Nipala

Höyläysleikkaus eturauhasen (TURP)

Menettely yleiskatsaus

Mikä on höyläysleikkaus eturauhasen tai TURP?

Höyläysleikkaus eturauhasen (TURP) on kirurginen toimenpide, joka poistaa osia eturauhanen peniksen kautta. TURP ei vaadi ulkoista viillon.

Kirurgi tavoittaa eturauhasen työntämällä välineen kautta virtsaputkeen (kapea kanava, jonka kautta virtsa kulkee virtsarakon pois kehosta). Tämä väline, jota kutsutaan resektoskoopin, on noin 12 tuumaa pitkä ja puoli tuumaa halkaisijaltaan. Se sisältää valoa, venttiilit, jotka ohjaavat huuhtelunestekoostumus, ja sähkö-silmukka, joka leikkaa kudosta ja tiivistää verisuonia. Se on työnnetty penis ja viira silmukka ohjaa kirurgi niin se voi poistaa tukkivan kudoksen yksi pala kerrallaan. Kudospalaa kuljetetaan nestettä virtsarakon ja huuhtoa pois lopussa menettelyn.

Mikä on eturauhanen?

Kuva anatomian mies synnytyskanavan

Eturauhanen on noin pähkinän kokoinen ja ympäröi kaulan miehen virtsarakon ja virtsaputken-putki, joka kuljettaa virtsan rakko. Se on osittain lihaksikas ja osittain rauhas, jossa kanavat avaaminen osaksi eturauhasen osa virtsaputken. Se koostuu kolmesta lohkoa, keskus lohko, jossa yksi lohko kummallakin puolella.

Osana miesten sukuelimiin, eturauhanen ensisijainen tehtävä on erittää lievästi emäksinen neste, joka on osa siemennestettä (siemenneste), neste, joka kuljettaa siittiöitä. Aikana mies kliimaksi (orgasmin), lihaksikas rauhasten eturauhasen apua kuljettamaan eturauhasen nestettä, lisäksi sperman on tuotettu kivekset, virtsaputkeen. Siemenneste kulkee sitten kärki penis aikana siemensyöksyä.

Tutkijat eivät tiedä kaikkia toimintoja eturauhanen. Kuitenkin, eturauhanen on tärkeä rooli sekä seksuaali-ja virtsan toiminto. On tavallista, että eturauhanen tulla laajentuneen kuin mies ikäisiä, ja se on myös todennäköistä, että mies kohdata jonkinlainen eturauhasen ongelma hänen elinaikanaan.

Monia yhteisiä ongelmat liittyvät eturauhanen. Nämä ongelmat voivat ilmetä myös miehillä kaikenikäisille ja ovat:

 • Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH). Ikääntymiseen liittyvien laajentumisen eturauhasen, joka ei ole pahanlaatuinen. BPH on yleisin noncancerous eturauhasen ongelma, esiintyy useimmat miehet, kun he saavuttavat 60s. Oireet ovat hitaita, keskeytyy tai heikko virtsan stream, kiireellisyys vuotavaa tai harhautuksen, ja usein virtsaaminen, varsinkin öisin. Vaikka se ei ole syöpä, BPH oireet ovat usein samanlaisia ​​kuin eturauhasen syöpä.

 • Prostatism. Tähän liittyy virtsaan voimaan maksetaan estämisestä läpi eturauhanen. Yleisin syy prostatism on BPH.

 • Eturauhastulehdus. Eturauhastulehdus on tulehdus eturauhanen tunnusomaista epämukavuutta, kipua, usein tai harvoin virtsaaminen, ja joskus kuume.

 • Prostatalgia. Tähän liittyy kipu eturauhanen, jota kutsutaan myös prostatodynia. Se on usein oire eturauhastulehdus.

Eturauhassyöpä on yleinen ja vakava huolenaihe. Mukaan Euroopan Cancer Society (ACS), eturauhasen syöpä on yleisin syöpä miehillä yli 50-vuotiaana, ja kolmanneksi yleisin kuolinsyy syöpään.

On olemassa erilaisia ​​tapoja saavuttaa tavoite poistamalla eturauhanen. Menetelmät, joilla suoritetaan eturauhasen ovat:

 • Kirurginen poisto sisältyy eturauhasen (RP), joko retropubic tai välilihan lähestymistapaa. Tätä käytetään syövän hoidossa. Eturauhasen on poisto koko eturauhanen. Hermoja säästävää kirurginen poisto on tärkeää säilyttää niin paljon toiminto kuin mahdollista.

 • Höyläysleikkaus eturauhasen tai TURP, joka myös liittyy poistaminen osa eturauhanen, on lähestymistapa suoritetaan peniksen kautta endoskoopilla (pieni, joustava putki, valo ja objektiivi päähän).

 • Cryosurgery on vähemmän invasiivisia menettely kuin kirurginen poisto eturauhanen. Hoitoa annetaan käyttäen koetin kuten neuloja, jotka lisätään ihon välillä kivespussin ja peräaukon. Urologi voi käyttää myös mikroaaltouuni.

 • Laparoskopinen, käsin tai robotilla on toinen menetelmä poisto eturauhanen.

Syyt menettelyn

TURP tehdään yleensä lievittää oireita, eturauhas, mikä johtuu usein eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH). Kun eturauhanen on laajentunut, rauhanen painaa vastaan ​​virtsaputken ja häiritä tai estää virtsan kulun pois kehosta. BPH on sairaus, jossa eturauhanen voi tulla melko laajentuneen ja aiheuttaa ongelmia virtsaaminen. Oireita voivat olla:

 • Ongelmia saada virtsasuihkussa alkoi

 • Ottaa virtsata useammin yöllä

 • Ottaa kiireellisesti virtsata

 • Kuolaaminen kun olet virtsaamisen

Nämä oireet voivat aiheuttaa ongelmia, kuten säilyttää virtsaa rakossa, joka voi edistää virtsarakon tulehdukset tai muodostamalla kivet virtsarakon.

BPH voi myös nostaa eturauhasen antigeeni (PSA) tasot kaksi tai kolme kertaa suurempi kuin normaalilla tasolla. Lisääntynyt PSA-taso ei välttämättä ilmaise syövän, mutta korkeampi PSA-taso on, sitä suurempi mahdollisuus, joilla on syöpä. TURP voidaan tehdä miehiä, jotka eivät siedä eturauhasen ikänsä tai yleinen terveydentila.

Erityistä hoitoa BPH päätetään lääkärin perustuu:

 • Ikäsi, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

 • Taudin levinneisyys

 • Sinun toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

 • Odotukset taudinkulku

 • Mielipiteesi tai mieluummin

Lopulta BPH oireet vaativat yleensä jonkinlaista hoitoa. Kun rauhanen on vain lievästi laajentunut, hoitoa ei ehkä tarvita, koska tutkimus on osoittanut, että joitakin oireita BPH voi selvittää ilman hoitoa joissakin lievissä tapauksissa. Tämä päätös voidaan tehdä vain lääkärin huolellisen arvioinnin jälkeen yksilöllisten tauti. Säännöllisesti tarkastukset ovat tärkeitä, kuitenkin katsella kehittää ongelmia.

Joskus TURP tehdään oireiden hoitoon vain, ei paranna sairautta. Esimerkiksi, jos et pysty virtsaamaan, koska syöpä, mutta eturauhasen ei ole vaihtoehto sinulle, saatat tarvita TURP.

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella TURP.

Riskit menettelyn

Kuten minkä tahansa kirurgisen, tiettyjä komplikaatioita voi esiintyä. Eräitä mahdollisia komplikaatioita voivat olla:

 • Verta virtsassa leikkauksen jälkeen

 • Kipu tai vaikea virtsaaminen

 • Tartunnan mahdollisuutta

 • Taaksepäin siemensyöksy (kun siemensyöksy tapahtuu virtsarakon eikä penis)

 • Bleeding

 • Infektio

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Ennen menettelyn

Jotkut asiat voit odottaa ennen menettelyn kuuluvat:

 • Lääkäri selittää menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla tästä menettelystä.

 • Sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa luvan tehdä menettelyä. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Lisäksi täydellinen anamneesi, lääkäri voi suorittaa lääkärintarkastus varmistamaan olet terve ennen kuin käyvät läpi menettelyn. Voit myös tehdään verikokeita ja muita diagnostisia tutkimuksia.

 • Sinua pyydetään paastota kahdeksan tuntia ennen menettelyn, yleensä puolenyön jälkeen.

 • Ilmoita lääkärin, jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, lateksi, jodi, nauha, kontrasti värien, ja anestesia-aineet (paikallinen tai yleinen.)

 • Ilmoita lääkärin kaikista lääkkeistä (määrätty ja over the counter) ja rohdosvalmisteita, jotka olet ottaen.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on ollut verenvuototaipumus tai jos olet ryhtymästä antikoagulantti (veren-harvennus) lääkkeet, asetyylisalisyylihappo tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen. Se voi olla tarpeen voit lopettaa nämä lääkkeet ennen menettelyn.

 • Jos tupakoit, lopeta tupakointi mahdollisimman pian ennen menettelyn, jotta voidaan parantaa mahdollisuuksiasi onnistuneen leikkauksesta toipumisen ja parantaa yleistä terveydentilaa.

 • Voit saada rauhoittava ennen menettelyn auttaa sinua rentoutumaan.

Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Höyläysleikkaus eturauhasen vaatii sairaalahoitoa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä TURP seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Sinua pyydetään poistamaan vaatteet ja annetaan puku pukeutua.

 3. Sinua pyydetään tyhjentää rakko ennen menettelyn.

 4. Laskimoon (IV) Linja otetaan käyttöön käsivarteen tai käsin.

 5. Sinulta sijoitettu leikkauspöytä, makaa selällään.

 6. Anestesiologi jatkuvasti seurata sykettä, verenpainetta, hengitystä, ja veren happipitoisuus leikkauksen aikana. Kun olet rauhoittaminen, hengitys putki on lisätty kautta kurkkuun omaan henkitorveen ja voit kytkeä tuuletin, joka hengittää sinulle leikkauksen aikana.

 7. Kirurgi tutkii virtsaputken ja virtsarakon endoskoopilla. Tämä tapahtuu johtamalla soveltamisalaan kautta kärki penis, sitten virtsaputken ja virtsarakon. Tämä mahdollistaa sen, että lääkäri voi tutkia näillä alueilla on kasvaimia tai kiviä virtsarakon.

 8. Seuraavaksi resektoskoopin (sähkö-loop) johdetaan virtsaputkeen. Se leikkaa paloja kudosta eturauhasen, jotka ovat pullollaan tai estää virtsaputken. Sähkö sovelletaan jo resektoskoopin pysäyttää mahdolliset verenvuotoa.

 9. Lääkäri asettaa katetrin rakkoon tyhjä virtsaan.

 10. Sinulta siirretään leikkauspöytä sänkyyn sitten toteutettu heräämössä.

Kun menettely

Sairaalassa

Toimenpiteen jälkeen voit ryhtyä heräämössä on seurattava tarkasti. Sinut liitetään näyttöjä joka jatkuvasti näyttää sydänfilmi (EKG tai EKG) jäljitys, verenpaine, muut paine lukemat, hengitys, ja happipitoisuus.

Kun verenpaine, pulssi ja hengitys ovat vakaita ja olet hälytys, sinun on ottanut omaan sairaalan huone.

Voit saada kipulääkettä tarpeen mukaan joko sairaanhoitaja tai antamalla sen itse läpi kytketty laite laskimolinjaa.

Kun olet hereillä ja sairautesi on vakiintunut, voit alkaa nesteitä juoda. Sinun ruokavalio voi olla vähitellen kehittynyt enemmän kiinteää ruokaa kuin voit sietää niitä.

Virtsan katetri pysyy paikallaan yhdestä kolmeen päivää auttaa virtsan valua samalla kun eturauhanen paranee. Luultavasti on verta virtsassa leikkauksen jälkeen.

Lisäksi, neste-liuos voidaan kiinnittää katetri huuhdella veren ja mahdolliset hyytymistä ulos katetrin. Verenvuoto vähenee asteittain, ja sitten katetri poistetaan.

Järjestelyt tehdään perustettavan seurantakäynti lääkärin kanssa.

Lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Kotona

Kun olet kotona, niin sitten on tärkeää juoda paljon nestettä. Tämä auttaa punoitus pois kaikki jäljellä verta tai veritulppien rakko.

Sinulta suositeltavaa tehdä mitään raskainta useiden viikkojen ajan TURP. Tämä on toistumisen estämiseksi verenvuodon.

Saatat olla hellä tai kipeä usean päivän kuluttua TURP. Ottaa kipulääkettä varten arkuus suosittelemalla tavalla lääkäriin.

Sinun ei pitäisi ajaa kunnes lääkäri käskee. Muu toiminta rajoituksia voidaan soveltaa.
Muistuta lääkärin ilmoittamaan jokin seuraavista:

 • Kuume ja / tai vilunväristykset

 • Punoitusta, turvotusta tai verenvuotoa tai muita tyhjennyksiä viillon sivusto

 • Lisäys kipua ympäri viillon sivusto

 • Trouble virtsatessa

Lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muille sivuille tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja nämä sivustot, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

Euroopan Cancer Society

Euroopan urologisten yhdistyksen perusta

Euroopan Urologisessa Association, inc.

National Association for continence

National Cancer Institute (NCI)

Kokoomuksen syövän edunjättäminen

National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri (NIDDK)

Eturauhassyöpä säätiö