Nipala

Miten mieli voi aiheuttaa erektiohäiriöitä

Psykologiset tekijät

Psykologiset tekijät ovat perussyy erektiohäiriöiden noin 10%: sta 20%: ssa tapauksista. Tällaisessa tilanteessa potilas on sanottu psykogeeninen erektiohäiriöitä. Stressi, suhde ongelmia tai psyykkiset sairaudet voivat heikentää signaaleja aivoihin, jotka aloittavat ketju biologisten tapahtumien tarvitaan erektion. Usein perusongelma on ahdistusta tai masennusta. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että erektiohäiriö on lähes kaksi kertaa niin yleistä masentunut miehillä, koska se on niiden keskuudessa, jotka eivät ole masentunut (ks. "Erektiohäiriö ja masennus "). Muita syitä ovat stressi, syyllisyys, heikko itsetunto, ja pelko seksuaalisen epäonnistumisen.

Pidä kuitenkin mielessä, että psykologiset tekijät roolinsa useimmiten erektiohäiriöiden. Vaikka syy on puhtaasti fyysisiä tai lääketieteellisiä erektiovaikeus on lähes varmasti on emotionaalinen ja psykologinen vaikutus. Nämä emotionaalisia seurauksia voi johtaa sellaista suorituskykyä ahdistusta, joka laukaisee ankarampaa erektiohäiriöitä. Kun näin tapahtuu, ihminen voi alkaa välttää hänen kumppaninsa tai tekosyitä ei seksiä - toimet, jotka voivat ylläpitää ahdistusta tai masennusta. Tässä vaiheessa rooli psykologisia vaikeuksia saattaa itse asiassa varjoonsa alkuperäisen lääketieteellistä tai fyysinen syy. Ongelman poistamiseksi, sinun täytyy käsitellä sekä fyysinen ongelma ja psykologinen.

Kun psyykkisiä häiriöitä ovat vastuussa vain on joitakin selviä merkkejä (ks. taulukko 2). Yksi asia, erektiohäiriöt taipumus syntyä yhtäkkiä. Ja se on todennäköisesti vain yksi kumppani, usein jännitystä suhteeseen. Toinen merkki siitä, että ongelma on lähinnä psykologinen on kyky saavuttaa erektio itsetyydytys ja ehkä kaikkein tärkeintä, nukkuessaan. Useimmat tervettä miestä kolmesta viiteen erektio aikana kunkin yöunet. Yöerektioilla on alentunut fyysisiä ongelmia, kuten sairaus tai hermovaurio, mutta ei psyykkisiä häiriöitä.

Suhde ongelmia, kuten viha tai epäluottamus, voi myös edistää erektiohäiriöitä. Jos jompikumpi kumppani on tyytymätön muiden, se voi vaimentaa seksuaalista halua, tärkeä osa erektiota. Estoja, jotka johtuvat julkistamattoman seksuaalinen fantasioita tai mieltymykset voivat myös olla ongelman ydin. Jos mies tuntee kehtaa kertoa hänen aviopuolisonsa tai seksuaalinen kumppani hänen mieltymykset, hän voi olla vaikeuksia tulla herättänyt. Koska kaikki nämä esimerkit osoittavat, läheisyyttä ja avoin, rehellinen kommunikaatio on keskeinen rooli (ks. "Mukaan lukien kumppani" ja "luoda parempi sukupuolielämää").

Taulukko 2: on se henkinen tai fyysinen?

Psykologinen impotenssi

Fyysinen impotenssi

Puhkeaminen

Yleensä äkillinen

Yleensä asteittainen

Öinen erektio

Kyllä

Ei

Yhteistyökumppanit

Voi esiintyä yhden kumppanin kanssa vain

Esiintyy kaikkien kumppaneiden kanssa

Erektio laukaisee eroottisia ärsykkeitä kuin yhdynnässä

Mahdollisesti

Ei