Nipala

Finni

Akne tosiasiat

Akne on sairaus aiheuttaa tukossa karvatupet ja talirauhasia, mikä voi johtaa näppylöitä ja rakkuloita. Akne on hyvin yleinen, lähes 80 prosenttia ihmisistä vuotiaille 11 ja 30 vuotta vanha vaikuttavat sitä jossain vaiheessa. Lue lisää akne ›

Toimitusjohtaja aikuisen akne

Et ole teini enää, joten miksi ihosi puhkeaa kaikkien näiden vuosien jälkeen? Voisiko se olla aikuisen akne?

Hormonit voivat johtaa akne aikuisilla, aivan kuten he tekevät teini-ikäiset. Tämä johtuu siitä, että he tekevät talirauhasten tuottavat liian paljon tali, öljymäinen aine, joka voitelee ihoa, sanoo European Academy of Dermatology (AAD). Kun tämä tapahtuu, karvatupet liitetty nämä rauhaset voi tukkeutua tali, kuolleet ihosolut ja bakteerit. Iho tulehtuu, ja whiteheads, Mustapäiden, näppylöitä, kyhmyjä tai kystat voi muodostua.

Lisätietoja toimitusjohtaja aikuisen akne ›

Pohtia yhteisiä iho-ongelmia

Iho-ongelmat kuten pimples, Mustapäiden, ihottumat ja rasvainen iho eivät ole vain teinien. Ne ovat myös yleinen aikuisilla. Mutta sinun ei välttämättä tarvitse ihotautilääkäri käsitellä niitä.

"Saatat pystyä kohtelemaan kaikkia näiden sairauksien kotona", sanoo Marsha Lynn Gordon, MD, coauthor Complete Idiot opas kaunis iho.

Tässä on hänen neuvoja ratkaisemaan yhteisiä iho-ongelmia käyttämällä kotiin korjaustoimenpiteitä.

Lue lisää yhteisiä iho-ongelmia ›

Hoitoon teini akne

Se on tosiasia teini elämän: Kun murrosikä osumia, akne usein ei liian.

Vain noin joka teini löytää ainakin yhden mustapää tai Whitehead hänen tai hänen ihon iän 17, ja jotkut teinit kehittää enemmän vaikea akne, joka voi jättää arpia, jos sitä ei hoideta.

Syyllisiä akne, asiantuntijat sanovat, ovat perinnöllisyys ja hormoneja. Murrosikä, rasvainen tai öljyn rauhasten ympärillä karvatupet iholla suuremmaksi. Öljyn tuotanto kasvaa. Sitten kanavat ympäröivän follikkelia tullut tukossa, ja Whitehead tai mustapäätaudin sanottu comedo-tuloksia. Jos mustapää tai Whitehead tulehtuu, koholla, punainen näppylä kehittyy.

Lisätietoa hoitoon teini akne ›

Hoitoon akne tetrasykliinilääkitys

Tetrasykliiniä (TE-tra-SYE-CLEEN) antibiootteja käytetään bakteeri-infektioiden hoitoon eri puolilla kehoa. Nämä antibiootit käytetään myös auttaa selvittämään akne. Ne eivät toimi vilustuminen, flunssa, ja muut virukset.

Lue lisää aknen hoitoon tetrasykliinilääkitys ›

Mikä on akne?

Akne on sairaus, hiustuppien ja talirauhasia. Rauhaset tukkeutua, mikä johtaa näppylöitä ja rakkuloita.
Akne on hyvin yleinen - lähes 80 prosenttia yksilöiden Yhdysvalloissa 11.-30 vuotias vaikuttavat tähän tautiin jossain vaiheessa. Akne useimmiten alkaa murrosikä. Murrosiässä, miessukuhormonit (androgeenien) kasvaa sekä pojille että tytöille, aiheuttaen talirauhasten aktiivisempi - mikä lisää öljyn (tali).

Lisätietoja akne ›