Nipala

Psykososiaaliset tekijät

Mikä on psykososiaalinen tekijä?

Psykososiaaliset tekijät ovat niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat henkilön henkisesti tai sosiaalisesti.

Mitkä ovat psykososiaalisia tekijöitä, jotka liittyvät eturauhasen syöpä?

Jokainen ihminen on erilainen, eivätkä kaikki miehet ovat samanlaisia ​​kokemuksia, ajatuksia tai tunteita. Kuitenkin joitakin yhteisiä tunteita ja huolenaiheita voivat olla läsnä, kun mies on diagnosoitu eturauhasen syöpä, mukaan lukien seuraavat:

  • Uhanalaiset maskuliinisuutta. Eturauhanen on kriittinen miehen seksuaalinen toiminta, mahdollisuus ja todellinen eturauhassyövän diagnoosia voi istuttaa pelkoa ja ahdistusta potilaille, koska se uhkaa heidän miehisyys. He pelkäävät he eivät koskaan "tosimies" taas kannalta seksuaalista suorituskykyä. Kuin toteuttaa toimintatapa vastauksena näitä pelkoja, harkitse kouluttaa itse, jotta voit tehdä parhaan terveydenhuollon päätöksiä mahdollista. Hoito näkökohdat vaihtelevat, samoin kuin niiden vaikutuksia seksuaalinen toiminta. On normaalia olla peloissaan, vihainen tai masentunut kun annetaan tämän diagnoosin. Hyvä uutinen on, että eturauhasen syöpä on hyvin hoidettavissa.

  • Tunne hämmentynyt tai välttää keskusteluja diagnoosin. Potilaat, yhdessä kumppaninsa kanssa tai perheen, pitäisi yrittää parhaansa kertoa siitä diagnoosi eturauhassyövän, miten se saa heidät tuntemaan, mitä heidän odotukset ovat, mitä heidän pelkonsa ovat jne. Eturauhasen syöpä vaikuttaa paitsi potilaan, mutta myös hänelle läheisen henkilön. Arm itseäsi ja lähimmäisiäsi tietoa ja ottaa aikaa oppia teidän syöpädiagnoosin, riskit ja hyödyt eri hoitoja, ja vaikutus niillä voi olla elämäsi. Ota aikaa sinulle ja joita rakastat tulla tietoon.

  • Ihmisen tulee olla rehellinen itsellesi ja lääkärin kanssa. Joskus miehet ovat hämmentynyt tai tuntea syyllisyyttä välittämättä mahdollisista merkkejä eturauhassyövän, tai välttää vierailuja lääkärinsä kanssa johtuen luonteen eturauhasen tutkimus. Muina aikoina, miehet välttää menemästä takaisin nähdä lääkärinsä kerran eturauhassyövän diagnoosia on tehty, valitsevat sen sijaan hemmotella itseään vaihtoehtoisia lääkkeitä, tai yksinkertaisesti kieltää syöpä kokonaan. Se on sinun vastuullasi olla rehellinen itsellesi ja terveydenhuollon tarjoaja, jotta he voisivat muodostaa yhdessä lääkärin, joka perustuu suorapuheinen, rehellinen vuoropuhelu, varmistaa parasta mahdollista hoitoa. On normaalia harkita toisen mielipiteen ja tutkia kaikki hoidon vaihtoehtoja sinulle, kunnes olet tehnyt paras valinta itse. Olla varma, että lääkärit ymmärtävät saada toisen mielipiteen diagnoosin varmistamiseksi tai tarjota erilaisen näkökulman hoitovaihtoehdoista. Ennen kaikkea tullut puolestapuhuja omaan terveydenhuoltoon.

  • Pelkää pyytää apua. On normaalia tuntea avuttomaksi, yksin tai eristyksissä kun on diagnosoitu eturauhasen syöpä. Harkitse menossa tukiryhmä. Löydät lukuisia muita miehiä, jotka ymmärtävät tilanteen, koska ne on siellä itse. Tuo kumppani tai ystävä tukihenkilönä, jos haluat. Tulet hämmästymään, kuinka paljon tietoa voit saada niiltä, ​​jotka ovat "ollut siellä" ja määrä stressiä eliminoidaan tietäen, että toiset todella ymmärtävät. Kysy lääkäriltä, ​​jos eturauhasen syöpä tukiryhmät ovat omalla alueella.