Nipala

Alkoholiriippuvuus (alkoholismi)

Mikä se on?

Alkoholismi (alkoholiriippuvuus) on vakavin tyyppi alkoholiongelma. Ei ole olemassa absoluuttista määrä juomia päivässä tai alkoholin määrän, joka määrittää alkoholismi, mutta asiantuntijat ovat määritelleet raja, jonka ylittyessä riskit juominen kasvaa merkittävästi.

Tässä muutamia tunnistettavia ominaispiirteitä alkoholiriippuvuudesta:

 • Suvaitsevaisuus - tarve juoda enemmän ja enemmän alkoholia tuntea samat vaikutukset tai kyky juoda enemmän kuin muut ihmiset saamatta humalassa.

 • Vieroitusoireet - lopettamisen jälkeen tai leikkaamalla juominen, oireita ovat ahdistuneisuus, hikoilu, vapina, univaikeudet, pahoinvointia tai oksentelua, ja vakavissa tapauksissa, fyysinen kouristuksia ja hallusinaatioita.

 • Halu lopettaa juominen, mutta kyvyttömyys tehdä niin.

 • Menetys valvoa määrä alkoholia kulutetaan.

 • Huolissaan juominen.

 • Vähemmälle huomiolle muun elämän toimintaa.

 • Unohtaminen ongelmia, joskus hyvin selvää niistä.

Henkilö alkoholiriippuvuus on tullut luottaa alkoholin fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti. Aivot sopeutuu läsnäolo alkoholin ja läpikäy pysyviä muutoksia. Kun alkoholin käyttö loppuisi yllättäen, kehon tottunut sisäinen ympäristö muuttuu rajusti, mikä aiheuttaa vieroitusoireita.

Alkoholismi voidaan liittää pitkä lista psykologisia, ihmissuhde, sosiaalisia, taloudellisia ja terveydellisiä ongelmia. Alkoholismi voi lisätä riskiä masennuksen ja itsemurhien osallistua väkivaltarikoksista, kuten murha ja perheväkivalta (väärinkäyttö puoliso tai lapsi). Se voi johtaa liikenneonnettomuuksia ja jopa onnettomuuksia päihtynyt jalankulkijoita, jotka päättävät kävellä kotiin juomisen jälkeen. Alkoholismi voi myös johtaa seksuaalinen riskikäyttäytyminen, jolloin vahingossa raskauden tai sukupuolitaudeista.

Alkoholiriippuvuus lisää riskiä maksasairaus ( hepatiitti ja kirroosi ), sydänsairaus, mahahaava, aivovaurioita, aivohalvauksen ja muita terveysongelmia. Raskaana olevilla naisilla, jotka juovat alkoholia, on myös vaara, että lapsi kehittyy sikiön alkoholin oireyhtymä, klusterin terveysongelmia, kuten epätavallisen alhainen syntymäpaino, kasvojen poikkeavuudet, sydänvika ja oppimisvaikeuksia.

Elinikä mahdollisuus kehittää alkoholismi on hyvin vaikea määrittää, mutta se on hyvin yleinen. Euroopassa, noin 1 16 aikuisilla on vakavia juominen ja miljoonat ovat mukana mitä asiantuntijat pitävät riskialtista juomista. Itse asiassa viime analyysi paljasti, että 30% edustava otos Yhdysvaltain asukkaille raportoitu alkoholin käytön häiriö jossain vaiheessa elämäänsä.

Alkoholi ongelmat tulevat noin yhdistelmästä biologisten taipumuksia ja ympäristön vaikutukset.

 • Biologia. Ihmiset, joiden suvussa alkoholiriippuvuus, on suurempi riski sairastua sairaus itse. Esimerkiksi, jos vanhempi on alkoholiriippuvuus, lapsi on neljä kertaa suurempi riski tulla alkoholin riippuvainen. Tämä johtuu osittain siitä, peritäänkö geenejä, jotka lisäävät alttiutta, ehkäpä koskevat henkilön fyysisiä reaktioita alkoholin tai kokemusta myrkytyksen. Joskus alkoholia käytetään pyyhin pois tunteita, jotka johtuvat taustalla masennusta tai ahdistusta häiriö.

 • Ympäristö. Alkoholi voi olla iso osa henkilön sosiaaliseen ryhmään tai joita on voitu osa perhe-elämän (joskus varsin destructively). Henkilö voi kääntyä alkoholin saada helpotusta stressiin (joka usein kostautuu, koska juominen aiheuttaa omat ongelmansa). Perheen tuki ja terve ystävyyssuhteita voi vähentää riskiä.

Oireet

Alkoholiriippuvuus voi liittyä jokin seuraavista oireista tai käyttäytymistä:

 • Ottaa pitkät jaksot myrkytyksen

 • Juominen yksin

 • Ottaa työn ongelmia tai taloudellisia ongelmia, jotka aiheutuvat juominen

 • Menettää kiinnostuneita ruoasta

 • Huolimaton noin henkilökohtaista läsnäoloa

 • Ottaa sähkökatkoja

 • Ajo humalassa

 • Satuttamisesta tai joku muu päihtyneenä

 • Piilossa viina pullot ja lasit piilottaa todisteita juominen

 • Kokee mielialan tai persoonallisuuden muutoksia

Koska suuria määriä alkoholia voi olla myrkyllistä elimistölle (esim. sydän-, maha-tai hermosto), alkoholismi voi myös aiheuttaa fyysisiä oireita:

 • Aamu pahoinvointi tai ravistamalla

 • Merkkejä aliravitsemuksen takia huono ruokavalio

 • Vatsakipu tai ripuli

 • Huuhdellaan punaisen värin kasvot ja kämmenet

 • Tunnottomuutta, heikkoutta tai pistely käsissä tai jaloissa

 • Epätavallisen usein tapaturmia, varsinkin putoaa

Diagnoosi

Vaikka alkoholi liittyvät häiriöt ovat hyvin yleisiä, vain pieni vähemmistö yksilöt tunnistaa ongelman ja saada apua. Siksi seulonta on erittäin tärkeää, onko se tehdään perusterveydenhuollon lääkärit tai ystävien ja perheen kanssa.

National Institute Alkoholin väärinkäyttö ja alkoholismi (NIAAA) nyt suosittelee, että perusterveydenhuollon lääkärit kysyä hyvin yksinkertainen, mutta erityinen kysymys - Kuinka monta kertaa viimeisen vuoden aikana olet ollut:

 • (Men) 5 tai enemmän juomia päivässä?

 • (Naiset) 4 tai enemmän juomia päivässä?

Tavoitteena tätä kysymystä on saada nopeasti idea vai ei henkilö on suurentunut riski sairastua alkoholiongelmia. Rajat ovat erilaisia ​​naisilla ja miehillä, koska tiedossa eroja siinä, miten alkoholi imeytyy, jaetaan ja poistuu elimistöstä. Näin ollen riski nousee miehiä, jotka juovat enemmän kuin 4 standardi juomia päivässä (tai yli 14 viikossa), kun taas naisille, raja on alempi - 3 juomia päivässä (ja 7 juomia viikossa).

Lähes aina, ihmiset jännittää tai puolustava heidän juominen, mikä on yksi syy tähän hyvin yleinen ongelma, niin usein menee huomaamatta tai osoitteettoman. NIAAA suosittelee siksi, että lääkärit tekevät järkeä on käyttää aikansa potilaiden valistaa heitä juominen ja sen vaaroista.

Yksi kysymys juomatavat on yhtä hyvä seulontakokeena kuin hieman yksityiskohtaisempia niistä, kuten CAGE-testi, joka voi olla helpompaa joukko kysymyksiä kysyä kunkin kyseisen perheenjäseniä ja ystäviä, jotka voivat epäröi kysyä suoraan kysymyksiä määrän.

Sana "HÄKIN" on laite muistaa kysymyksiin (ks. merkittyä sanaa):

 • Oletteko huolissanne, että saatat joutua karsimaan juominen?

 • Tuntuuko vihainen, koska muut ihmiset ovat kritisoineet juominen?

 • Tuntuuko syyllisyyttä juominen?

 • Tarvitsetko aamulla silmien avaaja juoma vakaan hermot tai taistella krapula?

Toinen seulonta kyselyyn joita lääkärit ja on 10-kysymyksen (AUDIT riskitestin Test) kehittämä Maailman terveysjärjestö WHO.

Lääkärit usein myös kysyä, onko henkilö on alkoholiin liittyviä ongelmia työssä, kotona tai lain kanssa, kuten tappelemista tai rattijuopumusta. Lääkäri voi kysyä fyysisiä oireita alkoholismin. Kiusallisena kuin vastauksia voi olla, lääkärin tulisi tarkastella alkoholiongelmat kuin ymmärrettävää ihmisen ahdinko eikä syy niiden potilaiden hävetä.

Lääkärintarkastus voi paljastaa merkkejä huonosta ravitsemuksesta ja alkoholiin liittyvien maksa-tai hermovaurioita. Verikokeet voi tarkistaa anemia, vitamiininpuutokset ja epätavallisen korkeat maksa kemikaaleja.

NIAAA on erittäin hyödyllinen joukko resursseja yleisölle ja lääkäreille. Ne ovat kaikki helposti saatavilla verkossa osoitteessa www.niaaa.nih.gov.

Odotettu kesto

Useimmille ihmisille, jotka ovat alkoholiriippuvuus, ensimmäinen alkoholihaittojen elämän ongelmat ilmaantuvat yleensä puolivälissä 20s varhaiseen 40s. Hoitamattomana alkoholismi usein jatkuu ja pahenee ajan myötä. Jopa 30% ihmisistä, joilla alkoholiriippuvuudesta onnistut pidättäytyä alkoholista tai valvoa niiden juominen ilman muodollista hoitoa. Toisaalta, sairaus voi johtaa kuolemaan - on noin 100000 alkoholiin liittyvät kuolemat vuodessa Euroopassa.

Ehkäisy

Ei ole olemassa absoluuttista tapa estää alkoholismi. Seulonta on tärkeää, sillä varhainen toteaminen ja hoito voi estää vaarallisia komplikaatioita.

Hoito

Vain pieni osa ihmisistä, joilla alkoholiongelmat ovat voineet palata kohtuullinen alkoholin nauttiminen. Useammin, kun henkilö on menettänyt hänen juominen, turvallisin tapa on yleensä lopettaa alkoholin juominen kokonaan.

Ensimmäinen askel tässä prosessissa on tunnustaa ongelman. Tunnettu ilmiö kieltämisen, joka on yhteinen osa sairauden, muuttuu usein sairauden krooniseksi yhteen. Valitettavasti enää sairaus jatkuu, sitä vaikeampi sitä on hoitaa.

Lääkäri tai päihteiden asiantuntija voi pystyä auttamaan henkilöä tarkastella seurauksia juominen. Tuomitsevaa lähestymistapa keskustelu on välttämätöntä. Jos yksilö alkaa miettiä alkoholin ongelma kannattaa yrittää ratkaista, koulutusryhmien voi tukea punnitsemalla etuja ja haittoja juominen.

Se ei koskaan ole helppoa perheenjäsenet ja ystävät tunnistaa ongelman. Ammatillinen joiden avulla rakkaansa - ystävällisesti, mutta päättäväisesti - puhua juomari noin kivulias vaikutuksesta juominen on niitä.

Kun yksittäisen sitoutuu pysäyttää juominen, lääkäri etsii ja hoitaa vieroitusoireita. Riippuen määrä ja kesto juominen ja mitään oireita, katkaisuhoito (usein kutsutaan yksinkertaisesti "Detox") alkoholista voidaan tehdä avohoidossa, tai laitoshoito sairaalassa tai huumehoitolaitoksessa. Peruuttamisen prosessi, lääkäri voi määrätä luokan antianxiety huumeita kutsutaan bentsodiatsepiinit lyhyen ajan vähentämiseksi vieroitusoireita.

Vieroituksen jälkeen alkoholin, lääkkeiden joissakin tapauksissa voi auttaa vähentämään mielihaluja. Kaksi lääkkeitä, jotka sopivat tähän luokkaan ovat naltreksoni (ReVia) ja acamprosate (Campral). Vaihtoehtoisesti joskus lääkkeen disulfiraami (Antabus) voidaan määrätä. Antabus ei vähennä tupakanhimoa, mutta se luo kannustimen ei juoda, koska alkoholin nauttimisesta se aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Huumeiden kutsutaan topiramaatti (Topamax), jota käytetään hoitoon kohtausten ja migreeniin, voi vähentää vahvistavia vaikutuksia alkoholin, mutta se ei ole vielä hyväksytty tähän käyttöön Food and Drug Administration.

Jälkeen vieroitus, monet alkoholioireyhtymä tarvitsevat jonkinlaista pitkäaikaista tukea tai neuvontaa pysyä raittiina. Elvytysohjelmiin keskittyä opettamiseen henkilön alkoholismi sairaudesta, sen riskejä ja keinoja selviytyä elämän tavallista korostaa kääntämättä alkoholia. Psykoterapia voi auttaa henkilöä ymmärtämään vaikutteita, jotka laukaisevat juominen. Monet potilaat hyötyvät tukiryhmiä kuten AA (AA), Rational Recovery tai SMART (Self Management and Recovery Training).

On erittäin tärkeää käsitellä muita ongelmia, kuten masennus tai ahdistus, joka voi myötävaikuttaa riskiä juominen.

Jos lääkäri epäilee, että alkoholihaittojen maksavaurioita, vatsa tai muissa elimissä, lisätestejä voi olla tarpeen. Terveellisen ruokavalion vitamiineja, erityisesti B-vitamiineja, on hyödyllistä.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi, kun sinä tai joku rakastat on alkoholiin liittyvä ongelma. Muista, alkoholismi ei ole heikkouden merkki tai huono merkki. Se on sairaus, joka voidaan hoitaa. Mitä nopeammin hoito aloitetaan, sitä helpompi alkoholismi on hoitaa.

Ennuste

Noin 30% alkoholisteja voivat pidättäytyä alkoholista pysyvästi ilman apua virallista hoitoa tai self-help-ohjelman. Muilta taudinkulku on hyvin vaihtelevaa. Jotkut ihmiset menevät läpi jaksoja, jolloin ne pysyvät raittiina, mutta sitten uusiutumisen. Toiset on vaikea ylläpitää ajanjaksoa raittiuden.

On kuitenkin selvää, että selvemmät päivinä sinulla on, sitä suurempi mahdollisuus, että pysyt raittiina. Toinen motivoiva seikka - jäljellä raittiina voi lisätä elinikää 15 vuotta tai enemmän.

Lisätietoja

National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA)
5635 Fishers Lane
MSC 9304
Bethesda, MD 20892-9304
Puhelin: 301-443-3860
http://www.niaaa.nih.gov/ (Varsinkin "Rethinking Drinking" ja "auttamaan potilaita, jotka juovat liikaa." )

National selvittelytoimisto alkoholin ja huumeiden tiedot (NCADI)
PO Box 2345
Rockville, MD 20847-2345
Maksuton: 1-800-729-6686
Faksi: 240-221-4292
TTY: 1-800-487-4889
http://www.health.org/

Anonyymit Alkoholistit maailman palveluja, inc.
PO Box 459
New York, NY 10163
Puhelin: 212-870-3400
http://www.alcoholicsanonymous.net/

Al-anon/alateen
Al-Anon Perhe konsernihallinto, Inc.
1600 Corporate Landing Parkway
Virginia Beach, VA 23454-5617
Puhelin: 757-563-1600
Fax: 757) -563-1655
http://www.al-anon.alateen.org/