Nipala

Kaarevuus penis (Peyronien tauti)

Mikä se on?

Peyronien tauti on käyrä penis.

Monet miehet ovat hieman käyrä penis. Niin kauan kuin ei ole kipua tai ongelmaa seksuaalista suorituskykyä, miehet hieman kaareva penis ei pitäisi olla huolissaan ja ei tarvitse mennä lääkäriin.

Kuitenkin jotkut miehet kehittää enemmän vakavia mutka penis, joka häiritsee seksuaalinen toiminta tai aiheuttaa kipua. Tämä joskus tapahtuu, kun penis on loukkaantunut, joko yhdynnän aikana tai moottoriajoneuvoa tai työtapaturman varalta. Useimmissa tapauksissa kuitenkin, ovat seurausta huonosti ymmärretty prosessi tunnetaan Peyronien tauti.

Peyronien tautia, tulehdusta ja arpikudosta muodossa pitkin peniksen varressa. Kukaan ei tiettyjen miksi tämä ongelma ilmenee, mutta se voidaan käynnistää toistuvasti lievä trauma yhdynnän aikana. Saatat tuntea tulehdusta ja arpikudoksen kuin tuskallista kiinteä tai alue epätavallinen lujuutta. Monissa miehet, arpikudoksen aiheuttaa peniksen taivuttaa tai lyhentää, koska se estää penis laajenee normaalisti. Miesten kanssa Peyronien usein vaikeuksia saavuttaa yrityksen erektio, mutta on epäselvää, onko tämä tapahtuu ensin tai aiheuttaa arpikudosta.

Peyronien tauti voi esiintyä jopa 1% väestöstä. Useimmat miehet ongelma ovat iältään 45 ja 60 vuotta. Tauti suvuittain ja näyttää yleisempää valkoisia miehiä. 30% miehistä, Peyronien liittyy arpikudoksen muissa kehon osissa, myös kämmenissä (Dupuytrenin kontraktuura), jalkapohjat (jalkapohjien fibromatosis) ja tärykalvot (tympanosclerosis).

Joskus vakava kaarevuus penis näkyy poikien tai pian syntymän jälkeen. Tämä ei ole Peyronien tauti. Useimmissa näistä tapauksista arvellaan johtuvan epänormaalin kehityksen kohdussa, ja voi liittyä muita poikkeavuuksia peniksen kuten sairaus nimeltä hypospadias, jossa aukko penis ei ole kärjessä.

Oireet

Noin puolet miehistä, joilla Peyronien tauti ensin huomaa kipua yhdynnän aikana. Oireet saattavat ilmetä äkillisesti tai voi kehittyä hitaasti ajan mittaan. Usein penis tuntuu yritys tai muhkurainen klo tuskallista sivustolla. Muut miesten kanssa Peyronien huomaa kivuton käyrä penis, joka voi ilmetä äkillisesti tai pahenee ajan mittaan. Penis voi käyrä ylös, alas tai jommallekummalle puolelle. Vakavia muutoksia muoto penis voi estää mies yhdynnässä. Miehet yleensä hakea apua niiden lääkäreitä, koska vaikeuksia yhdynnässä sijaan kaarevuus itse.

Jos penis on loukkaantunut äkillinen trauma, useimmat miehet pystyvät muistaa tapahtuman. Usein siellä on tunne tai ääni "Snap" seuraa menetys erektio ja ulkonäkö mustelma. Osa penis pysyy tuskallista aikaa, mutta yleensä alueella paranee ajan myötä. Kuitenkin arpikudosta voivat muodostaa ja aiheuttaa uuden kaarevuus. Tämä ongelma eroaa Peyronien, ja ne johtavat harvoin ongelmia erektio tai lyhentäminen penis.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teiltä oireita ja tutkii peniksen, etsivät tarjouksen, yritys alueet arpikudosta (plakkia) aikana lääkärintarkastus. Yleensä tämä on kaikki, mitä tarvitaan diagnosoida ongelman. Jos lääkäri tarvitsee lisätietoja, hän voi määrätä X-ray etsiä kalsiumin talletuksia arpikudosta, tai pyytää sinua tuoda kuvia teidän pystyttää penis paremmin määrittämään vahingon laajuudesta. Lisäksi miehet, jotka harkitsevat leikkausta voidaan pyytää käymään erikoistutkimuslaitteet seksuaalinen toiminta määrittää paras tapa korjaamisesta ongelma.

Odotettu kesto

Käyrä penis, joka on läsnä syntymästään lähtien tai aiheuttaa arpia loukkaantuminen ei mene pois, ellei se korjataan kirurgisesti.

Kuinka kauan Peyronien tauti kestää on vaikea ennustaa. Yli kolmasosa miehistä on vähitellen parani 12-18 kuukausi ilman erityistä hoitoa. Toisissa arpia on pysyvä tai pahenee ajan mittaan.

Ehkäisy

Ei ole mitään keinoa estää Peyronien tauti. Kuitenkin on jonkin verran näyttöä siitä, että keski-ikäiset miehet, jotka harjoittavat kovemman tai usein yhdynnän ovat todennäköisesti kehittää Peyronien.

Hoito

Useimmat miehet kaarevuus penis, riippumatta syystä, ei tarvitse mitään hoitoa. Miesten kanssa Peyronien tauti, jotka kokevat kipua tai vaikeuksia yhdynnässä joskus tarjotaan hoitoa. Asetukset ovat seuraavat:

  • Lääkkeitä suun kautta, kuten E-vitamiinia, para-aminobentsoehappo (B-vitamiini) ja kolkisiini (myydään yleinen)

  • Injektioita kortisoni tai muiden lääkkeiden, kuten verapamiilin osaksi arpikudosta

  • Ultraääni-tai sädehoitoa

Useimmat näistä hoidoista ei ole vakavia sivuvaikutuksia. Kuitenkaan mikään näistä hoidoista on selvästi osoitettu parantavan ongelma. Korjausleikkauksia joskus tarjotaan miehiä enemmän kiusallinen tai disfiguring oireita. Tavallisesti leikkaus viivästyy vähintään vuoden kuluttua oireet ovat vakaita, koska kolmasosa on puolet miehiä Peyronien tauti parantaa omasta ilman hoitoa.

Tyypillisessä menetelmässä, tulehtunut tai naarmuuntunut osa kudosta poistetaan penis ja korvataan siirteen otettu toisesta kehon osaa, usein kivespussin tai kyynärvarren. Tämä leikkaus toimii usein hyvin, vaikka lievä kaarevuus penis voi jäädä. Lisäksi seksuaalinen toiminta tai lyhentäminen penis ei ehkä parane leikkauksen jälkeen. Tästä syystä kirurgit joskus implantti peniksen proteesi samalla, että arpi kudos on poistettu. Joillakin miehillä, proteesi yksin riitä suoristaa kaarevuus ja parantaa seksuaalista toimintaa. Miehet, jotka harkitsevat leikkausta tulee olla varma keskustella kaikista vaihtoehdoista lääkärilleen.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi, jos:

  • Huomaat uusia kaarevuus peniksen.

  • Tunnet kipua yhdynnän aikana.

  • Kehität vaikeuksia erektio.

  • Huomaat yritys tai kivulias kyhmy peniksen.

Ennuste

Kolmanneksen ja puolet miehiä, joilla Peyronien tauti parantaa ilman hoitoa. Muut miehet ovat lieviä oireita (kuten lievä kaarevuus tai lasku erektio), joka voidaan sietää ja jotka eivät häiritse yhdyntää, joten hän ei halua hakeutua hoitoon. Vain vähemmistö miehistä lopulta vaatia leikkausta.

Peyronien tauti koskaan kehittyy syöpää tai muita vakavia sairauksia.

Lisätietoja

National Institute of Diabetes ja ruoansulatus ja munuaisten sairaudet
Office of Communications ja Public Liaison
Building 31, Room 9A04
Center Drive, MSC 2560
Bethesda, MD 20892-2560
Puhelin: (301) 496-3583
Faksi: (301) 496-7422
http://www.niddk.nih.gov/

Euroopan urologisten yhdistys
1000 Corporate Blvd.
Linthicum, MD 21090
Puhelin: (410) 689-3700
Maksuton (vain USA): (866) 746-4282
Faksi: (410) 689-3800
http://www.urologyhealth.org/

National Organization for harvinaisia ​​sairauksia, inc.
PO Box 8923
New Fairfield, CT 06812-8923
Puhelin: (203) 746-6518
Maksuton: (800) 999-6673
Faksi: (203) 746-6481
http://www.rarediseases.org/