Nipala

Miten diabetes on erilainen miehille

Jos olet mies, jolla tyypin 2 diabetes, et ole yksin-lähes 12 prosenttia kaikista miehistä ikäisten 20 ja vanhemmat ovat taudin. Diagnosoitu diabetes voi olla vaikeaa, mutta voit pitää taudin kurissa opettelemalla mahdollisimman paljon ja ottamaan vastaan ​​oman terveyden.

Joukkueen lääkärin kanssa

Lääkärisi on kumppanisi saavuttaa hyvä terveys. Siksi on tärkeää pitää tapaamisia ja noudata lääkärin ohjeita. Jos sinulla on ongelmia, puhu.

Tehdä positiivisia muutoksia

Se voi olla vaikea tehdä kytkin terveellistä elämäntapaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Hyväksymällä terveellisiä elämäntapoja voi auttaa sinua hallitsemaan diabetesta ja parantaa miltä sinusta tuntuu. Opetella syömään terveellisempiä elintarvikkeita, valvoa verensokeri, lopettaa tupakointi, ja alkaa käyttäessään voi tehdä todellista eroa terveydelle. Jos et tiedä mistä aloittaa, keskustele lääkärisi kanssa vaihtoehdoista.

Ymmärtää ja estää komplikaatioita

Kaikki, joilla diabetes on riski sairauteen liittyviä komplikaatioita, kuten sydänsairaudet, munuaisvaurioita, ja silmäoireita. Mutta diabetes ei aina vaikuta miesten ja naisten sama. Alla on muutamia komplikaatioita, että miesten pitäisi olla tietoinen ja ryhtyä toimiin suojautua:

Amputaatio

Sekä miehet että naiset ovat vaarassa diabetekseen liittyvää amputaatio. Mutta tutkimukset osoittavat, että miehet ovat paljon todennäköisemmin kuin naiset tehdään raajan amputaatioon. Asiantuntijat uskovat, että koska siellä on suurempi riski neuropatian miesten hermovaurio, joka voi aiheuttaa tunnottomuutta ja pistelyä. Hermovaurio estää diabeetikkojen alkaen tunne haavoja, jotka voivat saada tartunnan ja johtaa amputaatioon jos ei hoideta.

Estämiseksi neuropatia, varmista pitämään verensokerin niin lähellä normaalia tasoa kuin voit. Ilmoita tahansa raajan puutuminen, pistely tai heikkous lääkärisi kanssa. Myös suojaavat jalkojasi yllään sukat ja kengät, jotka sopivat hyvin. Tarkista jalat huolellisesti joka päivä leikkauksia, rakkuloita tai muita ongelmia. Jos epäilet asiaa, välittömästi hoitoa.

Erektiohäiriö

Diabetesta sairastavat miehet ovat kaksi-kolme kertaa todennäköisemmin kuin epädiabeettisissa miehet kokea erektiohäiriön (ED), sairaus, jossa miehillä on vaikeuksia saavuttaa tai ylläpitää erektio. erektiohäiriö usein tapahtuu, kun hermoja ja verisuonia penis vaurioitua. Se voi myös kehittää seurauksena tiettyjen lääkkeiden.

Onneksi on olemassa monia asioita voit tehdä hoitoon Erektiohäiriöt. Lisäksi tarkistaa oman elämäntapaan lääkärin kanssa, ryhtymään toimiin elää terveellistä elämäntapaa. Sama terveellisiä elämäntapoja, joiden avulla voit hallita diabetesta, kuten harjoittelevat säännöllisesti, tupakoimattomuus ja saavuttaa terveen painon, voi myös vähentää riskiä Erektiohäiriöt. Lisäksi lääkäri voi määrätä lääkkeitä tai laitteita, jotka voivat auttaa sinua voittamaan erektiohäiriöitä ja ylläpitää aktiivista sukupuolielämää.

Alhainen testosteroni

Jos sinulla on tyypin 2 diabetes, olet kaksi kertaa todennäköisemmin kuin epädiabeettisissa mies on alhainen testosteronitaso. Oireita alhainen testosteroni voi sisältyä vähentynyt kiinnostus seksiin, vähentää lihasmassaa, väsymys ja heikkous. Se liittyy myös erektiohäiriöitä.

On tärkeää olla tietoinen riski sairastua alhainen testosteroni, ja keskustele lääkärisi kanssa, jos epäilet ongelmia. Alhainen testosteroni voidaan diagnosoida yksinkertaisella verikokeella ja on helppo käsitellä. Lääkäri voi määrätä geelit, laastarit tai injektiot joka voi nostaa testosteronin normaalille tasolle. Tuore tutkimus osoitti, että kun Viagra esille testosteronitasoja, ja lisäämällä testosteronigeelin kohtelua, ei toimittanut mitään lisäetua erektiohäiriöitä.

Hae tukea

On monia ihmisiä, joilla on diabetes, joka onnistuneesti hallita taudin ja pitää komplikaatioita loitolla. Oppia niistä ja saada motivoituneita puuttua oman terveyden, harkita liittymistä tukiryhmä tai online keskustelupalstalle.

Key takeaways

  • Diabetes ei aina vaikuta miesten ja naisten samalla tavalla.

  • Miehet ovat paljon todennäköisesti tehdään raajan amputaatioon. Muista ilmoittaa minkä tahansa raajan puutuminen, pistely tai heikkous lääkärisi kanssa.

  • Diabetesta sairastavat miehet ovat kaksi-kolme kertaa todennäköisemmin kuin epädiabeettisissa miehet kokea erektiohäiriön. Lisäksi lääkitys, terveiden elämäntapojen tottumukset voivat vähentää erektiohäiriöitä.

  • Miehet, joilla on tyypin 2 diabetes ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin epädiabeettisissa miehillä on alhainen testosteronitaso, jotka ovat helposti hoidettavissa.