Nipala

Eturauhassyöpä

Eturauhassyöpä tosiasiat

Eturauhasen syöpä on syöpä, joka vaikuttaa eturauhanen. Se on yksi yleisimmistä syövistä miehillä. Lue lisää ›

Oireet: oireita eturauhasen syöpä

Ei yleensä erityisiä löydöksiä tai oireita varhaisvaiheen eturauhassyöpä. Eturauhasen antigeenin (PSA) verikoe ja digitaalinen peräsuolesta tentti (DRE) voi tarjota parhaat mahdollisuudet tunnistaa eturauhassyövän sen alkuvaiheista, mutta nämä testit voivat olla haittoja. Keskustele lääkärisi kanssa siitä eturauhassyövän seulonta sopii sinulle.

Lue lisää eturauhassyövän ›

Hoito: erilaisia ​​hoitovaihtoehtoja

Jos terveydenhuollon tarjoaja on kertonut, että sinulla on eturauhasen syöpä, saatat pian edessä vaikea valinta hoitovaihtoehtoja. Tutkimus urologien ja onkologit julkaistu lehdessä Medical Association (JAMA) todettiin, että vaikka urologien ja säteily onkologit sopia erilaisia ​​kysymyksiä havaitsemiseen ja hoitoon eturauhasen syöpä, he yleensä suosittelevat hoitoa että ne tarjoavat.

Lue lisää eturauhassyövän hoitoon ›

Eläminen: eturauhassyöpä ja PSA

Jos löytäisit seulontatesti pysty havaitsemaan potentiaalisesti tappava syöpä, se olisi tervehdittiin siunaus ja laajalti suositellaan, eikö? Ei välttämättä. Se, että eturauhasen antigeenin (PSA) verikoe havaitsee eturauhassyöpä sen alkuvaiheessa on kiistaton. Mutta onko se tulisi käyttää seulontakäytäntö työkalu on yksi kiistellyimmistä kysymyksistä miesten terveyden tänään.

Lisätietoja elää eturauhassyövän ›