Nipala

Priapismi

Mikä se on?

Priapismi on poikkeuksellisen pitkäaikainen ja usein kivulias erektio. Yleensä tämä erektio ei johdu seksuaalinen halu tai stimulaation, ja ei voi lievittää orgasmia. Priapismi voi alkaa sen jälkeen pitkäaikainen seksuaalinen aktiivisuus, vaikka tämä itse ei uskota aiheuttavan priapismia. Useimmat miehet hakeuduttava lääkärin hoitoon kuluessa tunneista päiviin, mutta harvat ihmiset voi olla osittainen erektio, joka jatkuu viikkoja.

Priapismi voi vaikuttaa urokset kaiken ikäisiä. Useimmissa tapauksissa esiintyy vuotiaiden poikien 5-10 vuotta tai vuotiaat miehet 20-50 vuotta. Yleisiä syitä ovat:

 • Alkoholin tai kokaiinin väärinkäyttö

 • Lääkehoito, kuten masennuslääkkeet, varsinkin trazodone (Desyrel), rauhoittavat lääkkeet, verenpaine lääkkeet ja verenohennuslääkkeitä

 • Selkäydin ongelmia

 • Trauma sukupuolielimissä, nivus tai lantion

 • Sirppisoluanemia

 • Nukutus

 • Peniksen injektio hoitoa osana hoito impotenssin

Jopa kolmasosa tapauksissa mitään erityistä syytä löytyy.

Normaalissa erektio, laskimot että valua verta peniksen kapea ja aiheuttaa veren varmuuskopioida, mikä tekee penis jäykistyä ja turvota. Jälkeen suonet rentoutua ja avoin, penis ei pystyssä. Useimmissa tapauksissa priapism, nämä suonet eivät rentoutua jälkeen orgasmin, joka aiheuttaa peniksen jäädä pystyssä. Harvemmin, priapismi tapahtuu, kun niin paljon verta virtaa penis, että se ei pääse, jopa läpi laskimot että toimiakseen oikein. Tämä lisää veren virtausta johtuu yleensä vaurioitunut verisuoneen.

Oireet

Oireita priapismi ovat:

 • Kivulias erektio, joka kestää pidempään kuin neljä kuusi tuntia ja ei voi lievittää orgasmia

 • Osittainen erektio, joka kestää pidempään kuin useita päiviä, vaikka se ei ole kivulias

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teidän sairaushistoria, ja käyttää lääkkeitä, huumeita ja alkoholia. Hän tutkii sinut, ja verikokeisiin. Lisätutkimukset voivat olla:

 • Ultraääni-tai varjoainekuvaus (X-ray käyttäen väriaine ruiskutetaan verisuonia) penis

 • Verinäytteen penis

Odotettu kesto

Yleensä priapismi ei parane ilman lääketieteellistä huomiota.

Ehkäisy

Muutamissa tapauksissa, priapismi voi esiintyä useammin kuin kerran. Jos näin tapahtuu, on tärkeää välttää lääkkeitä, alkoholia tai lääkkeitä, jotka voivat laukaista nämä jaksot. Kuitenkin useimmat miehet, priapismi tapahtuu yllättäen, eikä sitä voi estää.

Hoito

Hoito priapismi riippuu syy. Useimmissa tapauksissa lääkäri aloittaa puuduttavaa penis, ja sitten käyttää neulaa poistaa jääneen veren turvonnut penis. Usein lääkäri pistää lääkitys, joka auttaa rentoutumaan kaventunut suonet. Yleensä tämä hoito toimii nopeasti.

Miesten kanssa puolipystyt, kivuton erektio, jotka ovat harvinaisempia, ovat todennäköisemmin ongelma liikaa verta virtaa penis kaventumisen sijasta suonet. Tämä tauti usein seuraa trauman peniksen tai nivusissa. Jälkeen diagnoosi on varmistettu ultraäänitutkimuksella tai varjoainekuvauksessa hoitoon liittyy hidastaa verenkiertoa. Tämä voidaan tehdä leikkauksen tai katetrin pujotettu verisuonia nivusiin.

Kun sirppisoluanemia aiheuttaa priapismi, hoito aloitetaan yleensä nesteitä annetaan laskimonsisäisesti (suoneen), happea ja verensiirtoon kuin sirppi verta. Jos tämä hoito ei ole tehokas, pyrkimys hoito edellä kuvatulla tavalla tai leikkaus voi olla tarpeen.

Kun soittaa ammatillinen

Sinun pitäisi soittaa lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu erektio, joka kestää pidempään kuin neljästä kuuteen tuntiin, varsinkin jos erektio on kivulias ja ei johdu seksuaalista stimulaatiota.

Ennuste

Jos priapismia hoidetaan varhain, lopputulos on yleensä erinomainen. Kuitenkin, jos lääkäriin viivästyy, ongelma voi johtaa pysyvään impotenssi.