Nipala

Haimasyöpä

Haimasyöpä tosiasiat

Haimasyöpä on sairaus, jossa pahanlaatuinen solut kasvavat haima, rauhanen sijaitsee takana vatsaan ja edessä selkärangan. Lue lisää ›

Oireet: vatsakipu

Vatsakipu on mitään kipua tai epämukavuutta, joka esiintyy välillä alarinta ja nivusiin. Kutsutaan yleisesti nimellä "vatsa", vatsan koostuu useiden elinten, kuten mahalaukussa, suolistossa, maksa, sappirakko, haima-, ruokatorvi-, ja lukuisia verisuonia. Vatsakipu voidaan yleistää ilmenee kaikkialla vatsan, tai se voi olla läsnä pienellä alueella vatsa.

Vatsakipu on oire monenlaisia ​​lievästä vakavia sairauksia, häiriöitä ja sairauksia, kuten ruoansulatushäiriöt, stressi, infektio, sappikivet, tulehdus, suolitukos, mahahaava, ja syöpä. Vatsakipu voi esiintyä myös sivuvaikutuksena lääkityksen.

Lue lisää vatsakipu ›

Hoito: valintoja haimasyövän

Tutkijat ovat jatkuvasti löytää uusia tapoja käsitellä haimasyöpä. Ihmiset diagnosoitu tämä syöpä on nyt enemmän toivoa selviytymisen kuin koskaan ennen.

Valintoja, jotka sinulla on hoitoon riippuu näistä tekijöistä.

  • Tyypin, koon ja sijainnin kasvain haima

  • Tulokset laboratoriotestit

  • Laajuus tauti, jota kutsutaan vaiheen

  • Tilan oman terveyden ja ikäsi

  • Henkilökohtaisia ​​huolenaiheita ja suosituksia

Monet ihmiset haluavat oppia kaiken voitavansa heidän syövän ja hoitovaihtoehdoista, jotta he voivat tehdä varmoja päätöksiä niiden hoidosta. Jos olet yksi heistä, olet todennäköisesti on paljon kysymyksiä. Esimerkiksi useimmat ihmiset haimasyöpä haluavat tietää, jos heidän täytyy muuttaa niiden normaalia toimintaa hoidon jälkeen. Lääkärisi on paras henkilö vastaamaan kysymyksiin.

Lue lisää hoitovaihtoehtoja ›

Eläminen: olen vaarassa haimasyöpä?

Ei ole mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada haimasyöpä. Ja ei ole tiedossa tapa estää se. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada tämä syöpä kuin toisen henkilön. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Jotkut riskitekijät, kuten ikä tai suvussa, ovat pois sinun hallinnassasi. Muut riskitekijät, kuten tupakointi ja ruokavalio, voidaan ohjata. Tässä ovat yleisimmät riskitekijät haimasyöpä.

Poltan tai polttanut aiemmin.

Tupakointi on riskitekijä monien syöpien riskiä. Se on myös riskitekijä haimasyöpä.

Lisätietoja riskeistä haimasyövän ›