Nipala

Hoitovaihtoehtoja metastasoituneen tai edenneen eturauhassyövän

Kun eturauhasen syöpä on levinnyt paikkoihin elimistössä, jotka eivät ole lähellä teidän eturauhasen, sitä kutsutaan edenneen eturauhassyövän. Sitä kutsutaan myös metastasoitunut eturauhassyöpä. Lääkäri voi ehdottaa yhtä tai useampaa näistä hoidoista, jos sinulla on edennyt eturauhassyöpä.

  • Hormonihoito. Tavoite hormonihoidon on alentaa tai estää mies hormoneja, kuten testosteroni, joka aiheuttaa syöpää kasvaa. Tämä voidaan tehdä muutamia tapoja. Yksi tapa on saada hormoni laukausta kuukausittain tai useita kuukausia. Toinen tapa on leikkaus, joka poistaa kivekset, jotka tuottavat testosteronia. Pillereitä voi myös ottaa hillitä hormonit, vaikka niitä ei yleensä käytetä, koska ainoa muoto hormonihoito. Hormonihoito ei paranna eturauhasen syöpä, mutta se hidastaa sen kasvua. Tämä käsittely voidaan käyttää yksin, tai se voidaan yhdistää sisäisen tai ulkoisen säteilyn.

  • Sädehoitoa. Jos syöpä on levinnyt kaukana eturauhasen, sinulla voi olla ulkoinen säteily, jota kutsutaan myös XRT, helpottaaksemme kipua tai muita oireita. Saat ulkoisen säteilyn ottaa koneen suora säteily ulkopuolella oman kehon. Jos syöpä on levinnyt monissa paikoissa, kuten useita eri luita, saatat saada injektio radioaktiivisen lääkkeen sijaan.

  • Kemoterapiaa. Kemoterapia huumeiden käyttö hidastaa syöpäsolujen kasvun ja vähentää oireita. Kemoterapia on yleensä suositeltavaa, jos syöpä on lopettanut vastaamisen ja hormonihoito. Kemoterapia ei paranna syöpää. Se voi vähentää kivun eturauhassyöpä, kutistumisen kasvain, tason alentamiseksi PSA, ja on todettu auttavan jotkut ihmiset elävät pidempään.

Sinun pitäisi myös oppia kaikki voit noin tautien ja hoitojen valintoja, jotta voit auttaa tekemään päätöksiä oman huolellisesti. Yksi parhaista tavoista saada tietoa tarvitset on kysyä lääkäriltä ja muille terveydenhuollon ammattilaisille. Muista kysyä, miten hoito muuttavat päivittäistä elämää. Selvittää, miten ruokavalio saattaa joutua muuttamaan ja miten näyttää ja tuntuu. Kysy kuinka menestyksekäs hoito yleensä on ja tietää riskit ja mahdolliset haittavaikutukset.