Nipala

Hoitoon eturauhastulehdus: mitään aihetta optimismiin?

Michael P. O'Leary, MD, MPH, tarkastellaan, mitä voi olla edessä

Eturauhastulehdus saa vähän lehdistössä, mutta se on aivan liian yhteinen virtsaelinten sairaus miehillä. Sen osuus on noin 1,8 miljoonaa lääkärissä käyntien toimisto Euroopassa vuosittain. Riippuen siitä, miten määritellään termi, 9%: sta 16% miehistä kärsii eturauhastulehdus. Se on myös "yhtäläiset mahdollisuudet" häiriö. Toisin kuin eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH) ja eturauhassyövän, jotka pääasiassa vaikuttavat vanhempia miehiä, eturauhastulehdus vaikuttaa kaiken ikäisten miesten.

Huolimatta yleisyyttä, vähän tiedetään mitä kipinöitä eturauhastulehdus tai, mikä vielä tärkeämpää, miten sitä hoidetaan. Turhautunut potilaiden vierailla yksi lääkäri toisensa jälkeen etsimään korjaamiseksi, mutta ne yleensä lähtevät pettynyt. Suhteessa muihin prostatasairauksien, vähän tutkimusta on teetetty eturauhastulehdus. Mutta muutaman valopilkkuja voidaan syntymässä.

Keskeiset kohdat

 • On olemassa neljä prostatitis. Luokka III eturauhastulehdus, jota kutsutaan myös krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä (CP / CPPS), osuus on noin 90% kaikista tapauksista. Se on ominaista kova kipu, joka tulee ja menee, virtsan vaikeuksia, ja kipu siemensyöksy.

 • Standardi hoitoja eturauhastulehdus, mukaan lukien antibiootit, anti-inflammatoriset lääkkeet, ja alfa-salpaajat, ovat usein tehottomia.

 • Potilaat saattavat löytää helpotusta käyttämällä huumeita tällä hetkellä kliinisissä kokeissa tai muiden kuin perinteisten hoitomuotojen kuten Biofeedback ja myofascial laukaista vapautumisen muodossa hieronta.

Mikä on eturauhastulehdus?

Termi eturauhastulehdus, joka kääntää tulehdus eturauhasessa, viittaa löysä yhdistämisestä oireyhtymien ominaista virtsan ongelmia - esimerkiksi polttamalla tai kivulias virtsaaminen, kiireen ja vaivaa mitätöimällä - vaikea tai kivulias siemensyöksy, ja kipu välilihan tai alempi takaisin. National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri, osa National Institutes of Health, luokittelee eturauhastulehdus neljään luokkaan, joista jokaisella on oma hoito lähestymistapa (ks. taulukko 4).

Taulukko 4: eturauhastulehdus: Mikä sinun tyyppi?

Tyyppi

Määritelmä

Oireet

Kommentit

Luokka I
(Akuutti bakteeriperäinen eturauhastulehdus)

Akuutti infektio eturauhasen

Vilunväristykset, kuume, särky, väsymys, kipu alaselässä ja sukuelinten alueella, tihentynyt virtsaamistarve ja kiireellisyys (usein yöllä), polttamalla tai kivulias virtsaaminen ja siemensyöksy

Harvinainen, reagoi hyvin antibiootteja

Luokka II
(Krooninen bakteeri eturauhastulehdus)

Matala-asteinen tai toistuva infektio eturauhasen

Sama kuin edellä, mutta oireet ovat usein vähäisempiä

Yleisempää kuin Luokka I; yleensä hoidettavissa antibiooteilla, mutta infektio voi olla pysyviä ja vaativat useita kursseja hoidon

Luokka III
(Krooninen nonbacterial eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä)

Ole todistettu bakteeri-infektio

Kategorian III
(Tulehduksellinen): valkosoluja virtsassa tai eturauhasen eritteiden

Luokka III B
(Noninflammatory): ei valkosolujen virtsassa tai eturauhasen eritteiden

Kipu alaselässä ja sukuelinten alueella, tihentynyt virtsaamistarve ja kiireellisyys (usein yöllä), polttamalla tai kivulias virtsaaminen ja siemensyöksy

Edustaa noin 90% kaikista tapauksista prostatitis; ole tiedossa syytä tai kliinisesti todistettu hoitoja

Luokka IV
(Oireeton tulehduksellinen eturauhastulehdus)

Valkosolut ovat läsnä, mutta tauti on yleensä löytynyt Kokeiden aikana toisen lääketieteen sairaus, kuten hedelmättömyys

Ei mitään

Hoito yleensä tarpeen

Luokka I ja Luokka II viittaavat akuutti ja krooninen bakteeri eturauhastulehdus, vastaavasti. Ne molemmat liittyvät infektio eturauhasen. Akuutti eturauhastulehdus alkaa äkillisesti korkea kuume, vilunväristykset, nivel-ja lihaskivut, ja syvällinen väsymys. Lisäksi sinulla voi olla kipua ympäri peniksen juureen ja takana kivespussin, kipu alaselässä, ja tunne täyden peräsuolessa. Koska eturauhasen turpoaa, saatat löytää sen vaikeampaa virtsata. Toisin kuin akuutti, krooninen bakteeri eturauhastulehdus on hienovarainen, matala-asteinen infektio, joka voi alkaa salakavalasti ja kestää viikkoja tai jopa kuukausia. Yhdessä nämä taudit, joita voidaan hoitaa antibiooteilla, osuus on noin 5%: sta 10%: prostatitis tapauksista.

Luokka III eturauhastulehdus, joka tunnetaan myös nimellä krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä (CP / CPPS), osuus on lähes kaikissa muissa tapauksissa prostatitis. (IV luokka on harvinaista, se ei ole oireita ja yleensä vaadi hoitoa.) Se on ominaista jaksoja kipua ja epämukavuutta, jotka tulevat ja menevät arvaamattomasti, sekä virtsan vaikeudet ja seksuaalinen toimintahäiriö edellä. Elämänlaatu vie pelaajan, too. Kipu voi invaliditeettiin, aiheuttaen mies vetäytyä toiminnasta ja masentua.

Suuri ongelma on, että useimmissa tapauksissa lääkärit eivät pysty lopullisesti diagnosoida CP / CPPS tai tunnistaa aiheuttajaa. Ei ole yllättävää, niin vähän mennä, hoito on empiirinen - ohjaa lääkärin kliinistä kokemusta ja vaistot sijaan kova todiste siitä, mitä todella toimii, mikä ei ole paljon. Potilaat usein huomaamaan, että "standardi" hoidot ovat vähäiset tai vain väliaikaista helpotusta.

Kuva 1: NIH-krooninen eturauhastulehdus oire indeksi

Kipua tai epämukavuutta

 1. Viime viikolla, oletko kokenut mitään kipua tai epämukavuutta seuraavilla aloilla?
  . Välisellä alueella peräsuoli ja kivekset (välilihan) Kyllä (1) Ei (0)
  b. Kivekset Kyllä (1) Ei (0)
  c. Peniksen kärkeen (ei liity virtsaaminen) Kyllä (1) Ei (0)
  d. Alle vyötärön, sinun häpyluun tai virtsarakon alueella Kyllä (1) Ei (0)

 2. Viime viikolla, oletko kokenut:
  . Kipu tai kirvelyä virtsatessa? Kyllä (1) Ei (0)
  b. Kipua tai epämukavuutta aikana tai sen jälkeen seksuaalisen huippunsa (siemensyöksy)? Kyllä (1) Ei (0)

 3. Kuinka usein olet ollut kipua tai epämukavuutta millään näistä alueista viime viikolla?
  0 Ei koskaan
  1 Harvoin
  2 Joskus
  3 Usein
  4 Yleensä
  5 Aina

 4. Montako kuvaa parhaiten keskimäärin kipua tai epämukavuutta päivinä, että sinulla oli se, viime viikolla?
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (0 = ei kipua, 10 = kipu niin paha kuin voitte kuvitella)

Virtsaaminen

 1. Kuinka usein olet ollut tunne ei tyhjentää rakko kokonaan, kun olet valmis virtsaamisen, viime viikolla?
  0 Ei lainkaan
  1 Alle 1 kerran 5
  2 Alle puolet ajasta
  3 Noin puolet ajasta
  4 Yli puolet ajasta
  5 Lähes aina

 2. Kuinka usein olet ollut virtsata uudelleen alle kahden tunnin kuluttua olet lopettanut virtsaamisen, viime viikolla?
  0 Ei lainkaan
  1 Alle 1 kerran 5
  2 Alle puolet ajasta
  3 Noin puolet ajasta
  4 Yli puolet ajasta
  5 Lähes aina

Vaikutusta oireiden

 1. Kuinka paljon oireesi estänyt sinua tekemästä millaisia ​​asioita te yleensä tehdä, viime viikolla?
  0 Ei mitään
  1 Vain hieman
  2 Jotkut
  3 erä

 2. Kuinka paljon mieti oireita, viime viikolla?
  0 Ei mitään
  1 Vain hieman
  2 Jotkut
  3 erä

Elämänlaatu

 1. Jos olit viettää loppuelämäsi kanssa oireesi juuri niin ne ovat olleet viimeisen viikon aikana, miltä sinusta tuntuisi siitä?
  0 Iloinen
  1 Tyytyväinen
  2 Enimmäkseen tyytyväinen
  3 Mixed (noin yhtä tyytyväisiä ja tyytymättömiä)
  4 Enimmäkseen tyytymätön
  5 Onneton
  6 Terrible

Teki NIH-krooninen eturauhastulehdus oire indeksi verkkotunnuksia

Pain: Yhteensä kohdetta 1a, 1b, 1c, 1d, 2a, 2b, 3, ja 4 = _____

Virtsa oireet: Yhteensä 5 ja 6 = _____

Elämänlaatu Vaikutus: erien 7, 8 ja 9 = _____

"Kolme n"

Tunnetaan "kolmen A: n," perinteisiä hoitoja krooninen nonbacterial eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä ovat antibiootit, anti-inflammatoriset lääkkeet, ja alfa-salpaajat.

Antibioottien käyttö on edelleen kiistanalainen. Ensinnäkin, harvat miehet CP / CPPS testi positiivinen bakteeri-infektio. Tämä viittaa siihen, että antibiootit eivät todennäköisesti hyödyllistä, ja satunnaistetuissa kliinisissä tutkimuksissa vahvistavat tämän. (Katso "tehottomuus antibiootteja.") Silti monet lääkärit edelleen määrätä yhden antibioottikuurin kestävät useita viikkoja, väittäen, että negatiivinen tulos bakteereille ei tarkoita, että bakteerit eivät ole läsnä. Myös jotkut antibiootit ovat anti-inflammatorisia ominaisuuksia, mutta toimivat eri tavalla kuin muut anti-inflammatoriset lääkkeet. Tämä tarkoittaa, että ne voivat auttaa joidenkin miesten silloinkin, kun oireita ei aiheuttanut bakteeri-infektio.

Tehottomuus antibioottien

Alexander RB, Propert KJ, Schaeffer AJ, et ai. Siprofloksasiinin tai tamsulosiinista Miesten krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä: satunnaistettu, kaksoissokkotutkimus. Annals of Internal Medicine 2004; 141:581-89. PMID: 15492337.

Nikkeli JC, Downey J, Clark J, et al. Levofloxacin Krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä miehillä: satunnaistettu, lumekontrolloitu monikeskustutkimus. Urologian 2003; 62:614-17. PMID: 14550427.

Toista antibioottikuureja luultavasti ole hyödyllisiä. Vaikka ne yleensä ovat vähän sivuvaikutuksia, ne eivät ole riskitöntä. Ne voivat aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja ripulia; häiritä muita lääkkeitä, ja laukaisevat allergioita.

Anti-inflammatoriset lääkkeet, erityisesti aspiriinia tai NSAID, kuten ibuprofeeni, auttaa joitakin miehiä selviytymään kipu CP / CPPS. Silti vain yksi kontrolloitu tutkimus tukee tulehduskipulääkkeiden käyttöön kuin ensisijainen hoito CP / CPPS. Useimmat lääkärit ovat samaa mieltä, että jos NSAID käytetään, ne on otettava rajoitetuksi ajaksi, hallita kipua, ja mielellään toisen lääkitystä, kuten alfa-salpaaja.

Alfa-salpaajat (ks. taulukko 5) ovat yleisimmin määrätty hoitoon korkea verenpaine ja BPH. Ne voivat kuitenkin myös määrätty CP / CPPS. Tämä johtuu eturauhasen ja virtsarakon on runsaasti alfa-reseptoreihin. Estämällä näiden solujen rakenteita alfaestä auttaa rentoutumaan lihaksia eturauhasen ja virtsateiden, jolloin virtsa virrata vapaammin.

Taulukko 5: alfaestä

Yleisnimi (tuotenimi)

Huumeiden luokka

Kommentit

doksatsosiinia (Cardura)

-Selektiivisten alfa-1-salpaajat

Estää alfa-reseptoreihin eturauhasessa ja muualla kehossa, kuten sydän ja verisuonet (Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sydänsairaus )

teratsosiini (Hytrin)

alfutsosiinilla (Uroxatral)

Selektiivinen alfa-1-salpaajat

Toimimaan selektiivisesti alfa reseptoreihin eturauhasessa, on vähemmän vaikutusta reseptoreihin muualla

tamsulosiinista (Flomax)

silodosiinia (Rapaflo)

Neljässä satunnaistetussa, lumekontrolloidussa tutkimuksissa aluksi osoittanut tehokkuutta alfaestä helpottaa oireita CP / CPPS, joka perustuu NIH-krooninen eturauhastulehdus Oire Index (ks. kuva 1). Vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa satunnaistettiin 86 miesten CP / CPPS saamaan joko teratsosiini (Hytrin) tai lumelääkettä 14 viikon ajan. Osallistujamäärä lääkkeen käytön, 60% oli yli 50% lasku niiden keskimääräinen oirepisteissä verrattuna 37% osallistujien lumelääkettä. Myöhempi tutkimus saman Tutkijat päättelivät, että edullinen vaikutus kesti jopa 38 viikkoa.

Toinen 2003 tutkimuksessa arvioitiin vaikuttavuutta alfutsosiinipitoisuutta (Uroxatral) 37 miesten diagnosoitu CP / CPPS jotka satunnaistettiin saamaan joko huumeiden tai lumelääkettä. Kuuden kuukauden kuluttua, miehillä, jotka ottivat alfutsosiinilla oli tilastollisesti merkittävä lasku niiden oirepisteissä verrattuna miehillä, jotka ottivat lumelääkettä. Siinä vaiheessa, hoito lopetettiin, ja yli seuraavan kuuden kuukauden aikana, suotuisa vaikutus alfutsosiinipitoisuutta kului pois.

Vuonna 2004 tutkijat testasivat alfasalpaaja tamsulosiinin (Flomax) 58 miesten CP / CPPS jotka satunnaisesti saivat joko huumeiden tai lumelääkettä kuuden viikon ajan. Ryhmänä saaneilla miehillä tamsulosiinia kokenut tilastollisesti merkitsevä parannus heidän oireensa verrattuna miehet, jotka saivat lumelääkettä. Vaikutus oli suurempi miehillä, joilla on kohtalainen-vaikea CP / CPPS kuin ne, joilla on lieviä oireita.

Toisessa tutkimuksessa verrattiin tamsulosiinipitoisuuksissa antibiootti siprofloksasiini (Cipro), molemmat lääkkeet yhdessä, ja lumelääkettä. Sen sijaan tässä tutkimuksessa todettiin, mitään hyötyä alfasalpaaja. Tutkijat spekuloivat, että ei ole parantunut johtui siitä, että monet osallistujat oli ollut oireita jo pitkään ja oli aiemmin kokeillut useita hoitoja, kuten alfa-salpaaja hoito. (Katso "Alpha esto tutkimus.")

Alfasalpaaja tutkimus

Cheah PY, Liong ML, Yuen KH, et ai. Terazosin kroonisen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä: satunnaistettu, lumekontrolloidussa tutkimuksessa. Journal of Urology 2003; 169:592-96. PMID: 12544314.

Cheah PY, Liong ML, Yuen KH, et ai. Alkuperäinen, Long-Term, ja Kestävä Responses to Terazosin, Placebo tai muut hoidot krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä. Urologian 2004; 64:881-86. PMID: 15533470.

Mehik, Alas P, Nickel JC, et al. Alfutsosiinilla Hoito krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä: prospektiivinen, satunnaistettu kaksoissokkotutkimus, lumekontrolloidussa pilottitutkimus. Urologian 2003; 62:425-29. PMID: 12946740.

Nickel JC, Narayan P, McKay J, Doyle C. Hoito krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä tamsulosiinilla: satunnaistettu, kaksoissokkotutkimus. Journal of Urology 2004; 171:1594-97. PMID: 15017228.

Antanut ristiriitaisia ​​tutkimusten tulokset, sekä se, että tutkimukset olivat pieniä, krooninen eturauhastulehdus Collaborative Research Network (CPCRN), joka sisältää kymmeniä tutkijoita, käynnisti suurempi satunnaistetussa, lumekontrolloidussa tutkimuksessa alfutsosiinipitoisuutta. Kaksisataa seitsemänkymmentä kaksi miestä Euroopassa, Kanadassa ja Malesiassa otettu tutkimukseen. Heidät satunnaistettiin ottaa 10 milligrammaa (mg) alfutsosiinipitoisuutta vuorokaudessa tai lumelääkettä 12 viikon ajan. Osallistujat, jotka olivat aiemmin ottanut alfutsosiinilla tai toisella Alfasalpaajien jätettiin pois tutkimuksesta. Tuloksena: alfutsosiinilla ei ollut parempi kuin lumelääke hoitoon CP / CPPS. Molemmissa ryhmissä 49,3% miehistä oli laskua vähintään neljä pistettä niiden koko NIH-krooninen eturauhastulehdus Oire pistemäärän. Tutkimustulokset on julkaistu New England Journal of Medicine joulukuussa 2008. (Katso "Alfutsosiini CP / CPPS?")

Alfutsosiinilla CP / CPP?

Nickel JC, Krieger JN, McNaughton-Collins M, et al. Alfutsosiinilla ja oireet krooninen eturauhastulehdus Krooninen lantion kipu-oireyhtymä. New England Journal of Medicine 2008; 359:2663-73. PMID: 19092152.

Uutinen oli yllättävä ja pettymys urologien ja potilaille. Asiantuntijat olivat sitä mieltä, että alfutsosiinilla olisi todennäköisesti tehokkain alfaestä hoitoon CP / CPPS. Mutta lääkärit edelleen määrätä lääkitystä, koska heillä on niin vähän farmakologista vaihtoehtoja tarjota potilaille. Tämä saattaa kuitenkin muuttua.

Horisontissa

Tutkijat ovat tehokkuuden arviointi kahden muun huumeita - silodosiinia (Rapaflo) ja pregabaliini (Lyrica) - hoitoon CP / CPPS. Ja muiden kuin perinteisten tekniikoiden, kuten biofeedback, johon kuuluu entistä tietoisemmiksi kehon signaaleja, ja myofascial laukaista julkaisu, tyyppi hieronta hoito, tuovat kaivattua helpotusta joitakin lääketieteellisesti taju miehiä. Mutta useimmat potilaat tietävät vähän näistä vaihtoehdoista.

Ensimmäinen haastattelemat näköalat "toimittajat vuonna 2007 (ks. Volume 1, Number 3 Perspectives), Harvardin tohtori O'Leary on urologi Brigham and Women sairaala Bostonissa ja professori leikkaus Harvard Medical School. Hän on yksi maailman parhaista viranomaisten CP / CPPS, ja yksi tutkijoiden mukana CPCRN, konsortion rahoittama National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri. Tässä haastattelussa tohtori O'Leary kertoo kliinisissä tutkimuksissa meneillään CP / CPPS ja selittää, miksi biofeedback ja myofascial laukaista julkaisu saattaa arvoinen.

Paljon lääkärit olivat yllättyneitä tuloksista alfutsosiinilla tutkimuksessa. Emme odottaneet negatiivinen tulos. Oliko tutkimuksessa huonosti suunniteltu?

Mielestäni se oli hyvin suunniteltu oikeudenkäyntiä. Saatan olla puolueellinen, koska olen yksi Tutkimuksen tekijät, mutta New England Journal of Medicine ei julkaise huonosti suunniteltu tutkimuksissa. Minun selitys on, että alfutsosiinilla ei vain toimi. Kuten tiedätte, huomasimme, että lumelääkettä oli yhtä tehokas kuin lääke lievittää oireita. Teimme arvioida useita toissijaisia ​​tuloksia, kuten yleinen kipu, virtsaamispakkoa ahdistusta ja masennusta, ja erektiota. Mutta ainoa ero löysimme ryhmien välillä oli siemensyöksyä toiminto, joka paransi merkittävästi alfutsosiinihydrokloridi ryhmään. Muuten, se oli täysin negatiivinen tutkimus - ja toinen tutkimus viittaa siihen, että alfa-salpaajat luultavasti eivät toimi.

Onko olemassa muita lääketutkimukset meneillään hetki eturauhastulehdus?

Teemme yhdessä juuri nyt lääkettä nimeltä silodosiinia (Rapaflo), joka on toinen alfasalpaaja. Se rahoittaa lääkeyhtiö, ja olen hieman yllättynyt, että he päättivät mennä läpi sen kanssa, kun he näkivät negatiiviset tulokset alfutsosiinipitoisuutta tutkimus ja joitakin kielteisiä liittyvät havainnot tamsulosiinilla. Mutta se on aivan uusi lääke ja meillä ei todellakaan ole paljon tietoa siitä. Se saattaa olla miksi ne liikkuvat eteenpäin sen kanssa.

On oikeudenkäynti alkoi? Kuinka monta miestä eivät he toivovat ilmoittautua?

Oikeudenkäynti alkoi viime syksynä, ja tutkijat pyrkivät ilmoittautua 150 miestä, jotka ovat olleet alavatsakivut vähintään kolme kuukautta. Kuten alfutsosiinilla tutkimuksessa miehet, jotka ovat aiemmin ottanut alfaestä eivät ole tukikelpoisia. Ja se on myös monikeskustutkimus, kaksoissokkoutetussa, lumekontrolloidussa tutkimuksessa. Osallistujat saavat joko 4 tai 8 mg silodosiinin tai lumelääkettä päivittäin 12 viikon ajan. Tämän jälkeen tutkijat tarkastellaan muutoksia yhteensä oirepisteet. He myös tarkastella liittyvien muutosten kipua ja virtsateiden oireita, mutta ne ovat toissijaisia ​​tuloksia. En ole mukana tutkimuksessa, mutta olemme ilmoittautunut muutamia potilaita siinä. *

* Toimittajan huomautus: Lisätietoja Tässä tutkimuksessa kirjautua www.clinicaltrials.gov ja etsiä termejä "silodosiinia" ja "eturauhastulehdus."

On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, koska muut suuret Alfasalpaajien tutkimukset ovat olleet negatiivisia.

Se on totta. Mutta haluaisin sanoa, että olen edelleen määrätä alfutsosiinilla vaikka lumelääkettä vastausprosentti oli niin korkea. Loppujen lopuksi, mitä sinulla on menetettävää? Nämä miehet ovat kipu, ja heillä ei ole monia muita vaihtoehtoja tällä hetkellä.

Ovatko tutkijat opiskelee muita lääkkeitä, jotka saattavat helpottaa prostatitis oireita?

Kyllä. On pregabaliini (Lyrica) oikeudenkäyntiä. Pregabaliini hoidetaan fibromyalgia.

Henkilöt, joilla fibromyalgia kipua ja jäykkyyttä jänteiden, nivelsiteiden ja lihasten, ehkä siksi liian aktiivinen hermoja. Mitä se on tekemistä eturauhastulehdus?

Monet asiantuntijat hypothesize että vakavia, epänormaali jännitys ja liian aktiivinen hermoja lihakset lantionpohjan [katso Kuva 2] voisi selittää kipua, epämukavuutta ja virtsateiden ongelmat liittyvät eturauhastulehdus. Koska kipua ja lihasten jäykkyys ovat oireita sekä sairauksia, ja että pregabaliini on tehokas hoidettaessa fibromyalgia, se tuntui kokeilemisen arvoisia miesten kanssa eturauhastulehdus.

Kerro meille oikeudenkäyntiä. Mitään rohkaisevia tuloksia?

Kuten muutkin tutkimuksissa olen maininnut, se oli satunnaistettu kaksoissokkotutkimus, lumekontrolloidussa tutkimuksessa. Me arvottiin 324 miestä alavatsakivut vähintään kolmen edeltävän kuuden kuukauden aikana saamaan joko pregabaliini tai lumelääkettä päivittäin kuuden viikon ajan. Annos alkoi 150 mg, nostaa 300 mg kahden viikon kuluttua, ja sitten lopulta 600 mg kahden viikon kuluttua siitä. Ensisijainen päätepiste oli tippa vähintään kuusi pistettä kokonaispistemäärä NIH-krooninen eturauhastulehdus Oire Index. Kuuden viikon kuluttua 47,2% miehistä valittu ottamaan lääkkeen ilmoitti pisara vähintään kuusi pistettä niiden yhteensä oirepisteissä verrattuna 35,8% miehistä valittu ottaa lumelääkettä. Se ei ole tilastollisesti merkitsevää eroa, joten teknisesti, oikeudenkäynti oli negatiivinen.

Mutta se oli positiivinen määrä ja toissijaisten. Esimerkiksi 31% miehistä, jotka ottivat pregabaliini ilmoitti, että heidän sairautensa oli selvästi tai melko parani kokeen alussa, kun taas vain 19% miehistä lumeryhmässä. Pregabaliini ryhmä osoitti myös enemmän parannusta kuin lumeryhmässä kannalta kipua. Se oli todella rohkaiseva. Se ehdottaa, että pregabaliini voivat olla tehokkaita joillakin miehillä kanssa eturauhastulehdus. Tämä oli toinen CPCRN tutkimuksessa. Havainnot esiteltiin Euroopan Urological ry: n vuosikokouksessa huhtikuussa 2009.

Oletteko määrätä pregabaliinihoito potilaillesi?

Varmasti - sinulla ei ole mitään menetettävää yrittää sitä. Lähes jokainen potilas näen kuka on jo toisen lääkärin on annettu pitkään kursseja antibioottien, että ei vain toimi. Joten yritämme alfaestä, ja jos ne eivät toimi, yritämme pregabaliini. Käytän pregabaliini potilaille, jotka lähinnä kipua, koska se oli yksi toissijainen tulosmuuttujat joka oli positiivinen.

Onko sinulla vaikeuksia saada vakuutusyhtiöt kattamaan?

Kyllä, ehdottomasti. Pregabaliini ei ole hyväksytty hoitoon eturauhastulehdus, joten vakuutus ei korvaa sitä. Se ei ole halpaa. * Mutta suurin osa miehistä näen ovat niin kurjaa, että he ovat valmiita kokeilemaan sitä ja maksaa siitä itse.

* Toimittajan huomautus: Elokuussa 2009 verkkosivustosta www.drugstore.com peritään lähes 65€ ja 30 päivän tarjonta 150 mg pregabaliinia kapselit. Hinnat voivat vaihdella kauppias.

Entä nonpharmacological hoitoja?

En tiedä paljoakaan Biofeedback. Minulla on ollut joillakin potilailla, jotka ovat yrittäneet sitä. Sikäli kuin tiedän, heillä on ollut mitään suurta menestystä kannalta valvoa kipua. Mutta potilaat, jotka ovat vahingollisia voiders varmasti hyötyä käyttäytymisen tekniikkaa, kuten biopalaute. Haasteena on löytää ammattilaisia, jotka tietävät miten se tehdään kunnolla.

On ollut kasvavaa kiinnostusta myofascial laukaista julkaisu tai ns Stanford protokolla, julkaisemisen jälkeen tapaustutkimus analyysin vuonna 2005 Journal of Urology, joka juuri julkaissut tulokset toisessa tutkimuksessa sitä elokuun 2009 kysymystä. Se ei ollut laaja tutkimus - vain 47 osallistujaa - ja naiset otettiin mukaan, koska ne voivat kehittää krooninen lantion kipu-oireyhtymä, too. Osallistujat satunnaistettiin on viikoittain istuntoja joko perinteinen hieronta tai myofascial hoito 10 viikon ajan. Vaikka niiden tavoitteena oli selvittää, onko tällainen tutkimus tuottaa luotettavia tietoja, jotka saattavat olla pohjana suurempi oikeudenkäyntiä, tutkijat myös tehnyt joitakin mielenkiintoisia havaintoja. Esimerkiksi 57% niistä, jotka saivat myofascial hoitoa ilmoitti, että he olivat "selvästi parantunut" tai "kohtalaisen parantunut" versus vain 21% ryhmässä, joka sai tavallista hierontaa. [Katso "Myofascial fysioterapia CP / CPPS."]

En tiedä, ovatko he löytää rahoitusta täysimittainen oikeudenkäynti myofaskiaalisen hoito, mutta nämä tulokset varmasti rohkaisevia. Ja minulla on ollut potilaiden määrä, jotka sanovat hoito on ehdottomasti hyödyllistä.

Myofascial fysioterapia CP / CPP

Anderson RU, Wise D, Sawyer T, Chan C. integrointi Myofaskiaaliset Trigger Point Julkaisu järjenvastaista rentoutumisharjoituksiin kroonisen lantion kipu miehillä. Journal of Urology 2005; 174:155-60. PMID: 15947608.

FitzGerald MP, Anderson RU, Potts J, et al. Satunnaistetussa toteuttamiskelpoisuus Oikeudenkäynti Myofascial Physical Therapy hoito urologian krooninen lantion kipu oireyhtymät. Journal of Urology 2009; 182:570-80. PMID: 19535099.

Mitä perusteita käytätte viitata potilaiden myofascial hoito?

Olen valmis viitata lähes kaikille, jotka kärsivät krooninen lantion kipu ja ei ole vastannut standardin lääkehoidolla - ja se on paljon ihmisiä. Ei yksinkertaisesti ole paljon, että toimii, joten tämä on aihetta optimismiin.