Nipala

Impotenssin (erektiohäiriöiden)

Mikä se on?

Impotenssi tarkoittaa, että miehen penis ei saa tarpeeksi kovaa olla yhdynnässä. Ihminen ei voi saada tai ylläpitää erektio. Lääketieteellinen termi on erektiohäiriö. Tämä sairaus vaikuttaa noin 30 miljoonaa miestä Euroopassa. Erektiohäiriö ei ole sama kuin ennenaikainen siemensyöksy, joka on siemensyöksy 1 minuutin kuluttua aloittamisesta yhdyntää.

Tärkeimpiä syitä erektiohäiriön ovat:

  • Verisuonten (verisuoneen) tauti - erektio tapahtuu, kun veri kerääntyy peniksen varressa. Verisuonisairaus voi rajoittaa määrä verta virtaa peniksen tai määrää oleskelevat penis. Molemmat voivat aiheuttaa ongelmia erektio. Verisuonet voivat vaurioitua valtimoiden kovettuminen (ateroskleroosi) tai trauma. Verisuonisairaus uskotaan olevan yleisin lääketieteellinen syy impotenssi.

  • Hermovaurio (neuropatia) - Hermot täytyy työskennellä normaalisti miehen saada ja pitää erektio. Hermot voivat vaurioitua diabetes, multippeliskleroosi, eturauhasen leikkaus tai vahinkoa selkäydin.

  • Psykologiset tekijät - psykologisia ongelmia kuten masennus, ahdistus, syyllisyys tai pelko voi joskus aiheuttaa seksuaalisen ongelmia. Aikoinaan nämä tekijät arveltiin olevan merkittävä syy impotenssi. Lääkärit tietävät nyt, että fyysiset tekijät aiheuttavat impotenssia useimmissa miesten ongelma. Kuitenkin hämmennystä tai "suorituskyvyn ahdistus "voi tehdä fyysinen ongelma pahempi. Impotenssi johdu pelkästään psyykkisiä löytyy yleisimmin nuorilla miehillä.

  • Lääkehoito - Monet lääkkeet aiheuttaa ongelmia seksuaalisen toiminnan, myös lääkkeitä korkean verenpaineen, masennus, sydänsairaudet ja eturauhassyövän.

  • Hormonaaliset ongelmat - epätavallisen korkeat tiettyjen hormonien, kuten testosteroni, kilpirauhashormonin ja aivolisäkkeen hormonin tunnetaan prolaktiini voi häiritä erektio ja sukupuoli ajaa (libido). Tämä on harvinaista syy impotenssi.

Oireet

Mies impotenssi on joko ongelmia saada erektio tai vaikeuksia ylläpitää yksi. Tämä yleensä häiritsee seksuaalista toimintaa.

Impotenssi voi tapahtua äkillisesti tai vähitellen. Jotkut miehet menettävät vähitellen lujuutta heidän erektio tai kuinka kauan erektio viimeinen. Muissa miehet, etenkin niitä, joiden impotenssi johtuu suurelta osin psykologiset tekijät, ongelma saattaa ilmetä arvaamattomasti ja voi parantaa milloin tahansa. Huolimatta vaikeuksia erektio, miesten impotenssi voi edelleen olla normaalia orgasmi ja siemensyöksy ilman erektion.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teiltä sairaushistoria oppia, jos mitään lääketieteellistä sairaudet saattaa aiheuttaa impotenssia, kuten verisuonten, neurologiset ja hormonaalisia häiriöitä. Koska verisuonten häiriöt vaikuttavat koko kehoon, monet miehet, joilla on impotenssi johtuu verisuonisairauksia on myös sydänsairaus, aivohalvaus tai huono verenkierto jaloissa. Neurologiset ongelmat voivat edistää impotenssi miehillä, joilla on ollut diabetes ja selkäydinvamma. Ne voivat myös aiheuttaa oireita muissa kehon osissa, kuten tunnottomuus tai heikkous jaloissa. Miehillä epänormaali hormonitasot, alennettu seksuaalivietti usein liittyy impotenssi. Lääkärisi myös tarkastelee lääkkeitä otat mukaan lukien over-the-counter tuotteita ja rohdosvalmisteita.

Lääkäri kysyä seksielämääsi, mukaan lukien kysymyksiä laadusta sukupuolisuhteisiisi.

Lääkäri tutkii sinut, mukaan lukien penis ja kivekset, etsiä todisteita lääketieteellisiä ongelmia. Veressä voivat testata verensokeri (tarkistaa diabetes), kolesterolin ja tiettyjen hormonien pitoisuutta.

Joskus lääkäri voi määrätä lisätestejä, kuten testi kutsutaan yöllisen peniksen turpoamisen tutkimuksessa. Tämä on keino selvittää, kuinka usein saat erektio nukkuessa. Toinen testi, joka voidaan tehdä kutsutaan Doppler ultraääni verisuonia penis, joka mittaa kuinka hyvin veri virtaa peniksen.

Vaikka lääkärisi ei ehkä voi antaa sinulle erityistä syytä, miksi sinulla on impotenssi, monet hoidot toimivat hyvin riippumatta siitä, mikä aiheutti ongelman, joten laaja testaus ei välttämättä ole tarpeen.

Odotettu kesto

Kuinka kauan impotenssi kestää riippuu mikä sen aiheuttaa ja kuinka nopeasti hoidon alkaa toimia. Tärkeintä on muistaa, että impotenssi on hoidettavissa kaikissa ikäryhmissä.

Ehkäisy

Vähän tiedetään miten estää impotenssi. Se voi kuitenkin auttaa välttämään tupakoinnin ja ylläpitämään normaalia verenpainetta ja kolesterolia tasolla, koska tupakointi ja korkea kolesteroli voi vaikuttaa verisuonia. Diabetesta sairastavat miehet pitäisi toimia pitämään verensokeri kurissa. Koska tietyt lääkkeet on liittynyt impotenssi, kysy lääkäriltäsi mahdolliset sivuvaikutukset ennen kuin aloitat mitään uutta reseptiä.

Hoito

On monia tehokkaita hoitoja impotenssi. Suosituin on luokan huumeita kutsutaan fosfodiesteraasi tyyppi 5 (PDE5) estäjät, joka sisältää sildenafiilia ( Viagra ), vardenafiili (Levitra) ja tadalafiilin (Cialis). Nämä lääkkeet, otetaan pilleri muodossa viimeistään 60 minuuttia ennen yhdyntää, työskennellä noin 70% miehistä. Ne ovat vähemmän tehokkaita miehillä, joilla on neurologisia syitä impotenssi, kuten hermovaurio eturauhasen leikkaus, diabetes tai selkäydinvamma. PDE5 lääkkeet voivat aiheuttaa vähäisiä haittavaikutuksia, kuten punoitusta ja päänsärkyä, mutta ne on todettu turvalliseksi useimmat miehet, myös ne, joilla sydänsairaus. Kuitenkin PDE5 huumeet voivat olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden ja aiheuttaa vaarallisen alhainen verenpaine. Niiden pitäisi koskaan ottaa nitroglyseriinin tai muiden nitraatti lääkitys yleisesti käytetty hoitoon sydänsairaus. Miesten kanssa laajentuneen prostates jotka ottavat alfasalpaajan lääkeaineet kuten tamsulosiinilla (Flomax) tai doksatsosiinia (Cardura) pitäisi luultavasti välttää tiettyjä PDE5 huumeita.

Jos nämä lääkkeet eivät toimi tai niitä ei voida käyttää, koska mahdollisia haittavaikutuksia, lääkärisi voi suositella muita hoitoja. Huumeiden alprostadiilia (Caverject, Edex, Muse) aiheuttaa verisuonten laajenemisen. Tämä voi sallia veren virtauksen vapaammin penis, joka johtaa erektio. Lääke voidaan injektoida pieni neula peniksen tai pieni pelletti (peräpuikko) voidaan aukkoon penis. Peräpuikkoina näin ovat tehokkaita noin kaksi kolmasosaa miehistä. Injektiot ovat tehokkaita noin 80% ajasta.

Kun ylimääräinen testosteroni ei paranna erektiohäiriöitä. Miehille, joilla on poikkeuksellisen alhainen hormoni, testosteroni korvaaminen voi olla hyödyllinen, koska se voi lisätä seksuaalista halua.

Psykoterapiaa kuten neuvontaa, behavioraalinen terapia tai pariskuntien hoito voi olla tehokasta miehiä, joiden impotenssi johtuu ensisijaisesti psykologiset tekijät.

Miehet, jotka eivät hyödy lääketieteellistä tai psykologista hoitoa usein menestystä mekaanista tai proteesilaitteiden. Ulkoiset tuotteita, joita kutsutaan tyhjiö erektio laitteet ovat turvallisia ja erittäin tehokkaita, mutta monet miehet ja heidän kumppaninsa löytää ne unappealing. Toinen vaihtoehto on kirurgisesti sijoitetaan peniksen implantti. Vain 10% miehistä impotenssi valita tämän vaihtoehdon. Verisuonten (verisuoneen) leikkaus joskus suositellaan nuoria, terveitä miehiä, jotka kehittävät impotenssi trauman jälkeen nivusiin. Valitettavasti pitkän aikavälin menestys oli tämä leikkaus ei ole tiedossa.

Kun soittaa ammatillinen

Sinun tulisi keskustella lääkärisi kanssa, jos sinulla on vaikeuksia saavuttaa tai ylläpitää erektio yli kolme kuukautta tai enemmän. Koska hämmennystä tai häpeää, monet miehet impotenssi eivät puhua niiden lääkäreitä. He toivovat, että ongelma menee pois omasta. Vaikka impotenssi aiheuttaa psykologiset tekijät voivat saada paremmin omasta, hoito on tarpeen, jos ongelma johtuu fyysinen tekijä.

Ennuste

Yleisesti näkymät miesten impotenssi on erinomainen. Vaikka useimmissa tapauksissa impotenssi on lääketieteellisiä syitä, jotka ei voida parantaa, monia hoitovaihtoehtoja palauttaa seksuaalinen toiminta. Useita syitä impotenssi voidaan parantaa, kuten impotenssia aiheuttamia psyykkisiä ongelmia, hormonaaliset häiriöt ja traumaattisen vamman peniksen verisuonia.

Lisätietoja

Euroopan elin urologic taudin
1000 Corporate Blvd., Suite 410
Linthicum, MD 21090
Puhelin: (410) 689-3990
Maksuton: (800) 828-7866
Faksi: (410) 689-3998
http://www.afud.org/

Euroopan urologisten yhdistys
1000 Corporate Blvd.
Linthicum, MD 21090
Puhelin: (410) 689-3700
Maksuton (vain USA): (866) 746-4282
Faksi: (410) 689-3800
http://www.urologyhealth.org/