Nipala

Miten fibromyalgia vaikuttaa seksielämääsi

Seksuaalisuus on tärkeä osa terveellistä elämää. Läheisyyttä tarjoaa nautintoa, stressin helpotus, ja syvä yhteys kumppanin kanssa. Jotkut viittaavat siihen, se voi jopa lievittää kroonista kipua.

Mutta aivan liian usein, fibromyalgia vaikuttaa kyky tuntea, koskettaa ja liikkua vapaasti aikana seksuaalista toimintaa. Itse asiassa peräti puolet naisista fibromyalgia raportti ongelmia läheisyyttä. Jotkut kokevat vähemmän halu ja kiihottumisen. Toiset ovat kipua yhdynnässä.

Lääkäri voi ei kysyä teiltä näitä huolenaiheita. Se voi olla vaikea saada niitä itse. Mutta niiden vaikutus elämääsi-ja partner's-on hyvin todellinen. Avoin keskustelu kumppanin kanssa ja terveydenhuollon tiimin voi olla ensimmäinen askel kohti palauttamiseksi seksuaaliterveydestä.

Fyysistä ja henkistä huolenaiheita

Terve seksuaalisuus kuuluu sekä mielen ja kehon. Fibromyalgia voi vaikuttaa kielteisesti molempia.

Ihmiset fibromyalgia on kohonnut herkkyys kipua. Tuntemuksia ja painostusta, joka voisi olla hauska jossain voi olla epämiellyttävä tai kivulias sinulle. Esimerkiksi, jos sinulla on kipua kasvojen tai pään, jopa suudella voi olla sietämätöntä.

Muita oireita fibromyalgia-kuten jäykkyys ja univaikeudet-voi myös läheisyyttä vaikeaa. Ja sivuvaikutuksia masennuslääkkeiden tai muut lääkkeet voivat heikentää toiveenne.

Psykologisesti, fibromyalgia ja masennus kulkevat usein käsi kädessä. Masennus tiedetään alentaa seksuaalista halua. Mitä enemmän, stressi elää krooninen sairaus voi aiheuttaa jännitteitä teidän suhteeseen, joka häiritsee läheisyyttä.

Koska niin paljon enemmän naisia ​​kuin miehiä vaikuttavat fibromyalgia, tutkijat tietävät enemmän näistä asioista naisilla. Kuitenkin seksuaalinen vaikeudet ovat omiaan vaikuttamaan miehiä, jotka ovat taudin samoin.

Breaking kuvio

Seuraavat hoitosuunnitelmaasi fibromyalgia voidaan parantaa kaikilla osa elämääsi, kuten seksielämääsi. Kipu, masennus ja seksuaalinen kysymyksiä luoda noidankehä. Lääkitystä ja vastaanottaa neuvonta parantaa fibromyalgia oireet voivat Tämän syöksykierteen pysäyttämiseksi.

Jossa on avoin, rehellinen keskustelu teidän puoliso tai kumppani noin läheisyyttä on myös kriittinen. Kääntymässä toisilleen aikoina stressiä voi parantaa suhdetta ja auttaa tunnistamaan perussyitä teidän kysymyksiä. Esimerkiksi saatat huomata, että hän haluaisi enemmän läheisyyttä, mutta pelkää aiheuttaa sinulle kipua. Seksuaalista tai suhde neuvonantaja voi auttaa sinua työskentelemään yhdessä ratkaisemaan teidän molempien tarpeet.

Ei vain puheita

Beyond keskustella ongelmasta, voit myös toteuttaa käytännön toimiin selvitäkseen fibromyalgia vaikutuksista. Fysioterapeutti, jolla on asiantuntemusta hoidettaessa fibromyalgia voi opettaa sinulle harjoituksia, rakentaa voimaa ja kestävyyttä. Hän voi myös suositella tapoja muokata seksuaalinen aktiivisuus vähentää kipua.

Oman, kokeile tutkimalla eri seksuaalinen kannat, jotka välttävät paineita tarjouksen pistettä. Saatat aiheuttaa jotka eivät aseta painoa vatsaan-kuten ne, joissa makaat puolella-mukavampaa.

Voisi olla hyödyllistä käyttää kipua lievittäviä hoitoja, kuten lääkkeitä tai lämpöä ennen tai sen aikana seksuaalista toimintaa. Ja pitää yrittää vaihtoehtoisia seksuaalisen ilmaisun lisäksi yhdynnässä. Nämä voivat tarjota samanlaisia ​​fyysistä ja henkistä etuja ja tuo sinut lähemmäksi kumppanisi samoin.