Nipala

Pohtia yhteisiä iho-ongelmia

Iho-ongelmat kuten pimples, Mustapäiden, ihottumat ja rasvainen iho eivät ole vain teinien. Ne ovat myös yleinen aikuisilla. Mutta sinun ei välttämättä tarvitse ihotautilääkäri käsitellä niitä.

"Saatat pystyä kohtelemaan kaikkia näiden sairauksien kotona", sanoo Marsha Lynn Gordon, MD, coauthor Complete Idiot opas kaunis iho.

Tässä on hänen neuvoja ratkaisemaan yhteisiä iho-ongelmia käyttämällä kotiin korjaustoimenpiteitä.

Puhdistaa ja sävy pois akne

Jos olet altis akne, varma sillä ei ole mitään kanssa likainen kasvot. Se aiheuttaa solujen rivi ihohuokosia. "Joissakin ihmisiä, nämä solut pysyä yhdessä ja tukkia", sanoo tohtori Gordon. "Öljy ihoa pahentaa, että tahmeutta."

Strategia: Voit estää akne, "puhdistaa säännöllisesti miedolla pH-tasapainotettu neste puhdistusaineet kohottaa öljyn, kuolleet ihosolut ja meikki," Dr. Gordon neuvoo.

Jos ihosi on rasvainen, mutta ei ole herkkä, harkitse seuraavia kanssa freshener tai selventää lotion puhdistaa perusteellisemmin. Kuivalle iholle, virkkaa lopuksi öljytön kosteusvoide.

Estää akne flare-ups, "täydellinen ihonhoitotuotteiden hoito-meikkejä, aurinkovoidetta ja jauheet-kaikkien pitäisi olla öljytön", sanoo tohtori Gordon.

Päästä eroon Mustapäiden

Mustapäiden, joka myös on aiheuttanut tahmea, öljy-tukossa huokosten solut, ovat ensimmäinen askel akne tuotannossa. Välttää arpia, "älä purista niitä, vaan päästä niistä eroon ei-traumaattinen tavalla", sanoo tohtori Gordon.

Strategia: For mustapäitä nenässä, kokeile over-the-counter tyynyt, jotka nostavat öljyn ja kuolleet ihosolut huokosiin. Mutta vältät ihoa näitä tuotteita, älä käytä niitä, jos käytät kasvojen tuotteita, jotka kuorivat. "Voisit nosta ihokerros", sanoo tohtori Gordon.

Jos Mustapäiden jatkuvat tai sijaitsevat muilla alueilla naamasi, sinun tarvitsee nähdä ihotautilääkäri.

Vältä ärsyttävät

Estää ihottumaa aiheuttavat kontakti aineita, jotka koskettavat ihoa, "eristää syyllinen ja välttää sitä", sanoo tohtori Gordon.

Strategia: Vaihda deodorantti, jos sinulle ilmaantuu ihottumaa kainaloihin. Lopeta hajuvettä jos ihottumaa kaulassa. "Harkitse poistaa mitään uutta olet saattanut lisätä yksi tai kaksi viikkoa ennen ihottuman oli", sanoo tohtori Gordon.

Kokeilla kosteusvoiteita

Kuivalle iholle, "en yleensä suositella kosteusvoiteita, jotka on minimaalinen tuoksu ja paljon emollients, kuten vaseliini, mineraaliöljy ja dimetikonia", sanoo tohtori Gordon.

Strategia: Tarkista ainesosa luettelo, sitten kokeilla eri merkkejä. Jos villa tekee ihon kutinaa, välttää kosteusvoiteita, jotka sisältävät lanoliini, kosteusvoide ainesosa johdettu villaa.