Nipala

Akne ja roolia ruokavalio

Tyypillinen teini-ikäinen syö roskaruokaa, pysyy ylhäällä myöhään ja vihaa herätä aikaisin aamulla. Näiden vanhempien päänsärkyä näyttävät kehitysvammaisten ohjelmoida rituaaleja passage. Mutta peräti 85 prosenttia nuorten, kaikkein kiusallinen tunnusmerkki on teini-ikäinen on akne. Kanssa viat tulevat tosissaan suosituksia välttää öljyinen elintarvikkeita, suklaata ja muita niitit teini ruokavaliota. Onko mitään yhteyttä tiettyjen ruokien syömiseen ja kehittää akne, tai tämä edustaa toista lääketieteen myytti?

Ottaen huomioon osuus vaikuttaa teini, vastaus on voimakas vaikutuksia. Mutta kuten useimmissa asioissa, ei ole helppo one-to-one syy-yhteyttä. Itse asiassa nykyinen käsitys akne viittaa siihen, että ruoka ei ole mitään tehtäviä laukaista taudin ensimmäinen paikka tai tehdä akne pahempi kerran läsnä. Kuitenkin me kaikki olemme kuulleet kerta toisensa jälkeen, että jos lapset yksinkertaisesti välttää pikaruokaa nivelet heidän iho-ongelmia olisi ohi.

Mikä aiheuttaa aknea?

Akne uskotaan kehittyvän teini, koska yhdistelmän normaalin ihon toimintoja ja hormonaaliset muutokset murrosiässä, jotka vaikuttavat ihoon. Useimmissa ruumiinosat, karvatupet kehittää yhdessä talirauhasia (jotka tuottavat tali, rasva-rikas pinnoite, joka suojaa ja voitelee karvatupet). Ehkä siksi hormonaalisia muutoksia, teini-ikäiset ovat lisääntyneet tali, sekä lisääntynyt paksuus ja vähentynyt irtoaminen ylin kerros ihoa lähellä karvatupet. Nämä tekijät johtavat tukkeutumisen huokosten. Bakteerit, jotka ovat yleisesti läsnä ja yleensä aiheuta mitään ongelmia nyt kasvavat sankoin joukoin takana tukos, joka johtaa tulehdus ja akne.

Miksi jotkut ihmiset ovat merkittäviä ongelmia akne ja toiset eivät ole tiedossa. Yksi teoria ehdottaa, että ensisijainen ongelma on yliherkkyyttä talirauhasten androgeenien (hormonit liittyvät testosteroni, jotka on tuotettu lisämunuaisen sekä miehillä että naisilla). Öljyinen kosmetiikka, puhdistus, korkea kosteus ja runsaasta hikoilusta voivat kaikki pahentaa aknea. Erilaisia ​​hoitoja on saatavilla muun muassa ajankohtaisia ​​tai suullisia retinoidien (johdannaisia ​​vitamiinin), bentsoyyliperoksidia tai ajankohtaisia ​​tai suun kautta antibiootteja.

Miksi tämä myytti jatkuu

Miksi tämä väärinkäsitys vaikutuksista ruokavalion akne jatkuvat? Ajatus siitä, että ongelma on sisällä meidän hallinnassamme (esimerkiksi liittyen ruokavalioon) eikä sen ulkopuolella meidän hallinnassamme (kuten voi olla tapauksessa perinnöllinen sairaus) ja että luonnollinen korjaamiseksi voisi olla parannuskeino on varmasti houkutteleva ja voi vaikuttaa lähestymistapa monet ihmiset ottavat hoitaa ongelman, vaikkei todisteita tukemaan tätä lähestymistapaa.

Toinen syy noiden myyttien jatkuvat on sekaannusta "yhdistys" ja "syy" - vain koska teini-ikäisille taipumus syödä roskaruokaa ja taipumus kehittää akne, se ei tarkoita, että yksi saa toisen. Silti me usein tehdä viallinen oletuksia syy-yhteyttä, koska yhdistys näyttää niin voimakas tai looginen.

Lisäksi siellä on intuitiivinen logiikka ajatus, että syöminen öljyinen elintarvikkeita johtaa rasvainen iho ja akne. Ja vähentää oman roskaruuan saanti hallita akne tarjoaa monia muita terveydellisiä etuja - monille vanhemmille, vaikka huono tekosyy vähentää lasten roskaruokaa saanti on parempi kuin ei mitään! Vaikka on olemassa monia syitä edistää tasapainoista, terveellistä ruokavaliota, välttää ja parantaa akne eivät ole niiden joukossa.

Kuten monet oletuksia teemme terveydestä, mikä näyttää olevan looginen ja intuitiivinen ei aina kääntyä todeksi. Heitetään tällaisia ​​lääketieteellisiä myyttejä voi viedä vuosisatoja - huono uutinen teini-ikäisille läksyttänyt heidän ruokavalion. Mutta onneksi nondietary aknen hoidossa on usein tehokkaita - arvioinnin lääkäri, joskus myös arvioinnin ihotautilääkäri, on paras tapa tehdä valinta keskuudessa vaihtoehtoja hoitoon merkittävä akne, varsinkin jos over-the-counter hoitoja eivät ole tehokkaita.

Vanhemmat ja lapset tarvitsevat tosiasioita, ei myyttejä, tehdä parhaita valintoja. Ja vanhempien täytyy vain löytää muita tapoja terveellisemmän ruokavalion edistäminen heidän teini-ikäisille.