Nipala

Eturauhassyöpä: valikoima hoitovaihtoehtoja

Jos terveydenhuollon tarjoaja on kertonut, että sinulla on eturauhasen syöpä, saatat pian edessä vaikea valinta hoitovaihtoehtoja.

"Yksi kriittisiä kysymyksiä juuri nyt eturauhasen syöpä on, että kaikki nämä miehet ovat iso päätös tehdä, kun he diagnosoitu", sanoo David L. Perlow, MD, urologi Atlantassa, joka tekee enimmäkseen "siemen" säteilyn hoitoja. "Suoraan sanottuna, monet potilaat olen ovat revitty päätöksellä."

Ja miehet usein huomaamaan, että asiantuntijoiden suorittaessa yhtä hoitoa yleensä kannattavat että hoito yli muiden. Tutkimus urologien ja onkologit julkaistu lehdessä Medical Association (JAMA) todettiin, että vaikka urologien ja säteily onkologit sopia erilaisia ​​kysymyksiä havaitsemiseen ja hoitoon eturauhasen syöpä, he yleensä suosittelevat hoitoa että ne tarjoavat.

Ironista kyllä, lähes kaikki asiantuntijat voivat olla oikeassa monissa tapauksissa tutkimuksen mukaan, jossa sanottiin, että mitään lopullista näyttöä hetkellä selkänsä mitään erityiskohtelua toiseen.

Niin miten voit tietää, mikä hoito sopii sinulle parhaiten?

Ennen kuin nostat hoito

Ensimmäinen asia mitä sinun pitäisi tehdä, mukaan Euroopan Cancer Society (ACS), on kysy terveydenhuollon tarjoaja monta kysymystä siitä, missä määrin (vaihe) ja laadun (aggressiivisuus) oman syöpä. Lääketieteen alalla on kirjain ja numero järjestelmän eri vaiheissa ja laajuus eturauhassyövän, tunnistaa kaiken yhdestä läiskä out-of-control leviämisen.

Kysy mahdollisuudet hoitaa tehokkaasti, mitä tapahtuu, jos se menee hoitamatta ja mikä on todennäköinen sivuvaikutuksia mitään leikkausta tai muita hoitoja.

Sitten ACS suosittelee, että pidätte muita tekijöitä, kuten ikä, mitä elämäntapa haluatte, voitko elää potentiaalia inkontinenssi tai hedelmättömyyttä ja mitä mahdollisuuksia olet valmis ottamaan mukavasti. Esimerkiksi jotkut vanhukset miehet valitsevat ole hoitoa lainkaan, koska toiminnan vaaroista ja elinikä kysymyksiä. Muut miesten paikallinen eturauhassyöpä (syöpä vain yhdellä paikalla) voivat tuntevat tarvitsevansa mitään toimintaa lainkaan.

"Valitettavasti, vaikka me saamme paljon enemmän taitavia diagnosoimaan eturauhassyöpä, emme ole kovin hyviä erottaa syövistä, jotka tarvitsevat aktiivista hoitoa niiltä, ​​joita voidaan seurata ilman hoitoa", sanoo George L. Wright, Jr., FT., tieteellinen johtaja Virginia Eturauhasen Centerissä.

Hoidot

Kaksi ensisijaista hoidot alkuvaiheen eturauhassyöpä ovat eturauhasen, jossa eturauhasen ja joissakin tapauksissa kudoksissa, jotka ympäröivät sitä poistetaan, ja sädehoito, jossa säteily on suunnatut eturauhaseen tai laitettu "siemen" pelletti (kutsutaan brakyhoidoksi) tappaa syöpäsoluja.

JAMA Tutkimuksen mukaan urologien ja säteily onkologit sopivat, että eturauhasen, sädehoito, ja brakyhoidoksi ovat kaikki tehokkaita hoitoja paikallinen eturauhassyöpä miehillä oletetaan elävän ainakin 10 vuotta.

Muut hoidot ovat hormonihoito, solunsalpaajahoito, ja laskennallinen hoito (valpas odottaa). Tämä on usein järkevä valinta vanhempien miesten kanssa muut sairaudet ja varhaisvaiheen tauti. Valpas odottaa tarkoittaa tiiviisti tauti, mutta ei hoidon aloittamista ennen oireiden ilmaantumista.

Seuraavat tietoa hoidoista tulee National Kattava Cancer Network (NCCN), joka on kerännyt asiantuntijoita monet maan johtavista syöpä keskuksia kehittää syövän hoitosuositusten syövän ammattilaisia.

"Syöpä asiantuntijat pitävät NCCN hoitosuositukset kuin määritellään hoito-standardin", sanoo Louis M. Weiner, MD, Philadelphia onkologi.

Eturauhasen

Tämä operaatio poistaa koko eturauhanen ja osa kudosta sen ympärille ja sitä käytetään useimmiten silloin, kun syöpä uskotaan ole levinnyt ohi eturauhasen.

Tavanomainen prostatectomies vaativat viillot lähellä peräsuoleen tai vatsaan ja voi johtaa inkontinenssin (kyvyttömyys hallita virtsarakon) ja impotenssi (kyvyttömyys saada penis pystyssä, koska hermot olivat poikki leikkauksen aikana). Normaali virtsarakon hallinnan yleensä palautuu muutaman useita viikkoja tai kuukausia kuluttua eturauhasen vaan jatkuu joillakin miehillä. Impotenssi voi olla niinkin korkea kuin 65-90 prosenttia, mutta on 25-30 prosenttia, kun leikkaus ei poista hermoja kummallakin puolella eturauhasen. Monet tekijät vaikuttavat riskiin impotenssi, kuten miehen ikä ja hänen kykynsä ovat erections ennen leikkausta.

Uudempia "avaimenreikä" tai laparoscopic, eturauhasen käyttää ohut, valaistu putki kamera lopussa ja useita muita pitkä, ohut välineitä. Ne asennetaan kautta useita pieniä viillot vatsassa poistaa eturauhasen. Miehet yleensä takaisin nopeammin kuin he tekevät standardin eturauhasen, vaikka se ei ole vielä selvää, kuinka tämä lähestymistapa vertaa, joka koskee pitkän aikavälin tuloksia.

Jopa uudempi tekniikka on robotti-avusteinen laparoscopic eturauhasen. Tässä lähestymistavassa kirurgi istuu ohjauspaneelista ja tarkasti taktikoi pitkä, ohut kirurgisten instrumenttien kanssa robottimaisesti ohjattu aseita. Jälleen kirurgiset elpyminen on yleensä lyhyempi, vaikka ei ole tuloksia verrataan pitkän aikavälin tuloksia isompien, vakiintuneempia hoitoja.

Sädehoito

Voimakas säteily (esim. röntgenkuvat) ja hiukkasia (kuten elektronit ja protonit) käytetään tappaa syöpäsoluja. Tämä hoito on joskus hoidetaan eturauhasen syöpä, joka on yhä rajoittuu eturauhanen tai levinnyt läheiseen kudokseen. Jos tauti on kehittyneempi, säteilyä voidaan käyttää vähentämään koko kasvain.

Kaksi päätyyppiä ovat sädehoito ja brakyhoidoksi (sisäinen säteily). Ulkoinen säteily kohdistuu palkki kehon ulkopuolelta kiinni erityisiä paikkoja. Pieni osa miehistä kärsii pysyviä inkontinenssi, ja 40-60 prosentilla potilaista on joitakin impotenssi jälkeenpäin.

Brakyhoito käyttää neuloja lisätä radioaktiivisia pellettejä noin kokoa riisinjyvän osaksi eturauhanen. Säteily kuolee jälkeen useita viikkoja tai kuukausia, ja pelletit saavat harmittomasti jäädä eturauhasen. Tämä hoito on tulossa yhä suositumpi. Lääkärit, jotka tukevat tätä hoitoa sanoa se on paljon alhaisempi inkontinenssin ja impotenssi. Kriitikot Tämän menetelmän sanoa, että ei riitä tutkimuksia on tehty vahvistamaan sen tehokkuutta.

Hormonihoito

Tämä hoito käytetään usein miehiä, joiden syöpä on levinnyt yli eturauhasen tai on uusiutunut hoidon jälkeen. Sen tavoitteena on vähentää androgeenien (mies hormonit), kuten testosteroni, jotka aiheuttavat eturauhassyövän solut voivat kasvaa.

Sivuvaikutukset tämä hoito kuuluu huonontunut tai puuttuu seksuaalinen halu, impotenssi ja kuumia aaltoja. Jotkut miehet myös rintojen arkuutta ja kasvua rintarauhaskudokseen. Huomattavasti vähentää androgeenitason, jotkut lääkärit suosittelevat orkiektomia, joka on poistetaan kivekset. Sivuvaikutukset ovat samankaltaisia ​​kuin muita hormonihoito.

Kemoterapia

Tämä on vaihtoehto miehille, joiden syöpä on levinnyt ulkopuolella eturauhasen ja joille hormonihoito on epäonnistunut. Kemoterapia ei tuhota kaikki syöpäsolut, mutta se voi hidastaa kasvaimen kasvua ja vähentää kipua. Yksi sivuvaikutus tämän hoidon on, että se saattaa alentaa verisolujen, jolloin lisääntynyt mahdollisuus infektio tai verenvuoto.

Laskennalliset hoito (valpas odottaa)

Paras strategia joidenkin miesten on yksinkertaisesti "katsella ja odottaa," huolellisesti havainto mutta mitään välitöntä hoitoa. Tämä lähestymistapa voidaan suositella, jos eturauhasen syöpä ei aiheuta mitään oireita, varsinkin jos se on hyvin pieni ja sisälsi yhden alueen eturauhasen tai kasvavan hitaasti. Lisäksi, jos ihminen on iäkäs, hauras tai on vakavia terveysongelmia, tämä hoito voi olla vaihtoehto. Jotkut miehet voivat päättää, että sivuvaikutukset aggressiivisempia hoitoja hyötyjä suuremmat toimintaa.