Nipala

Haavainen paksusuolen tulehdus

Haavainen paksusuolen tulehdus tosiasiat

Haavainen paksusuolen tulehdus on tulehduksellinen suolistosairaus (IBD), jossa limakalvon paksusuolen (paksusuolen tai suolen), ja peräsuolen tulehtuvat. Tulehdus alkaa yleensä peräsuolessa ja alemman suolistossa ja leviää jopa koko paksusuoli. Lue lisää haavainen paksusuolen tulehdus ›

Toimitusjohtaja haavainen paksusuolen tulehdus lääkityksellä

Lääkäri voi määrätä lääkitys auttaa hallitsemaan haavainen paksusuolen tulehdus oireita ja parantaa elämänlaatua. Se ei paranna haavainen paksusuolen tulehdus. Mutta se voi auttaa pitämään sen hidastaa sinua alas. Työskentelemään tiiviisti lääkärisi. Saatat olla tiettyjä haittavaikutuksia tai oireet saattavat muuttua. Tällöin lääkitystä tai annostusta voidaan joutua muuttamaan.

Nämä lääkkeet voivat vähentää tulehdusta ja kipua suoliston limakalvo. Ne on lääkärin määräämiä. Yleisin tulehduslääkkeiden haavainen paksusuolen tulehdus kutsutaan 5-ASA: n yhdisteitä. Ne auttavat hallitsemaan oireita pitkiä aikoja. Ne voidaan ottaa pillereitä. Mutta ne myös voidaan ottaa peräruiske tai peräpuikko suoraan peräsuoleen.

Lisätietoja toimitusjohtaja haavainen paksusuolen tulehdus lääkityksellä ›

Eläminen haavainen paksusuolen tulehdus

Voit elää täyttä elämää, vaikka sinulla on haavainen paksusuolen tulehdus. Keskittyä pitämään oireet kurissa. Ja älä anna tämän taudin eristää sinut. Suunnittelemalla eteenpäin ja työskentelee tukiryhmiä, voit löytää keinoja selviytyä. Ja saatat jopa auttaa muita, jotka ovat haavainen paksusuolen tulehdus.

Haavainen paksusuolen tulehdus on eräänlainen tulehduksellinen suolistosairaus (IBD).

Tee tämä tavoite: "haavainen paksusuolitulehdus ei pidä minua toimintaa nautin." Saatat joutua tekemään joitakin suunnittelun tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Mutta pysymällä positiivinen, voit auttaa varmista, että olet valvonta-ei haavainen paksusuolen tulehdus. Tässä muutamia muita vinkkejä:

Lisätietoja elää haavainen paksusuolen tulehdus ›

Mikä vähäjäännöksinen ruokavalio?

Mikä on "vähän jäämiä" ruokavalio? Miksi näin neuvotaan? Mitä ruoka sisältyvät tähän ruokavalioon ja mitä ruokia minun pitäisi välttää?

Vähän jäämiä ruokavalio lähtee vähemmän kiinteitä aineita varten suoliston siirtää pois pilkkomisen jälkeen. Tyypillisesti, vähän jäämiä ruokavalio koostuu elintarvikkeita, jotka on suhteellisen helppo sulattaa. Voit ajatella niiden olevan lempeä sisäosat suolistossa.

Lue lisää vähäjäännöksinen ruokavalio ›

Haavainen paksusuolen tulehdus: tulehduksellinen suolistosairaus

Haavainen paksusuolen tulehdus on tulehduksellinen suolistosairaus (IBD), jossa sisävuori paksusuolen (paksusuolen tai suolen), ja peräsuolen tulehtuvat. Tulehdus alkaa yleensä peräsuolessa ja alemman (sigmoid) suolistossa ja leviää ylöspäin koko paksusuoli. Haavainen paksusuolen tulehdus harvoin vaikuttaa ohutsuoleen, paitsi alemman osan, sykkyräsuoli.

Tulehdus aiheuttaa ripulia, tai usein tyhjeneminen paksusuolen. Koska solujen pinnalla limakalvon kaksoispiste kuolevat ja karistaakseen, haavaumat (avohaavoja) muoto ja voi aiheuttaa vastuuvapauden mätä ja limaa, lisäksi verenvuotoa.

Vaikka lapset ja vanhukset joskus kehittää haavainen paksusuolen tulehdus, se useimmiten alkaa vuotiaita 15 ja 30. Se vaikuttaa miesten ja naisten tasa-arvoisesti ja näyttää juosta joissakin perheissä.

Lue lisää tulehduksellinen suolistosairaus haavainen paksusuolen tulehdus ›