Nipala

Katsaus verisuoniston

Mikä on verisuoniston?

Verisuoni-järjestelmä, jota kutsutaan myös verenkiertoelimistön, koostuu aluksia, jotka kuljettavat verta ja imusuonten läpi kehon. Valtimoiden ja laskimoiden kuljettavat verta koko kehoon, tuottaa happea ja ravinteita kehon kudoksiin ja ottamalla pois kudosjätteistä asia. Imusuonten kuljettaa imunesteessä (kirkas, väritön neste, joka sisältää vettä ja verisoluja). Imunestejärjestelmän auttaa suojelemaan ja säilyttämään nestettä ympäristöön kehon suodattamalla ja tyhjennys imusolmukkeiden pois kunkin alueen elin.

Aluksiin veren vikaa ovat:

 • Valtimoissa. Verisuonia, jotka kuljettavat happipitoista verta pois sydämestä kehon.

 • Suonet. Verisuonia, jotka kuljettavat verta kehon takaisin sydämeen.

 • Hiussuonia. Pieniä verisuonia välillä valtimoiden ja laskimoiden, jotka jakavat happipitoista verta elimistöön.

Veri liikkuu verenkiertoelimistön seurauksena pumpataan ulos sydän. Verta jättäen sydämen valtimoissa on kyllästetty happea. Verisuonia hajoavat pienemmiksi ja pienemmiksi oksat, jotta happea ja muita ravinteita solujen kehon kudoksia ja elimiä. Kun veri siirtyy hiussuonten läpi, happea ja muita ravintoaineita siirtyä pois soluihin, ja jätettä, soluista siirtyy kapillaareja. Koska veri lähtee hiussuonia, se liikkuu suonissa, jotka tulevat yhä suurempia kuljettaa verta takaisin sydämeen.

Lisäksi kiertävän veren ja imusolmukkeiden koko kehoon, verisuoni-järjestelmä toimii tärkeänä osana muita kehon järjestelmiin. Esimerkkejä ovat:

 • Hengityselimiä. Kun veri virtaa kapillaareja keuhkoihin, hiilidioksidi on antanut periksi ja happea kyytiin. Hiilidioksidi poistuu elimistöstä keuhkojen kautta, ja happi viedään kehon kudoksiin verta.

 • Ruoansulatuskanavan. Koska ruoka on pilkottu, veri virtaa suoliston hiussuonia ja poimii ravintoaineita, kuten glukoosi (sokeri), vitamiineja ja kivennäisaineita. Nämä ravintoaineet toimitetaan kehon kudosten veren.

 • Munuaisten ja virtsateiden. Jäte-aineita kehon kudosten suodatetaan pois verestä, kun se virtaa munuaisten kautta. Jäte sitten poistuu elimistöstä muodossa virtsaan.

 • Lämpötilan säätö. Asetus kehon lämpötila on avustaa veren virtausta kesken eri puolilla kehoa. Lämpöä tuotetaan kudoksiin koska ne menevät läpi prosessien hajottaa ravintoaineita energia, uusien kudosten, ja luopuminen jätteiden asia.

Mikä on verisuonisairaus?

Verisuoni-tauti on sairaus, joka vaikuttaa verisuonia ja / tai suonet. Useimmiten, verisuoni-tauti vaikuttaa veren virtauksen, joko estämällä tai heikentämällä verisuonten tai vahingoittamalla venttiilit, joita löytyy suonissa. Elinten ja muiden kehon rakenteet voivat vaurioitua verisuonitauti seurauksena vähentynyt tai kokonaan tukossa verenkiertoa.

Mikä aiheuttaa verisuonisairaus?

Syitä verisuonisairaus ovat:

 • Ateroskleroosi. Ateroskleroosi (kertyminen plaketti, joka on talletettu rasva-aineiden, kolesteroli, solu jätteitä, kalsiumia ja fibriiniin sisävuori valtimo) on yleisin syy verisuonisairauksia.

  Ei tiedetä täsmälleen, miten ateroskleroosin alkaa tai mikä sen aiheuttaa. Ateroskleroosi on hidas, progressiivinen, verisuonten sairaus, joka voi alkaa jo lapsuudessa. Kuitenkin tauti on mahdollista edetä nopeasti. Se on yleensä ominaista kertyminen rasva talletukset pitkin sisimmän kerroksen verisuonia. Jos tauti prosessi etenee, plakin muodostumista voi tapahtua. Tämä paksuuntuminen kaventaa verisuonia ja voi vähentää veren virtausta tai täysin estää veren virtausta elinten ja muiden kehon kudosten ja rakenteita.

 • Tulppauma / trombi. Verisuonen voidaan estää veritulpan (pieni massa roskia joka liikkuu kautta verenkiertoon) tai trombi (veritulppa).

 • Tulehdus. Yleensä verisuonten tulehdus kutsutaan vaskuliitti, joka sisältää erilaisia ​​sairauksia. Tulehdus voi johtaa ahtauma ja / tai verisuonten tukkeuma.

 • Trauma / vamman. Trauma tai vahinkoa, johon verisuonia voi johtaa tulehdukseen tai infektio, joka voi vahingoittaa verisuonia ja aiheuttaa kaventuminen ja / tai tukos.

Mitkä ovat vaikutukset verisuonitautien?

Koska toiminnot verisuonten kuuluu toimittaa kaikki elimet ja elimistön kudoksissa happea ja ravinteita, jätehuolto tuotteita, nestetasapaino, ja muita toimintoja, sairaudet, jotka vaikuttavat verisuonistoon voi vaikuttaa osa (t) kehon mukana Tietyn verisuonten verkon, kuten sepelvaltimoiden sydämen.

Esimerkkejä vaikutuksia verisuonitaudin ovat:

 • Sepelvaltimon verisuonten (Valtimo) sairaus. Sydänkohtaus, angina pectoris ( rintakipu )

 • Aivoverenkierron sairaus. Aivohalvaus, ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (äkillinen tai tilapäinen menetys verenkiertoa aivojen alueelta, yleensä kestävät alle viisi minuuttia, mutta enintään 24 tuntia, täydellinen toipuminen)

 • Ääreisvaltimosairaus. Katkokävely (ontuu, koska kipu reiteen, vasikka, ja / tai pakarat, että tapahtuu, kun kävely), kriittinen raajan iskemia (hapenpuute raajan / jalka levossa)

 • Verisuonitautiin suuret verisuonet. Aortan pullistuma (pullistumia, heikentynyt alue seinämään verisuoneen aiheuttaa epänormaali laajeneminen tai pullistuminen), koarktaatio (kaventaa aortta, suurin valtimo kehossa), Takayasu n arteriitti (harvinainen tulehduksellinen sairaus aortan ja sen sivukonttorit)

 • Rintakehä verisuonisairauksia. Rintakehä aortan pullistuma (pullistumia, heikentynyt alue seinämään verisuoneen aiheuttaa epänormaali laajeneminen tai pullistuminen rinta-, tai rinnassa, osa aortan)

 • Vatsan verisuonisairauksia. Vatsa-aortan aneurysman (pullistumia, heikentynyt alue seinämään verisuonen johtaa epänormaalin laajentaminen tai ballooning vatsan osaan aortan)

 • Ääreislaskimoiden tauti. Syvä laskimotukos (kutsutaan myös DVT, veritulppa syvä laskimotukos sijaitsee lihaksia jalka), suonikohjut

 • Imusuonten verisuonitaudit. Lymphedema (aiheuttamaa turvotusta keskeytymisen normaalisti kerääntyvät kuvio imusolmukkeisiin)

 • Verisuonitautien keuhkoihin. Wegenerin granulomatoosin (harvinainen tauti, jossa verisuonet ovat tulehtuneet, vaikuttaa lähinnä hengitysteiden ja munuaiset), angiitti (verisuonitulehdus), korkeasta verenpaineesta keuhkojen verisuonisairaus (korkea verenpaine keuhkojen verenkiertoa johtuu verisuonitaudit)

 • Munuaisten (munuainen) ja verisuonitauteja. Munaisvaltimostenoosi (tukkeutuminen Munuaisvaltimo), fibromuscular dysplasia (sairaus, joka heikentää seinät keskisuurten valtimoiden ja esiintyy pääasiassa nuoria hedelmällisessä iässä olevia naisia)

 • Urogenitaalinen verisuonitaudit. Verisuonten erektiohäiriöt (impotenssi)

Koska verisuonitautien ja sairaudet voivat liittyä useampaan kuin yhteen kehon järjestelmät kerrallaan, monenlaisia ​​lääkärit hoitoon verisuoni ongelmia. Asiantuntijat verisuonten lääketieteen ja / tai leikkaus työskentelemään tiiviisti lääkäreiden muita erikoisuuksia, kuten sisätautien, toimenpideradiologiassa, kardiologian, ja toiset kattavalle hoito potilailla, joilla verisuonisairauksia.