä tahansa näistä kudoksista kohdun kutsutaan sarkooma. Tämä on huomattavasti harvinaisempaa muodossa kohtusyöpä.

K: Mitkä ovat oireet kohdun syöpä?

: Nämä ovat yleisimpiä oireita kohdun syöpä:

 • Epätavallinen verenvuoto tai vuotoa emättimestä

 • Verenvuotoa emättimestä vaihdevuosien jälkeen

 • Kipu virtsatessa tai kun ottaa suolen

 • Kipua yhdynnän aikana

 • Kipu lantion alueella tai alavatsan

Nämä oireet voivat johtua kohdun syöpä tai useita muita vähemmän vakavia terveysongelmia. Joten jos huomaat mitään niistä, keskustele lääkärisi kanssa heti.

K: Mitkä ovat riskitekijöitä kohtusyöpä?

: Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada kohtusyöpä. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Mutta vain koska sinulla on yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita saat varmasti kohtusyöpä. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja vielä sairastuminen. Tai voit olla mitään riskitekijöitä ja silti saada kohtusyöpä. Tässä ovat tärkeimmät riskitekijät kohtusyöpä. Monet näistä riskitekijöistä ovat kohtukarsinooma. Nämä riskit liittyvät ottaa liikaa altistuminen estrogeenihormonin.

 • Tamoxifen. Tamoksifeeni on huumeiden hoidetaan naisia, jotka ovat rintasyöpä. Naiset, jotka käyttävät tamoksifeenia on suurempi riski saada kohtusyöpä.

 • Estrogeenikorvaushoitoa. Naiset, jotka käyttävät estrogeenikorvaushoitoa ilman myös käyttämällä progesteronikorvaushoitoa on suurempi riski saada kohtusyöpä.

 • Kohdun limakalvon liikakasvu. Naiset, jotka ovat endometriumhyperplasia on suurempi riski saada kohtusyöpä. Endometriumhyperplasia tarkoittaa, että on enemmän soluja kuin siellä pitäisi olla kohdun limakalvo. Tätä kutsutaan syövän sairaus, koska siitä saattaa tulla syöpä. Naiset, joilla on kohdun limakalvon liikakasvua voi olla epätavallinen verenvuoto.

 • Liikalihavuus. Naiset, jotka ovat lihavia (50 tai enemmän kiloa ylipainoinen) saada kohtusyöpä useammin kuin naiset, jotka eivät ole lihavia. Terveys liittyvät sairaudet lihavuuden, kuten diabetes, lisäävät myös riskiä.

 • Varhainen kuukautiset. Naiset, jotka ovat saaneet ensimmäisen jakson, ennen kuin he olivat 12 on suurempi riski kohtusyöpä.

 • Late vaihdevuodet. Naiset, jotka saavuttavat vaihdevuodet ikävuoden jälkeen 50 on suurempi riski kohtusyöpä.

 • Vanhemmalla iällä. Useimmat naiset, jotka saavat kohtusyöpä ovat vanhempia kuin 50-vuotiaana.

 • Suvussa kohtusyöpä. Naisten perheenjäsenten kanssa, joilla on ollut kohtusyöpä ovat todennäköisesti saada se.

 • Rotu. Afrikkalainen-Euroopan naiset ovat suurempi riski saada kohtusyöpä kuin valkoinen tai aasialaisia ​​naisia.

 • Ei raskauksia. Naiset, jotka eivät ole koskaan ollut raskaana on suurempi mahdollisuus kohtusyövän.

 • Edellinen sädehoitoa lantion. Jos sinulla on ollut lantion säteilyä aiemmin, sinun riski sairastua kohdun syöpä on lisääntynyt. Nämä syövät yleensä diagnosoidaan viisi 25 vuoden kuluttua sädehoitoa.

 • Muita syöpiä. Naisilla, joilla on ollut munasarja-, paksusuoli, peräsuolen tai rintasyöpä on suurempi riski saada kohtusyöpä.

K: Miksi lihavuus lisää riskiä kohdun syöpä?

: Kun olet lihava, sinulla on enemmän rasvakudosta elimistössä. Rasvakudokseen myymälöissä enemmän estrogeenia kuin laiha kudosta. Ja enemmän estrogeenia kohdun altistuu, sitä suurempi riski on sairastua kohdun limakalvon syöpä.

K: Miten voin vähentää minun riskiä kohdun syöpä?

: Voit vähentää riskiä kohtusyöpä välttämällä niin monta riskitekijöitä kuin mahdollista. Esimerkiksi syö hyvin ja käyttävät säännöllisesti voi auttaa sinua pitämään paino hyvällä tasolla. Monet muut vaiheet alentaa riskiä kohtukarsinooma. Jos et aio koskaan saada lapsia, harkitse syntyvyyden lääkitys rajoittaa kehon luomiseen estrogeenia. Keskustele terveydenhuollon joukkueen muista vaiheita voit alentaa riskiä.

K: Mitä seulontatestit ovat käytettävissä kohdun syöpä?

: Ei ole standardi seulontatesti löytää kohdun syöpään. Papa-koe, jota käytetään rutiininomaisesti löytää kohdunkaulan syöpä, ei ole kovin hyödyllistä selvittää kohdun syöpä. Jos olet suuri riski endometriumkarsinooma, keskustele lääkärisi kanssa siitä seulonta.

Q: miten diagnoosi kohtusyövän tehty?

: Oireista, jotka liittyvät kohdun syöpä voi johtua myös vähemmän vakavia ongelmia. Selvittää syy mikä tahansa näistä oireista, lääkäri kysyy terveystiedot ja perheesi sairaushistoria. Hän tekee huolellista fyysinen tentti. Tämä sisältää lantion tentti ja Papa-testin. Tämä testi ei näytä, jos naisella on kohtu, koska se tarkistaa solujen kohdunkaula, ei kohtuun. Mutta se voi auttaa varmista, että sinulla ei ole toista ongelmaa samanlaisia ​​oireita.

Lääkäri voi määrätä koepala auttaa tekemään diagnoosin. Aikana koepala, lääkäri poistaa joitakin kudosta sisemmän kohdun limakalvon eli kohdun limakalvoa. Tämä voidaan yleensä tehdä lääkärin vastaanotolla vähän tai ei ollenkaan puudutusta. Toinen tyyppi koepala on laajentumista ja kaavinta (OL). Tähän liittyy kaavinta kudosta eri puolilta kohdun limakalvo. OL tehdään yleensä leikkauksen tai sairaalaan.

K: Jos minulla on kohtusyöpä, minun on kohdunpoisto?

: Leikkaus ottamaan kohtu, kutsutaan kohdunpoisto, on tärkein tapa hoitaa useimpia kohtusyöpä. Joskus kohdunpoisto voi päästä eroon kaikista syövän kehossasi, joka tarjoaa parannuskeinoa. Tämä pätee erityisesti alkuvaiheessa kohdun limakalvon syöpä. Samalla poistetaan kohtu, kirurgi voi myös ottaa pois munanjohtimet ja munasarjat lopettaa estrogeenin tuotantoon. Tämä auttaa hidastaa tai pysäyttää leviämisen kohtusyöpä. Sinulla voi olla muita hoitoja ennen leikkausta tai sen jälkeen. Näitä ovat säteily, hormonihoito tai kemoterapia.

K: Mikä on lavastus kohtusyövän?

: Lavasteistaan ​​tapa kuvata kuinka suuri syöpä on ja kuinka pitkälle syöpä on levinnyt. Löytää vaiheessa kohdun syöpä auttaa lääkärisi määrittää paras hoito sinulle. Kohdun syöpä, nämä ovat neljä vaihetta.

 • Vaihe I Vaihe I kohdun syöpä on vain kohtu. Se ei ole kohdunkaula.

 • II vaiheessa. Stage II syöpä tarkoittaa, että on olemassa myös syöpäsoluja kohdunkaula, mutta syöpä ei ole levinnyt imusolmukkeisiin tai muihin elimiin.

 • Vaiheessa III. Stage III syöpä on levinnyt ulkopuolella kohtuun alueille kuten munasarjat ja vagina, mutta se on edelleen lantion alueella.

 • Vaihe IV. Tämä tarkoittaa, että syöpä on levinnyt yli lantion muihin kehon osiin, kuten keuhkot, maksa, luu, tai aivoissa.

K: Mitä hoitoja kohtusyöpä?

: Hoidot kohdun syöpä ovat leikkaus, sädehoito, hormonihoito, ja kemoterapiaa.

 • Leikkaus on yleisin kohtelu naisten kohtusyöpä. Lääkäri todennäköisesti ottaa pois kohdun ja yleensä ottaa munanjohtimet, munasarjat ja lähellä imusolmukkeiden. Kuinka paljon poistetaan riippuu kasvaimen kokoa, mitä syöpäsolut näyttävät, ja miten syöpä on levinnyt.

 • Säteily on toinen tapa hoitaa kohtusyöpä. Tähän hoitoon, röntgenkuvat tappaa syöpäsoluja. Jos nainen on alkuvaiheen kohdun syöpä, säteily sijasta voidaan käyttää leikkauksen. Se käytetään useammin leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut saattanut jäädä taakse.

 • Hormonihoito on, kun lääkkeitä käytetään pitämään soluja saamasta hormoneja heidän täytyy kasvaa. Lääkkeet annetaan suun kautta tai injektiona. Ne kulkevat elimistöä veren. Huumevalvontaan syöpäsolut, jotka ovat sekä sisä-että ulkopuolella kohtuun. Hormonihoito voidaan käyttää olla varma, että syöpäsolut eivät leviä. Se voi myös auttaa helpottamaan oireita, kun syöpä on kehittynyt.

 • Kemoterapia käyttö syöpälääkkeiden tappaa syöpäsoluja. Kemoterapia voi käyttää olla, että kaikki syöpäsolut on tapettu. Tai kun syöpä on pitkälle edennyt, kemoterapia voi auttaa helpottaa oireita. Lääkkeet voidaan antaa suun kautta tai injektiona. Joko niin, huumeet matkustaa koko kehon verenkiertoon.

K: Pitäisikö kaikki saavat toisen lausunnon diagnoosi kohtusyövän?

: Monet ihmiset, joilla on syöpä saada toinen lausunto toisesta lääkäriin. On monia syitä saada toinen lausunto. Tässä muutamia niistä syistä:

 • Et Viihdyn hoitoa päätöksen.

 • Syöpätyyppi on harvinainen, kuten kohdun sarkooma.

 • On olemassa erilaisia ​​tapoja hoitaa syöpää.

 • Et voi nähdä syövän asiantuntija.

Q: miten voi joku saada toinen lausunto?

: On monia tapoja saada toinen lausunto.

 • Kysy ensisijainen lääkäri. Lääkäri saattaa pystyä suositella asiantuntija. Tämä voi olla gynekologinen onkologi, kirurgi, lääketieteen onkologi tai säteily onkologi. Joskus nämä lääkärit toimivat yhdessä syövän ja sairaaloissa. Älä pelkää kysyä lääkäriltäsi toisen mielipiteen.

 • Soita National Cancer Institute syövän tietopalvelu. Numero on 800-4-Cancer (800-422-6237). Heillä on tietoa käsittelylaitoksiin. Nämä ovat syöpä keskusten ja muiden ohjelmien tukivat National Cancer Institute.

 • Kuultava virallista ABMS hakemisto hallituksen sertifioitu erikoislääkäreitä. Tämä viittaus kirjan European Board of Medical Specialists luetellaan lääkäreitä valtion. Se antaa niiden erikoisuutta, tausta ja koulutus. Se on saatavilla useimmissa yleisissä kirjastoissa. Voit myös katsella sitä verkossa osoitteessa www.abms.org.

 • Etsiä muita vaihtoehtoja. Tarkista lähiterveydenhoidossa yhteiskunta, lähellä sairaala tai terveydenhuolto-oppilaitoksessa, tai paikallinen syöpä asianajo ryhmä saada nimet lääkäreitä, jotka voivat antaa sinulle toisen mielipiteen. Tai pyydä muita ihmisiä, joilla on ollut syöpä ohjata sinut jollekin.

K: Mitä haittavaikutuksia hoidon?

Leikkaus aiheuttaa tilapäistä kipua alueella toimintaa, mutta tämä voidaan yleensä ohjata lääkitys. Olet todennäköisesti epämiellyttävä aikana muutaman ensimmäisen päivän kuluttua leikkauksesta. Varmista keskustella kivunlievitys lääkärille tai hoitajalle. Saatat myös tuntea väsynyt tai heikko jonkin aikaa leikkauksen jälkeen. Saatat olla verenvuoto, kouristukset, tai vetiset emätin vastuuvapauden jopa kuusi viikkoa leikkauksen jälkeen. Sinulla voi olla kipua hänen alavatsan ja vaivaa tyhjentää rakko kokonaan. Sinulla voi olla myös ongelmia suoliston liikkeitä. Kaikki nämä ongelmat ovat yleensä tilapäisiä. Oman seksuaalisuuteen vaikuttavat myös kirurgian, erityisesti kohdunpoisto. Jos olet hedelmällisessä iässä, et voi surra, koska et voi enää saada lapsia. Sinulla voi olla myös oireet muistuttavat menossa läpi vaihdevuodet. Usein se auttaa keskustella näistä asioista ennen leikkausta kumppanisi kanssa ja lääkärit.

Säteily vaikuttaa sekä syöpä-soluja ja normaaleja soluja. Sivuvaikutukset säteilyn riippuvat siitä, mitä kehon osaa on käsitelty. Yleiset haittavaikutukset sädehoitoa ovat väsymys, ihomuutokset, ruokahaluttomuus ja pahoinvointi. Joskus saatat huomata, että emättimeen tulee kuivempi ja vähemmän joustavaa. Yhdyntä voi olla vaikeaa, koska iho hoidetulla alueella voi olla herkkä hoidon aikana. Voit myös kokea ripulia ja usein virtsaaminen. Jotkut näistä vaikutuksista häviävät hoidon jälkeen, kun taas toiset voivat olla pysyviä.

Hormonihoito saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia samoin. Saatat tuntea itsesi väsyneeksi. Saatat myös olla enemmän tai vähemmän nälkäinen kuin tavallisesti. Keskustella mahdollisista haittavaikutuksista lääkärille tai sairaanhoitajalle.

Kemoterapia vaikuttaa sekä syöpä-soluja ja normaaleja soluja. Haittavaikutuksia saatat huomata riippuu siitä, millaista ja määrä lääkettä otat. Yhteinen haittavaikutuksia solunsalpaajahoitoa ovat pahoinvointi ja oksentelu, hiustenlähtö, suun haavaumat, ripuli ja väsymys. Muita vakavia haittavaikutuksia, jotka voivat ilmetä ovat infektio tai verenvuoto. Ilmoita kaikista kuumetta tai verenvuotoa hoidon aikana heti lääkärille tai sairaanhoitajalle.

Q: millaisia ​​tarkastukset tarvitsen käsittelyn jälkeen kohdun syöpä?

: Hoidon jälkeen kohtusyöpä, sinulla todennäköisesti käydä lääkärissä kolmen kuukauden välein ensimmäisen vuoden hoidon jälkeen. Saatat tarvita tarkastukset kuuden kuukauden välein seuraavan viiden vuoden aikana. Sen jälkeen, saatat tarvita vuosittain tarkistuksia. Tarkastukset voivat olla lantion tentit, papakokeiden ja muita testejä, kuten veren ja virtsan testejä. Saatat tarvita kuvantamistutkimukset kuten TT, ultraäänitutkimuksia ja röntgensäteilyä. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on kipua, jalkojen turvotusta ja verenvuotoa emättimestä. Muista mainita mitään muita muutoksia huomaat oman terveyden.

Q: Onko olemassa tukiryhmiä naisten kohdun syöpä?

: Kyllä. Tukiryhmiä naisille käsittelevät kohtusyöpä järjestetään ympäri Eurooppaa. Ottaa joku puhua, joka käy läpi samanlaisia ​​kokemuksia on usein hyödyllistä. Tukiryhmiä myös tarjota tietoa hoitovaihtoehdoista, ennuste, ja jatkohoitoon. Lääkäri voi suositella jotakin omalla alueella.

K. Mitä kliinisissä tutkimuksissa?

: Kliiniset tutkimukset ovat tutkimuksia uudenlaisia ​​syöpähoitojen. Lääkärit käyttävät kliinisissä tutkimuksissa oppia hyvin uuden hoidot toimivat ja mitkä niiden haittavaikutukset ovat. Lupaavia hoidot ovat niitä, jotka toimivat paremmin tai on vähemmän sivuvaikutuksia kuin nykyiset hoidot. Ihmiset, jotka osallistuvat näihin tutkimuksiin saada käyttää hoitoja ennen FDA hyväksyy ne. Ihmiset, jotka liittyvät tutkimuksiin myös auttaa tutkijoita oppia lisää syövän ja auttaa ihmisiä, jotka saattavat kehittyä syöpä tulevaisuudessa.