Nipala

Doppler ultraääni

Doppler ultraääni on testi, joka käyttää ääniaallot luoda kuvia ja ääniä verenkiertoa. Tämä testi voi havaita kapeita tai estetty valtimoissa, tai veritulppa suonissa. Se voidaan tehdä niska, jalat tai kädet. Kädessä pidettävät koetin vasten ihoa lähettää ääniaaltoja. Ääniaallot kimpoavat liikkuvan verta ja echo takaisin koetin. Kaiku on käännetty kuva, joka näkyy ruudulla. Tässä kokeessa ei säteilyä ja on vaaratonta.

Ennen testiä

Getting valmis tässä testissä vaaditaan vähän vaivaa. Sinua saatetaan pyytää riisua vyötäröstä alaspäin, pitää sinun alusvaatteet. Tai, sinua saatetaan pyytää muuttua puku. Tämä testi useimmiten kestää 30 minuutista 1 tuntiin. Muista antaa lisäaikaa sisäänkirjautumisen

Sinua saatetaan pyytää oman terveyden, mukaan lukien mitään oireita sinulla on. Vastauksesi auttavat sonographer räätälöidä testi terveydelle tarpeisiin.

Aikana testi

Tulet makaamaan tentti pöytä. Jos testi tehdään kaulassa, pään tulee kääntyi puolelle, kuin jos etsit olan yli. Nongreasy geeliä aletaan soveltaa niskaasi. Geeli voi tuntea märkä. Mutta ei hätää. Se ei vahingoita ihoa tai vaatteita. Sonographer sitten painaa kädessä pidettävä anturi (anturi) vasten niskaasi. Jos testi tehdään jalassa, geeliä aletaan soveltaa reiteen. Koetin tulee vasten tällä alalla. Testin aikana saatat tuntea painetta. Jos testi on tuskallista, anna sonographer tietää. Testin aikana saatat kuulla "viuhahtava" kohina. Tämä on ääni veren virtaavan. Saatat myös nähdä tracings oman veren virtausta ruudulla. Sonographer voi vastata kysymyksiin testin. Mutta vain lääkäri voi selittää tuloksia.

Kun testi

Ennen lähtöä, voit joutua odottamaan hetken, kun kuvia katsellaan parhaillaan. Voit palata arkeen heti testin. Lääkäri ilmoittaa sinulle, kun tulokset ovat valmiit.