Nipala

Hoitoon teini akne

Se on tosiasia teini elämän: Kun murrosikä osumia, akne usein ei liian.

Vain noin joka teini löytää ainakin yhden mustapää tai Whitehead hänen tai hänen ihon iän 17, ja jotkut teinit kehittää enemmän vaikea akne, joka voi jättää arpia, jos sitä ei hoideta.

Syyllisiä akne, asiantuntijat sanovat, ovat perinnöllisyys ja hormoneja. Murrosikä, rasvainen tai öljyn rauhasten ympärillä karvatupet iholla suuremmaksi. Öljyn tuotanto kasvaa. Sitten kanavat ympäröivän follikkelia tullut tukossa, ja Whitehead tai mustapäätaudin sanottu comedo-tuloksia. Jos mustapää tai Whitehead tulehtuu, koholla, punainen näppylä kehittyy.

"Comedones, tai" Jere "tyypillisesti muodostua keskeinen kasvojen alueella, ja voi olla ensimmäinen merkki murrosikä", sanoo Patricia J. Hicks, MD, lastenlääkäri Dallasissa.

Useimmissa tapauksissa pimples, Mustapäiden tai whiteheads tulee selvittää nopeasti, mutta joillekin akne voi aiheuttaa erittäin kivulias, cystlike vaurioita. Akne voi jatkua 10 vuotta, mutta yleensä häviää, kun henkilö saavuttaa hänen varhaisen 20s. Joillekin kuitenkin akne voi jatkaa pitkälle aikuisikään.

Mitkä tyyppinen akne vaurioita teini on on ensimmäinen askel ohjata hoitoon. On olemassa neljä yleistä tyyppiä:

Mustapäiden (tai avaa comedones)

Nämä aiheuttavat huokosten tukkeutuminen roskia ihon pinnalla. Mustapäiden yleensä näy kasvot, nenä ja otsa ja kaulassa, rinnassa ja takaisin. (Mustapäiden on musta keskus. Musta väri mustapäätauti aiheuttajana ei ole likaa, vaan solut ja öljy follikkelia, jotka hapettuvat ilman hapen.) Teens voi joskus avaamaan tukkeutuneet huokoset käyttämällä bentsoyyliperoksidi geeli sovellettava säästeliäästi neljästä seitsemään kertaan viikossa. Jos tämä ei auta, kun pari kuukautta, niin lääkäri voi määrätä eri lääkettä. Teens tulisi myös varovasti puhdistaa iho kahdesti päivässä. Tytöt, jotka meikkiä pitäisi käyttää kasvot tuotteita, jotka eivät kannustaa Mustapäiden muodostaa. (Näitä tuotteita kutsutaan noncomedogenic.)

Whiteheads (tai suljettu comedones)

Kun kytketty follikkelia jää ihon alle, pieni valkoinen kuhmu tai Whitehead tuloksia. Ne voivat joskus hoitaa over-the-counter bentsoyyliperoksidi kermaa tai reseptillä lääkkeitä.

Näppylöitä ja märkärakkuloiksi

Näppylät ovat pieniä kuoppia iholla, jotka ovat tulehtuneet. Märkärakkulat (näppylöitä) ovat näppylöitä, jotka ovat täynnä mätä. Ajankohtaisista lääkitys kuten bentsoyyliperoksidi tai tretinoiini (määrätty lääke) voi usein auttaa. Suun kautta annettava antibiootti tai reseptiä kerma voi olla tarpeen.

Kystat tai kyhmyt

Nämä ovat syvempiä, kivuliaita muutoksia, jotka tapahtuvat kun infektio sisällä talirauhasten aiheuttaa rauhanen ja ympäristö, jotta vääristyä, koska tartunta leviää ihon pinnan alle. Suun kautta annettava antibiootti tai muu akne lääkityksen, kuten Accutane on usein tarpeen käsitellä tällaisia ​​vaurioita auttaa estämään arpeutumista

Ihon hoitoa

Lähtökohta hyvän ihon hoitoon kuuluu perusteellinen mutta hellävarainen puhdistus vähintään kahdesti päivässä. Voimakasta pesee ärsyttää ihoa, joten akne pahempi. Ole tietoinen siitä, että tuotteita, jotka sisältävät alkoholia tai muita adstringaatioon tai voimakkaita pesuaineita voi ärsyttää ihoa ja kuristaa huokoset, mikä usein akne pahempi. Teini tulee käyttää öljytön aurinkovoidetta ulkona.

Joskus kyhmyjä tai syvä kuoppia akne jatkuvat. Noin 40 prosenttia teini kehittyä vaikea tarpeeksi tapauksia akne perusteeksi lääkärin huomiota. Sitten ajankohtainen antibiootteja voidaan määrätä. Suullinen antibiootit tai muut akne lääkkeitä kuten Accutane, tarvitaan joskus, mutta sinun pitäisi keskustella lapsesi lääkärille riskeistä ja hyödyistä ennen niiden käyttämistä.

Vinkkejä hoitaa akne

  • Pidä kaikille ihoalueille altis akne erittäin puhdasta. Käytä saippuaa ja paljon vettä, taputtele alueilla kuiva, älä hiero ihoa.

  • Älä pese akne altis alueilla hyvin kuuma tai hyvin kylmä vesi. Haaleaa vettä on parasta ole raskauttavia ihosairauksia.

  • Älä peitä akne siteillä tai tiukkoja vaatteita.